Ja ne znam koja je saga, sapunica veća ovog ljeta, dal ona oko Lewandowskog, ili ova oko Gomeza..
Sada je menadžer Gomeza izjavio da još uvijek nije dogovoreno ništa ni s jednim klubom, iako se već pričalo da je Gomez sve dogovorio s Fiorentinom i da faktički pakuje kofere.
A do sada se govorilo da Fiorentina nudi 15 miliona eura, a da Bayern traži minimalno 20. Sada se spominje da Fiorentina nudi 20, a da Bayern traži 30.
Pored Fiorentine kao zainteresovani su spominjali i Napoli (koji je navodno u međuvremenu odustao, već par sedmica se spominje kako su bar za sad odustali, valjda nisu spremni platit veće iznose), spominjao se i Juve (koji je mislim definitivno otpao, a možda oni jesu razmišljali, samo s obzirom da imaju već Llorentea koji je jako sličan Gomezu, prije je to bilo nesigurno opšte da li su pravo zagrizli, a sad nakon dovođenja Teveza Juve sigurno otpada). Athletico bi rado, ali nema ni za hljeba.....

U prikrajku se spominje Man.City, a oni ni sami trenutno ne znaju bil piškili, bil kakili (bil kupovali ili prodavali u prevodu...).
Mnogo je špekulacija, mnogo priča, najzanimljivije ove koje kažu da se dogovorio, da pakuje kofere, pa se onda nije dogovorio i trenirat će s Bayernovom ekipom. Bit će ovo zanimljiva priča svakako i dalje, možda na kraju i svima to natezanje dosadi. Ja nemam ništa protiv da on ostane, itekako bi to bilo fino, ali u ovakvoj situaciji teško da bi njegov ostanak imao nešto pozitivno za njega....Onda ako bi išao, neka se skrasi negdje gdje će mu biti dobro i gdje će biti uspješan. A u Bayernu je ionako sve osvojio, pa može otići uzdignute glave...

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland