Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

samosarajvo
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la samosarajvo » 29 jun 2013, 00:04

DukeOfWellington je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:@duke
ja sam bas primjetio da od velike cetvorke Andy ima najmanje mrzitelja, ali i fanova realno...

a vala protiv engleza ja licno nemam nista protiv, cak su mi i dragi :)
Čut ćemo se kad skupi još koji GS i klepi nekog od ove trojice u još kojem finalu, predviđam osnivanje Anti-Murray fan kluba. I ovako jedva čekaju da kažu kako je limitiran, kako nije dobar u glavu ili u najboljem slučaju kako je dobar ali naravno nije da može polit' vode bilo kojem od ove trojice. Naravo da dobri rezultati stvaraju i ljubitelje i mrzitelje, samo se bojim da će britanski background u ovom slučaju napraviti puno više ovih drugih, barem kad je u pitanju ovo podneblje.
Limitiran nije, u glavi je normala :mrgreen: a vode tesko da moze polit bilo kojem od ove trojice
to titule i medjusobni omjer govore ;)

da ne bude zabune, niko sretniji od mene da osvojio ovaj WB (onda ce nadam se vratit travu iz prije par godine :D :D :D )

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 29 jun 2013, 00:07

Šta hoćeš, kad pričamo o međusobnom omjeru bolji je od Federera (11-9) 8-)

Nisam ja rek'o da je on bolji od bilo koga od njih, al da ne može vode polit... možda ne može na šljaci, slažem se, ali ovo ostalo...

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 29 jun 2013, 00:20

Ma simpatican je Andy,nije dobar u glavi al i to Lendl sreduje polako,koliko se uzlaze u njega vrijeme je da uzme WB,covjek ima Gold medal cime rijeti mogu pohvaliti..
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 29 jun 2013, 00:28

Ako sad ne osvoji nece nikad.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 29 jun 2013, 00:30

darker10 je napisao/la:Ako sad ne osvoji nece nikad.
To su govorili i prošle sezone. Da se razumijemo, ja bih bio najsretniji da osvoji sad, ali što recimo ne bi osvojio slijedeće godine ako ne osvoji sad? Na travi je u ovom momentu najbolji i nema nikakvog razloga da tako ne bude i slijedeće godine. Ili za 5 godina.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 jun 2013, 09:21

U 15:15 aBd igra Tommy protiv Lopeza. Očekujem težak meč ali svakako pobjedu sa kojim bi igrao protiv Novaka :)

Sabine igra aBd u 15:30 protiv neugodne Samanthe Stosur. Veoma težak meč, no i tu očekujem pobjedu sa kojom bi išla na veliku Serenu.

Sretno im !

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 29 jun 2013, 10:24

Formance

Dobro napisan kilometarski komentar. Jedino na misljenje o servisu imam primjedbu...

Napisao si da je servis najtezi/najkomplikovaniji udarac, sa cime se ne slazem. Najbolje te demantuje cinjenica da najbolji servis imaju tehnicki najslabije doradjeni igraci... Rekao bih da snaga i produktivnost servisa ponajvise zavise od visine igraca. Visoki igraci imaju veci dio polja koje mogu dosegnuti, odskok loptice je veci... Ivo Karlovic, Kendrik, Mau, Izner,.. Svi oni imaju neuporedivo bolji servis od Robreda koji sa klikerom moze uraditi sto ovi ne mogu sa teniskom lopticom.

Zbog toga smatram da je posteno pribliziti travu nizim igracima koji zbog visine imaju problem na brzim podlogama, upravo radi prevelikog uticaja servisa. Nije mi bilo nista mrze nego gledati Koriu koji igrom ubije protivnika i 'sljivotres' sve anulira servisima. Pa odmah bih tv izbacio kroz prozor.

Isto tako podrzavam ubrzavanje sljake. Sljaka, trava i tvrda podloga nikada ne mogu biti iste. Vidi pod Delpo... Ima sve predispozicije da gazi na travi, ali njemu bolje odgovara sljaka. Nema moc prilagodbe kao drugi veliki igraci.

I mene nerviraju igraci koji preferiraju duge razmjene... Ferer je jedan od tih... Ali nikako se ne mogu sloziti da je tehnicki pretjerano losiji od Mareja. Razlika je u nijansama. Njegov problem je visina. Da je visi 10ak cm bilo bi mu puno lakse. Idealna visina za tenisera je od 185 do 190,.. Sve preko i ispod sa sobom nosi otezavajuce okolnosti.

