Tour de France 2013

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Tour de France 2013

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 06 jul 2013, 17:22

Ukupni poredak nakon današnje etape ;)

slika

slika

8-)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 06 jul 2013, 17:44

tillman je napisao/la:jel iduće godine kapetan SKY-a Richie Porte? :lol: :lol:
iako nisam fan SKY-a, ljudi razbili ostale... svaka čast...
nisam ni ja, ali moram priznati da su danas razbili konkurenciju, zaista nisam ovo ocekivao... Bit ce zanimljivo pratiti dalje Tour., Contador me ono pravo razocarao dok me R. Porte iznenadio, ne mogu da vjerujem da je to onaj isti momak od prije dvije god. kad je vozio za Saxo Bank... Šta li rade ovi britanci sa svojim vozacima, cudno mi je sve ovo.....

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 06 jul 2013, 17:56

Ovo me strasno podsjetilo na neke "akcije" Landisa i Armstronga... :roll:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 06 jul 2013, 18:04

Nairo preuzeo bijelu maju, a na podijumu iako je bio na stepenici više, djevojke oko njega su bile čak i više od njega :mrgreen:

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

ja.neron
Kontakt:

Post Postao/la ja.neron » 06 jul 2013, 19:52

Cartman je napisao/la:Ovo me strasno podsjetilo na neke "akcije" Landisa i Armstronga... :roll:
Sky Team je sve dosadašnje etape čuvao snagu i održavao da im vodeći ne pobjegnu, jedino su se malo potrudili kod timske etape toliko da budu u vrhu sa malo zaostatka a da su se potrudili kako mogu bili bi u prednosti preko minute.
http://www.stretfordend.co.uk/menu.html
http://www.statto.com/football/stats/england/premier-league/all-time-table/pl-years

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 06 jul 2013, 21:10

Nista, ja bih samo da uputim pozdrav.

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 06 jul 2013, 22:36

DukeOfWellington je napisao/la:Nista, ja bih samo da uputim pozdrav.
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 06 jul 2013, 22:38

pošto ja ovo upratim obicno na snimku navece, kada je direktni prenos jel fakat oni prenose svih 5-6 sati koliko traju neke etape :roll:
nema potpisa

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 06 jul 2013, 22:42

DukeOfWellington je napisao/la:
Hans je napisao/la:Po mom mišljenju je Sagan u ovom trenutku najbolji sprinter, samo što nije imao nikoga da ga povuče na dovoljnu blizinu do cilja, a Cavendish ima jako puno dobrih momaka... I danas je Sagan na trenutak ostao zatvoren jer ga njegovi nisu mogli povući, da je bio neki malo bolji sprinter umjesto Degenkolba (ako se ne varam on je bio drugi), bojim se da Sagan nebi uzeo prvo mjesto, unatoč ogromnoj kvaliteti
U čistom grupnom sprintu uz podjednaku pomoć timova po meni on nema šanse pored Marka. Čak štaviše, jučer je Mark doš'o sa 40. mjesta do 4. bez da ga je iko izveo i bio je užasno zatvoren, niotkud je došao tik iza Sagana na cilj. Mark ima najbolji tajming, uvijek krene kad treba, ne posustaje do cilja, a jučer je morao da krene ranije jer je zaostajao zbog slabog rada tima. S druge strane u nekom dužem solo sprintu Sagan bi ga bez problema uzeo, kren'o bi ranije i to je to.
Sto se tice cistog grupnog sprinta ne bih se složio, jer Sagan jednostavno nema ekipu koja bi ga mogla odvući, ako se sjecas etape koju je Cavendish uzeo, izvela su ga trojica iz njegove ekipe, a Sagana nikako da netko uspije izvuć, uvijek mu se kolege raspadnu, pa mora na "tudji" tocak, jedino ga je onaj jedan dan Koren solidno povukao, ali ipak ništa...

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 06 jul 2013, 22:48

Admir_Sa je napisao/la:pošto ja ovo upratim obicno na snimku navece, kada je direktni prenos jel fakat oni prenose svih 5-6 sati koliko traju neke etape :roll:
Nekada prenose sve a nekada 60-7'% etape :) Pocinje nekad oko 2 prenos a i ranije zna ;)

Ja stvarno ne mogu da vjerujem sta je Sky uradio danas, kako su rasturili sve zivo. Nista treba jos vidjet hoce li moci Quintana i Valverde protiv Froomea i Portea. Kreuziger je jaci od Contadora ;)

EVo malo s twittera

Chris Froome ‏
Feel so privileged to be wearing the TDF yellow jersey after today's stage. It's an absolute honour but there's still a long way to Paris!
Alberto Contador ‏
Bad day on the Tour, sensations were not good,I hope they will change!Thanks to the team& @Roman86_K impressive,tomorrow will be a new day.

Alejandro Valverde ‏
Really satisfied with the great job @Movistar_Team achieved today. Fighting all day through. We shall try and keep doing that for sure.
Bauke Mollema ‏
Team Belkin rocks!! Great first mountain stage for the team. Happy with my result!

