FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Anonimac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Anonimac » 02 jul 2013, 14:46

ZZtop10 je napisao/la:Zna li neko hoce li Brkovic biti spreman za pocetak sezone ?
Već smo pričali o tome, neće biti spreman (kako je neko rekao), tek pred kraj polusezone mu se možemo nadati.
slika
Uzima im Amar dušu tamo ... :lol: ima da trče ko "veliki" . :lol:
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 02 jul 2013, 14:47

sajo10 je napisao/la:FK Sarajevo: Prvi profesionalni šampion Jugoslavije i prvi bh. prvak

U nedjelju 2. jula 1967. godine, u 18 sati i 45 minuta FK Sarajevo je i zvanično postao šampion Jugoslavije u fudbalu. Tim sa Koševa je tada bio šesti prvak države i prvi u historiji bh. fudbala koji je ponio naslov prvaka bivše zemlje.

Toliko o kvazi portalu Sport C... Oooj Bozee... hahahah :lol: :lol: :lol:
a koje Bogati prvi ? da cujem

blavor
Kontakt:

Post Postao/la blavor » 02 jul 2013, 14:49

Sarajlijc@ je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:FK Sarajevo: Prvi profesionalni šampion Jugoslavije i prvi bh. prvak

U nedjelju 2. jula 1967. godine, u 18 sati i 45 minuta FK Sarajevo je i zvanično postao šampion Jugoslavije u fudbalu. Tim sa Koševa je tada bio šesti prvak države i prvi u historiji bh. fudbala koji je ponio naslov prvaka bivše zemlje.

Sta nije tacno?
Naslov je potpuno nejasan, šta znači "prvi profesionalni šampion Jugoslavije", ne kontam, a šta znači "prvi bh. prvak", kakav bh. prvak, možda prvi prvak Jugoslavije iz BiH, ili bar prvi prvak iz BiH, ali prvi bh. prvak baš je potpuno nakaradan izbor riječi......

zeljooooo

Post Postao/la zeljooooo » 02 jul 2013, 14:52

aS_Roma je napisao/la:

a koje Bogati prvi ? da cujem
Sampion Bosne i Hercegovine 1946.godine
Prvo prvenstvo Bosne i Hercegovine odrzano je 1946, klubovi su se prvo takmicili u tri podsaveza: Sarajevskom, Banjaluckom i Mostarskom. tri prvaka bili su Zeljeznicar, Borac i Velez.U finalnom dijelu pobijedio je Zeljeznicar, postao prvi prvak Bosne i Hercegovine i izborio pravo igranja u Prvoj saveznoj ligi kao prvi i jedini klub iz Bosne i Hercegovine. Nakon ovog uspjeha dolaze teski dani za Zeljeznicar. Odlukom politickih vrhova Zeljeznicar je novoformiranom klubu Torpedo morao ustupiti svoje najbolje igrace: Lovrica (10 godina bio najbolji igrac i kapiten), Alajbegovica, Konjevoda, Lazarevica, Rajlica, Golca, Silica. Jedini igrac koji je uspio odoliti svim ucjenama je Josko Domorocki. Nakon toga, Torpedo je sa Zeljinim igracima i politickim lobijima uspio uci u prvu ligu, a Zeljo je dugo vremena taborio po raznim ligama. Jesenji sampion ex Jugoslovenske lige 1966/67.godine: To je do tada bio najbolji Zeljin rezultat, Zeljo je imao mlad i perspektivan tim koji je imao sampionsku perspektivu. U to doba u Zelji su igrali: Radovic, Hrvat, Kadric, Bratic, Katalinski, Hadziabdic, Jelusic, Bajic, Osim,F. Mujkic, Derakovic, Saracevic, M. Mujkic, Bratic, Spreco. Medjutim na kraju prvenstva zauzeli su cetvrto mjesto na tabeli.
Ti mene čaršijskog mangupa vrijeđat, pa ja ću svakog od vas nasankat ono kao sirovinu. :D

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 02 jul 2013, 14:53

Ma naslov je smece, oni su nepismen portal.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

zeljooooo

Post Postao/la zeljooooo » 02 jul 2013, 14:54

Ja ne znam ko može navijati za ovaj nazovi klub Torpedo aka Sarajevo to baš moraš biti duduk pa imat nekog osjećaja za taj klub.
Ti mene čaršijskog mangupa vrijeđat, pa ja ću svakog od vas nasankat ono kao sirovinu. :D

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 02 jul 2013, 14:55

zeljooooo je napisao/la:Ja ne znam ko može navijati za ovaj nazovi klub Torpedo aka Sarajevo to baš moraš biti duduk pa imat nekog osjećaja za taj klub.
Kad ces vise skenirati ono sto si obecao ljudima?
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 02 jul 2013, 14:57

ciza je napisao/la:
Anonimac je napisao/la:ALMIR GREDIĆ, PREDSJEDNIK FK ŽELJEZNIČAR NAJAVLJUJE (Avazov sport)

ŽELIMO RADITI KAO AJAKS! :D
ma osim je kod vas tito a ovi ostali su mi slicniju upravama ostalih klubova, malo malo rapsitolje s izjavama,prvo ko dinamo,pa sad ko ajaks, hmm :)
al eto imaju pravo postavljat ciljeve i i zelit,nek je sretno u svakom slucaju
Pa dobro drug i Dinamo i Ajaks slično posluju. Ajax je samo veći nivo, tj veći klub. Dinamo možda malo kasnije u prosjeku kupuje igrače tj kad su malo stariji ali Ajaksu je jača konkurencija pa ih mora ganjati dok su mlađi.

zeljooooo

Post Postao/la zeljooooo » 02 jul 2013, 14:58

Sarajlijc@ je napisao/la:
zeljooooo je napisao/la:Ja ne znam ko može navijati za ovaj nazovi klub Torpedo aka Sarajevo to baš moraš biti duduk pa imat nekog osjećaja za taj klub.
Kad ces vise skenirati ono sto si obecao ljudima?
Ne radim ja za badava treba platiti sve to. :lol: :lol: :lol:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 02 jul 2013, 14:59

A ima nas "duduka" puno,a ja ne znam kako Bog salje na svijet debile poput tebe.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

zeljooooo

Post Postao/la zeljooooo » 02 jul 2013, 15:00

Sabinho je napisao/la:
A ima nas "duduka" puno,a ja ne znam kako Bog salje na svijet debile poput tebe.
Odskakuči sa teme duducima nije ovdje mjesto isti ste mi kao oni sa Romanije.

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 02 jul 2013, 15:02

Sabinho, nekoga šalje Bog, a neko je i neplaniran. Zalutali metak , ha ?
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

Grunf
Kontakt:

Post Postao/la Grunf » 02 jul 2013, 15:02

blavor je napisao/la:Neće niko više ljudi dolazit, ovu smijuriju od lige Amar će osvojit i s juniorima, a pare se čuvaju za naredni zimski i ljetni prelazni rok kad će se krenut napucavat ekipa za Ligu prvaka jer vrlo vjerovatno će Željo imat dovoljno velik koeficijent da bude nosilac.....

U ovoj jadnoj ligi u kojoj ti glavni konkurent pusti pet najboljih igrača bez feninga obeštećenja, gdje igraju ekipe čiji navijači do zore slave čevrto mjesto i neizlazak u Evropu, gdje osim u Širokom ekipe dovode neke šatro zvijezde koje ne mogu u Kazahstanu igrat a oni im imaju ugovore na šest mjeseci i mogu otić kad hoće.....u takvoj ligi možeš baš šta hoš, al u Evropi ne možeš prismrdit zato se mora čekat pozicija nosioca i onda eventualno dovest par dobrih igrača, a za sad je dovoljan Amar Osim i 11 čunjeva da osvoji ligu
Bravo decko, tu lezi poenta. Jasno je ko dan kakav je izbor stucnog staba: podmladiti i osvjeziti ekipu sa ovih 4-5 juniora koji su koliko sam shvatio ogroman potencijal i sa dugim ugovorima + povrijedjeni Zolotic i Kvesic = potencijalno mlada, tehnicki jaka i motivisana ekipa za godinu dana kad bi mogli biti nosioci. I onda tek mozes ocekivati neki iskorak i neku bolju zaradu od evrope. Ne zaboravite da je Amar pogotovo jak sto se tice formiranja mladih igraca koji imaju motiva, discipline i Mozga. Ako potrefimo 4-5 jakih potencijala od 18 do 23 god u istoj godini mozemo se kurcevito i bez respekta postaviti i prema jacim protivnicima i probati napraviti cudo.

Vils
Kontakt:

Post Postao/la Vils » 02 jul 2013, 15:02

Meni od te vijesti na sc-u najzanimljiviji intervju na drugom klipu, a vi se svađajte zbog naslova:
"Želja mi je jedina, jer sam navijač Željezničara, a im'o bih jednu veliku želju da bi Sarajevo osvojilo ovaj kup, makar bilo to i konkuretno." :)
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!!!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 02 jul 2013, 15:07

Vils je napisao/la:Meni od te vijesti na sc-u najzanimljiviji intervju na drugom klipu, a vi se svađajte zbog naslova:
"Želja mi je jedina, jer sam navijač Željezničara, a im'o bih jednu veliku želju da bi Sarajevo osvojilo ovaj kup, makar bilo to i konkuretno." :)
izjava u ovom fazonu :lol:
[youtube][/youtube]
DRUG NEBI TI PUNCA

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 02 jul 2013, 15:17

England je napisao/la:Sabinho, nekoga šalje Bog, a neko je i neplaniran. Zalutali metak , ha ?
Znas kako kazu,neplanirano je najbolje,a ovako kad si poslan na svijet da budes budala...Tu nema spasa. Vidis i sam sta pise,ali razumijem da je raspust i da mu je dosadno.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 02 jul 2013, 15:18

Anonimac je napisao/la:ALMIR GREDIĆ, PREDSJEDNIK FK ŽELJEZNIČAR NAJAVLJUJE (Avazov sport)

Ima li skenirano ?
NO PYRO NO PARTY

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 02 jul 2013, 15:22

Buu je napisao/la:

Ima li skenirano ?
Nema, to sam samo našao naslov na njihovoj stranici pa ako ima neko bili bi mu zahvalni ako bi nam postavio.

slika
Zadnja izmjena: Anonimac, dana/u 02 jul 2013, 16:24, ukupno mijenjano 2 puta.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 02 jul 2013, 15:23

evo vidim galešić slobodan igrač, možda bi se tu moglo šta izvesti. šta mislite ? :)
Odlazi Safete.

zeljooooo

Post Postao/la zeljooooo » 02 jul 2013, 15:24

Sabinho je napisao/la:
England je napisao/la:Sabinho, nekoga šalje Bog, a neko je i neplaniran. Zalutali metak , ha ?
Znas kako kazu,neplanirano je najbolje,a ovako kad si poslan na svijet da budes budala...Tu nema spasa. Vidis i sam sta pise,ali razumijem da je raspust i da mu je dosadno.
[youtube][/youtube]

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.