Igre - Kako, gdje, šta...?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Koja izdavačka kuća ima najbolje igrice?

Electronic Arts
245
42%
Activision Blizzard
67
11%
Konami
171
29%
CapCom
14
2%
Take-Two
11
2%
Square Enix
12
2%
Sony
40
7%
Nintendo
28
5%

Ukupno glasova: 588

LenBias
Kontakt:

Re: Igre - Kako, gdje, šta...?

Post Postao/la LenBias » 28 jun 2013, 14:17

jel previse zahtjevna ta, nije kod mene pc gamerski, onako sasvim normalni kupljen prosle godine :mrgreen: inace nadam se da u toj igrici nema nekog pucanja i slicnog, ne trazim to :D
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 jun 2013, 14:22

LenBias je napisao/la:jel previse zahtjevna ta, nije kod mene pc gamerski, onako sasvim normalni kupljen prosle godine :mrgreen: inace nadam se da u toj igrici nema nekog pucanja i slicnog, ne trazim to :D
http://www.hcl.hr/recenzije-la-noire-x3 ... 69-20.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Procitaj i saznat ces sve sto te zanima,a zahtjevi su

CPU: Intel Dual Core 2.2GHz to Quad Core 3.2GHz / AMD Dual Core 2.4Ghz to Quad Core 3.2Ghz
RAM: 2GB to 8GB
VGA: NVIDIA GeForce 8600 GT 512MB to NVIDIA GeForce GTX 580 1536MB / Radeon HD 3000 512MB to Radeon HD 6850 1024MB
DX: DirectX 9
OS: Windows 7 / Windows Vista Service Pack 1 / Windows XP Service Pack 3
http://gamesystemrequirements.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
HDD: 16GB
Sound: 100% DirectX 9 Compatible
ODD: DVD Drive
Network: OnLive for PC or Mac
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 28 jun 2013, 14:39

procitao sam, izgleda da ipak ima tih pucanja, potjera i slicnog, ne trazim nesto tako ali mi igrica izgleda zanimljiva, mozda je i instaliram ali svejedno trazim nesto drugo :D

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 jun 2013, 14:46

Ima al je najbolje od detektivskog zanra a mozes na netu potrazit Sherlock Holmes igre.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 28 jun 2013, 15:22

preporučujem Sherlock Holmes serijal, posebno:
Sherlock Holmes: The Awakened
Sherlock Holmes vs Arsene Lupin
Sherlock Holmes vs Jack the Ripper

Ne znam kakav je ovaj novi The Testament, nisam imao priliku da igram, al' brat kaže da nije loš.
Igrao sam nekad prije i neki CSI: Fatal Conspiracy. Nije loš, ajde sad baci se na torrente :D

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 28 jun 2013, 16:18

ok, nema mi onda druge nego probati sherlock igrice :mrgreen:

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 28 jun 2013, 16:19

Mogli ste napisati neke dobre igre što ste igrali, a da nisu nešto poznate..

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 28 jun 2013, 18:06

gojzerica je napisao/la:Mogli ste napisati neke dobre igre što ste igrali, a da nisu nešto poznate..
Već smo pominjali Fahrenheit ili Indigo Prophecy koji i nije popularan koliko bi trebao biti.

A pošto je teško naći neke nepoznate a dobre igre, preporučujem ove za ubijanje vremena:

Mount and Blade: Warband (9/10)
zanimljiv RPG sa elementima RTS-a. U početku napraviš lika sebi, izgled i kakve početne atribute da ima i neke specijalnosti (dobar s mačem, sa strijelom i sl.). Biraš sebi gdje ćeš početi igru, ima nekoliko nacija. U početku radiš kao plaćenik za neke kraljeve ili njegove ljude. Dobijaš respect i vremenom te prihvate kao jednog od lordova. Onda dobijaš zemlju koju osvojite u ratovima sa drugim nacijama, ili zemlju koja do tada nije imala lorda. U početku se dobijaju obično sela a kasnije utvrde pa i gradovi. A od svakog posjeda dobijaš određenu sumu novca dnevno, koji trošiš na regrutovanje novih jedinica ili razvoj postojećih, kupovinu oklopa, konja, oružja, hrane za trupe. U selima/utvrdama/gradovima praviš neke zgrade kako bi imao neke pogodnosti, npr. kako bi dobivao više novca.
Bitke se vode iz trećeg lica, i napravljene su veoma dobro, a uz to i jednostavno. Ovu igru sam igrao oko 2 godine, izašao je novi dio With Fire and Sword, ali meni se ne sviđa vatreno oružje.

[youtube][/youtube]

Serious Sam 2 ili 3 (8/10)
Susjedi prave odličnu pucačinu za smirit živce :D Samo rokaj, nema onih taktičkih gluposti, izletiš pred gomilu samoubica bez glava, skeletona il sličnih sranja i samo pucaš. Jednostavan FPS sa dozom humora koji prati igru.
:)

Sonic Generations (9/10)
Dobri stari Sonic. Sve je isto još iz doba djetinjstva. Skačeš, kupiš prstenove i naravno izbjegavaš prepreke (bodlje ili neprijatelje). Igra je dosta duga, stoga i nešto više zauzima, oko 8 giga. Grafikom se može pohvalit, ima i multiplayer co-op. Može se igrat u platform i 3rd person perspektivi.

Euro Truck Simulator 2 (7/10)
Što i ime govori, vožnja kamiona po Europi (iako ne cijeloj, nas su zapostavili :mrgreen: ). U početku voziš za druge, a kasnije osnuješ tvrtku, zapošljavaš svoje vozače, kupuješ nove kamione... Jedino što mi se ne sviđa česta monotonost u igri. Iako ima i velik broj specifičnih lokacija omrzne gledanje stalno istog prizora: Autoput s okolinom obojenom crnogoričnom šumom. Volim ponekad odvest koju turu kad nemam ništa pametnije radit :)

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 28 jun 2013, 18:28

Malo sam poceo igrati gta 4,jedna smijesna scena... :mrgreen:
[youtube][/youtube]
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 28 jun 2013, 18:57

Već smo pominjali Fahrenheit ili Indigo Prophecy koji i nije popularan koliko bi trebao biti.
Prejaka igra, prekucao.
Što i ime govori, vožnja kamiona po Europi (iako ne cijeloj, nas su zapostavili :mrgreen: ). U početku voziš za druge, a kasnije osnuješ tvrtku, zapošljavaš svoje vozače, kupuješ nove kamione... Jedino što mi se ne sviđa česta monotonost u igri. Iako ima i velik broj specifičnih lokacija omrzne gledanje stalno istog prizora: Autoput s okolinom obojenom crnogoričnom šumom. Volim ponekad odvest koju turu kad nemam ništa pametnije radit :)
Ovu ću skinut' da vidim kakva je, hvala ;) :)

High

Post Postao/la High » 28 jun 2013, 19:02

Ponos Torina je napisao/la:Malo sam poceo igrati gta 4,jedna smijesna scena... :mrgreen:
[youtube][/youtube]
Je l' ovo u sklopu običnog GTA IV? Ne sjećam se ove scene.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 28 jun 2013, 19:35

High je napisao/la:
Ponos Torina je napisao/la:Malo sam poceo igrati gta 4,jedna smijesna scena... :mrgreen:
[youtube][/youtube]
Je l' ovo u sklopu običnog GTA IV? Ne sjećam se ove scene.
to je DLC Liberty City
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 28 jun 2013, 21:16

Najbolji lik u GTA IV je Yusuf Amir.
Unico amore sei!
❤️🖤

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 28 jun 2013, 21:22

AjsKjub je napisao/la:Najbolji lik u GTA IV je Yusuf Amir.
Meni se samo svidja ovaj dio igre sto se tice gta 4 ono ostalo sranje,motoristi i onaj Niko bas smece....

[youtube][/youtube]

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 28 jun 2013, 21:52

Ovu ću skinut' da vidim kakva je, hvala ;) :)[/quote]

euro truck simulator 2 je najbolja simulacija kamiona sto se tice izgleda istih i prirod okolo i to sve ;) 18 wheel of steel mi je zanimljiviji radi onih kao vaganja tereta pa na granicama moras tamo okolo za kamione prolaz i tako te neke sitnice i nekako su gradovi puniji al kad je dosadno poneka voznja zna bit dosta zanimljiva ;)

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 28 jun 2013, 22:48

Ima li ko preporucit' kakav dobar RPG al da nisu ona ratna s*anja kao COD ;)

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 jun 2013, 22:58

MElloo je napisao/la:Ima li ko preporucit' kakav dobar RPG al da nisu ona ratna s*anja kao COD ;)
COD je FPS,a RPG ti je Skyrim i tako to slicno

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 28 jun 2013, 23:18

Otelo je napisao/la:
MElloo je napisao/la:Ima li ko preporucit' kakav dobar RPG al da nisu ona ratna s*anja kao COD ;)
Skyrim prekuc'o :D imal još šta zanimljivo :D

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 28 jun 2013, 23:49

delko je napisao/la:
Ovu ću skinut' da vidim kakva je, hvala ;) :)
euro truck simulator 2 je najbolja simulacija kamiona sto se tice izgleda istih i prirod okolo i to sve ;) 18 wheel of steel mi je zanimljiviji radi onih kao vaganja tereta pa na granicama moras tamo okolo za kamione prolaz i tako te neke sitnice i nekako su gradovi puniji al kad je dosadno poneka voznja zna bit dosta zanimljiva ;)[/quote]
Koju verziju da skinem? Ima Haulin, Across America..

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 jun 2013, 23:56

MElloo je napisao/la:
Otelo je napisao/la:
Skyrim prekuc'o :D imal još šta zanimljivo :D
Whitcher?

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Muumii i 55 gostiju.