Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Henderson
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Henderson » 12 jul 2013, 15:47

Prvo i osnovno, sunetim/obrezujem prvi zbog lične higijene, a drugo i zbog razvijanja :P Ima pun kufer "internacionalnih" imena, dao ih je Marsal. Ne mora biti striktno Abdul, Muhammed, Petar, Ivan, Franjo, Vasilije....
Sve se može kad se hoće vjeruj mi :)
Da, pišemo o multikulturalnosti ali recimo ja živim u Francuskoj i u Bosni. U Francuskoj svaki jevrej i musliman kada idu kod doktora da se osuneti moraju reći da to čine zbog medicinskih razloga a ne vjerskih, upravo zbog toga što bi doktor odbio da to učini ukoliko kažu da je iz vjerskih razloga. Ili recimo u Njemačkoj je prošlo ljeto bilo veoma vrućo. Jevreji i muslimani su zajedno protestovali jer je Merkel htjela donijeti odluku o zabrani sunećenja do 18 godine. Sreća pa su protesti urodili plodom i Merkel je odluku povukla.
Ili kada je Merkel izjavila da imaju problema sa Turcima koji ne žele da se asimiliraju. Je li to ta multikulturalnost kojom se diči Evropa? Nije. