Boston Celtics

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

BernardBarnjak
Kontakt:

Re: Boston Celtics

Post Postao/la BernardBarnjak » 04 jul 2013, 11:25

rio_Ferdy88 je napisao/la:
BernardBarnjak je napisao/la: Deficit je vrhunskih NBA trenera i luksuz je bio ostati bez doktora.
Nije luksuz, ako je on htjeo da ide, tako da mi nismo imali izbora nego ga pustiti ;)

Luksuz je tankiranje. Bostonova franšiza nije za blamiranje. O tome se radi. Sta sada treba pod svaku cijenu pasti na 15%-20% pobjeda u sezoni da bi se uzeo 1, 2 ili 3 pick 2014?! Nebuloza!
Ja samo kazem da je bilo bolje se rijesiti Aingea (onda bi vjerovatno ostao Doc) jer ovo su vec lose procijene i losi potezi... Po mom skromnom misljenju.
Evo ovako, da te pitam, reci mi molim te svoje mišljenje o odlasku doktora, potezima DannyBoya njegovim draft izborima i dovodjenju novog HC?
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 jul 2013, 13:35

BernardBarnjak je napisao/la: Evo ovako, da te pitam, reci mi molim te svoje mišljenje o odlasku doktora, potezima DannyBoya njegovim draft izborima i dovodjenju novog HC?
Po meni sasvim logični i normalni potezi, drago mi je što se odlučio na to, bolje i to nego gledati patnju i ispadanje u prvom ili drugom krugu PO, jer za više od toga sa onim rosterom i veteranima nismo mogli ;)

Danny po meni radi solidan posao, Doc je tu ispao pakaš jer je znao da će se krenuti u rebuilding kad je potpisivao ugovor i pristao je na to, da bi kasnije pogazio svoje riječi i odlučio krenuti lakšim putem ;)

Izbor Stevensa je odličan, mlad i inteligentan stručnjak koji ima rezultate i sistem iza sebe, sa znanjem kako raditi sa mladim igračima je baš ono što nam treba u ovom trenutku, a kao što sam rekao to je low risk high reward, jer i da ne uspije nemamo šta izgubiti jer ionako tankamo i idemo na što bolji pick pred najbolji draft u zadnjih 10 god, i ako smo nekad trebali tankati drago mi je što je to upravo sada ;)

Evo šta Wojo kaže o našem treneru :D

http://sports.yahoo.com/news/nba--in-nb ... 40647.html
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 04 jul 2013, 14:01

Vidjet cemo kako ce to izgledati. Na raznoraznim forumima ima svakakvih komentara u vezi novog trenera. Od najboljih do najgorih. Tipa da je top 10 NBA trener (sto je meni pravo smijesno jer nema niti jednu zvanicnu utakmicu) pa druga krajnost tipa da nije uopste za NBA lige...
NBA nije NCAA (i to Horizon League) i to ce biti prvi veliki problem za Stevensa a tu prije svega mislim na odnos trener-igrač (zanima me kako ce se Rondo 'uklopiti' u novi sistem igre koji nije na istom nivou kao igraci sa Butlera- rijecnikom Edina Avdića- koji su matematicari kosarkasi te uglavnom bijelci.
Dalje, drugi veliki problem ce mu biti mediji koji ce ga razapeti (sigurno) nakon nekoliko poraza. Trece navijaci- isto kao i mediji...
Ja, kao sto sam vec napisao, nisam za ovakav raspelet situacije ali sta je tu je...
I jos nesto, nisam zadovoljan draft pickovima, mislim da je moglo malo bolje a tu prije svega mislim na 'dugokosog ljepotana'.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 04 jul 2013, 16:59

Po meni je blamiranje odnos prema Piercu.KG i nije toliko bitan,ali Pierce je oduvijek Kelt i neko po kome se prepoznaje franšiza,jedan od većih igrača franšize koja je najveća u NBA.Jeste uzeo samo jedan naslov,ali je čekao i bio strpljiv dok mu ne naprave kvalitetnu ekipu.
Ja nikako ne vjerujem da bi on svojom voljom napustio Celticse,ne nakon svega.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 jul 2013, 17:47

LBJ MVP je napisao/la: Ja nikako ne vjerujem da bi on svojom voljom napustio Celticse,ne nakon svega.
Naravno da jeste jer shvaća kako stvari stvoje za razliku od pojedinih ovdje, a to što ti ne vjeruješ je tvoj problem :mrgreen:

Pierce shvaća šta Kelti žele, i šta će im biti od velike pomoći u budućnosti kako bi što kvalitetnije odradili rebuilding, a to svakako nije njegov ugovor od 15mil na još dvije god ili KGev (šta su trebali produžiti im na još 10 god i povećati na 30mil po godini i tako samo uništiti bilo kakvu šansu za napretkom) :roll: , jer su oni dali svoj maksimum i uzeli titulu, a sada je vrijeme za promjenu ;)

Pierceu je udovoljeno i trejdan je u ekipu koja je contender, dok to u Bostonu nije i samo bi još više uništili sebi šanse za nekom ljepšom budućnosti da nisu napravili ovaj trejd upravo sada, kako bi rasteretili SC, i odradili tankiranje pred najbolju draft klasu u zadnjih 10 god ;)

Kelti su gubili i važnije igrače od Pierca i legende su odlazile i dolazile, jer niko nije veći od tima, ma kako se on zvao ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Paraglajder
Kontakt:

Post Postao/la Paraglajder » 04 jul 2013, 17:58

Moralo je doći do svega ovoga, kad tad. Mislim da malo kasnimo, sezonu sigurno, al' šta je tu je.

