FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

anelbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la anelbavarac » 02 jul 2013, 01:40

Neutral je napisao/la:Morate priznati da je Muller neefikasan. Zna dosta toga promašiti i u tom segmentu me podsjeća na Gomeza. Čovjek bez prave pozicije u timu.
Mora da se salis :lol: :lol:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 jul 2013, 01:44

Liga prvaka, finale protiv Intera. Gubimo 1:0, počinje drugo poluvrijeme i Muller 1 na 1 promašuje. Šta je promašivao protiv Chelsea ? itd

E sada reci pošteno, koliko si puta vidio Muller da se drži za glavu nakon promašene šanse, te njegovof famoznog pogleda kada je na koljenima ?

Ne, ne šalim se, nije čisti napadač da trpa nemilice. I da, promašuje dosta toga što se lahko može pronaći.

Ne umanjujem vrijednost Muller, rekoh već ranije, čovjek bez pozicije iz tima. Ovo se diskusija isključivo svodi na tome da Muller igra u napadu, što sam ja baš i htio.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 02 jul 2013, 02:06

Neutral je napisao/la:Liga prvaka, finale protiv Intera. Gubimo 1:0, počinje drugo poluvrijeme i Muller 1 na 1 promašuje. Šta je promašivao protiv Chelsea ? itd

E sada reci pošteno, koliko si puta vidio Muller da se drži za glavu nakon promašene šanse, te njegovof famoznog pogleda kada je na koljenima ?

Ne, ne šalim se, nije čisti napadač da trpa nemilice. I da, promašuje dosta toga što se lahko može pronaći.

Ne umanjujem vrijednost Muller, rekoh već ranije, čovjek bez pozicije iz tima. Ovo se diskusija isključivo svodi na tome da Muller igra u napadu, što sam ja baš i htio.
1.Protiv Intera su svi lose odigrali i sasluzeno smo u izgubili

2.Drugi su protiv Chelsea se ispromasivali posteno,dok je Muller zabio gol.

3.Tako cojk reaguje :mrgreen: mada ne vidim poentu njegove reakcije i promasene sanse :?

4.Muller je jedan od najzahvalnijh igraca na svijetu,trka, igra u oba pravca, presing,golovi jednostavno takvih igraca je danas jako malo.

5.Mozda ti se ispuni zelja pa Muller zaigra u vrhu napada.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 jul 2013, 07:02

[youtube][/youtube]

Jedva čekam da ga vidim na terenu :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 02 jul 2013, 10:16

brzitesanj je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la:Drugo, šta se dogodilo sa @ GAL-om, ako ima netko da mi u 2-3 rečenice ukratko objasni šta je bilo.
Dopusti meni da ti objasniom tu situacijuoko @GAL-a.
On je svoju frumašku karijeru završio na temi Seada Kolašinca trajnim banom od strane admina, ni meni inije jjasno čime je GAL zaslužio trajni ban al eto tamo na toj temi već dugo niko nije napisao ozbiljan post pa je vjerovatno admin odlučio dovesti temu u red jednom čistkom u kojoj je tragično nastradao naš cijenjeni i uvaženi dug, kolega GAL. :D
Hvala ti na sažetku, znači @ GAL nam ode nepravedno.... šteta, prava šteta, momak baš voli Bayern i piše dobre postove. Pravog navijača i forumaša smo izgubili.

Vidim da ste spomenuli formaciju pa da kažem da treba pričekati i vidjeti te prve utakmice pa ćemo onda biti pametniji. Možda nas i Pep iznenadi još kojim transferom do kraja prelaznog roka. Treba pričekati za neke daljnje analize jer Pep može zbilja dosta toga promijeniti i okrenuti naglavačke. Zato, pričekajmo.

@ anelbavarac, i Muller se ispromašivao dosta u svojoj karijeri i ne treba ga braniti i reći da je momak na visokom postotku realizacije.

Muller npr. zabije gol iz ničega kao protiv Schalkea ovog proljeća iz mrtvog kuta a onda protiv Barcelone sa 5 metara u prvoj tekmi ( oko 89. minute ) promaši zicer nad zicerima.

Ali svejedno, iako ga u početku karijere nisam baš previše volio zbog nekih njegovih nedostataka, nakon ove sezone mogu reći da je momak Weltklasse i sretan sam što imamo takvog igrača u svojim redovima.

I da, Muller je napredovao u svim segmentima svoje igre ove sezone. To je ono što me impresionira a i on sam potvrđuje u izjavama da je napredovao što se vidjelo zorno na terenu ove sezone. U 3 natjecanja, ona najvažnija, zabio je 22 gola i asistirao 17 puta. Igračina.

