RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

redarmy64
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la redarmy64 » 04 jul 2013, 22:13

tepsija je napisao/la:
redarmy64 je napisao/la:Ja u biti nepišem puno,ali baš me nešto interesuje...šta je to što mene veže za Velež punih,haman 40 godina ??? rođen u Sarajevu,živim i radim u Sarajevu,Željin stadion sa prozora gledam....!!!!????? nikako nemogu skontati. Za Velež se ,ipak , ne navija,Velež se voli. To je ono pravo......Sutra na Bjelu na tekmu.U ned na remo,a u povratku do Titove 87 po karticu......
POZDRAV NAJBOLJIM NAVIJAČIMA NA SVIJETU,MOJIM ROĐENIM....
Glupo mi je da govorim o tvojim osjećajima,ali mislim da je to iskrena ljubav,bez trunke pretvaranja.
To što mi volimo Velež iz dubine duše,to što je nama podjednako drag i (pokoj mu duši) Jole Musa,i Duško Bajević i Semir Tuce.
To je tako i gotovo,ma koliko se zli jezici trudili pokazati da je drugačije.
Ne busamo se u prsa nekim svojim identitetom kao ovi novonastali,turbofolk timovi.
Naš identitet ne trebamo isticati,to je Velež,to je Mostar,to je Bosna i Hercegovina.
Mi samo volimo svoje.
Bez nametanja.
I sin je Crven, od glave do pete,a tek u srcu........

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 04 jul 2013, 22:19

i ja sam rođeni sarajlija, roditelji rođeni davno u hercegovini, pa se preselili u sarajevo, stari mi se družio s milijem hadžiabdićem 70-tih godina, dok je pohađao građevinsku školu, i živio u đačkom domu đuro đaković, redovno išao u vahin kafić, tozin brat starom i njegovoj raji sređivao da bez karata ulaze na BB da gledaju VELEŽA....stari mi je pratio skoro sve generacije kluba od BMW-a, pa sve dalje, sve dok nije došao rat...i neko mi kaže velež ovakav ili onakav, pa da je neko bio u njihovoj situaciji davno bi bio ključ u bravu.

pričao mi je stari, dok je toza bio u juniorima, on bi dolazio na igralište ispred građevinske škole i zajedno bi igrali lopte, kaže toza bi mogao cijeli dan ostajati i igrati lopte, koliko je bio dobro pripremljen, a to se kasnije i pokazalo.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 04 jul 2013, 22:24

Ne da bi bio ključ u bravu,nego nebi bilo ni brave.
Neka mi neko navede barem jedan klub koji je doživio sudbinu kakvu je Velež doživio.
Ali kako pjesma kaže,jaki ko kamen Starog Mosta.
Možeš nas srušiti,ali opet ćemo gore.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 04 jul 2013, 22:25

I moj dedo je bio velezovac,moj stari da ne govorim, ja,moj sin. Ljubav koja se prenosi s koljena na koljeno. VFC THE RELIGION
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 04 jul 2013, 22:29

AlemC85 je napisao/la:i ja sam rođeni sarajlija, roditelji rođeni davno u hercegovini, pa se preselili u sarajevo, stari mi se družio s milijem hadžiabdićem 70-tih godina, dok je pohađao građevinsku školu, i živio u đačkom domu đuro đaković, redovno išao u vahin kafić, tozin brat starom i njegovoj raji sređivao da bez karata ulaze na BB da gledaju VELEŽA....stari mi je pratio skoro sve generacije kluba od BMW-a, pa sve dalje, sve dok nije došao rat...i neko mi kaže velež ovakav ili onakav, pa da je neko bio u njihovoj situaciji davno bi bio ključ u bravu.

pričao mi je stari, dok je toza bio u juniorima, on bi dolazio na igralište ispred građevinske škole i zajedno bi igrali lopte, kaže toza bi mogao cijeli dan ostajati i igrati lopte, koliko je bio dobro pripremljen, a to se kasnije i pokazalo.
Tako je care, neznam bili iko od ostalih klubova preživio ovo što smo mi.Ostali imaju i stadione svoje, čitavi gradovi su iza njih, niko im ne podmeće nogu pa su u višemilionskim dugovima i u kurcu blago rečeno.
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

Bliss
Kontakt:

Post Postao/la Bliss » 05 jul 2013, 01:40

miki651 je napisao/la:Najveća pobjeda neke momčadi u premijerligaskim i kup takmičenjima od osnutka zajedničke lige je potop jednog tima kome iz pijeteta nećemo spominjati ime, je rezultat od 10-0 za Leotar.
Ovo je samo podjećanje na blissa i njegovo frustrirajuće ponasanje na tudjim tamama.
Inače sve najbolje timu za koji navija ako on uopće svhata to.
Okle si ti sljego u starMo majke ti mile :lol: :lol:
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 05 jul 2013, 02:36

Pozz svim pripadnicima Red Army-a jedna stara slika, nadam se da nece smetati pozz
Zadnja izmjena: LloriS, dana/u 05 jul 2013, 02:39, ukupno mijenjano 2 puta.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 05 jul 2013, 02:38

Red Army u Bihacu na utakmici NK Jedinstvo - FC Ceahlaul 2 Predkolo Intertoto kupa 1999 god.

Cijela slika na ovom linku " onclick="window.open(this.href);return false;

slika
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 05 jul 2013, 03:06

Ovi mentoli iz Zenice pišu kao da se radi o prelasku Mate iz Chelsea u Radobolju a ne o Kajkutu iz Čelika u Velež kojem je vrh karijere 12, 13 golova u dresu Čelika s 30 godina u prknu. A komšije kvislinzi postaju ljubomorne pa opet svraćaju na našu temu da bocaju. Neka, polako. Pravda je spora ali dostižna. Kad- tad dođe sve na svoje.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 05 jul 2013, 03:46

bagra je napisao/la:Prvo nadjite pismenijeg trenera jer Mostar ima toliko poznatih strucnjaka u Evropi i Svijetu, Rahimic sa dva zuba da vodi takvog giganta je bas za plakanje. Tanovic vam drzi sve konce u klubu dovodi polovne igrace, Rasevic, Ramovic i Jusufbasic iz Goska koji je ispao ne mogu biti pojacanja za vrh tabele. Kako je moguce da se ne dignete svi i tu gamad istjerajte iz kluba jer ste jedni od rijetkih koji nemaju problema sa dugovanjima...

Brato svega 3 izgubljene utakmice od 15.
20 godina trenirao u Svicarskoj.
Najobrazovaniji trener u BiH trenutno - siguran budi.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 05 jul 2013, 03:50

Bliss je napisao/la:
miki651 je napisao/la:Najveća pobjeda neke momčadi u premijerligaskim i kup takmičenjima od osnutka zajedničke lige je potop jednog tima kome iz pijeteta nećemo spominjati ime, je rezultat od 10-0 za Leotar.
Ovo je samo podjećanje na blissa i njegovo frustrirajuće ponasanje na tudjim tamama.
Inače sve najbolje timu za koji navija ako on uopće svhata to.
Okle si ti sljego u starMo majke ti mile :lol: :lol:
Halo, Pijeteta.
Velez je 1988-9, kad si ti duhan brao, na UEFA listi bio 43. i to ispred Rome, Manchester Uniteda, Napolia, PSGa, Tottenhama... Ti bola abdest trebas uzet da spomenes 'Velez' kako si pogan.
A 1992, kad je Mostar postajao pijetetnjak i kad su pijetete shljegle u moj grad s pushkom planirajuci konc logor na stadionu tog istog Veleza, cak i tada, u tom momentu kad su pijetete otimale stadion i bacali pehare po smecu, cak i tada Velez je bio medju 200 najjacih klubova na UEFA listi, sto vi, pijetete, nikad necete dostic.

Haj sad kad si naucio nesto o fudbalu u BiH, odpijetaj odavde.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

odsutraopetultra
Kontakt:

Post Postao/la odsutraopetultra » 05 jul 2013, 10:32

Vozdra,može li neko od vas napisati nešto više o Ibri Rahimiću,o njegovoj karijeri i igračkoj i poslije trenerskoj.Gdje je bio šta je radio i prije i poslije rata.Bitne su mi te informacije bio bih jako zahvalan.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 05 jul 2013, 11:09

Tačno se čovjek nasmije kad pročita postove pojedinaca.Pa ovi iz Zenice se nešto hvale kao stari yugo ligaš,jesu al' svako treće sezone.Pa Iskra iz Bugojna je bila prejaka za vas,daj navedi jednu sezonu kad se niste borili za opstanak?A ovo što smo mi proživjeli i preživjeli ne može se objasniti ovim pojedincima.Za nas je Velež način života,dio naše svakodnevnice,dio porodice i to je nešto što drugi ne shvataju.Za nas nije bitno kako se ko zove,koje je vjere ili nacije,bitno nam je samo da je Veležovac i tu sve predrasude padaju u vodu.Normalno da i mi između sebe imamo različita mišljenja o ekipi ili upravi,al ipak SVE NAS ISTA LJUBAV SPAJA.Red Army Jablanica
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

AgresivnoDjubre
Kontakt:

Post Postao/la AgresivnoDjubre » 05 jul 2013, 11:11

Gleda se trenutno stanje kluba,a iskreno vi ste taraba.Iskreno.
Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a jos cudnije kako nam cesto bas to malo nedostaje.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 05 jul 2013, 11:28

AgresivnoDjubre je napisao/la:Gleda se trenutno stanje kluba,a iskreno vi ste taraba.Iskreno.
bez vrijeđanja, ali pogledaj vaša dugovanja prema poreskoj upravi, i naša i sve će ti se kazati...do nove godine bit ćemo uz Široki bez dugovanja, a to što govoriš da smo taraba, više govori o vama a ne o VELEŽU. vidjet ćemo kada krenu prinude naplate gdje će koji klub biti...

AgresivnoDjubre
Kontakt:

Post Postao/la AgresivnoDjubre » 05 jul 2013, 11:56

AlemC85 je napisao/la:
bez vrijeđanja, ali pogledaj vaša dugovanja prema poreskoj upravi, i naša i sve će ti se kazati...do nove godine bit ćemo uz Široki bez dugovanja, a to što govoriš da smo taraba, više govori o vama a ne o VELEŽU. vidjet ćemo kada krenu prinude naplate gdje će koji klub biti...
Ma ne govorim ti za ovu zadnju sezonu,gdje je Celik bolji od Veleza bio.Da ste bili tarabe,nema se tu sta pricat.Nikakvo vrijedjanje,samo kazem.Ja vam zelim puno srece kao i vecina Zenicana,da se vratite u vrh.
A sto se dugovanja tice,to je teska tema.
Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a jos cudnije kako nam cesto bas to malo nedostaje.

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 05 jul 2013, 12:58

Kad citas vako ove pateticne postove od od ovih mostaraca i njihovoj bezuvjetnoj ljubavi prema velezu , konto bi covijek da svaku tekmu makar napune ono prkno od stadiona a ne da ih bude po 15 na tribini.....al preko foruma su glavni u ljubavi i to niko drugi ne razumje samo oni imaju ti ljubav prema klubu....spasi nas boze takve ljubavi ja ipak vishe volim svoj klub s tribina gledat nego iskazivat ljubav preko foruma

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 05 jul 2013, 12:59

Nije tema teška,već je VAŠ dug težak moj jarane.Kad država krene u naplatu biće tu svega,a da ne govorim o evropi kako mislite igrati evropu sa takvim dugom?Mislite da će UEFA na lijepe oči pustiti nekog da igra sa takvim dugovima,al neka što nas više napadate to smo sve jači.Zapamtite ima nešto što se ne može kupiti ili da to lokalni tajkun iznajmi svojim novcem:a to je istorija koja je (srećom) zapisana i u UEFI pa tako pojedinci ne mogu izmišljati "toplu vodu".Mi imamo bogatu istoriju i tim se ponosimo, a to što vam smeta šta ću vam!I sa ovim prestajem raspravljati sa pojedincima.
Ima li kakvih naznaka za reflektore???Ma to bi ekipi valjalo kao i dobar igrač!

AgresivnoDjubre
Kontakt:

Post Postao/la AgresivnoDjubre » 05 jul 2013, 13:04

emil02in je napisao/la:Nije tema teška,već je VAŠ dug težak moj jarane.Kad država krene u naplatu biće tu svega,a da ne govorim o evropi kako mislite igrati evropu sa takvim dugom?Mislite da će UEFA na lijepe oči pustiti nekog da igra sa takvim dugovima,al neka što nas više napadate to smo sve jači.Zapamtite ima nešto što se ne može kupiti ili da to lokalni tajkun iznajmi svojim novcem:a to je istorija koja je (srećom) zapisana i u UEFI pa tako pojedinci ne mogu izmišljati "toplu vodu".Mi imamo bogatu istoriju i tim se ponosimo, a to što vam smeta šta ću vam!I sa ovim prestajem raspravljati sa pojedincima.
Ima li kakvih naznaka za reflektore???Ma to bi ekipi valjalo kao i dobar igrač!
To je teska tema,jer ti veze nemas koliko je tvoj klub duzan a kamoli moj.Da li su ti dugovi prema igracima ili nesto sasvim drugo.Da li ce drzava oprostiti dio duga ili nece ? Da li se vraca i radi se plan na tome ili bleji ?
Ja ti kazem od historije se ne zivi,neces citav zivot biti medju zadnjima a spominjati historiju.Drug razmisli malo,kazem ti kako jeste.Ja nemam nista protiv Veleza i to nisam ni pisao,nego sam fino napisao.Nema potrebe za napadima.Pricaj normalno,nemoj biti dijete malo,kojem je glavno "moj je tata jaci od tvog" .

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 05 jul 2013, 13:28

A što niste igrali evropu?Naš je dug 100000 i do kraja godine će biti isplaćen.Znam ja bolje od tebe da se od istorije ne živi,al' mi reci kako vi imate toliki dug,niste protjerani sa stadiona,isti vam obnovljen na račun reprezentacije.
Mi smo sa obične ledine došli do kakvog takvog stadiona,dobili licencu za evropu i PL.A to što vi ne vidite to me ne interesuje.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.