Slazem se da Marej moze igrati ofazivno... Problem je u karekteru. Ne vidim tu nikakav prostor za velike promjene. Takav je kakav je.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 29 jun 2013, 11:00

Glupo kad ispadnu favoriti, ne ocekujes ni jedan epski mec, nema radovanja. Gledas a k'o da i ne gledas. Potpuno svejedno ko ce osvojit. I zato mrzim kad favoriti ispadnu, ne bi mi bilo krivo da ovi koji ih izbace da odu jos dalje a ne da odmah ispadnu i to budu deklasirani bas ondje gdje su ove pobjedili. Umjesto da cekam okrsaj Federer - Nadal ja cekam duel Melzer vs Mannarino :lol:

Uzet ce ovo Murray, jedino ako ga Gulbis ne zaustavi :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 29 jun 2013, 11:08

Vezano za travu mislimo slicno.Kakva god da je, pa i na samom kraju kad je neki nazivaju zelenom sljakom opet je dosta brza sa manjim odskokom i mnogo vise odgovara Rogeru,Isneru,Raonicu,Karlovicu nego npr Nadalu,Ferreru isl i pomoće ti uvelko ako imaš dobar servis i ofanzivnu igru.Mozda Rafa ne bi nikad osvojio WB da je ostala trava iz 00 ili 90 ali ne moze me niko uvjerit da je bila takva da je Roger izgubio prednost nad Rafom sa servisom i ofanzivnom igrom (ono iz 2010 protiv Berdycha ne racunam, dobio bi njega Rafa u finalu GS-a da se igralo na ledu a ne travi :D ). Mislim da je on te prednosti idalje imao ali da se i Nadalovom oruzju pruzila prilika

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 29 jun 2013, 11:11

Hoce li nam se vracat Edin vise? :D

Damir Dzumhur!!!!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 29 jun 2013, 11:13

To Gulbis proigrao :).. Imaju moji komentari na ovom forumu sa pocetka njegove karijere kada sam pisao da se od njega mogu ocekivati velike stvari... Brzo me razuvjerio :). Momak je izgleda otkacen, a ima ogroman talenat :)..

Volio bih da dogura daleko,.. Ima momak damu i pobjednicki karakter, al se iz nekog razloga uspava s vremena na vrijeme... Mozda ima problema sa koncentracijom ili nesto slicno...
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 29 jun 2013, 11:30

Valencia je napisao/la: Ferer je jedan od tih... Ali nikako se ne mogu sloziti da je tehnicki pretjerano losiji od Mareja. Razlika je u nijansama. Njegov problem je visina. Da je visi 10ak cm bilo bi mu puno lakse. Idealna visina za tenisera je od 185 do 190,.. Sve preko i ispod sa sobom nosi otezavajuce okolnosti.

A sta sam ti ja pricao pre 2.5 godine u vezi sa Ferrerom i Murrayom :?: :lol:

Jesmo li zakljucili da visina nije prednost i da "zbog toga Murray nema bolji servis od Ferrera" :?: :roll:

E moj @Valencia, ko te ne zna... :mrgreen:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 29 jun 2013, 11:37

samosarajvo je napisao/la:Vezano za travu mislimo slicno.Kakva god da je, pa i na samom kraju kad je neki nazivaju zelenom sljakom opet je dosta brza sa manjim odskokom i mnogo vise odgovara Rogeru,Isneru,Raonicu,Karlovicu nego npr Nadalu,Ferreru isl i pomoće ti uvelko ako imaš dobar servis i ofanzivnu igru.Mozda Rafa ne bi nikad osvojio WB da je ostala trava iz 00 ili 90 ali ne moze me niko uvjerit da je bila takva da je Roger izgubio prednost nad Rafom sa servisom i ofanzivnom igrom (ono iz 2010 protiv Berdycha ne racunam, dobio bi njega Rafa u finalu GS-a da se igralo na ledu a ne travi :D ). Mislim da je on te prednosti idalje imao ali da se i Nadalovom oruzju pruzila prilika
Svaka generacija tenisera sa narednom ima negativan skor. 1 Sampras ima negativan skor sa trojicom Federerovih vrsnjaka (Hewitt, Roddick i Safin), kao i sa samim Federerom. 1 Agassi ima negativan skor sa vecinom mladjih top igraca, jer je duze trajao. Isto tako, Lendl, Becker i Edberg su imali sa njima dvojicom. To nije dokaz da si ugrabio slabu konkurenciju vec smena generacija, gde nova dolazi na scenu pobedjujuci i gurajuci staru nazad. Na Wimbledonu 2008e se desilo upravo to - smena generacija. Od tog momenta, Nadal je postao najjaci igrac na svetu, sto je i ostao do Wimbledona 2011e, ali se pokazao nesposobnim da stvori sopstvenu eru i zavrsi barem tri vezane sezone na #1.