Muller u napad? Može, ali prvo teretana mjesec-dva, nabijanje mišićne mase cca. 5 kg i tek onda je spreman da se nosi sa stoperima.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 jul 2013, 10:56

Ne mogu da vjerujem da će pustiti Gomeza za 18 mil u Fiorentinu, očekivao sam minimalno 25 mil. :roll:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 jul 2013, 11:22

Ma j.ebes pare, ode masina za postizanje golova. :evil:
Sretno majstore, gdje god se skrasio i da nikad ne igras protiv Bayerna, jer znam da bi nas unistio. :!:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 jul 2013, 11:40

Stefan Effenberg je napisao/la:
Muller u napad? Može, ali prvo teretana mjesec-dva, nabijanje mišićne mase cca. 5 kg i tek onda je spreman da se nosi sa stoperima.
Ovo si više puta spominjao, pa odlučih sad da se osvrnem. Nisi mi ovde baš jasan, a možda tu malo i drugačije gledamo na stvari.
Mislim on bi bio fleksibilni, lepršavi napadač koji bi baš protiv jakih, glomaznih stopera zbog svojih karakteristika dobro prolazio i unosio bi pometnju. Znači ovako pokretljiv, a još dosta opasan pred golom, sa dobrom realizacijom bi bio sjajan u napadu.

A ovaj Neutral je neviđeni perfekcionista, čovjek nađe mane Mulleru kod realizacije.... :)
Nemojte zaboravit činjenicu, da Thomas kad bi bio u samom napadu, njegova realizacija bi bila još bolja, iz prostog razloga što bi se manje trošio na druge stvari. Pa ovako se čovjek razguli od trke i još trpa gore, pa i asistira. Muller je univerzalac, koji sve može igrat, osim možda stopera i golmana..... :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 02 jul 2013, 13:42

slika

8-)

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 02 jul 2013, 13:47

danas sam pročitao da je Pep dao zadatka upravi BAYERNA da dovedu Davida Luiza iz Chelsea... ;)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 jul 2013, 14:07

[youtube][/youtube]
1974---1975---1976---2001---2013---2020

RMA
Kontakt:

Post Postao/la RMA » 02 jul 2013, 14:11

AlemC85 je napisao/la:danas sam pročitao da je Pep dao zadatka upravi BAYERNA da dovedu Davida Luiza iz Chelsea... ;)
Ne vjerujem da je tolio glup da sebi natovari još veći pritikas na leđa, a također ako se bude u startu prsio neće se dugo zadržati.

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 02 jul 2013, 14:13

Saurman je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da će pustiti Gomeza za 18 mil u Fiorentinu, očekivao sam minimalno 25 mil. :roll:
Talijani su to, nikada neces dobiti onoliko koliko trazis kad ga prodajes njima :mrgreen:
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 02 jul 2013, 14:28

Ehhh ti zabari...ne mogu samo da shvatim kako Gomez ide toliko nisko u smislu jedne Fiorentine....kakva crna Fiorentina ba,al hajde ako je odlucio da napusti Bayern, onda neka mu je sa srecom ma gdje god da ode...
Stern des Südens

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 jul 2013, 14:38

Bayern ništa još nije prihvatio. Fiorentina nudi izgleda 20 miliona (prije se spominjalo 18), ali to našoj upravi nije dovoljno.

Evo šta je Sammer izjavio:
12.19 Uhr: Frage an Sammer zu Gomez. Geht er? Sammer: "Das weiß ich nicht." Trainingslager? "Stand jetzt: natürlich. Er ist Spieler des FC Bayern, hat einen langfristigen Vertrag." Wie lange ist das noch so? "Solange es keine Vereinbarung mit einem anderen Verein gibt, mit der wir zufrieden sind. Ganz einfach."
Pošto i Gomez forsira transfer, Sammer ga je upozorio da se profesionalno ponaša.
Mislim da su napravili svojim odnosom prema Mariju dovoljnu kenjariju i da sad ne smiju biti smiješni i prihvatit neku sumu koja je (nešto više) ispod vrijednosti igrača.
Mislim da ga ispod 25 miliona eura neće pustit, ali moguće je da spuste koji milion, jer on želi baš u Fiorentinu i tamo je sve dogovorio. A dobru su mu platu ponudili.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 02 jul 2013, 15:13

effe_sa je napisao/la:
Ovo si više puta spominjao, pa odlučih sad da se osvrnem. Nisi mi ovde baš jasan, a možda tu malo i drugačije gledamo na stvari.
Mislim on bi bio fleksibilni, lepršavi napadač koji bi baš protiv jakih, glomaznih stopera zbog svojih karakteristika dobro prolazio i unosio bi pometnju. Znači ovako pokretljiv, a još dosta opasan pred golom, sa dobrom realizacijom bi bio sjajan u napadu.

