RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

moRAja
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la moRAja » 27 jun 2013, 20:53

Mozda sam ja budala,mozda sam veliki optimist,mozda previse volim Velez ali imam predosjecaj da je ovo sezona koju cekamo. Raspored pocetka sezone nije los sto moze podici euoforiju kod RAje tako da ako uzmemo u prva 3 kola 7-9 bodova stari djavo moRAja od 47 godina vadi dres Ismeta Sisica iz 1988 god i ide s omladincima na gostovanja. Prestao sam prije nekoliko godina ali idem opet ako bude pomaka. Zenu po paci,sal oko vrata pivu u ruku i FORZA VELEZ. Moja jedina zivotna zelja je TITULA koja je u mojoj mladosti bila blizu nakon koje me odmah mozete zakopat. RAja glavu gore i idemo
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo

Crvenarmija
Kontakt:

Post Postao/la Crvenarmija » 27 jun 2013, 21:56

Dobar posao do sada sa pojačanjima.Jusufbašić,Ramović i Rašević.Ovaj se Rašević ne čini loš.Zna asistirat i dati gol što nam je trebalo zadnjih godina.Još stopera i napadača i imati ćemo dobru ekipu.Pohvale Ibri za pojačanja.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 27 jun 2013, 22:58

Evo na oficijelnoj je izaslo konacno Ramović je potpisao na 2 godine, a Jusfbasic takodjer na 2 godine...
Sutra cemo vidit aBd na koliko ce Rasevic potpisat, a on igra na poziciji napadaca, visok je.
Sve u svemu dobro pojacanje za nase lige
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 jun 2013, 00:30

ZANIMLJIVOSTI
07. septembar 1958. istorijski datum za Mostar, u goste dolazi sarajevski Željezničar i otvara se novi stadion „Pod Bijelim Brijegom“. Pred blizu 9.000 gledalaca, rođeni su načeli mrežu gostujučeg golmana Radovića u 30 minuti iz slobodnog udarca strijelac je bio Zelenika da bi u finišu utakmice Mujić povisio rezultat. Utakmica je završila (2:1).

samo da se zna da je BB napravljen 1958...

Ibro pretenduje da postane ono što je Amar u Želji....zvat ćemo ga uskoro gospodarom VELEŽA 8-)

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 28 jun 2013, 00:46

moRAja je napisao/la:Bojane bre lepo ti nonda kaze. Nema veze ako si isao kevi u posetu,budi covek a ne pica pa se vrati i objasni o cemu je rec
Imo sam ga u raji na fb, al evo vidim i fb je deaktiviro, ne moze ga ni FBI naci haha :mrgreen: , aj valjda ce se prikljucit ostaloj ekipi ovu sedmicu, sutra igramo protiv osjeka na onom turniru...
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 28 jun 2013, 07:21

Crvenarmija je napisao/la:Dobar posao do sada sa pojačanjima.Jusufbašić,Ramović i Rašević.Ovaj se Rašević ne čini loš.Zna asistirat i dati gol što nam je trebalo zadnjih godina.Još stopera i napadača i imati ćemo dobru ekipu.Pohvale Ibri za pojačanja.
Ja zaista neznam po cemu su dosadasnja pojacanja dobra?
Velezu su otisli 7 igraca. Letic se ne javlja. Dobili 3 u kojima ja stvarno ne vidim neki ekstra kvalitet.
Tako da ne vidim razlog za veselje po pitanju igrackog kadra.

A s druge strane, ne vidim ni toliki razlog za kukanje radi skupstine. 4 nove osobe u UOu Veleza koji nikad ranije nisu bili u Velezu od njih 9. To je dosta novih ljudi. Dosta svjeze krvi. Plus sto je 1 iz dijaspore i 1 iz RA. Fakticki navijaci imaju 2/9 glasacke moci u UOu. Po meni je to pozitivnije nego napredak po pitanju ovih pojacanja.

