RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Bravo Rodjeni
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo
- el-fighter
- Kontakt:
Raja nije me bilo 15 dana i nisam pratio nista oko kluba. Ako moze neko ukratko da napise sta je bilo na skupstini, i koji su igraci otisli i dosli.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Bravo zasta prvi sastav nije ustanju gola dati jednom Travniku slabo je ovo ali mocemo izboriti opstanak u ligi 

Ma ovo je kombinovano, 22 igraca su igrala, jos Ibro provjerava sve igrace, tek je pocetak priprema, ekipa se treba uigrati i malo se vratiti u formu i bit ce to dobro.
Tek se ekipa uigrava,sta je trebao stavit 11 najboljih do 80te minute,ne kontam. Ovo je prijateljska gdje su svi dobili sansu i bez obzira na rezultat od kolege koji je bio na tekmi cuo sam da smo imali gutenberg sansi. Zato bravo RodjeniRodeni je napisao/la:Bravo zasta prvi sastav nije ustanju gola dati jednom Travniku slabo je ovo ali mocemo izboriti opstanak u ligi
Najveća je novina da je moRaja započeo s kolekcionarskim poslovima bavit se. Tako lijepo odes na temu od susjeda ili komsija i lako dotičnog naći.el-fighter je napisao/la:Raja nije me bilo 15 dana i nisam pratio nista oko kluba. Ako moze neko ukratko da napise sta je bilo na skupstini, i koji su igraci otisli i dosli.
-
- Kontakt:
Da li si bio na utakmici pa znaš kako su igrali?Pošto nisi bio samo da ti kažem da smo imali bruku šansi.Ovdje nema prve i druge postave jer Ibro miješa ekipu.Jusufbašić,Ramović i Rašević su igrali u drugom sastavu to ti sve govori.Zato tišu i ne iznosi komentare ako nisii negdje bio.Rodeni je napisao/la:Bravo zasta prvi sastav nije ustanju gola dati jednom Travniku slabo je ovo ali mocemo izboriti opstanak u ligi
Ramović će nam biti največe pojačanje,kako je asistirao Okiću je bilo odlično.Škahić igrao desnog beka i bio među najboljim i sigurno će nam biti pojačanje.Pravimo fine akcije,kombinujemo i biti će nešto ove sezone od nas,vjerujte.
Travnik bi mogao ispasti ove godine jer nisu nam stvorili šanse.
FORZA VELEŽ
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
-
- Kontakt:
Otišli: Šišić, Vidić, Pliska, Škaljić, Serdarevićel-fighter je napisao/la:Raja nije me bilo 15 dana i nisam pratio nista oko kluba. Ako moze neko ukratko da napise sta je bilo na skupstini, i koji su igraci otisli i dosli.
Došli: Jusufbašić, Ramović, Rašević i Skahić
Svi koji su došli su potpisali ugovor na 2 godine, a Letić produžio ugovor do juna 2015.
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Ima Velez finu ekipicu ove sezone 

NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
Zanimljiva slika sa tekme Bursaspor - Velež, prošle godine

Celik nije dobio licencu radi dugovanja prema nekim igracima, trenerima i uposlenicima kluba. Sto se tice duga prema drzavi, poreska odmah potpise reprogram duga da bi se mogla dobit licenca. Drzava ne stoji na putu nasim klubovima, jer je svjesna da je sama najveci krivac za ovakvo stanje u sportu, nema sistema, zakona o sportu itd. Dug prema drzavi se nikad nece naplatit, to je sigurno, a mozda ce klubovi poput veleza koji to otplacuju imati neke privilegije, mozda ce im savez popravit infrastrukturu, a mozda ce na kraju dana ispast levati. To sto je u par postova Celik kao ex yu klub omalovazavan necu komentirati, trebali bi se malo raspitati o tome. Da me pogresno ne razumijete, Velez je bio daleko uspjesniji, no i celik je imao odredjene uspjehe, evropske kupove i sl. Momak koji vam rece da se od proslosti ne zivi je samo iskren, jer ovaj Velez vjerovatno nece nikad biti kao onaj prije, za koji je navijala citava Hercegovina i nesto Bosne, a danas vi sami najbolje znate kakva je situacija. Od sportskih klubova, vi ste najveca zrtva rata, nazalost. Sportski pozdravemil02in je napisao/la:A što niste igrali evropu?Naš je dug 100000 i do kraja godine će biti isplaćen.Znam ja bolje od tebe da se od istorije ne živi,al' mi reci kako vi imate toliki dug,niste protjerani sa stadiona,isti vam obnovljen na račun reprezentacije.
Mi smo sa obične ledine došli do kakvog takvog stadiona,dobili licencu za evropu i PL.A to što vi ne vidite to me ne interesuje.
-
- Kontakt:
ManUtdFan je napisao/la:Celik nije dobio licencu radi dugovanja prema nekim igracima, trenerima i uposlenicima kluba. Sto se tice duga prema drzavi, poreska odmah potpise reprogram duga da bi se mogla dobit licenca. Drzava ne stoji na putu nasim klubovima, jer je svjesna da je sama najveci krivac za ovakvo stanje u sportu, nema sistema, zakona o sportu itd. Dug prema drzavi se nikad nece naplatit, to je sigurno, a mozda ce klubovi poput veleza koji to otplacuju imati neke privilegije, mozda ce im savez popravit infrastrukturu, a mozda ce na kraju dana ispast levati. To sto je u par postova Celik kao ex yu klub omalovazavan necu komentirati, trebali bi se malo raspitati o tome. Da me pogresno ne razumijete, Velez je bio daleko uspjesniji, no i celik je imao odredjene uspjehe, evropske kupove i sl. Momak koji vam rece da se od proslosti ne zivi je samo iskren, jer ovaj Velez vjerovatno nece nikad biti kao onaj prije, za koji je navijala citava Hercegovina i nesto Bosne, a danas vi sami najbolje znate kakva je situacija. Od sportskih klubova, vi ste najveca zrtva rata, nazalost. Sportski pozdravemil02in je napisao/la:A što niste igrali evropu?Naš je dug 100000 i do kraja godine će biti isplaćen.Znam ja bolje od tebe da se od istorije ne živi,al' mi reci kako vi imate toliki dug,niste protjerani sa stadiona,isti vam obnovljen na račun reprezentacije.
Mi smo sa obične ledine došli do kakvog takvog stadiona,dobili licencu za evropu i PL.A to što vi ne vidite to me ne interesuje.
Care Velež je imao silu navijača u Bosni ali i u ostalim republikama ex YU!Mislim da nema mjesta u BiH gdje nije bio navijač Veleža.Daleko smo od toga i upravu si, teško da će se ikad to ponoviti, ali ako dostignemo i 30% mi ćemo se boriti za prvaka vazda.Ova naša liga je u nekoj stvari, prijašnja mostarska Lokomotiva bi se prošetala ovom ligom ubijeđen sam.
P.S. I dan dans jedan stari dedo iz Zenice svaku utakmicu dolazi u Mostar i gleda Velež a rođeni je zeničanin.
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !
ManUtdFan 80% si upravu 20% nisi. Vidi se druze da si normala lik i oni postovi su samo bili odgovori na provokacije akrepa kojih je gomila na vasem forumu. Velez,Celik,Zeljo,Sarajevo,Borac i Sloboda ce uvijek biti nasi najveci klubovi i nema potrebe za prepucavanja pogotovo radi prelaska igraca u drugi tim. Sportski pozdrav iz Mostara za Zenicu
slazem se sa moRAja,ne treba se prepucavati sa navijacima ovih nasih velikana(recimo Sloboda je u federalnoj ligi i bit ce uvijek velikan,a recimo zrinja je u Evropi ali dzaba, nece zadugo biti BH velikan
)
