BH klubovi u Evropi 2013/14

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Re: BH klubovi u Evropi 2013/14

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 09 jul 2013, 13:36

@Heller
Jel citas uopste raspravu, ili dodjes onako da bi nesto napisao ? Rekao je da bi Jagodic odlicno prosao u Evropi protiv Plzena jer je trener koji je doktorirao taktiku za razliku od Amara koji prima uvijek sa Zeljom, znaci nije do jacine evropskih ekipa nego do Amara (po iskompleksiranom BL boy-u koji mrzi sve sto ima veze sa najboljim trenerom lige)... ;) Molim te, procitaj sve, pa napisi nesto...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 09 jul 2013, 13:37

gollum je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:Ja, koji sam magistrirao, ne bih imao problema preci u novu firmu i isti dan pokazati sta znam... Markiranje, taktika, optimizacija igraca (koji su kvalitetni jer su dio reprezentacije) su dio njegovog posla za kojeg tvrdis da je doktorirao...
Ispadas smijesan, Vlado je s ovom ekipom poceo raditi 10-ak dana pred ovu utakmicu. Za to vrijeme se moze napraviti otprilike nista.

dinoze, pola Evrope strepi od odlicnog tima. Dobar tim igra grupnu fazu EL. Celik Niksic je bezvezan tim.
Hebemu pa nije valjda da hoces da kazes da pola Evrope strijepi od Maribora. Pa sta vam je ljudi, pa ozbiljni timovi kada igraju protv Maribora nemogu ni stadiona rasprodati a posalju B-Ekipu na teren.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 09 jul 2013, 13:38

Baja_Zvjerka je napisao/la:@Heller
Jel citas uopste raspravu, ili dodjes onako da bi nesto napisao ? Rekao je da bi Jagodic odlicno prosao u Evropi protiv Plzena jer je trener koji je doktorirao taktiku za razliku od Amara koji prima uvijek sa Zeljom, znaci nije do jacine evropskih ekipa nego do Amara (po iskompleksiranom BL boy-u koji mrzi sve sto ima veze sa najboljim trenerom lige)... ;) Molim te, procitaj sve, pa napisi nesto...
Ja sam to shvatio ovako Jagodić bi igro odbrambeno a Osim napadački ;)
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 09 jul 2013, 13:55

dinoze je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Pogledaj rezultate u evropi posljednjih par godina černobilac ;)
I da cujem sta su napravili? Dokle su dosli? Nista taj tim nije uradio i na kraju jednog Zelju koji je bio sila nekada pordere kao dijete veselu svesku.
Ali dobro sve zavisi kako ko gleda na uspjeh, tebi je uspjeh ako neko prodze u grupnu fazu Eurolige pa ga onda nakantaju u grupi. Za mene to nije uspjeh nego samo blamiranje.
Realno ko to u Evropi gleda kvalifikacije u Euroligu?
Kakve veze ima ko gleda kvalifikacije. Gleda se tamo odakle timovi dolaze.

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 09 jul 2013, 14:11

svaka čast ovim momcima iz diskusije,pa i baji koji me vrijeđa,ali nikako mi nije jasna uloga ovih likova kao @neutral i fcs :?

neutral pogotovo,rijetko i dođem na forum,ali kad god dođem on se stalno nešto ušlihtava svima,moderiše,koluta očima,usmjerava diskusiju,kao da je superadmin,nijedan moderator nije tako naporan ko on,jbt...

daj opusti se čovječe,nije ovo ni karitas,ni merhamet ni kolo srpskih sestara,već sportski forum gdje izneseš stav,svidio se on nekome ili ne,malo pecneš,ali ne da povrijediš nekog forumaša lično ili nacionalno...opušteno brate...

ili ako ti je preteško prestat moderisat,onda bar moje postove zaobiđi...ili bar iznesi kontrastav,vrati istom mjerom,a ovo što ti radiš ja ne razumijem uopšte.
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 09 jul 2013, 14:13

FCS je napisao/la:
dinoze je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Pogledaj rezultate u evropi posljednjih par godina černobilac ;)
I da cujem sta su napravili? Dokle su dosli? Nista taj tim nije uradio i na kraju jednog Zelju koji je bio sila nekada pordere kao dijete veselu svesku.
Ali dobro sve zavisi kako ko gleda na uspjeh, tebi je uspjeh ako neko prodze u grupnu fazu Eurolige pa ga onda nakantaju u grupi. Za mene to nije uspjeh nego samo blamiranje.
Realno ko to u Evropi gleda kvalifikacije u Euroligu?
Kakve veze ima ko gleda kvalifikacije. Gleda se tamo odakle timovi dolaze.
Pa po tome koliko su gledani vidis koliko su bezvezni, odg na pitanje koliko je Maribor bezvezeni tim.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 09 jul 2013, 14:15

Kako neću :roll:

32 stranice i od tih 32 na 20x stranica ista priča. Neko se uvrijedi što se istina napiše i onda počinje priča te se stalno vrti u krug.

Tema je bh klubovi u Evropi. Liga nam je svake godine slabija, tako da ne čude rezultati naših timova u Evropi. Prije se u lp prolazilo dalje, dolazilo se do posljednje faze pred lp a danas nam klubovi služe za izmamljivanje osmijeha protivnika kada vide da im je tim zapao sa predstavnikom BiH.

Tu su uvijek bljeskovi, no onda te umiri neki anonimus.

I da ova tema ima 100 strana opet bi se spominjao Litex, Maribor, Zeta itd, koga briga više za to.

I da, :roll:

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 09 jul 2013, 14:23

Heller je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:@Heller
Ja sam to shvatio ovako Jagodić bi igro odbrambeno a Osim napadački ;)
Jagodić tokom sezone se više fokusira na defanzivu sa ekipom, pa kada dođu utakmice protiv prejakih protivnika gdje se sve karte bacaju u odbranu njegovoj ekipi se lakše prilagoditi takvoj taktici nego Amarovoj. To ima smisla ali moram reći da nisam pretjerano primijetio da je Čelik igrao defanzivno ovu sezonu, što se uostalom i vidi po broju golova.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 09 jul 2013, 14:27

Neutral je napisao/la:Kako neću :roll:

32 stranice i od tih 32 na 20x stranica ista priča. Neko se uvrijedi što se istina napiše i onda počinje priča te se stalno vrti u krug.

Tema je bh klubovi u Evropi. Liga nam je svake godine slabija, tako da ne čude rezultati naših timova u Evropi. Prije se u lp prolazilo dalje, dolazilo se do posljednje faze pred lp a danas nam klubovi služe za izmamljivanje osmijeha protivnika kada vide da im je tim zapao sa predstavnikom BiH.

I da ova tema ima 100 strana opet bi se spominjao Litex, Maribor, Zeta itd, koga briga više za to.

Upravo sam ja to rekao sto i ti! Da smo makar prije mogli prodati neku utakmicu jer su ljudi imali respekta pred imenima Zeljo ili Sarajevo. Danas se raduju sto nas izvuku, jos nam utrpaju 4 komada. Neki dan ljudi sa posla dodzu i odigraju sa Sarajevom sa jednim golom razlike. Pa mi onda dodze neko i kaze od Maribora strijepi pola Evrope. Kakav ba Maribor pa niko ozbiljan u Evropi ni nezna da taj klub postoji.
Sve svemu znamo da ce Sarajevo ispasti sljedece kolo a Zeljo odmah prvo, makar ce donjeti para za plate i to je ono sto se cijeni i cemu se svi radujemo jer je to odmah vise para u nasoj ligi. Igrace nece vise placati virslama. Ali je porzano kada vidimo na sta smo spali. Nemozemo ni jednog igraca iz lige da prodamo u ozbiljan klub.Npr.Travancic npr u Celiku jedan od najboljih a Zvezda kaze da momak nije na njihovom nivou. Morati ce nam liga totolano propasti da bi se oporavila ovako amateri igraju kao profesionalci i dobijaju platu, gori smo mi sto ih gledamo.
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 09 jul 2013, 14:30, ukupno mijenjano 3 puta.

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 09 jul 2013, 14:28

Ukoliko sarajevo i zrinjski u četvrtak dobiju, državni koefcijent biće 1, što znači već 0,200 na koefcijent svakog kluba.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 09 jul 2013, 15:00

Najveci problem nasih klubova, prije svega Zelje jer dobije ubjedljivo najtezeg protivnika je u tome sto se od njih ocekuje "previse". I dok god se ne pomirimo da nam je liga na nivou liga Malte, Luxenburga, Makedonije uvijek ce biti ista prica. Znaci mi smo dno dna i jedino favorite mozemo glumiti ekipama iz San marina, Andore, Farskih otoka i sl. I svaka pobjeda nad nekom ekipom koja ne dolazi iz ovih "egzoticnih" drzava za nase ekipe je uspijeh. ;)
Ljudi pa mi u ovoj drzavi samo jedan teren imamo koji ispunjava euro uslove, ostalo su manje vise pasnjaci, a i taj teren bi dugo bio pasnjak da nije A repke i zalbi na isti Portugala i slicnih.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 09 jul 2013, 15:14

propuh je napisao/la:Najveci problem nasih klubova, prije svega Zelje jer dobije ubjedljivo najtezeg protivnika je u tome sto se od njih ocekuje "previse". I dok god se ne pomirimo da nam je liga na nivou liga Malte, Luxenburga, Makedonije uvijek ce biti ista prica. Znaci mi smo dno dna i jedino favorite mozemo glumiti ekipama iz San marina, Andore, Farskih otoka i sl. I svaka pobjeda nad nekom ekipom koja ne dolazi iz ovih "egzoticnih" drzava za nase ekipe je uspijeh. ;)
Ljudi pa mi u ovoj drzavi samo jedan teren imamo koji ispunjava euro uslove, ostalo su manje vise pasnjaci, a i taj teren bi dugo bio pasnjak da nije A repke i zalbi na isti Portugala i slicnih.
Da te obradujem, dobit će se pare i pravit će se tereni, ali mislim da ti to već znaš.
Dalje, kad se urade tereni treba gledati da se počnu graditi kampovi (Široki to već ima, samo fali još tu dosta toga) koji će biti osnov razvoja igrača. A tek nekad kasnije da se prave stadoni, tribine itd.

Uzet ću primjer svog Želje. Napravi se kamp s nekih 5 terena, napravi se privatni "hotel" gdje bi bili smješteni igrači koji nisu iz Sarajeva. Onda teretana, neki bazen sa pratećim sadržajima, u sklopu hotela napraviti neke zezancije tipa bilijara i to. Kuhara dovesti, nutricionistu i da se hrane tu. Košta, ali ne toliko koliko mi mislimo. Više bi koštao stadion kojeg svi žele, puno više bi koštao. To treba svakom klubu! Tako bi i napredak bio izvjestan, jer bi igrači više napredovali u takvim uslovima.

A dalje, naravno to svi znamo, skraćenje lige na 10 klubova, zajednička druga liga, pa nek ide od treće kako hoće po entitetima i tako to. Ovako samo srljamo i ako neki klub napravi uspjeh, to će biti čudo i opet ćemo čekati 20 godina na slično..

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 09 jul 2013, 15:55

Neutral je napisao/la:Kako neću :roll:

a zašto si toliko ubjeđen da si baš ti ta vertikala koja treba usmjeravat forumaše šta i kako da pišu?

zašto se ne opustiš,preskočiš post ako ti se ne sviđa,i pustiš da to usmjeravanje diskusije radi onaj ko je zadužen za to?

meni ne bi palo na pamet da ljudima govorim kako da pišu,ni kad bi neko ovdje počeo pisat o uticaju vlage na japansku književnost....jednostavno,nisam zadužen za to.

a mene si bar 50 puta usmjeravao šta i kako da pišem i kolutao očima :(
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 09 jul 2013, 16:16

Ja kako se sjećam nisam nikada citirao tvoj post. Možda davno nekad, ali sada ne, no nisam siguran.

