Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

caseres
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la caseres » 08 jul 2013, 18:27

Ovo mi je draze od svih transfera :D
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 08 jul 2013, 18:46

I dalje sam siguran da nastavljamo 3-5-2, a pogotovo što se pobjednička formacija ne treba mijenjati + zbog toga što su dovedena pojačanja koja će istu poboljšati za 30-tak % minimum.

Naravno, apsolutno sam za često igranje 4-3-3, pogotovo protiv zatvorenih ekipa, kući prvenstveno te češće u LP.

Zaboravljate da i dalje nemamo pravog igrača za desno krilo u 4-3-3, a Giovinco će se gurati tamo kao da gledam jer on igra sve osim onoga što treba, a to je lijevo u 4-3-3 formaciji sa slobodom kretanja i vraćanja po loptu, ulazak na trequartistu i samim tim promjena formacije u samom toku meča na 4-3-1-2.

Ali, došao je Tevez koji isto to voli da igra.

Takođe se i o bekovima da pričati, treba nam Kolarov tu.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 08 jul 2013, 18:56

Pa mogao bi Tevez u toj formaciji igrati desno, a Seba lijevo. Zašto da ne.

Mada ja i dalje sumnjam da će Seba ikada proigrati kako se očekivalo od njega.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 08 jul 2013, 19:08

3-5-2 moze protiv svih ekipa u Italiji, osim ako Milan ne spari El Saravija sa jos jednim dobrim lijevim krilom.

protiv ostalih u seriji A komotno moze 3-5-2 jer niko nema ni K od kvalitetnog krila. U Evropi to vec teze ide, posebno protiv ekipa kao Bajern, Real , koje imaju atomske krilne napadace. Protiv toga jednostavno 3-5-2 ne moze. Vidjeli smo sta im Navas radi na CF-u , koliko je brzi i da ga niko ne moze cuvati ni blizu, a za mene licno Navas i nije tolika klasa...vidjeli smo i sta bude sa Riberijem i Robenom-katastrofa, sta bi tek sa Ronaldom, Bejlom itd itd bilo.
S druge strane, ako naletimo na Barcu ili neku drugu ekipu koja igra dominantno kroz sredinu 3-5-2 bi bila obavezna formacija.

sto se tice trenutnog kadra za obje formacije fali dobar lijevi bocni ( i to je jedini igrac koji fali za 3-5-2), dok za 4-3-3 fali jos jedno krilo. Moze se to krpit Tevezom, Djovinkom, Djakerinijem pa u krajnjoj liniji i Joveticem, ali nisu mi to prava desna krila. Nemamo ni jednog u timu jer Pepea sam otpisao zbog povrede, daj boze da me demantuje.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

caseres
Kontakt:

Post Postao/la caseres » 08 jul 2013, 19:11

Nebitno ko igrao desno a ko lijevo. Ionako se krila cesto rotiraju za razliku od bekova.

Na toj poziciji bi mogli igrati Vucinc (igrao to u Romi i u prvoj sezoni kod nas), Giovinco i Tevez i jesu vise poluspicevi malo iza centarfora, oporavljeni Pepe, te eventualno Jovetic kad bi dosao.

Na poziciju sidrasa Llorente i Matri/Quagliarella, s tim da tu mogu uletit Vucinic i Jovetic u slucaju ne d'o Bog :D
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

0xygen
Kontakt:

Post Postao/la 0xygen » 08 jul 2013, 19:22

Sastanak sa Torinom (Ogbonna) večeras ili sutra ujutro (Di Marzio).
Grazie mister, grazie di tutto. ★★★
E' tornata la squadra più odiata d'Italia!

Vincere non è importante, ma è l’unica cosa che conta.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 08 jul 2013, 19:28

Čekamo Ogbonnu koliko vidim... Jo-jo ako, ako, nisam nešto previše ushićen da li će doći ili ne mada bih volio da me demantuje kao Pirlo :mrgreen:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 08 jul 2013, 20:04

Pogba je napisao/la:I dalje sam siguran da nastavljamo 3-5-2, a pogotovo što se pobjednička formacija ne treba mijenjati + zbog toga što su dovedena pojačanja koja će istu poboljšati za 30-tak % minimum.

Naravno, apsolutno sam za često igranje 4-3-3, pogotovo protiv zatvorenih ekipa, kući prvenstveno te češće u LP.

