Valencia je napisao/la:Runi u napad moze samo ako ce MU igrati sa dva isturena spica. Mojes u Evertonu tako nikad nije igrao. Runi spic, Persi poluspic - to vec ne odgovara Persiju. Kako god, jedan mora ispastati. A sta tek onda sa Kagavom. Treba biti pravi majstor i ukomponovati i zadovoljiti takva tri igraca.
Nani moze eksplodirati par puta u sezoni i to je to. Nije on taj kapacitet.
Kleverli moze biti dobar igrac, ali ne i vrhunski. Recimo da ima nesto bolje predispozicije od Flecera.
Ja najvise ocekujem od Dzonsa u ovoj sezoni. Taj momak moze jako puno, samo mu treba naci pravo mjesto u timu, sto opet nije lako. Nikako da se pronadje na nekom mjestu... Stvarno neobican igrac, sa izuzetnim potencijalom.
Kagawa ako ce imati znacajnu minutazu, a nadam se najiskrenije da hoce, mora igrati na poluspicu, iza RvP-a. Dakle Rooney se tu nikako ne uklapa izuzev na krilu (s obzirom da je izuzetno tanak kod prolazenja igraca to prekrizi) ili kao centralni vezni sto je igrao dosta puta (po meni sasvim solidno). Jedino da Moyes pod instrukcijama Fergusona to pokusava izvesti sa Rooneyem. Bio bi dosta rizican potez ali...
Cleverley moze biti vrhunski veznjak, u to sam siguran ali se mora jedno hiljadu stvari poklopiti. Povrede ga itekako jebu, cesto ima neke nerezonske poteze na sredini terena gdje propusta neke ocite pasove a i duga lopta mu je cesto neprecizna, dosta trci i ima jako razvijenu pas igru na prvi dodir sto je prednost. Kako ce ga Moyes "izbrusiti" vidjet` cemo mada se slazem kako bi tesko od njega ispao novi Scholes iako me cesto podsjetio na istog.
Jones ce sigurno dati mnogo ali on nije ono pojacanje koje nam treba. Treba nam jak igrac, provjeren da klub pokaze zube kao sa Robinom u proslom transfer periodu. Najradije bi da to bude Bale ali s obzirom s kakvom dozom ozbiljnosti se vodi transfer politika kluba, Alcantara najbolji primjer, to je misaona imenica iako je novac tu. United sigurno ima pare da dovede Balea i da mu masnu platu. Dali ce to uciniti? Jako tesko.