Vrijeme FRoomea na ovom usponu je samo 10 sekundi sporije od vremena Lancea 2001.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 06 jul 2013, 23:00

Jel vi gledate cijelu utrku il samo sazetak?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 06 jul 2013, 23:04

Otelo je napisao/la:Jel vi gledate cijelu utrku il samo sazetak?
ja kad je zanimljivo citavu, od 12 do 6 :oops:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 06 jul 2013, 23:39

MElloo je napisao/la: ja kad je zanimljivo citavu, od 12 do 6 :oops:
Nego kakao drugacije :? :roll:

Danas Sky ubio. Steta. Tour gotov i pre pocetka. Froome pokazao da je najjaci, mada me malo plasi ovo vreme. Straobalno brz je bio, u nivou EPO Armstronga. Vidi se da Contador nije spreman.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 06 jul 2013, 23:54

Pa ja kontao da se vi ukljuciti negdje 1-2h pred kraj :D
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 06 jul 2013, 23:57

MaGiCa je napisao/la:
MElloo je napisao/la: ja kad je zanimljivo citavu, od 12 do 6 :oops:
Nego kakao drugacije :? :roll:

Danas Sky ubio. Steta. Tour gotov i pre pocetka. Froome pokazao da je najjaci, mada me malo plasi ovo vreme. Straobalno brz je bio, u nivou EPO Armstronga. Vidi se da Contador nije spreman.
Svi su vec pomislili na Lancea, vidim i na eurosportu po komentarima neki se pozivaju da je i on dopingovan. Nazalost Purito izgubi danas toliko vremena, na hronometru ce jos toliko mozda i vise, tako i valverde, contador ce jos "pusit" na brdima tako da...Mon't Ventoux i Alpe'd Huez ... :|

arfi
Kontakt:

Post Postao/la arfi » 07 jul 2013, 08:21

kakav cavendih,sagan....juče bila prava utrka.nisam fan sky-a ali juče su demolirali ostale..ako se ovako nastavi opet biče dosadno...froome bio jak i prošle godine ali nije smijo pobjedit wigginsa...žao mi je samo,što onaj kolumbijac nije izdržao do kraja.

arfi
Kontakt:

Post Postao/la arfi » 07 jul 2013, 09:13

pročitao strane forume..Sky je juče deklasirao konkurente,tako da se odmah povezuje sa dopingom 8-) poslednji koje je ovako rasturio bio je Armstrong.Zna se da je Sky što se tiče organiziranosti daleko izpred ostalih,imaju največi budžet,idu u sitnice,čak imaju simulator koji nadoknaduje gorske pripreme....svaki biciklista koji dođe u Sky dolazi u top formu....recimo Porte,dosad ga nije bilo nigdje a juče vukao kao dizel mašina :D
danas opet jedna težka etapa sa čak pet uspona :mrgreen:

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 07 jul 2013, 09:19

arfi je napisao/la:pročitao strane forume..Sky je juče deklasirao konkurente,tako da se odmah povezuje sa dopingom 8-) poslednji koje je ovako rasturio bio je Armstrong.Zna se da je Sky što se tiče organiziranosti daleko izpred ostalih,imaju največi budžet,idu u sitnice,čak imaju simulator koji nadoknaduje gorske pripreme....svaki biciklista koji dođe u Sky dolazi u top formu....recimo Porte,dosad ga nije bilo nigdje a juče vukao kao dizel mašina :D
hoces reci imaju najbolje "bobe" :lol:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

tillman
Kontakt:

Post Postao/la tillman » 07 jul 2013, 09:45

arfi je napisao/la:pročitao strane forume..Sky je juče deklasirao konkurente,tako da se odmah povezuje sa dopingom 8-) poslednji koje je ovako rasturio bio je Armstrong.Zna se da je Sky što se tiče organiziranosti daleko izpred ostalih,imaju največi budžet,idu u sitnice,čak imaju simulator koji nadoknaduje gorske pripreme....svaki biciklista koji dođe u Sky dolazi u top formu....recimo Porte,dosad ga nije bilo nigdje a juče vukao kao dizel mašina :D
:? Porte je u zadnje 4 godine jedan od najboljih "domestique" vozača na grand tourovima... 5. po snazi u cijeloj sky momčadi na brdima...
1. Froome, 2. Wiggo, 3. Uran, 4. Henao, i 5. Porte...
cijelu sezonu su Froome i Porte zajedno nastupali, tako da ne iznenađuje njihova pripremljenost...

da, treće najbrže vrijeme ikada na uspon na Ax... malo sumnjivo :(

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 07 jul 2013, 10:49

Chris Froome
Please not that doping comments will not be tolerated on this page. Users will be banned and reported to Facebook, and comments deleted. If you wish to show you support for Alberto Contador, please do so on his page. Thank you - Admin

pocelo je :)

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.