AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Evil Genius II

Re: AS Roma

Post Postao/la Evil Genius II » 18 jun 2013, 23:21

Admir_Sa je napisao/la: hrvati se raspisali da smo kao haman kupili nekakvkog iz dinama od 17 godina :roll:
haman da jesmo, i to za 7 miliona :oops:

ovo za pjanica ni ljudi koji su ispratili garciu do vrata trigorie na taj sastanak nisu nista spomenuli a ovi nasi kao prenijeli vijest . . cista glupost.

ElLoco7
Kontakt:

Post Postao/la ElLoco7 » 18 jun 2013, 23:29

nije istina, covjek jos nista nije ni progovorio a vec mu novinari sastavljaju listu zelja za pojacanja i otpisuju igrace.

to su prvi Di Marzio i Sky prenijeli da je Jedvaj pred potpisom.
*La Roma non si tifa, si AMA!*

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 19 jun 2013, 09:01

ja procitah gomilu nekih vijesti izmedju kojih je i ta da se samo ceka dolazak jedvaja u rim i obavljanje medicinskog pregleda nakon cega ide potpis. znam da je i u januaru (ili proslo ljeto) bilo price u vezi njega, cinjenica je da sabatini ima fetis za mlade igrace a i radi se o stoperu tako da se sve stvari poklapaju i ne bi bilo nikakvo iznenadjenje da mali potpise u narednih par dana. iskren da budem ne vidim potrebu u bacanju nekih 7-10 miliona na 17godisnjeg stopera kada imas istog takvog koji je vec upoznat i sa ligom i sa timom prije svega, i da - mali je rodjeni romanista. ime mu je alessio romagnoli i NEMA SANSE da je razlika u kvaliteti izmedju njih dvojice vrijedna toliko miliona :roll: procitah i da smo uzeli paulinha i da ce zvanicna obavijest doci nakon kupa konfederacija!? ajd ti sad znaj je li to istina ili ne. mene najvise brine to sto nema nikakvih vijesti u vezi benatie koji je prije par dana bio 100% nas igrac a sada ni traga ni glasa od njega . . .

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 19 jun 2013, 09:33

prima i portieri— Rafael resta in ballo (anche se come secondo nome), con il Palermo ieri si è parlato del prestito di Viviano, con diritto di riscatto della metà. Garcia ha ascoltato le parole di Sabatini su Nainggolan e Paulinho e poi parlato delle possibili cessioni eccellenti: Osvaldo, De Rossi e Pjanic. Sono tre giocatori che al tecnico francese piacciono e di cui avallerà la cessione solo per fare cassa ed arrivare a giocatori di pari valore.

izvor: gazzette
Unica grande amore

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 20 jun 2013, 11:26

glasine, glasine, extra, extra read all about it!

Il Tempo reveals that Giallorossi sporting director might have offered € 20 million plus co-ownerships of Bertolacci and Romagnoli to sign Fiorentina talent Jovetic.
kao ne zele da pojacaju prvaka italije ali pustili bi ga u direktnog rivala za tu borbu za LP, jah! novinari u italiji izgleda nisu nista bolji od ovih nasih sa sportsport.ba sto hudog pjanica sele kako je dosao u romu :D

Il Messaggero focuses on the goalkeeper and makes a list of possible candidates if Rafael will change his mind: Jefferson, Ruffier, Viviano, Sorrentino, but also Storari, Ospina, Diego Alves and Julio Cesar.
cujem da je avdukic slobodan.

Lille have several important young players. I’ll try to bring some of them to AS Roma. I could not refuse AS Roma, they want to give the means to improve their image in the world.
rece garcia prije dan/dva, bas me zanima koga ce pokusati dovesti kod nas.

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 22 jun 2013, 13:04

Roma has exercised their €4.5 million option on Destro. Genoa earned €16 million on Destro counting last summer's loan fee ( GdS)
According to Rome newspaper Il Messaggero Inter and Roma are working on a Ranocchia-Pjanic swap
According to La Gazzetta dello Sport, Southampton put forward a bid worth €20m for the Italy international who was born and raised in Argentina.

The 27-year-old was specifically requested by manager Mauricio Pochettino, who already worked with him at Espanyol.

