BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

1909
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la 1909 » 09 jul 2013, 15:52

Da je kojim slucajem Eriksen dosao za ovu sumu ne vjerujem da bi se nasao i jedan 'protivnik' istog. Svi mi vise volimo vidjet talentovanog, leprsavog tehnicara vec garavog trkaca na terenu :D ;) medjutim, sreca pa postoje malo strucniji ljudi od nas koji nisu slucajno nudili kikiriki za takve tipove (citaj Pjanic), kojih je na pregrst ;) moje misljenje je da smo dobili odlicnog igraca, uostalom kao i cijeli prelazni rok ;)

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 09 jul 2013, 15:56

Klopp sretan 8-)
Napravice od njih hebene zvijeri,vjerujem u to!
Odobravali ili ne odobravali neke transfere,apsolutno smo nebitni(svi mi ovdje) u cijeloj toj prici tako da...
Sto se mene tice,prezadovoljan sam pojacanjima i vjerujem da ce opravdati svaki ulozeni evric! ;)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 09 jul 2013, 16:09

25 mil ili 27,5 nije ni bitno. ;) Tu je to. :mrgreen: 8-) Dobili smo pre*ebenog igrača. 8-) Najskuplji transfer u historiji kluba. Ima se može se. 8-)

Kaže @Saurman da je Miki preplaćen, a do transfera Martineza u Bauern nije ni čuo za njega (Javija). I ja sam ga morao tražit' na googleu. Odličan je igrač (Javi), ali mislim da ne vrijedi ni pola tih 40 mil.
Dok s druge strane za Mikija se duže zna iako je mlad igrač (24) i svakako da vrijedi bar približno tih para zbog svojih igara (učinka) u domaćem prvenstvu te igrama u LP.

Imamo jaču ekipu nego prošle godine. Nadam se samo da će zadržati Sobiecha te možda dovesti lijevog beka i to bi bilo to. ;)

slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 09 jul 2013, 16:53

Semir bvb je napisao/la:slika
Dobra ova rezervna klupa :mrgreen:

Takodje zadovoljan sa ova tri transfera sto se tice kvaliteta. Miki jedino preskup, al ako je doso takav 'vakat i Klopp ga htjeo po svaku cijenu, ok. Medjutim ako nedodju jos barem 2 igraca opet cemo imat gutavu sezonu u kojoj cemo boga molit da ko nefasuje crveni ili se povrijedi na duze. A prinove moraju fercerat od prve minute.

No kao sto kolega rece:
Odobravali ili ne odobravali neke transfere,apsolutno smo nebitni(svi mi ovdje) u cijeloj toj prici tako da...
8-) :mrgreen:
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

BundesLigaNo1
Kontakt:

Post Postao/la BundesLigaNo1 » 09 jul 2013, 17:26

Kvalitetna pojacanja bas su se uklopila u 50 milki. :)
11.07.1995-11.07.2013!! :(
Don't forget Srebrenica!!
1987! <3
FC Bayern Munchen..<3

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 09 jul 2013, 18:16

Semir bvb je napisao/la:Kaže @Saurman da je Miki preplaćen, a do transfera Martineza u Bauern nije ni čuo za njega (Javija). I ja sam ga morao tražit' na googleu. Odličan je igrač (Javi), ali mislim da ne vrijedi ni pola tih 40 mil.
Dok s druge strane za Mikija se duže zna iako je mlad igrač (24) i svakako da vrijedi bar približno tih para zbog svojih igara (učinka) u domaćem prvenstvu te igrama u LP.
Sema ja sam tebe smatrao za jako ozbiljnog forumasa sa uvijek odmjerenim izjavama...ali ovo mi je nekako trn u oku...

Martinez kada je dosao u Bayern imao je 22 godine (nepune 23) i jeste preplacen vjerovatno,ali kada se pogleda sezona kakvu je odigrao, onda nema niko pravo reci da je Martinez pretplacen niti jednog jedinog centa!!!

Ti kazes da ne vrijedi ni pola tih para, znaci da vrijedi manje od 20milki, a da Miki vrijedi priblizno ovih 27.5... odvadi malo, zivota ti...

Kako mos porediti ucinak jednog igraca u ukrajinskoj ligi i ucinak igraca u spanskoj ligi???
Stern des Südens

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 09 jul 2013, 18:38

To je ono o cemu smo ranije imali diskusiju.. Ako zelis 'zlatnu koku' moras preplatiti. Takvog igraca nikad ne mozes dovesti po realnoj cijeni. Ako neko zeli vas stan koji niste voljni prodati bez ekstra profita, normalno da ce potencijalni kupac morati preplatiti. To je tako u svijetu kupoprodaje :).

Nemam pojma kakav je Mikitarijan igrac, ali vjerujem da je dinamican, agresivan i brz. Klop voli takve igrace. Ako misli da je on taj, ne treba zaliti za ulozenim. Kada ti se nesto dopada i kada mislis da je to to, ne dozvoli da te cijena obeshrabri :).

Zadovoljan sam kako je Dortmund odradio prelazni rok.

