Bez obzira kako mi navijači naseg Zelje pisali na ovoj temi, da li pisali "realno" ili previse "optimisticno", na neki svoj nacin se brinemo za nas klub i vjerujem da sami u sebi imamo iskreni osjecaj ljubavi prema klubu i nadu kako mozemo poigrati fudbal sa svakom ekipom na svijetu.
Ono sto najvise zelim reci da mozda obracamo paznju, ponekad i ja sam, na nevazne stvari ili one koje nisu mjerilo. Slavija je izbacila Alborg, dudelange izabcio Salzburg i dosta inih primjera, ali to je bljesak, kratkorocno, trenutacni uspjeh. Imali smo mi i 40 hiljada na Kosevu protiv Newcastlea, imali smo dvije utakmice do ulaska u grupe LŠ, imali smo Malagu...ali nakon njih, kad su se ugasisla svejtla pozornice, ostala je Grbavica kakva jest, ostao je pomocni teren kakav jest, ostao je istok i dio juga kakav jest, dugo nismo ni reflektore imali, ulazak na stadion je i sada prava avantura...cim zavrsi sezona, gledamo prema E.Dzeki i potencijalnim kupcima, gledamo da li IKO zeli kupiti najboljeg strijelca kluba i lige 2 sezone, reprezentativca 15.repke na svijetu da bi isplatili igrace i doveli prinovu a ne pojacanje i td. Sve ovo svi mi koji pratimo i volimo Zelju znamo. Sve ovo svi oni koji su zaposleni i zarađuju na racun Zelje znaju. Ali se nista ne mijenja.
I onda na sve to, bas kao sto svaki j.ebeni stranac dođe u BiH i prica o demokratiji i sta bi trebali raditi a kao da mi to vec ne znamo, mora doci europska ekipa i pokazati nam gdje nam je mjesto. A mi to znamo.