A ovaj Neutral je neviđeni perfekcionista, čovjek nađe mane Mulleru kod realizacije.... :)
Nemojte zaboravit činjenicu, da Thomas kad bi bio u samom napadu, njegova realizacija bi bila još bolja, iz prostog razloga što bi se manje trošio na druge stvari. Pa ovako se čovjek razguli od trke i još trpa gore, pa i asistira. Muller je univerzalac, koji sve može igrat, osim možda stopera i golmana..... :D
Tacno, naseg Dzeku je misicna masa upropastila i napravila od njega igraca koji jeste fizicki dominantan u duelu ali treba mu puno vremena da se pokrene.
Kao motor koji previse trosi.
Neka nama Thomasa ovakav kakav jeste. Traljav ali zavrsi posao. :mrgreen:

P.S. Sve ispod 20 miliona za Gomeza je smijesno.
U Totenhamu su zidovi pa opet plate Paulinha preko 20 mil. € a Gomez tako dobar omjer Golova po provedenoj minuti na terenu ima da su cijene ostali napadaca (koji su losiji od njega) neproporcijonalne shodno kvaliteti.
Fred dao dobrih golova na KK i odjednom svi zaborave kakve je Mario "brazilske" okrete u 16 radio i matirao golmane na Euru.

Plus ako ostane upropasti godinu zivota i Elfu ce biti u ovakvoj formi beskoristan na Muindijalu.
Zadnja izmjena: BadrHari, dana/u 02 jul 2013, 15:21, ukupno mijenjano 2 puta.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 02 jul 2013, 15:15

effe_sa je napisao/la:

Effe, pa mislim da je sasvim u redu da se ne slažemo oko svega jer sam puno puta ponovio da dijelim tvoje mišljenje 90% a tu sad nastupa onih 10% što je sasvim u redu jer kako bi to izgledalo da se slažemo potpuno? :D :D

Dakle, kad god je igrao špicu, doduše to nije bilo mnogo puta, nije mi se svidio iz razloga jer su ga stoperi "pojeli". Nije se mogao fizički suprotstaviti mrgama iz obrane. Ponekad sam imao osjećaj da izbjegava kontakt igru jer je jednostavno fizički slabiji od drugih. Da ne govorim o skok igri gdje trebaš primati loptu na prsa a imaš stopera na leđima. To definitivno nije njegova igra. Iz tih činjenica dolazim do zaključka da mu je potrebno još 5 kg čistih mišića da bi mogao parirati stoperima.

Evo i omjera visine i težine sa službenih stranica: Manđo - 187cm, 84 kg; Muller - 186cm, 74 kg; Lewa - 184cm, 78 kg; Gomez - 189cm, 88 kg.

Tu se vidi da Mulleru nedostaje barem 5 kg mišića da se može nositi sa stoperima. Frajer je lagan ko perce. :D

E sad, druga strana je ova što si ti naveo. To Muller sve ima, istina, ali još mu nedostaje ovaj drugi dio koji sam naveo gore. Kad bi dobio još mišića mislim da ne bi previše izgubio na lepršavosti a neizmjerno puno bi dobio na snagi. Bio bi moćniji igrač.

Kad smo već kod njega, treba spomenuti i što je on osobno rekao - njegove najdraže pozicije idu slijedećim redom:polušpica, desno krilo, lijevo krilo pa tek onda napadač. Iz ove izjave se savršeno vidi da baš i ne voli igrati poziciju napadača. Zbog kojih razloga? Pa možemo samo nagađati ali se on očito bolje snalazi na pozicijama gdje dolazi iz drugog plana a to su svakako pozicije polušpice ili krila a ne čistog napadača.

No dobro dosta, za njegovu poziciju što trenutno igra i nije toliko važna fizička snaga već je ipak bitnije da je on lagan, pokretan, agilan, brz itd......

MaliPrinc
Kontakt:

Post Postao/la MaliPrinc » 02 jul 2013, 16:06

Muller+Gotze+Ribery = Titule golovi ,slava
"Furaj mali sam sredinom furaj mali tom dolinom"

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 02 jul 2013, 16:36

slika

Evo kako su navijaci Zenita docekali Tymoschuka :o
#miasanmia

Backspace
Kontakt:

Post Postao/la Backspace » 02 jul 2013, 16:54

@Billal nisam mislio na nas bavrace nego na duge momke koji njega napadaju ili sl tako da bez brige ja sam za to da ostane Klare prema tome malo bolje citaj. :D :P

@secko nema veze hvala sto si se potrudio... :P
Was ist ein Dortmunder in der Sauna???
Kacke am Dampfen!!!

I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.