Dokle su dosli sa Gundoganom? Sa njim ne smiju, ali NE SMIJU ponoviti greske kakve su napravili sa Sahinom, Kagavom, Geceom i Levandovskim. Sa njim moraju poceti lijepo i zavrsiti grubo ako ne bude htio prihvatiti ugovor. Poslati ga na klupu i cao. Ne smiju dozvoliti da ih igraci levate. To si ne dopusta nijedan klub. Igraci Dortmunda su se opustili, gledaju kako im prolaze kolege, pa ponavljaju istu taktiku. To se vec jednom mora prelomiti, pa makar i Gundogan zavrsio na klupi. Klub mora gledati svoj interes ako ne zeli da im najbolji igraci odlaze za sicu.

Je li Rojs moze ici za 37 mil e? Ako se sjecam, ta mu se klauzula aktivira iduce godine. Zanimljivo je da je ista kakvu je i Gece imao. Gece je produzio ugovor uz taj zahtjev, pa je i Rojs ucinio isto vidjevsi od njega. Klub tome mora reci stop pod svaku cijenu.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 09 jul 2013, 20:15

[youtube][/youtube]
slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 09 jul 2013, 20:35

Glasao sam DA na ovoj anketi, Mkhitariyan je zvijer!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 09 jul 2013, 20:53

Valencia klazule su ok ako su oko 60-70 miliona ,

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 09 jul 2013, 21:48

Gruezi

Pa dobro, ako bubnes toliku cifru, ispada kao da je nema :).. Barsine zvijezde imaju klauzule od po par stotina miliona cini mi se :)..

Moze li neko potvrditi ili osporiti da Rojs iduce sezone moze ici za 37 mil. e. Ako je tako, bice ga tesko zadrzati. Levandovaki ce gotovo sigurno otici.. Dakle, prioritet je produziti sa Gundoganom. Ako i on ode naredne sezone, to ce biti katastrofa. Nijedan klub ne moze podnijeti takav odljev najboljih igraca svake godine..
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 09 jul 2013, 22:08

Valencia je napisao/la:Gruezi

Pa dobro, ako bubnes toliku cifru, ispada kao da je nema :).. Barsine zvijezde imaju klauzule od po par stotina miliona cini mi se :)..

Moze li neko potvrditi ili osporiti da Rojs iduce sezone moze ici za 37 mil. e. Ako je tako, bice ga tesko zadrzati. Levandovaki ce gotovo sigurno otici.. Dakle, prioritet je produziti sa Gundoganom. Ako i on ode naredne sezone, to ce biti katastrofa. Nijedan klub ne moze podnijeti takav odljev najboljih igraca svake godine..
na žalost tako je ako poželi može ići ukoliko neki klub ponudi traženu sumu, on je i sam rekao da se vidi ovu sezonu sigurno u Dortmundu a za dalje da ćemo vidjeti te da bi on volio otići, što bi u prijevodu značilo da gotovo sigurno odlazi...

Što se Gunde tiče on će isto gotovo sigurno otići, a već ga je navodno Real zakapario, oklijeva se s tim ugovorom i mislim da od toga neće biti ništa eventualno u ajmo reći znak zahvalnosti će produžiti uz klauzulu od 30-35 mil eura.

NE sviđa mi se to sve, Uprava MORA reagirati i mora sasjeći to na nekome inače nećemo moći zadržati niti jednog iole kvalitetnog igrača (vrednijeg od 20 milki )

Ovo s Lewom je lakrdija i glupost, neće s tim ništa napraviti a toga su i sami svjesni nadam se i vjerujem da će to bolje izgledati kod budućih potpisivanja ugovora...

Ne znam koliku si kaluzulu stavili Henu sad ili Aubi a ako jesi nemam riječi

AmirBvB
Kontakt:

Post Postao/la AmirBvB » 09 jul 2013, 22:55

slika

hahaha znači plačem!! :lol: :lol:

vopi
Kontakt:

Post Postao/la vopi » 10 jul 2013, 03:37

Evo i kako se tacno izgovaraju imena nasi novi igraca.

http://www.bild.de/sport/fussball/pierr ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 10 jul 2013, 06:15

Valencia je napisao/la:Moze li neko potvrditi ili osporiti da Rojs iduce sezone moze ici za 37 mil. e.
Tek na ljeto 2015. ta klauzula se može aktivirati. ;)

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 10 jul 2013, 07:54

nema panike dečki, bvb neće tek tako opasti. ovo nepuštanje lewata kravarima, kao i slanje vagona ojra u ukrajinu i francusku su jasna poruka svima. moram priznati da sam prezadovoljan s onim što su naši napravili ovog ljeta. ono što sad očekujem je dizanje plafona za plaće, a onda se igrače lakše zadrži.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 jul 2013, 11:19

Evo ako vam je lakše koristite ime Henrikha Mkhitaryana iz Armenije, Հենրիկ Համլետի Մխիթարյան 8-)

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 10 jul 2013, 11:31

Ja sam slusao komentatore ove nase i zovu ga MIHITARIJAN.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 10 jul 2013, 11:32

Ja mislim da se izgovara Mahitarjan :D
Zadnja izmjena: OTNYS_YNWA, dana/u 10 jul 2013, 11:36, ukupno mijenjano 1 put.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 jul 2013, 11:32

samir1909 je napisao/la:Ja sam slusao komentatore ove nase i zovu ga MIHITARIJAN.

Boris Bilić ga zove "Armenac" i "brzonogi Armenac"

Pa gdje vam k nestaje ? y je i što je logično :D

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.