Drago mi je da konacno pocinjemo razmisljati na pravi nacin jer buducnost kluba u ovakvoj ligi I ovakvoj finansijskoj situaciji pocinje I zavrsava sa omladinskim pogonom, jakom I strucnom klubskom administracijim te sa UO u kojem moraju biti clanovi sa punim dignitetom ali I znanjem kako funkcionira jedan sportski kolektiv. Samo da napomenem za one koji ne znaju kakav je omladinski strucni stab imao Zeljo: Ciko Radovic, Lujo Kranjc, Dusko Bajic, Velija Becirspahic, Boro Braculj, Miso Smajlovic I Neno Starovlah (vecina bili reprezentativci ex YU). Tadasnja Zeljina djeca (uz pomoc par starijih igraca) su razbila CZ evropskog prvaka sa 3:0. Kada to poredimo sa sadasnjim jasno je da su to dva razlicita svemira I stoga jedino sto zamjeram Amaru je sto se navedenom segment ne posveti veca paznja. Malo o utakmici sa Metalistom, vidi se da smo neuigrani, pogotovo stoperski par, I da poziciono lose pratimo igru. Nazalost dosta nasih igraca je psiho-fizicki ograniceno u komparaciji sa jakim timovima ali to je sto imamo trenutno na raspolaganju I Amar treba nastojati da izvuce maksimum od njih a da igraci moraju biti svjesni da ako daju 100% sebe da niko nece zamjeriti los rezultat. I na kraju da ne bude sve crno nego da se vratimo na objektivno stanje I cinjenice par podataka:mija je napisao/la:treneri u nasim omladinskim selekcijama klubova su kite i tu prica zavrsava-E u tome je najveci problem ali to ljudi nemogu da shvatealeksandar_veliki je napisao/la:Nigdje satro navijaca ko na Grbavici. Ja ovo u svom zivotu nisam vidio. Sedam godina se Modrice, Krivaje, Posusja izivljavaju na tebi i tada sutis, manji su od makovog zrna. Onda za cetiri godine uzmes pet trofeja, sprdas se s svima, ali ne valja. Hoces preko Plzena u 3. prekolo Lige prvaka. Ma nemoj, i ja bi ga metno Irini, ali **** me Ronaldo. No, to nije sve. Proci ces nekad i 3. pretkolo, ali tada ce i to malo biti, pa pobogu mi smo Zeljo, mi smo najzahtjevnija publika, mi hocemo leprsavu igru, sedam golova do 20 minuta i tri titule godisnje. Probudite se, sto prije dodjete sebi, bice vam lakse. Nasa liga je kita, nas fudbal je kita, koliko god ga ja volio, treneri u nasim omladinskim selekcijama klubova su kite i tu prica zavrsava. Mnogo Miljacke ce jos proteći, a bh klubovi u Evropi nece biti konkurentni. Ne samo Zeljo, nego i svi drugu. Zato slavite titule, kupove, a u Evropi uzivajte i ne ocekujte nista. Usput, jel se izabrao strucni stab u Makijatu
NK Dinamo - trz.vrijednost 43,60 miliona EUR; igrac sa najvecom cijenom Sammir 6,0 million EUR
NK Maribor - trz. vrijednost 10.76 miliona EUR; imaju 5-6 igraca sa cijenom od 0,8 -1,0 miliona EUR
FC Metalist - trz. vrijednost 86,35 miliona EUR; imaju 2 igraca vrijednosti od 9,0 million I jednog od 6,5 miliona EUR
FK Zeljeznicar - trz vrijednost 5,86 miliona EUR
Nazalost novac u presudnoj mjeri determinira uspjeh ili neuspjeh jednog sportskog kluba. Za neke sanse da se prodje dalje u Euro takmicenjima morali bi po linijama dovesti bar 4-5 pojacanja (da donese vidljivi napredak) gdje minimalno po jednom bi morali izdvojiti cca.350.000 EUR godisnje sto ukupno cini cca. 1,5 million EUR. Stoga oni koji kritikuju prije svega Amara morali bi prije svake kritike iznijeti plan kako doci do tih sredstava odnosno iz kojih izvora obezbijediti ista. U protivnom ne radi se o kritici nego o kriticizmu.