Zaboravljate da i dalje nemamo pravog igrača za desno krilo u 4-3-3, a Giovinco će se gurati tamo kao da gledam jer on igra sve osim onoga što treba, a to je lijevo u 4-3-3 formaciji sa slobodom kretanja i vraćanja po loptu, ulazak na trequartistu i samim tim promjena formacije u samom toku meča na 4-3-1-2.

Ali, došao je Tevez koji isto to voli da igra.

Takođe se i o bekovima da pričati, treba nam Kolarov tu.

Conte je odlucio za 4-3-3 posto je vidio da u evropi tj LP sa 3-5-2 nema sta traziti tj zastarjela je u ligi cemo je koristiti ne portiv svih ekipa ali igrat ce se

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 08 jul 2013, 20:37

December 1st 2012, Torino President, Cairo: "When the day comes to sell Ogbonna we will get many offers. We will never sell him to Juve."
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 08 jul 2013, 21:39

Yucca moze neki link za tu Conteovu "odluku"?
SI AMO CONte!!!

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 08 jul 2013, 21:47

Giovanni Spinazzola je to objavio nakon danasnjeg sastankla Contea i njegovih saradnika

La Juventus che del 3-5-2 ha fatto il suo marchio di fabbrica, quasi sicuramente, non la vedremo più. Antonio Conte, ormai ha deciso; vuole un cambio di modulo ed il passaggio al 4-3-3 è più di un’ipotesi. Il tecnico bicampione d’Italia ha intenzione di allinearsi con tutti i grandi top club europei anche per quanto riguarda lo schema di gioco (nel Vecchio Continente nessuno usa il 3-5-2 ed in Italia anche il Napoli, con l’avvento di Benitez, passerà a 4 dietro) ecco perché sta indirizzando la campagna acquisti verso un cambio di strategia con uomini mirati per quel modulo. In questo senso va letto il forte interesse – mai sopito – per Stevan Jovetic. Conte vede il montenegrino come pedina ideale nel ruolo di attaccante esterno, con Llorente unica punta e Tevez sul lato opposto, per un attacco stellare ed atomico in grado di mettere in difficoltà qualsiasi difesa. In caso di assenza dello spagnolo, poi, sia Jo-jo che l’Apache potrebbero ricoprire quel ruolo con Pepe o Giaccherini da utilizzare sulla fascia. Il 4-3-3, poi, andrebbe a favorire anche Andrea Pirlo che gioca decisamente meglio con due scudieri al suo fianco e non solo uno (così come abbiamo visto negli ultimi due anni), mentre per il ruolo di mezz’ala tutte le pedine sono già a Vinovo, con Marchisio e Vidal titolari più Pogba in grado di ritagliarsi il suo spazio con Asamoah finalmente spostato nel suo ruolo naturale. Con due elementi per ogni ruolo, da qui si spiega la necessità di comprare anche Kolarov (o Zuniga) per dotare la squadra finalmente di quel cursore mancino in grado di fare da alter ego a Lichtsteiner sulla corsia opposta. L’innesto di Ogbonna, poi, darebbe ulteriore ricambio ad una difesa già al top in Europa ma in grado di dover assorbire meglio il doppio confronto che, si spera, duri fino a Maggio. Chiellini, inoltre, potrebbe anche essere usato sull’out mancino in caso di emergenza mentre a destra ci sarebbe sempre Martin Caceres, l’uruguaiano polivalente. Il denaro per acquistare le tre pedine, arriverebbe dalla cessione degli elementi in esubero, a cominciare da Vucinic e Quaglairella, fino a De Ceglie ed Isla, vicino all’Inter.

EnzoFerrari
Kontakt:

Post Postao/la EnzoFerrari » 08 jul 2013, 21:50

Sa 4-3-3 smo rasuli Serie A i igrali lijepo.Najdraza igra Juventusa nakon decenije.Cak i kad je Estigaribia igrao krilo.Ljepota, 3-5-2 je smor al eto i ona je donjela skudeto.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 08 jul 2013, 21:51

EnzoFerrari je napisao/la:Sa 4-3-3 smo rasuli Serie A i igrali lijepo.Najdraza igra Juventusa nakon decenije.Cak i kad je Estigaribia igrao krilo.Ljepota, 3-5-2 je smor al eto i ona je donjela skudeto.
Ne znam je li do mene ali meni uzivancija bila gledati taj smor :mrgreen:
Alessandro Del Piero !