Niko ne spominje da je Velez osto bez najmanje 20 000 svojih navijaca koji su protjerani samo iz Mostara(da ne spominjem ostale krajeve i Hercegovine ali i Bosne)Od ovih 20 milja bar bi 2-3 milje bile redovne na Velezovim utakmicama,dok recimo Zenicka publika je ostala sva u Zenici(mozda je mali zanemarljivi postotak otisao)ali je zato i jedan postotak i doso novih ljudi u Zenicu.Evo da zenicani malo bolje shvate situacju.Nek zamisle sada da njima ode iz grada 20 000 ljudi(mahom navijaca Celika) uz ostalo vec receno da smo ostali bez stadiona,prijertnih sponzora,i da je malte ne grad sravnjen sa zemljom(govorim za dio grada koji mahom navija za Velez),samo nek zamisle takvu stuaciju i sve ce im biti jasno.Danas Celik ima izvandredne uslove za BH prilike(i neka ima drago mi je da ima bar neko
) ali ipak slozit ce se robijasi sa mnom da je Celikov uspijeh (u odnosu na te slove i u odnosu kakvi su uslovi u drugim klubvima)veoma slab(da ne kazem los)jer po meni kakve Celik ima uslove uvijek bi trebo biti u samom vrhu i da se bori za neki trofej.Velez da ima uslove kao Celik siguran sam da bi svake godine bio u trci za nekim od trofeja a ne da ga na Bilinom Polju dobijaju Rudar,Slavija,zrinjski , Siroki i ostali manji klubovi
.Celik je bio solidan klub prije rata,nije imo ni blizu uspjeha kao Velez,ali imali su jedno vrijeme prav dobar tim sa Buzom,Hajdukom,Gradincicem,Pelesom,Alempicem i ostalim(ne mogu se u ovom momentu sjetiti svih ostalih imena)Onaj Celik bi u danasnje vrijeme bio MU za BH ligu
Da se razumjemo,u Velezu ima i subjektivnih slabosti(slab rad uprave,kokosarenje,sumnjive radnje pojedinih ljudi iz prave)ali glavni problem stagnacije Veleza je ovo gore sto sam naveo,(pa i to sto nije nacionalni tim jednog naroda i samim tim politika ga nije podrzavala)i mnogi klubovi bi bili ugaseni da su dozivjeli sudbiu Veleza.
Malo je poduzi tekst ali htijeo sam razjasniti situaciju pojedinim navijacma(pogotovo mladjoj raji) koji nisu svijesni sta je sve Veleza snaslo.
FORZA VELEZ

Niko ne spominje da je Velez osto bez najmanje 20 000 svojih navijaca koji su protjerani samo iz Mostara(da ne spominjem ostale krajeve i Hercegovine ali i Bosne)Od ovih 20 milja bar bi 2-3 milje bile redovne na Velezovim utakmicama,dok recimo Zenicka publika je ostala sva u Zenici(mozda je mali zanemarljivi postotak otisao)ali je zato i jedan postotak i doso novih ljudi u Zenicu.Evo da zenicani malo bolje shvate situacju.Nek zamisle sada da njima ode iz grada 20 000 ljudi(mahom navijaca Celika) uz ostalo vec receno da smo ostali bez stadiona,prijertnih sponzora,i da je malte ne grad sravnjen sa zemljom(govorim za dio grada koji mahom navija za Velez),samo nek zamisle takvu stuaciju i sve ce im biti jasno.Danas Celik ima izvandredne uslove za BH prilike(i neka ima drago mi je da ima bar neko

Da se razumjemo,u Velezu ima i subjektivnih slabosti(slab rad uprave,kokosarenje,sumnjive radnje pojedinih ljudi iz prave)ali glavni problem stagnacije Veleza je ovo gore sto sam naveo,(pa i to sto nije nacionalni tim jednog naroda i samim tim politika ga nije podrzavala)i mnogi klubovi bi bili ugaseni da su dozivjeli sudbiu Veleza.
Malo je poduzi tekst ali htijeo sam razjasniti situaciju pojedinim navijacma(pogotovo mladjoj raji) koji nisu svijesni sta je sve Veleza snaslo.
FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
@moRAja u kojih 20% nisam u pravu? da me pogresno ne razumijes, nije mi stalo da budem 100% u pravu, vec me interesuje sta grijesim.
@rodjak Zenica je, hajde da kazemo, jedini veci grad u BiH koji je bio skoro u potpunosti slobodan u ratu (bio je granatiran sa Vlasica i okolnih planina, al to je neuporedivo manje od onog sto se desavalo u Mostaru, Sarajevu i slicno), tako da je bila centar politickih, sportskih, ekonomskih i ostalih zbivanja. Ovo sve ostavalja negativnu posljedicu za grad (grad prima dosta izbjeglica koji kasnije ostaju u podrucju Zenice ne asimiliraju se i na kraju krajeva puca im neka stvar za sport i Celik, ali to je njihova stvar, u grad se koncentrisu mudzahedinske vojne formacije, odseljavaju se nebosnjaci, ali i dosta bosnjaka....). Uglavnom poenta je da smo i mi izgubili dobar dio navijacke baze, htjeli ili ne. Poslije rata, iako je grad ostao jedinstven, klub ne dobiva podrsku opstine, jer su istu zaposjeli gore pomenuti seljaci koji su sljegli iz okoline (dakle nisu protjerani, ali su vidjeli priliku da zauzmu slobodne stanove po gradu). Klub je zaposjednut ljudima koji su gledali vlastiti interes, uvaljivali u dugove, preprodavali igrace od kojih niko nije vidio marke (pa najpoznatiji primjer je da je Laudrup imao ugovor sa Celikom i da je prodat iz Celika cini mi se u PSV) itd itd. Dakle daleko je to od tog da je u Zenici sve bajno. Jedino pozitivno je sto se infrastruktura popravila, BP je jedan od ljepsih stadiona regiona, SRC Kamberovica Polje je za pozelit,a uskoro je gotov i trening kamp repke. Odlukom grada kompletna ova infrastruktura je djaba na raspolaganju klubu, a nakon duzeg vremena imam osjecaj da su i neki pravi ljudi u klubu (iako i sad ima min60% ljudi koje treba otjerati). Bitan faktor je i da se navijaci bude, tako da sve mirise na jednu ljepsu sezonu za Celik.
Izvinjavam se za off, ali pokusao sam objasniti da iako vama to s vana izgleda bajno, daleko je od toga.
Sto se tice navijaca veleza u zenici, vjerujem da ih ima, mada su to uglavnom neki stariji simpatizeri. Znam da su u mojoj osnovnoj skoli "prvi maj" ili danas "mak dizdar" bila dvojica profesora (mislim da su iz Capljine), pa su nas na casovima terorisali sa Velezom, a jedan od njih je cesto znao organizovat "izlet u mostar" da bi on pogledao tekmu Veleza i posjetio kucu.
@rodjak Zenica je, hajde da kazemo, jedini veci grad u BiH koji je bio skoro u potpunosti slobodan u ratu (bio je granatiran sa Vlasica i okolnih planina, al to je neuporedivo manje od onog sto se desavalo u Mostaru, Sarajevu i slicno), tako da je bila centar politickih, sportskih, ekonomskih i ostalih zbivanja. Ovo sve ostavalja negativnu posljedicu za grad (grad prima dosta izbjeglica koji kasnije ostaju u podrucju Zenice ne asimiliraju se i na kraju krajeva puca im neka stvar za sport i Celik, ali to je njihova stvar, u grad se koncentrisu mudzahedinske vojne formacije, odseljavaju se nebosnjaci, ali i dosta bosnjaka....). Uglavnom poenta je da smo i mi izgubili dobar dio navijacke baze, htjeli ili ne. Poslije rata, iako je grad ostao jedinstven, klub ne dobiva podrsku opstine, jer su istu zaposjeli gore pomenuti seljaci koji su sljegli iz okoline (dakle nisu protjerani, ali su vidjeli priliku da zauzmu slobodne stanove po gradu). Klub je zaposjednut ljudima koji su gledali vlastiti interes, uvaljivali u dugove, preprodavali igrace od kojih niko nije vidio marke (pa najpoznatiji primjer je da je Laudrup imao ugovor sa Celikom i da je prodat iz Celika cini mi se u PSV) itd itd. Dakle daleko je to od tog da je u Zenici sve bajno. Jedino pozitivno je sto se infrastruktura popravila, BP je jedan od ljepsih stadiona regiona, SRC Kamberovica Polje je za pozelit,a uskoro je gotov i trening kamp repke. Odlukom grada kompletna ova infrastruktura je djaba na raspolaganju klubu, a nakon duzeg vremena imam osjecaj da su i neki pravi ljudi u klubu (iako i sad ima min60% ljudi koje treba otjerati). Bitan faktor je i da se navijaci bude, tako da sve mirise na jednu ljepsu sezonu za Celik.
Izvinjavam se za off, ali pokusao sam objasniti da iako vama to s vana izgleda bajno, daleko je od toga.
Sto se tice navijaca veleza u zenici, vjerujem da ih ima, mada su to uglavnom neki stariji simpatizeri. Znam da su u mojoj osnovnoj skoli "prvi maj" ili danas "mak dizdar" bila dvojica profesora (mislim da su iz Capljine), pa su nas na casovima terorisali sa Velezom, a jedan od njih je cesto znao organizovat "izlet u mostar" da bi on pogledao tekmu Veleza i posjetio kucu.
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Bez trunke kukanja i nekog žala za prošlim vremenima,Velež je simbol otpora.
Velež je doživio sudbinu kakvu je doživio,i ne samo da je kao klub protjeran sa svog stadiona,nego su i njegovi navijači prošli istu golgotu.
Veliki broj njih nije više tu,ili su pod zemljom ili su daleko od svoje kuće.Veliki dio njih je preko noći zamijenio dres i sada navijaju za neke novopečene klubove.
Ja sam jedan od onih za koje je stadion pod Bijelim Brijegom završena priča.
Zašto igrati na stadionu koji je nakon odlaska Veleža,postao logor,koji je postao poligon za političke skupove i koncerte nekakvih kvazi pjevača.
To je za mene završena priča.Raduje me što nikad niko neće nadmašiti na tom stadionu,ono što je Velež napravio.Nikad više 30.000+ na jednoj utakmici,nikad više onog ludila svakog drugog vikenda i 10-ak milja u prvenstvu protiv tamo nekog Čukaričkog.
Bijeli Brijeg će pamtiti samo ono dobro,pamtiće Velež.
A mi polako okrećemo drugu stranicu.
Jedna od prvih stavki na toj stranici je stadion u Sjevernom Logoru koji bi opet bio Veležov hram i gdje bi opet krenuli da pišemo istoriju.Nadam se da će doći do realizacije toga jer bi se uduplala(i više) posjeta,gdje bi ugostili reprezentaciju,gdje bi napravili neosvojivu tvrđavu.
Zato glavu gore...imamo istoriju,imamo se čime ponositi,a čini mi se po svemu viđenom da imamo i sasvim lijepu sadašnjost.
Prošlo je najgore.
Velež se diže,naprijed Velež!
Velež je doživio sudbinu kakvu je doživio,i ne samo da je kao klub protjeran sa svog stadiona,nego su i njegovi navijači prošli istu golgotu.
Veliki broj njih nije više tu,ili su pod zemljom ili su daleko od svoje kuće.Veliki dio njih je preko noći zamijenio dres i sada navijaju za neke novopečene klubove.
Ja sam jedan od onih za koje je stadion pod Bijelim Brijegom završena priča.
Zašto igrati na stadionu koji je nakon odlaska Veleža,postao logor,koji je postao poligon za političke skupove i koncerte nekakvih kvazi pjevača.
To je za mene završena priča.Raduje me što nikad niko neće nadmašiti na tom stadionu,ono što je Velež napravio.Nikad više 30.000+ na jednoj utakmici,nikad više onog ludila svakog drugog vikenda i 10-ak milja u prvenstvu protiv tamo nekog Čukaričkog.
Bijeli Brijeg će pamtiti samo ono dobro,pamtiće Velež.
A mi polako okrećemo drugu stranicu.
Jedna od prvih stavki na toj stranici je stadion u Sjevernom Logoru koji bi opet bio Veležov hram i gdje bi opet krenuli da pišemo istoriju.Nadam se da će doći do realizacije toga jer bi se uduplala(i više) posjeta,gdje bi ugostili reprezentaciju,gdje bi napravili neosvojivu tvrđavu.
Zato glavu gore...imamo istoriju,imamo se čime ponositi,a čini mi se po svemu viđenom da imamo i sasvim lijepu sadašnjost.
Prošlo je najgore.
Velež se diže,naprijed Velež!
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Tepsija ponekad se zapitam dali sam ja to napisao. Svaka cast druze
Ne znam zašto svako malo moramo da pričamo ko smo mi, šta smo mi, šta nama znači Velež itd. Ko i malo prati fudbal zna šta Velež predstavlja za sve ljude koji ga vole. Pri tome se ne mogu ograničiti na jedan prostor i reći šta Velež znači Mostarcima, ili Hercegovcima, jer ima dosta ljudi koji vole i navijaju za Velež a nisu uopšte iz Hercegovine. Zato mislim da nema više potrebe da se pravdamo i govorimo nekome šta je i ko je zapravo taj VELEŽ. Svako malo uleti neki padobranac na temu i krene ista priča, ignorišite to ljudi, jer daj da nam ovaj forum posluži da vidimo dokle smo sad, kako idu pripreme, ima li još koje pojačanje na vidiku itd itd..
i tito je volio velež :D
Ja pripadam u vrh i u prvi red, isto što Velež pripada pod Bijeli brijeg." Đorđe Balašević