PROTESTI protiv odigravanja utakmice izmedu RS-a I Srbije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

milomlat
Kontakt:

Re: PROTESTI protiv odigravanja utakmice izmedu RS-a I Srbij

Post Postao/la milomlat » 26 jun 2013, 00:04

old school je napisao/la:Naš savez nam je danas lupio jedan jako veliki šamar, po...o se na sve ono štu su naši reprezentativci uradili na terenu srcem. Odluka da igra reprezentacija RS-a protiv reprezentacije Srbije je u najmanju ruku katastrofalna, po ovome znači da bi mogli imati i reprezenTaciju FBiH koja bi igrala protiv repke BiH :o :o :o Mi želimo samo jednu reprezentaciju ove države koju mnogo volimo, nećemo još i to da dijelimo, ljudi u savezu znaju da su ovim potpisali negiranje države BiH, i ako postoji ikakva mogućnost da šaljemo mailove uefi ili fifi da smo mi svi protiv toga, neka vide da ne zelimo podjele,želimo samo da vidimo jednog Džeku,jednog Ognjena, Zvjezdana,Dalibora,Ervina...!!! ko je ovdje lud dragi ljudi,na nama je da izrazimo OGROMNO NEGODOVANJE povodom ove sramne odluke ljudi u savezu!!!
Ne rise brate.
Neke stvari su teske za objasniti jednostavnim rijecnikom, ali ovaj potez Saveza je nesto najbolje sto se moglo ocekivati. Zasto je tako, mislim da ti je objasnjeno na temi ''zbivanja oko reprezentacije''. Mnogo je pametnih komentara tamo izneseno (uglavnom pametnijih od ovog tvoga) pa se obavijesti.

Savezu sva podrska, kao i do sada, radite izvanredan posao.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 26 jun 2013, 00:07

Bravo glupi savezu,bravoo hebem vam sve .. fol digli se bla bla..a odobravaju ovaj mec..uskoro cemo mozda i rs priznati kao drzavu ;)
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 26 jun 2013, 00:11

Smirite se, sta vam je? Ponasate se ko kakva celjad. Ukljucite logiku i skontaj te da bi gora situacija bila da savez nije odobrio ovu bruku od festivala, kakve bi samo poruke se slale na racun "Bosnjaka" i da bi ovi iz RS-a podigli jos vecu buku (ako i moze gora nakon onih desavanja pred parlamentom). Znaci cisti logicki potez, kojem je prisustvovao i Ivica Osim, prihvati a FIFA i UEFA ce odbiti a mi necemo biti krivi. Situacija ce biti mirna i nepoljuljana, nema provokacija sto je bio i cilj Karadzica, Mihajla i ovih lesinara iz saveza RS. ;)
Zadnja izmjena: BIHfan, dana/u 26 jun 2013, 00:14, ukupno mijenjano 1 put.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 26 jun 2013, 00:12

harry_90 je napisao/la:Bravo glupi savezu,bravoo hebem vam sve .. fol digli se bla bla..a odobravaju ovaj mec..uskoro cemo mozda i rs priznati kao drzavu ;)
Nemo se sekirati FIFA/UEFA će garant odbaciti ovaj zahtjev jer ovdje nema nogometa ovo je politika. OVo je pamentan potez Saveza jer su skinuli sa sebe odgovornost i oni vjerujem pretpostavljaju da bi ovo FIFA/UEFA ovo odbila. OVo je sa¸vez odradio ovako da nebi poslije bio optužbi na njihov račun da vrše opstrukciju i takve slične optužbe. ;)
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 26 jun 2013, 00:14

A sta cemo ako FIFA/UEFA dozvole igranje meca,kada se vec savez ove nase nakaradne drzave dao odobrenje,zasto bi oni odbili,ako se nasi slazu ? :roll:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 26 jun 2013, 00:15

bagrcavi je napisao/la:Ne može se porediti nešto što je vijekovima staro i nešto što je nastalo na ubijanju.Da igra reprezentacija Semberije, Krajine, Podrinja ni po' jada.Ovako je fuj.
+ 1

Ovo je ključno.Ali ništa od te utakmice, nema potrebe za brigom. ;)
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

nOSKo
Kontakt:

Post Postao/la nOSKo » 26 jun 2013, 00:22

Naprotiv, mislim da je Savez uradio pametnu stvar. Ovaj zahtjev je upućen s ciljem da se napravi razdor u našem nogometu i da se svi rezultati reprezentacije ponište kroz političke mahinacije. Da ne spominjem da je ovo urađeno s namjerom da se rasture protesti koji ovih dana traju u zemlji. U RS su sleđeni pri samoj pomisli da BiH ode na SP jer će to itekako privući građane tog entiteta državi, što vlastodršci žele izbjeći pod svaku cijenu. Zbog toga i ovaj cirkus
Ovo je netačno.
Političari iz RS će dobiti svojih 90 minuta predizborne kampanje, Srbija će samo potvrditi da je kanta za nabijanje koja može igrati jedino utakmice na livadama sa nepostojećim selekcijama jer ih niti jedna reprezentacija neće za protivnika. Za to vrijeme BiH će ići na SP i za pripremu kvalifikacionih susreta nam na noge u Sarajevo dolazi SAD.
Ovo je tačno 101 %.
sve mi se čini da pojedini bolesni umovi kako iz Srbije, tako iz RS-a, pošto su vidjeli da BiH korača ka mundijalu, svim silama žele unijetii nemir i razdor u naš fudbal, pa tako i A repku, i samo mahnit i hablećina to ne vidi.
Ne znam za fs Rs,ali fudbalski savez Srbije nipošto ne želi da unese nemir u bh fudbal.Njima je jedino bitna njihova fotelja i ne postoji mržnja prema bh savezu jedino prijateljstvo što se vidi po odigranim prijateljskim mečevima mlađih selekcija.

Što se tiče ove utakmice.Podeljenog sam mišljenja o eventualnom odigravanju tog meča.

1) meč se neće odigrati ,ovo su samo pisanja novinara reda radi
2)fifa čini ustupak fs RS i možda Srbiji ,dopustiće se igranje međunarodnih utakmica tzv.Kosovu i da se fs Srbije izbije argument ,dopustiće igranje Republici Srpskoj.

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 26 jun 2013, 00:23

FIFI i UEFI dobro je poznata naša situacija u državi naš sastav države znaju oni vrlo dobro šta se dešava u državi. Znaju šta je i kako je nastao RS, i da je ovo pokušaj (nadam se neuspjeo)da se savez sada kada je stao na zdrave noge i počeo raditi kako treba da se uzdrma i naruši pozitivna atmsfera u i oko saveza. :D
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 26 jun 2013, 00:24

Niste možda razmislili o tome da je to dio neke šire priče. Mi vama teferič, a vi nama skraćenu ligu i neentitetsku regionalizaciju nižih liga. Teferič je vama dobar iz političkih razloga, tj. skupi se gomila političkih poena, a skraćena liga je nama dobra kao nešto konkretno. Navodim ovaj primjer, možda je nešto treće.

S druge strane, igranjem ovakve utakmice gdje je PC u fudbalskom smislu označena kao regija može značiti da PC zapravo na jedan način priznaje da je dio BiH, što jeste notorna činjenica, ali što nije nešto što će vam tamo neko reći drage volje, isto kao ni što se kod nas ne priznaje da je PC postojeći politički okvir i to puno autonomniji od jedne regije. Na ovaj potez se može gledati i srozavanje PC-a na nivo regije. Obzirom da PC nije nikakva prirodna ili historijska regija nego isključivo politički okvir koji ima smisla jedino da funkcioniše kao država, ovime je pokazana politička nezrelost sa njihove strane jer su tražili dopuštenje od države koju samo de jure priznaju. Sad su je i de facto priznali.

Osim toga, otvara se mogućnost za odigravanje utakmice BiH - Sandžak, što će s obzirom na broj naših navijača tamo biti odlična reklama za našu reprezentaciju koja će tako ispoštovati svoje vjerne navijače u Sandžaku.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 26 jun 2013, 00:26

Za koga bi Sea igrao? :lol:
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 26 jun 2013, 00:35

samo_lijevo je napisao/la:Za koga bi Sea igrao? :lol:
Nebitno, on pjeske dolazi :D .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 26 jun 2013, 00:39

Ne kontam zasto se bunimo ja sam prvi Bošnjak,Musliman,Bosanac kako već se više zovemo ali uopšte to što bi igrali FSRS i FSS nije nešto za što bi trebalo da drečim ovdje na forumu,ako bolje sagledamo ovo je pametna odluka jer su oni iz RS-a išli na kartu da će se odbiti prijedlog..
Srbija bi samo mogla imati tu problem jer osporavaju rep.Kosova,a za ove rušioce BiH iz RS imaju dosta cirkusa oko jmbg-a ovo za fudbal je trebalo da im bude skretanje sa glavnih pitanja životnih i prilika za ujedinjenje Srpskog naroda jer ih svijet u BAnja Luci osuđuje vide ljudi da nemaju od čega da žive i da ovo sve ničemu ne vodi ;)

nOSKo
Kontakt:

Post Postao/la nOSKo » 26 jun 2013, 00:42

Osim toga, otvara se mogućnost za odigravanje utakmice BiH - Sandžak, što će s obzirom na broj naših navijača tamo biti odlična reklama za našu reprezentaciju koja će tako ispoštovati svoje vjerne navijače u Sandžaku.
Fudbalski savez Republike Srpske postoji dok FS Sandzaka ne postoji.Eventualno reprezentacija Bih može igrati sa Kosovom.
BiH bi mogla igrati utakmice sa regionom zapadna Srbija,istočna Srbija,regionom Vojvodina,Kosovo,Beograd,ako to obe strane žele i Fifa odobri.