Plus neko rece 2 godine potpisali - jeli 2 ili 1+1? I jesu li amaterski ili pravi ugovori?
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

puza
Kontakt:

Post Postao/la puza » 28 jun 2013, 10:12

MostaracVelezovac je napisao/la:
Crvenarmija je napisao/la:Dobar posao do sada sa pojačanjima.Jusufbašić,Ramović i Rašević.Ovaj se Rašević ne čini loš.Zna asistirat i dati gol što nam je trebalo zadnjih godina.Još stopera i napadača i imati ćemo dobru ekipu.Pohvale Ibri za pojačanja.
Velezu su otisli 7 igraca. Letic se ne javlja. Dobili 3 u kojima ja stvarno ne vidim neki ekstra kvalitet.

A s druge strane, ne vidim ni toliki razlog za kukanje radi skupstine. 4 nove osobe u UOu Veleza koji nikad ranije nisu bili u Velezu od njih 9. To je dosta novih ljudi. Dosta svjeze krvi. Plus sto je 1 iz dijaspore i 1 iz RA. Fakticki navijaci imaju 2/9 glasacke moci u UOu. Po meni je to pozitivnije nego napredak po pitanju ovih pojacanja.

Plus neko rece 2 godine potpisali - jeli 2 ili 1+1? I jesu li amaterski ili pravi ugovori?

Bravo ,MostaracVeležovac svake godine isto ni ja neznam po čemu su dosadašnja pojačanja dobra, što se tiče ugovora mislim da zaključuju amaterski ugovor. 80% imaju zaključene amaterske ugovore. Svi znamo šta znači amaterski ugovor.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 jun 2013, 11:20

RAHIMIĆ: SVI IGRAČI ĆE DOBITI PRILIKU
Fudbaleri Veleža sutra će odigrati svoju prvu pripremnu utakmicu. Protivnik je Osijek, hrvatski prvoligaš sa kojim će ujedno imati priliku igrati nakon više od dvije decenije. Međutim, pomalo svečarski karakter turnira, ali i utakmice sa Osijekom, nema neki preveliki značaj za stručni štab Veleža.

- Ovaj turnir dolazi u dobrom momentu da priliku pružimo svim igračima, a u Slavonski Brod vodimo 22 fudbalera. Svi će dobiti podjednaku priliku, jer je to dobro za ovu fazu priprema. Želimo i da testiramo kvalitet novopridošlih, ali i mladog Kikića, koji je sa nama još na probi. Možda će nekome zvučati čudno, ali ponovit ću izjavu koju sam i zimus rekao kada smo imali onaj niz utakmica u pripremnom periodu sa minimalnim porazom. Mi ne želimo biti „prvaci pripremnog perioda“, zanima nas jedino da provjerimo trenutno stanje ekipe i stvari koje uvježbavamo kroz pripreme. Na ovom turniru želimo pružiti priliku svim igračima da odigraju na jednom takmičarskom nivou i ujedno provjerimo trenutnu fizičku spremu. Naravno, ukoliko osvojimo trofej pobjednika biće nam drago. Zahvalit ćemo se i našim domaćinima, koji su nas pozvali i želimo dati doprinos nastavku ove lijepe tradicije, kaže Ibro Rahimić, šef stručnog štaba Veleža.

„Rođeni“ sutra rano ujutro putuju u Slavonski Brod, a prvu utakmicu sa Osijekom igraju u 18.00 sati.

fkvelez.ba

AMADUDI
Kontakt:

Post Postao/la AMADUDI » 28 jun 2013, 11:35

Jeko Kikic?

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 28 jun 2013, 11:40

http://www.transfermarkt.de/de/stojko-k ... 49477.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Mogao bi biti ovaj. :D
Tamam se uklapa da ga je Ibro doveo iz Svicarske.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

puza
Kontakt:

Post Postao/la puza » 28 jun 2013, 11:42

AMADUDI je napisao/la:Jeko Kikic?

