Meni je u onoj emisiji jucer najacer bilo sljedece: Ciro kao uvijek vjesto izbjegava odgovore na pitanja koja su upucena njemu i govori predstavniku BH Fanaticosa sljedece:
"Ti mene kritikujes, a ja sam reprezentaciju doveo s 72 na 42 mjesto". Odgovor koji slijedi je bio sljedeci:
"Muzurovic je doveo reprezentaciju na 25 mjesto. Sta cemo sad ?". Ciro ostao bez teksta.
Mislim da je vrijeme da on ode jer on svojom taktikom upropastava nase najace oruzije a to je vezni red i napad, a isto vidim da ne vodi brigu o mladjim igracima kojih ima dosta i kojima bi se trebala davati prilika. Meni samo nije jasno sto se neki zamaraju ovim sesirima za sljedece kvalifikacije. Pa pred kvalifikacije za EP 2008, bili smo u trecem sesiru pa smo dobili zahebanu grupu malo bolje kad se analizira situacija. A isto sada za ove kvalifikacije mozemo dobiti tri slucaja: Tesku grupu, grupa pod imenom: "moglo je i bolje, ali i gore" i laganu grupu. Nisu problem ti sesiri nego je tu najace oruzije analiziranje protivnika i trazenje njegovih mana, i postavka igre kako bi se njegovo najace oruzije eliminisalo. Ja licno mislim da Ciro Blazevic vise za to nije spreman ni ti prati trenutne igrace u kojoj se formi nalaze, ni ti prati neke nove igrace koji bi nam bili od koristi na pozicijama gdje nam realno "skripi", na njegovom spisku imas 25 igraca koji se stalno vrte. Isto tako ko je god citao ili gledao TV predhodnih mjesec dana vidio je da se igraci bune zbog toga sto se oko reprezentacije prafi "party", ljudi nemaju mira koji im je potreban da bi se pripremili za utakmicu, a glavni razlog je Ciro koji oko sebe mora okupiti pogodne novinare koji ce pisati njegove izjave tipa "Je.at cemo im mater" i navijace koji ce na tu izjavu davati veliki aplauz. Gospodin je jucer vjesto izbjegao pitanje kada je bilo price o Misimovicu, kad su mu rekli da su ga cuvala mozda dva najbolja defanzivca na svijetu i da je tokom cijele utakmice bio udvajan i isto tako kako je Querioz odlicno skautirao nasu selekciju. Isto tako je izbjegao pitanje na one pogrdne rijeci koje su nasi reprezentativci dozivjeli od "nevinih" Hrvata na pripremama za mec u Lisabonu. Ko je jucer malo bolje pratio emisiju vidi da je tu da manipulise ljudima i da bi sapsio onu gamad u savezu. Neki vjeruju, neki ne vjeruju. Ja mu licno ne vjerujem jer je za mene pao u ocima iz vise razloga, a neki su od njih su sljedeci:
- da nakon svakog poraza trazi krivca, nikad covijek da prizna svoju gresku kako to rade velika trenerska imena, a ne svaljuju na igraca. Pitate li se Vi ikad sta bi engleski navijaci jednom Cappelu uradili (koji je po trenerskom kvalitetu svijetlosnu godinu ispred Cire) uradili da okrivi jednog Lamparda ili Gerrarda za poraz Engleske reprezentacije ? Ja mislim da bi dobio zabaranu ulaska u Englesku i oni bi ga doslovno razapeli.
- poceo je pricati ruzne rijeci o igracu koji je toliko zaduzio ovu reprezentaciju, naravno rijec je o Misimovicu. Taj isiti Misimovic je prije tog Blazevica ginuo za dres reprezentacije BiH, bio njen kapiten, osoba koja nas je spasila velikih blamaza protiv malih reprezentacija, osoba koja je tog istog Blazevica dovela do baraza za SP 2010 (Misimovic je po Transfermarktu, zasluzan za 51,25 % nasih golova u ovim kvalifikacijama).
- Medunjanina je odmah gurnuo u vatru u jednoj veoma vaznoj utakmici (po meni je ona protiv Danske bila bar za 50% vaznija, jer nas je dijelio samo jedan gol - ovdje su bila potrebna dva), i odmah na njega navalio s kritikom, a moj licni dojama da momak nije toliko lose odigrao koliko to Ciro zeli da kaze, istina imao je par greski, ali onda sta bi rekao Ciro za njegovog ljubimca Ibricica
- prosle godine kada je Semir Stilic bio najbolji igrac u Poljskoj ligi, pa i u top 5 igraca na njegovoj poziiji u Kupu Uefa (aBd kad udje u formu nakon povrede bit ce opet ona stari) je dozivljavao tolika ponizenja od selektora pod imenom Miroslav Blazevic, pa su neki anonimusi dobijali prilike, a Semir Stilic je kao dzentelmen sve to podnio i bio cak na tribini za dobrobit reprezentacije - za ove sto gra brane, znaci unistava nam igraca na psihickom planu, a svi znamo koliko je psiha bitna za svaki sport
- isiti je slucaj s Miralem Pjanicem, gdje svi strucnjaci svijeta hvale tog momka, samo Blazevic ima neko svoje vidjenje, momak dobija po pet minuta, i ako je glavni igrac jednog Lyona, gdje su veliki klubovi vec bacili oko na njega itd itd. Ja vjerujem njegovom ocu kad kaze da ga nakon svakog okupljanja da momak psihicki potone.
Pa gospoda koja brani Miroslava Blazevica, nek ga i dalje brani, a on ce u velikom stilu da pishicki unisti nase mlade nade koji trebaju biti buducnost ove reprezentacije, a Vi ga i dalje velicajte.
"My Favorite Ring is Always the Next One"