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 08 jul 2013, 21:53

Ništa vi ne brinite, dok je Conte tu za nas aBd nema zime. Završit Kolarova i Jovetića još, bilo bi savršeno.

Mada sam nešto skeptičan za Kolarova, jer što bi onda Ogbonu dovodili koji može i LB igrati, a gomilali stopere, dok ni u jednoj opciji Ogbona ne bi imao mjesta. Da se to i desi, neko bi morao otići...
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

EnzoFerrari
Kontakt:

Post Postao/la EnzoFerrari » 08 jul 2013, 21:54

10DelPiero je napisao/la:
EnzoFerrari je napisao/la:Sa 4-3-3 smo rasuli Serie A i igrali lijepo.Najdraza igra Juventusa nakon decenije.Cak i kad je Estigaribia igrao krilo.Ljepota, 3-5-2 je smor al eto i ona je donjela skudeto.
To je stvar ukusa, al sa 4-3-3 smo cuvali loptu mnogo duze, nekako smo kontrolisali igru bolje. Samo kad se sjetim prve utakmice protiv Parme i nekoliko njih nakon toga, sve ogroman postotak posjeda lopte i super atraktivne akcije.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 08 jul 2013, 22:01

Sarajevo1946 je napisao/la:Ništa vi ne brinite, dok je Conte tu za nas aBd nema zime. Završit Kolarova i Jovetića još, bilo bi savršeno.

Mada sam nešto skeptičan za Kolarova, jer što bi onda Ogbonu dovodili koji može i LB igrati, a gomilali stopere, dok ni u jednoj opciji Ogbona ne bi imao mjesta. Da se to i desi, neko bi morao otići...
Ogbonna nije za LB-a, treba nam klasični bek, ne priučeni.

Ja se brinem za budućnost Caceresa, čovjek može postati svjetska klasa, a nema mjesta da to uradi, bit će vrlo komplikovano držati sve igrače zadovoljnim, pogotovo u zadnjoj liniji, ali ne sumnjam da će svi dobiti šansu, Martin je premalo igrao i to se mora mijenjati, maksimalno ga gurati, čak i na desnog beka gdje je pozdaniji od Lichta u 4-3-3.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 08 jul 2013, 22:04

Bit će prilike za sve, Conte uvijek ravnomjerno rasporedi minutažu, sumnjam da će doći do bilo kakvog nezadovoljstva u ekipi.

Samo još Jovetića dovesti i to je to.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 08 jul 2013, 22:06

rio_Ferdy88 je napisao/la:Gomez kao zamjena, Candreva, Gonalons...

slika

slika
Gazzetta od prije nekoliko dana :lol: :lol:

Al' kakav naslov čovječe hahahaha reklo bi se Napoli napada Juve opasno naredne sezone :mrgreen:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 08 jul 2013, 22:06

EnzoFerrari je napisao/la:
10DelPiero je napisao/la:
To je stvar ukusa, al sa 4-3-3 smo cuvali loptu mnogo duze, nekako smo kontrolisali igru bolje. Samo kad se sjetim prve utakmice protiv Parme i nekoliko njih nakon toga, sve ogroman postotak posjeda lopte i super atraktivne akcije.
Ma rezultati su najbitniji a to trenutno imamo, pored tog iako vecina tvrdi da je razlog losih predstava u evropi formacija ja jos uvijek tvrdim da je do igraca a najvise napada koji nije sposoban zadrzati loptu ni minimum vremena da se ekipa postavi na protivnickoj polovini. Vidjet cemo uglavnom kako ce to sve izgledat, pored kvalitetnih igraca u prvom timu imas i na klupi jednako dobre sto jedan od uslova za uspjeh u LP.
Alessandro Del Piero !

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 08 jul 2013, 22:24

Ja se brinem za budućnost Caceresa, čovjek može postati svjetska klasa, a nema mjesta da to uradi, bit će vrlo komplikovano držati sve igrače zadovoljnim, pogotovo u zadnjoj liniji, ali ne sumnjam da će svi dobiti šansu, Martin je premalo igrao i to se mora mijenjati, maksimalno ga gurati, čak i na desnog beka gdje je pozdaniji od Lichta u 4-3-3.
Ja volim Martina, kao i većina, ali čovjek realno stagnira i nema mjesta u ovoj ekipi. Može biti u rotaciji, ako se time zadovoljava, ali mislim da bi on ubrzo mogao dići sidro...
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.