Nikad čuo vjerovatno će se proslavit u Veležu i noga:

AMADUDI
Kontakt:

Post Postao/la AMADUDI » 28 jun 2013, 11:45

samo_lijevo je napisao/la:http://www.transfermarkt.de/de/stojko-k ... 49477.html

Moze vrlo lako biti,pokupio ga Ibro sa sobom.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 28 jun 2013, 14:13

samo_lijevo je napisao/la:http://www.transfermarkt.de/de/stojko-k ... 49477.html

cuj Stojko

kroos
Kontakt:

Post Postao/la kroos » 28 jun 2013, 15:46

Evo kako sam čuo da su danas ultrasi malo dobili po nosu od naših, zna li neko više šta se desilo ??
i tito je volio velež :D

Crvenarmija
Kontakt:

Post Postao/la Crvenarmija » 28 jun 2013, 15:58

Otišlo je 7 igrača koji nisu bili u prvom planu i oni koji se nisu pokazali kao dobra pojačanja.Tu prije svega mislim na Vidića,Šišića,Nuhića i Plisku.A ovi penzioneri Kajta i Serdarević nisu ni igrali.Znalo se od prije da oni neće više igrati u Veležu.Ne kažem ja da su ovi igrači koji su došli ekstra kvalitet ali su dobri za naše lige,a situacija na tržištu igrača je jako siromašna,i možemo biti zadovoljni sa ova tri pojačanja.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 28 jun 2013, 16:09

Crvenarmija je napisao/la:

Otišlo je 7 igrača koji nisu bili u prvom planu i oni koji se nisu pokazali kao dobra pojačanja.Tu prije svega mislim na Vidića,Šišića,Nuhića i Plisku.A ovi penzioneri Kajta i Serdarević nisu ni igrali.Znalo se od prije da oni neće više igrati u Veležu.Ne kažem ja da su ovi igrači koji su došli ekstra kvalitet ali su dobri za naše lige,a situacija na tržištu igrača je jako siromašna,i možemo biti zadovoljni sa ova tri pojačanja.
Bravo Armijo i ja se slazem s tobom. Ne mogu da vjerujem da neki ovde misle da je Velez u mogucnosti da dovede extra pojacanja. Svi bi mi to voljeli a nemamo para da napunimo autobusu rezervoar. Za ovog zadnjeg neznam kakav je ali Ramovic i Jusuf beg su sigurno dobri igraci. Ko je bolan ovaj Kikić,ima clip na you tube-u keji lik pepa loptu pa se dodaje s nekim likom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: mozda je lik dobar ali clip je :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 jun 2013, 16:14

šta je s akcijom pomoći omladinskoj školi koja je pokrenuta prije par mjeseci? da li se zna dokle se stiglo?

hoće li ove godine biti nekih radova na stadionu?

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 jun 2013, 17:05

RAŠEVIĆ POTPISAO ZA „ROĐENE“

Dejan Rašević (29) parafirao je danas vjernost „Rođenim“. Iskusni desnokrilni napadač koji je protekle tri sezone nastupao za Slaviju, u 79 premijerligaških utakmica u dresu Slavije ubilježio je 17 pogodaka i duplo više asistencija, novi je član Veleža i već sutra putovat će sa ekipom u Slavonski Brod.
- Drago mi je da sam potpisao za Velež. To je veliki klub, sa ogromnom tradicijom. Vjerujem da ću opravdati ukazano povjerenje i svojim igrama doprinijeti ostvarenju ambicija kluba, rekao je danas, prilikom potpisivanja, Rašević.

Ovaj napadač rođen je u Foči. Ponikao je u Sutjesci, a nosio je dres Leotara, Borca iz Banja Luke, Rudara i Slavije. U svakoj od ekipa bio je jedan od najstandardnijih igrača, te nema sumnje da će svojim iskustvom u BH Premier ligi doprinijet ofanzivnoj liniji „Rođenih“.
- Znam šta se očekuje od mene. Kao krilnom igraču to su primarno asistencije, ali svakako i golovi, istakao je Rašević.
fkvelez.ba

po ovome nije loš igrač, daje golove, asistira... ;)

Maxi
Kontakt:

RSD Velež Mostar

Post Postao/la Maxi » 28 jun 2013, 17:30

Kikić je stoper, visok, jak, ima dobru tehniku i dobar šut!
Plavo je srce u meni!
FKŽ 1921 🔵⚪

AMADUDI
Kontakt:

Post Postao/la AMADUDI » 28 jun 2013, 18:06

Maxi je napisao/la:Kikić je stoper, visok, jak, ima dobru tehniku i dobar šut!

Pa kako mu ime Stojko ili?

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.