Ne govorim ljudima kako će pisati, zanimljivo je sve to čitati, no nakon 403403x spominjana nebitnih ekipa koji su prošlost sve dosadi.

Valjda jer mogu.

BundesLigaNo1
Kontakt:

Post Postao/la BundesLigaNo1 » 09 jul 2013, 16:20

Neutral pusti ljudi neki ne razumiju neke stvari sta se bezveze zamaras. ;)
11.07.1995-11.07.2013!! :(
Don't forget Srebrenica!!
1987! <3
FC Bayern Munchen..<3

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 09 jul 2013, 21:27

TPS Turku ispao. Jedan klub manje kod njih, valjda nas naši ne razočaraju. :)

32. Azerbejdžan 8.541;
33. Finska 8.508;
34. Bosna i Hercegovina 7.833.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 09 jul 2013, 22:18

Svaka cast Luksemburgu, vec imaju dva predstavnika u drugom pretkolu LE sto nije bas ucestalo (izbacili Albance i Fince za sada) + ima Dudelange ima takodjer dobre sanse da prodje (izgubili prvu utakmicu 1-0 od Moldavaca u gostima). Definitivno prijatno iznenadjenje. Također, Rudar Pljevlja ocekivano prosao (iako teze nego sto sam mislio) protiv Armenaca.

Sto se tice LP, šampion Farskih ostrva (EB/Streymur) demolirao prvaka Andore (Lusitons) sa 5-1 i prosao dalje sa rezultatom 7-3. Trenutno igra prvak San Marina (Tre Penne) protiv prvaka Armenije (Shirak) gdje predstavnik San Marina vodi 1-0 od 2 minute nakon autogola Armenaca, no ovi imaju prednost od 3-0 iz prve utakmice.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 09 jul 2013, 23:08

Luksemburzani ce imati predstavnika i u trecem pretkolu. Dudelange ce proci Milsamija 100%, a nakon njih im slijedi Shakhtyor Salihorsk. Esch ce najvjerojatnije na Ventspils, a jedinu nemogucu misiju imat ce Differdange protiv Utrechta. Ova prva dva po meni mogu dalje, a siguran sam da ce barem jedan proci. Predstavnik u LP im igra s Dinamom, tesko ce ista napraviti, ali Dinamo je imao svoje epizode s Pyunikom, Linfieldom, nekad i s Primorjem pa me nebi iznenadio jedan remi.

Ponizavajuci podatak je to da su prosle sezoni ostvarili veci koeficijent od BH predstavnika (1.375 - 1.250), a predproslu su imali jednak (1.125). Ove sezone su vec ostvarili 0.750, a uzet ce siguran sam jos minimalno toliko. Kad prodje ova i naredne dvije sezone, te izgube one male koeficijente (0.250 i 0.625) bit ce rame uz rame s BiH.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 09 jul 2013, 23:19

Njihovi svi EL predstavnici počinju od prvog pretkola pa upišu koju pobjedu više, dok kod nas osvajač kupa ide odmah u drugo pretkolo i pritom bude nenosilac.
Nego, može li mi neko samo potvrditi je l' ekipa koja dođe u drugo pretkolo prolaskom prvog dobije duplo više novca od neke koja je "povlaštena" pa je direktno u drugom?

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 09 jul 2013, 23:19

Edol je napisao/la:Njihovi svi EL predstavnici počinju od prvog pretkola pa upišu koju pobjedu više, dok kod nas osvajač kupa ide odmah u drugo pretkolo i pritom bude nenosilac.
Nego, može li mi neko samo potvrditi je l' ekipa koja dođe u drugo pretkolo prolaskom prvog dobije duplo više novca od neke koja je "povlaštena" pa je direktno u drugom?
666 :mrgreen:

Da, dobije više novca.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.