Jos jedna usporedba top tenisera i njihovih nacina dominacije na Touru. ;)

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 29 jun 2013, 11:55

Analogija da bi za tenis bilo bolje da se uspori trava da bi ovi kao "tehnički potkovaniji" teniseri imali više šansi je slična onoj da je za košarku bolje da se smanje koševi da bi i niži igrači mogli zakucati ili da se približi trica da bi i slabiji šuteri davali više trojki. Možda neko ne prati košarku pa bi onda bilo dobro, iz njihovog ugla, da se smanji fudbalski teren da bi više šansi imali fizički nepripremljeniji igrači, ili da se spusti visina gola da niži golmani mogu lakše prečku dobaviti. O tome šta mislim o ovom načinu razmišljanja, zaključite sami.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 29 jun 2013, 12:51

Magica, druze,

stvarno se ne mogu sjetiti te diskusije, iako smatram da jako dobro pamtim :). Zvuci nevjerovatno da smo se oko toga mogli usaglasiti,.. Mislim, to bi znacilo da se ostro suprostavljam primjerima koji gotovo 100% potvrdjuju pravilo... Visoki igraci imaju dominantniji servis od nizih. Da li postoji ijedan teniser u top 100 visine 175 koji ima bolji servis od bilo kojeg igraca visine 190+? Ja se nikog ne mogu sjetiti...

Work

Sport evoluira, pravila se mijenjaju. Ljudi koji donose tako bitne odluke sigurno nisu levati. Moramo priznati da su kompetentniji od nas, mada svi grijesimo.

Meni se Vimbldon svidja ovakav kakav jeste. Sve je super... Jedino spram AO osjecam nostalgiju.. Mozda bi se jos jedino sljaka mogla ubrzati. Vjerujem da nikom nije zanimljivo gledati po 30 razmjena u svakom poenu..

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 29 jun 2013, 13:04

@valencia tipsarević ima bolji servis od nadala...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 29 jun 2013, 13:32

Dantes

Mislim da se mnogi ne bi slozili, ali ja hocu. Vecina ce reci da Nadal servira 'takticki', ne raspaljuje najjace sto moze. Misljenja sam da je servis Nadalu najlosiji udarc.

Al opet to nije ta razlika. Rekao bih da je Nadal vise 4 - 5 cm. Mogao si navesti Verdaska i Almagra :)..

Pitanje je bilo za 175 vs 190 :) !?

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 29 jun 2013, 13:40

Valencia je napisao/la:Magica, druze,

stvarno se ne mogu sjetiti te diskusije, iako smatram da jako dobro pamtim :). Zvuci nevjerovatno da smo se oko toga mogli usaglasiti,.. Mislim, to bi znacilo da se ostro suprostavljam primjerima koji gotovo 100% potvrdjuju pravilo... Visoki igraci imaju dominantniji servis od nizih. Da li postoji ijedan teniser u top 100 visine 175 koji ima bolji servis od bilo kojeg igraca visine 190+? Ja se nikog ne mogu sjetiti...
Sarkazam @Valencia, sarkazam.
Pogledaj strane 106 i 107 ove teme. Ja sam branio tezu o tih 10 cm i radi toga limitiranosti Ferrera u odnosu na Murraya. Ti si se tada vadio na "mentalitet" Ferrera. 10 cm ti nisu predstavljali problem. :mrgreen:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 29 jun 2013, 13:41

Fleming i Marray u akciji, dobro im ide za sada 8-)

Ljudi često zanemaruju jednu stvar, a to je ko se na kojoj podlozi učio igrati tenis. Del Potro je na šljaci naučio svaki teniski potez, zna tu podlogu u dušu, zna svaki detalj koji je bitan, zna šta da očekuje u svakoj situaciji. Isto vrijedi i sa Murrayem i travom. Po fizičkim predispozicijama i načinu igre neko ko ih ne zna bi rekao da Andyju odgovara šljaka, a Delpu trava. S druge strane, Delpo je istina napravio pomak, pa je od igrača koji se prije pet godina najkomotnije osjećao na šljaci došao do igrača kojem hard ipak najviše odgovara.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 29 jun 2013, 13:50

Gulbis :twisted:

Damir Dzumhur!!!!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.