Obzirom da PC nije nikakva prirodna ili historijska regija nego isključivo politički okvir koji ima smisla jedino da funkcioniše kao država, ovime je pokazana politička nezrelost sa njihove strane jer su tražili dopuštenje od države koju samo de jure priznaju. Sad su je i de facto priznali.
Koliko sam upućen u politička dešavanja,političari i građani RS priznaju Bih kao matičnu državu.Rs je međunarodno priznati entitet u okviru međunardno priznate države BIH.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 26 jun 2013, 00:44

zgembo89 je napisao/la:Ne kontam zasto se bunimo ja sam prvi Bošnjak,Musliman,Bosanac kako već se više zovemo ali uopšte to što bi igrali FSRS i FSS nije nešto za što bi trebalo da drečim ovdje na forumu,ako bolje sagledamo ovo je pametna odluka jer su oni iz RS-a išli na kartu da će se odbiti prijedlog..
Srbija bi samo mogla imati tu problem jer osporavaju rep.Kosova,a za ove rušioce BiH iz RS imaju dosta cirkusa oko jmbg-a ovo za fudbal je trebalo da im bude skretanje sa glavnih pitanja životnih i prilika za ujedinjenje Srpskog naroda jer ih svijet u BAnja Luci osuđuje vide ljudi da nemaju od čega da žive i da ovo sve ničemu ne vodi ;)
offtopic
Vjerujem da si ovo što sam podvukao, a po vjeri budi šta hoćeš ;)
DRUG NEBI TI PUNCA

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 26 jun 2013, 00:52

Hajmo mini regionalni kup organizovat:

BiH
Sandzak
Kosovo

100% sportska odluka bi bila, niti 1% politike/provokacije.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 26 jun 2013, 01:09

Kakva uzbuna zbog eventualnog jednodnevnog cirkusa u Banjaluci.

Eee, jadni li smo... :cry:
Hayley <3

Denizli
Kontakt:

Post Postao/la Denizli » 26 jun 2013, 01:23

Moja komsinica je zivjela cirka 80 tak metara od mene.Slusao sam njene vriske cijelu noc dok su je klali.I meni su par puta vikali uvrede i jos gore.Spavas u hlacama cijelu noc, jer samo slusas.Noc je duga.A ti se znojis.

Sutra.Gdje komsinicica nestala?U mrtvacnici

I tako 4400 Prijedorskih Bosnjaka.I moj rodjak od 22 godine.Nema to veze, sta je sta

Bosnjak nece nista uraditi jer boli njega briga, dok je njemu fino u Rajvosa.Zar ne

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 26 jun 2013, 01:28

zgembo89 je napisao/la:Ne kontam zasto se bunimo ja sam prvi Bošnjak,Musliman,Bosanac kako već se više zovemo ali uopšte to što bi igrali FSRS i FSS nije nešto za što bi trebalo da drečim ovdje na forumu,ako bolje sagledamo ovo je pametna odluka jer su oni iz RS-a išli na kartu da će se odbiti prijedlog..
Ovako se zovemo, vjeruj mi. Ako te zanima držim besplatne časove na tu temu.

Neki su stvarno pretjerano opterećeni idejom o multietničkoj reprezentaciji i da bi eventualnim igranjem pi-si reprezentacije to bilo kao ugroženo. K'o prvo, sportsku reprezentaciju treba posmatrati iz sportskog ugla. To znači na terenu igra 11 najboljih igrača koji su dostupni da igraju za nas. I tačka. To što se grle Zvjezdan, Boris i Edin je nebitno, izbacite taj fleš iz glave. A k'o drugo, ima jedan igrač zove se Xavi Hernandez. I igra za Španiju i Kataloniju. I to kao što vidimo nije dokaz da je Katalonija država. Naprotiv, obzirom da jedan igrač ne može igrati za dvije države to znači da jedno od ovog nije država. Eto tako.

Miske10
Kontakt:

Post Postao/la Miske10 » 26 jun 2013, 01:58

AlemC85 je napisao/la:sve mi se čini da pojedini bolesni umovi kako iz Srbije, tako iz RS-a, pošto su vidjeli da BiH korača ka mundijalu, svim silama žele unijetii nemir i razdor u naš fudbal, pa tako i A repku, i samo mahnit i hablećina to ne vidi.

Ovo je pokušaj provokacije, a savez, na čelu s direktorom Aerodroma Sarajevo, šaljem u 3 p.m. odakle su i došli tj. iz p.izde materine...toliko
Ovo je sustina.Nema se sta dodati,potpisujem.

EvoMene
Kontakt:

Post Postao/la EvoMene » 26 jun 2013, 01:58

Igra i Katalonija utakmice, pa nikom ništa. Ne znam šta se palite toliko. :?

I ovaj zahtjev iz RS sigurno nije poslat da bi se vi "destabilizovali" pred plasman na SP jer se na ovom radi već dugi niz godina.
Smoke Weed Everyday!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.