Naravno da bi svima želja bila da se KG i Pierce oproste kao Kelti ali mogućnosti su drugo. Graditi ekipu oko Ronda, po mom skromnom mišljenju, klimavo, koliki god on majstor i potencijal bio. Mali je prznica i ters i mislim da će teško istrpiti možebitno tankiranje. Loše smo birali na draftu, kosonja mi se ne sviđa, dovedena škart roba iz Brooklyna, nećemo potpisati niti jednog FA, potajno sam se nadao za Smitha ili Big Ala, ali bože moj. Ne nadam se ničemu u idućoj sezoni, tačnije ne nadam se ničemu dok je Ainge tu. Valjda ćemo imati makar par noći u kojima ćemo pomrsiti račune contenderima. :mrgreen: Bitno je dobro birati na draftu iduće godine.

Meni je najviše krivo što smo ostali bez Doca, vidjećemo kakav je ovaj Brad Stevens iako nisam optimista. Sve u svemu, uz Kelte kad je najteže. Let's go Celtics! 8-)
YNWA

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 jul 2013, 18:10

Paraglajder je napisao/la:Graditi ekipu oko Ronda, po mom skromnom mišljenju, klimavo, koliki god on majstor i potencijal bio. Mali je prznica i ters i mislim da će teško istrpiti možebitno tankiranje.

Ne vjerujem ni ja da će on biti tu do kraja sezone, Ainge vjerovatno traži žrtvu da sa njim utopi i tu škart robu iz Netsa (prije svega Wallacea) i naše Leea ili Bassa ;)
Paraglajder je napisao/la:nećemo potpisati niti jednog FA, potajno sam se nadao za Smitha ili Big Ala, ali bože moj.

Nema smisla sad davati neku ogromnu lovu i dugoročno se vezati za takve igrače jer idemo u rebulding i smisao istoge je upravo rješavanje dugoročnih i ugovora koji nam štete, za nadolazeću budućnost, a i ne vjerujem ni da bi oni htjeli biti dio ekipe koja ide tankati ;)
Paraglajder je napisao/la:Meni je najviše krivo što smo ostali bez Doca, vidjećemo kakav je ovaj Brad Stevens iako nisam optimista.
Kod mene suprotna situacija, nekako mi je ovo imenovanje baš povratilo vjeru u Kelte i taj poljuljani optimizam, jer je po svemu sudeći Stevens prototip onoga što je nama sada potrebno, i vjeruj mi da je velika većina svih Kelta, na svakom mogućem forumu, oduševljena sa Stevensom i tim potezom Aingea :D
Paraglajder je napisao/la:Sve u svemu, uz Kelte kad je najteže. Let's go Celtics! 8-)
Uvijek uz Kelte 8-)

[youtube][/youtube]
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 04 jul 2013, 18:12

Ako ovo tankiranje urodi polodom i uhvatimo Wigginsa onda ovo nije bilo uzaludno,a ako jos koja ekipa od LAC ili Brooklyn popusis sezonu pa na Lotery dobijemo top pick to bi vec bilo strasno.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 04 jul 2013, 18:53

slika

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 04 jul 2013, 18:58

@rio_Ferdy88
odlicna muzika!

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 05 jul 2013, 14:15

Boston Celtics' Next Step After Brad Stevens Hire Should Be Trading Rajon Rondo

http://bleacherreport.com/articles/1693 ... ajon-rondo

Guarin14
Kontakt:

Post Postao/la Guarin14 » 05 jul 2013, 17:09

Ma nek se J*** vise sa tradeom Ronda, ako to urade, definitivno nisu normalni

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 05 jul 2013, 23:48

[youtube][/youtube] :D
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 07 jul 2013, 17:31

Trenutno gubimo 4 razlike od magica...
pratili li jos neko?

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 07 jul 2013, 17:35

BernardBarnjak je napisao/la:Trenutno gubimo 4 razlike od magica...
pratili li jos neko?
vodite 4...
dobar vam je pick ovaj Olynik...

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 07 jul 2013, 17:44

Trenutno je 26: 25 za Boston.
Nije los Olynyk. Vidim da igra u paru sa Iversonom.
Roster raznovrstan :mrgreen:
Darius Johnson-Odom, Tim Abromaitis, Courtney Fells, Fab Melo, Tony Mitchell, Phil Pressey, Jayson Granger, Shavlik Randolph, Shavlik Randolph, Colton Iverson...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 jul 2013, 01:08

Poraz na kraju, ali raduje igra Olynyka :D
Kelly Olynyk's line: 25 points on 9-12 shooting, including 2-4 from 3-point line; 7 rbs, 6 fouls, 5 TOs.
[youtube][/youtube]
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 09 jul 2013, 13:54

It's awesome that Kelly Olynyk was great today, but again, the rule of NBA Summer League is it can't tell you who can play; only who can't.
— Bruce Arthur (@bruce_arthur) July 7, 2013

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 10 jul 2013, 10:33

Boston- Detroit 93: 63.
D. Johnson-Odom 22P, 5S.
K. Olynyk 13P, 6S.
P. Pressey 12P, 4A.
C. Iverson 3P, 5S.

Boston- Indiana 76:74.
K. Olynyk 21P, 9S, 4A.
P. Pressey 11P, 5A, 4S.
T. Mitchell 15P, 5S.
J. Granger 9P, 4A.

slika

Guarin14
Kontakt:

Post Postao/la Guarin14 » 11 jul 2013, 04:34

Koga ce Ainge trejdat, nagomilani smo sad na cetvorci Boze sacuvaj :mrgreen: ?

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.