BIHfan je napisao/la:Evo ovako, malo sam testirao FM 13 u ova dva tri dana i dosao sam do zakljucka. Igrajte stalno sa istom taktikom i sto vise prijateljskih utakmica prije pocetka sezone radi uigranosti ekipe. Znaci ovo vam je presudno da imate hemiju u ekipi, nemojte kupovat 6-7 pojacanja jer to ce narusiti atmosferu. Potrebno je da igraci koje imate nauce vas sistem i kasnije nadogradjujes polako ekipu sa jednim dva igraca. Evo ja sam krenuo sa Herthom i kupio na ljeto samo 1 igraca i bio 3 u cvajti na polusezoni. Doveo sam sad jos dva igraca da imam jacu klupu i nastavio isti sistem furat i Bgm sad u ljetnom dijelu sezone daju golove pravo dobro, odbrana uigrana i trenutno sam 2 na tabeli i nemam poraza 16 utakmica.
pa manger je jako realna igrica,zar nije tako i u stvarnosti. Nemoj mijeanjati taktiku stalno, ja kad uzmem neki klub zadam jednu taktiku i to je to, kasnije dovodis igrace na pozicije i uloge koje si zadao u toj istoj taktici...osim prijateljskih utakmica prije sezone ; treninge zadaji u smislu tactic, teamwork ili ono da se razvija medjusobno razumijevanje tima, tako nesto