However, it is believed Osvaldo does not want to join a Premier League club, as he either hopes to stay in Serie A or move back to La Liga.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 23 jun 2013, 10:32

po procitanim izjavama dalo bi se zakljuciti da je garcia skuzio koje su najslabije pozicije ekipe jer ciljana pojacanja su bekovi, stoper, veznjak i krilo. takodje, veliki plus mu je konstatacija da ce prvo ovoljetno pojacanje biti ostanak de rossija i pjanica na koje ozbiljno racuna. dodao je i da ce pokusati dovesti nekoliko igraca iz lillea i francuske lige tako da su mediji odma skusckali neku listu igraca od kojih sam umaptio ruffiera (golman), dignea, corchiu (bekovi) i payeta (krilo). radi se o igracima na koje se inace sabatiniju dize (dakle, mladi i perspektivni mladici) tako da me ne bi iznenadilo da se neka od ovih glasina obistini.

sto se tice osvalda, obradovah se kad sam vidio da postoji klub dovoljno naivan da ga plati 20ak miliona (gle cuda, radi se o englezima) ali eto njemu se kao ostaje u italiji tako da od transfera u soton nema nista.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 23 jun 2013, 10:36

Digne je fantastičan mladi bek.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 23 jun 2013, 10:45

Ih kada bi Roma dovela te igrace konacno bi mogli govoriti o odlicnom prelaznom roku i konacno bi ja mislim mogli napasti LP.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 23 jun 2013, 11:23

julio cesar na golu, ispred njega corchia - benatia - marquinhos - digne, u vezi nainggolan - ddr - pjanic, gore lamela - destro - florenzi. na klupi castan, torosidis, balzaretti, bradley, payet, totti i omladina. prodas visak, oslobodis salary cap :D dodas 30ak miliona i eto ti ekipe za LP. dajte mi sabatinijev mail da mu ovo posaljem 8-)

zaboravih napisati da je garcia rekao sabatiniju da odustane od rafaela jer zeli neko provjerenije ime na golu. to ce vrlo vjerovatno biti julio cesar ali samo ako pristane na smanjenje plate koja trenutno iznos 3,5 miliona € po sezoni sto mu roma definitivno nece placati.

nesta13
Kontakt:

Post Postao/la nesta13 » 23 jun 2013, 21:24

Evil Genius II je napisao/la:julio cesar na golu, ispred njega corchia - benatia - marquinhos - digne, u vezi nainggolan - ddr - pjanic, gore lamela - destro - florenzi. na klupi castan, torosidis, balzaretti, bradley, payet, totti i omladina. prodas visak, oslobodis salary cap :D dodas 30ak miliona i eto ti ekipe za LP. dajte mi sabatinijev mail da mu ovo posaljem 8-)

zaboravih napisati da je garcia rekao sabatiniju da odustane od rafaela jer zeli neko provjerenije ime na golu. to ce vrlo vjerovatno biti julio cesar ali samo ako pristane na smanjenje plate koja trenutno iznos 3,5 miliona € po sezoni sto mu roma definitivno nece placati.
nisam bas siguran da bi bila to ekipa za LP. premladi pojedinci i neuigrana ekipa za sljedecu sezonu. ali ostane li ekipa ista za 2-3 sezone bi se mogla ocekivati LP.
eto moje misljenje.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 23 jun 2013, 22:27

sve ovo sto sam napisao je naravno hipoteticki gledano i pod pretpostavkom da je rudi garcia pravo rjesenje za mjesto trenera i da ce svi pomenuti igraci zavrsiti u romi. ako bacimo pogled na konkurenciju slozices se da plasman u LP i nije toliko daleko koliko ti mislis jer napoli je dobio novog trenera kome je poljuljana reputacija u posljednjih nekoliko godina, mozda ostanu bez igraca koji im vrijedi pola tima i prava su nepoznanica tj mogu konkurisati za scudetto a mogu i ostati bez evrope. milan zasad nema nista bolju ekipu u odnosu na proslu sezonu gdje su na jedvite jade dosli do tog 3. mjesta, inter smatram najslabijim od rominih konkurenata i ne uzimam ih za ozbiljno dok me ne uvjere u suprotno, nazio je uvijek jak rival ali zahvaljujuci tvrdoglavosti lotita odigrace dobru polusezonu i onda lagano padati kako se blizi kraj kampanje i za kraj tu je fiorentina koja se i sama bori sa prodajom najboljeg igraca. dakle, svaki od rominih konkurenata je u nekim svojim gofnima da prostis i niti jedan od ovih klubova nije u toliko boljoj poziciji u odnosu na romu da bi ga tako lahko stavio ispred iste na toj nekoj imaginarnoj tabeli za iducu sezonu. sto se tice neuigranosti, garcia forsira tu 4-3-3 formaciju sto ne odudara previse od onoga sto roma igra u zadnjih nekoliko sezona i samo je pitanje kako bi se novi igraci snasli kao dio te neke nove fudbalske porodice ali takticki gledano mislim da tu ne bi trebalo biti problema. sto se tice neiskustva, cini mi se da si zaboravio jednu jako bitnu cinjenicu kada si napisao da je ekipa premlada. naime, ekipu ne cine samo 11 igraca nego cijeli kadar od 23 (ili koliko vec trener zahtjeva) a roma u svom rosteru ima par veterana koji svojim iskustvom itekako mogu pomoci ovoj mladjariji. i za kraj: pusti me da sanjam covjece, znas li ti kad smo mi zadnji put uzeli neki trofej :mrgreen:

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 26 jun 2013, 14:30

Momci jel mi može netko u kratkim crtama opisat kakav je Erik Lamela igrač, ono glavne karakteristike kao i njegov karakter, jel problematičan i to :) ?

Ne pratim baš talijanski nogomet, pa da netko od vas tko pobliže prati Seriju A, a pogotovo Romu da ga malo opiše. Pitam iz razloga što je BVB jako zagrijan za njega te se u managerskim krugovima priča da se BVB dogovorio s igračem te preostaje samo da se klubovi dogovore oko odštete. Tnx in advance ;)
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

ElLoco7
Kontakt:

Post Postao/la ElLoco7 » 26 jun 2013, 15:10

Nit je na prodaju nit je dogovorio sta ni s jednim klubom. Krilni napadac, prodoran, sa dobrom tehnikom i driblingom. Lici na Di Mariu.

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 26 jun 2013, 23:28

pozzz navijaci ROME...

Jeli istina ovo sto se govori da su pred potpisom Ronaldo,Bale,da posle ovog kupa u Brazilu dolaze nam zajedno u paketu T.Silva i Marcelo,da je Lewandowski odbio Bajern i Real i da ceka Romin poziv(u narednih par dana bice pozvan).... :lol: :lol:

ahhhhhhhhahahahahahahahahahahahhahahhhahahahhahahh
Vozdra!!!!!

BatigolASR
Kontakt:

Post Postao/la BatigolASR » 27 jun 2013, 23:56

Šest tona debila na ovom forumu

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 28 jun 2013, 12:44

Dortmund have reached an agreement with Roma for Miralem Pjanic for €12 million. (L'Equipe)
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

ElLoco7
Kontakt:

Post Postao/la ElLoco7 » 28 jun 2013, 12:49

Stara vijest. Nista od toga.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 28 jun 2013, 14:16

izgleda da smo pravo zagrijani za julia cesara. zadnju sezonu u interu je bio poprilicno los, u qpr-u ga nisam pratio, a na kupu konfederacija i nema pretjerano puno posla da mogao donijeti neki sud o njegovom performansu ali do prije dvije sezone JC je bio golman svjetske klase i mislim da sa 33 godine ima jos toga za ponuditi. druga jako bitna stvar je da se radi o brazilcu koji savrseno dobro poznaje talijanski jezik tako da bi problem komunikacije izmedju stopera i golmana (koji je imao stekelenburg) ovime bio rijesen. sto se tice ostalih vijesti procitah da sabatini sutra ima (po ko zna koji put) sastanak sa cellinom u vezi nianggolana. ukoliko ga uspijemo uzeti za neku pristojnu sumu novaca bice to pun pogodak ali mislim da je sve preko nekih 11/12 miliona za njega bacanje novaca jer ova saga se oduzila kao da se radi o samom pirlu a ne nekom veznjaku cagliarija. gilardino!? sjecam se da je iz parme trebao preci u romu ali nije se imalo dovoljno novaca da se transfer dogovri tako da je zavrsio u milanu. ali eto, nekoliko godina poslije dodje nam gila u rim. neka ga :D

[youtube][/youtube]

@google - sta ti se desi frajeru? bio si ti nekad uredan forumas :mrgreen:

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 28 jun 2013, 15:50

Ja sam gledao Julia Cesara par utakmica u dresu QPR protiv ovih jacih klubova i stavrno je dobro branio, tako da bih ga volio vidjeti u dresu Rome. A jeste imao krizu u Interu onih zadnjih sezonu ili dvije, a i u repki, pa samo se sjetite kakav je gol od Ibisevica primio protiv nas u prijateljskoj. Ali ako ce mu plata biti vise od 2mil ja ga nebih dovodio.

Gilardino je gol igrac, pravi nasljednik Inzaghija, meni drag igrač tako da bih ga volio vidjeti u najdražem nam dresu vučice. Uostalom mislim da je Gilardino u top 15 strijelaca serie A svih vremena sa preko 150 postignutih golova.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.