Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 26 jun 2013, 11:22

Bob Rock je napisao/la:Nije Emir taj Hadzic, Emir je samo prvu igrao ali je izvrnuo zglob tako da ga nije koristio u drugoj utakmici.
TO sam ti i ja napisao sjedio na klupi (ušao u zapisnik) a nije ulazio. Ne znam ko bi drugi bio Hadžić jer Hadžića nemamo. Fale samo Alić (možda je on) i Ćurevac.

DUDULLEE
Kontakt:

Post Postao/la DUDULLEE » 26 jun 2013, 11:57

Prvi put pišem na ovom forumu iako ga pratim duži period,omiljeni sport mi je kosarka narocito mladje kategorije a povod ova dva pripremna meca nasih mladih reprezentacija.Imao sam prilike da pogledam 15 minutni snimak prvog susreta i moji utisci su da u ekipi BiH ima dva izuzetna potecijala koja treba negovati i paziti na njih.Jedan jako potseca na naseg Tejica izuzetne gradje, visine preko dva metra,eksplozivan i meke ruke i sto je najbitnije izuzetno razume igru, u napadu jako raznovrstan, drzao je vasu odbranu, po vasim recima rekao bih da je to Sulejmanović .Drugi je Buza koga sam vec gledao ranije, izuzetno cenim i volim tkve nepredvidive igrace.Sto se Gacića tice ja sam skeptik da će on postati vrhunski igrac,dobar da, jer kada ga gledate vidite da tu nesto smeta i nedostaje.
Kada je Srbija u pitanju iz ovog sastava samo tri igraca imaju mesta u prvih deset 95 godista a to su Jaramaz,Djukanović i Zagorac, nama najboljih sedam osam igraca nisu u sastavu većinom zbog povreda Ristic,Tejić,Kaplanović,Jokić,Šalić,Gudurić,Rebić...tako da će po svemu sudeći rezervisti će putovati na U18 prvenstvo evrope.
Jedna opaska vidim cesto zalite za Omićem a nemate razloga jer imate igraca koji je medju deset najvećih talenata na centarskoj poziciji koji se pojavio u evropi poslednjih dvadeset godina naravno to je Nurkić.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 26 jun 2013, 13:46

Albiongate na jednom drugom forumu.....Kakav lik... :lol:

albiongate je napisao/la:Izgleda da ja Sulejmanovic igrao prvu prijateljsku pod laznom prezimenom Osmanhadzic uprkos zabrane od FIBE. To mogu lako proveriti i obavestiti Fince ako je to istina.
I jos puno toga ima kako se hvali sto vrbuje djecu po rs-u.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 jun 2013, 16:28

A ti dođeš Edo :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 26 jun 2013, 16:30

Kako je bolestan onaj lik uopste me ne bi iznenadilo da posalje kakvu obavjest na adresu finskog saveza .. Al, koga sljivi ..

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 jun 2013, 16:39

samson je napisao/la:Kako je bolestan onaj lik uopste me ne bi iznenadilo da posalje kakvu obavjest na adresu finskog saveza .. Al, koga sljivi ..
Pa on je to već i poslao, težak komad budale je ono, ali mu se mora priznati da je dosta informisan o mlađim kategorijama na prostoru EXJU.

Samo ima dvostruke aršine, svi Srbi trebaju igrati za Srbiju i ovi što igraju za BIH-CG su po njemu izdajnici, naletio na nekog Turčina iz Pazara koji igra za kadete Turske i pljuju svoj savez on i još neki što se nije pozvo momak :lol: :lol:

Nego kad je riječ o ovim talentima izgleda da će nam pravila Fibe u budućnosti ići u korist oko tih mladih igrača, jer valjda samo jedan može igrati koji nije stekao državljanstvo prije 16 godine nešto tako, pa on svim silama apeluje na djecu iz RS-a da ranije uzimaju i Srpsko državljanstvo nešto, nisam najbolje shvatio šta kako
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 26 jun 2013, 16:51

Ma, da bog da pa mu se djeca odlucila za Sandzak igrati, nekada u buducnosti. To bi mu bila kazna ... :lol:

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 26 jun 2013, 17:03

Čita on ovdje sve uredno, tako je i zaključio da je Sulejmanović igrao pa se sada trudi kako bi i Finski savez obavijestio... Čovjek je teški kompleksaš, maksuz ga selamim ovom "prigodom" :-)

Kako misli dokazati i da li je sve ovo uopće istina teško je saznati, ovo najviše govori o tome o kakvoj osobi se radi!!!

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 26 jun 2013, 17:23

Debil teški... Baš bi Neno koristio Emira koji se nije kako treba ni oporavio od povrede... :lol:
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 26 jun 2013, 17:33

Da je nama neko kao on.Na stranu sto je takav kakav jest.Puno zna o igracima u Americi i Australiji,a koji vuku korijene odavde.A dobro je uvezan i sa ljudima na prostoru RS,tako da cim se pojavi neko talentovano dijete on proslijedjuje info savezu Srbije.

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 26 jun 2013, 18:02

Lotus je napisao/la:Da je nama neko kao on.Na stranu sto je takav kakav jest.Puno zna o igracima u Americi i Australiji,a koji vuku korijene odavde.A dobro je uvezan i sa ljudima na prostoru RS,tako da cim se pojavi neko talentovano dijete on proslijedjuje info savezu Srbije.
Vjeruj da ima takvih i kod nas, ali je problem što samo Harun i odradi nešto u Savezu, ostali nisu ni za bonove za topli obrok... Kad nam koordinator omladinskih selekcija ne zna kako izgledaju igrači koji su došli na okupljanje, a određene osobe mole preko FB za brojeve potencijalnih reprezentativaca...
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 26 jun 2013, 18:06

Samo vi bildajte ego cetniku.

Da se ja pitam, ja bih dopustio malom Sehicu da dodje 10 dana pred pocetak prvenstva. Bolje i da se naljuti neki netalentovani klinac koji zauzima mjesto, nego da nas krce 20 razlike tamo.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 26 jun 2013, 18:30

Nije nit jedan Dirk Nowitzki nikada uslovljavao nastup u dresu Njemacke kasnjenjem, naknadnim dolascima, .. Zasto da se nekakvom tamo Sehicu vec u startu ide pod noge? Kult repke se gradi na profesionalizmu i odanoscu drzavnom dresu. Prije to shvati, bolji ce covjek i igrac biti .. I on, ali i tata mu ..

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 26 jun 2013, 23:45

Mi nismo Njemacka. Nikad on nece bi igrat za BiH, jer nijedno ljeto, u skorije vrijeme, nece moci odvojit vremena koliko bi mi htjeli. A poslije kad udje u godine i eventualno ode u NBA, zaboravice i jezik i Bosnu.

Gradi ti kult reprezentacije guranjem netalentovanih igraca i porazima od 20 razlike. Ali **** rezultate, bar cemo biti sampioni u moralisanju.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 27 jun 2013, 00:12

Onaj ko nece da igra, niko ga nece moliti. Roditelji od malog Sehica svake godine pompezno najavljuju da ce mali igrati za reprezentaciju da je to najveci san, a kad se priblizi okupljanje onda su sve obaveze svijeta prece. Oni hoce da od njega naprave firmu i to je to.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 27 jun 2013, 00:19

floyd je napisao/la:Mi nismo Njemacka. Nikad on nece bi igrat za BiH, jer nijedno ljeto, u skorije vrijeme, nece moci odvojit vremena koliko bi mi htjeli. A poslije kad udje u godine i eventualno ode u NBA, zaboravice i jezik i Bosnu.

Gradi ti kult reprezentacije guranjem netalentovanih igraca i porazima od 20 razlike. Ali **** rezultate, bar cemo biti sampioni u moralisanju.
Nismo Njemacka ali mozemo i moramo poceti razmisljati na taj nacin. Inace cemo se dovijeka gusiti u amaterizmu. Kult se ne gradi na taj nacin kako ti mislis, gradi se na nacin kako je to Aco izjavio - samo srce i spremnost igrati za svoju domovinu ... Ova garnitura u savezu je pocela proces koji ce da traje ali koji ce dati rezultate kroz vrijeme. Sa takvim kao sto je Sehic ili bez njega ..

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 27 jun 2013, 09:39

samson je napisao/la:Nije nit jedan Dirk Nowitzki nikada uslovljavao nastup u dresu Njemacke kasnjenjem, naknadnim dolascima, .. Zasto da se nekakvom tamo Sehicu vec u startu ide pod noge? Kult repke se gradi na profesionalizmu i odanoscu drzavnom dresu. Prije to shvati, bolji ce covjek i igrac biti .. I on, ali i tata mu ..
Pa nije problem u dijetu,problem je u njegovome ocu,sta on moze odlucit kao dijete od 16 god ? Jos pogotovo zivi na drugom kraju svijeta,vjeruj mi cim bude "brinuo" sam o sebi bit ce redovan na svakom okupljanju.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 27 jun 2013, 12:27

Muumii je napisao/la:
samson je napisao/la:Nije nit jedan Dirk Nowitzki nikada uslovljavao nastup u dresu Njemacke kasnjenjem, naknadnim dolascima, .. Zasto da se nekakvom tamo Sehicu vec u startu ide pod noge? Kult repke se gradi na profesionalizmu i odanoscu drzavnom dresu. Prije to shvati, bolji ce covjek i igrac biti .. I on, ali i tata mu ..
Pa nije problem u dijetu,problem je u njegovome ocu,sta on moze odlucit kao dijete od 16 god ? Jos pogotovo zivi na drugom kraju svijeta,vjeruj mi cim bude "brinuo" sam o sebi bit ce redovan na svakom okupljanju.
Njegovom ocu ili njemu, uopste nevazno. Jedna porodica ...

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 27 jun 2013, 12:32

Realno, mogu li juniori ostati u A diviziji? Zasad su bliži borbi za opstanak, nego prolasku grupe.Nisu uigrani to je evidentno, povrede neke igrače muče, ali bez Sulejmanovića cilj treba da bude opstanak, ništa više.
Kadeti su mi puno ozbiljniji i od njih treba očekivati dobar rezultat.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 27 jun 2013, 12:48

Ozbiljniji su zato sto je u pitanju B divizija. Jos nije definitivno rijeseno da li ce ova godina biti samo priprema za prosirivanje koje ce se desiti u sljedecoj.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Drum i 7 gostiju.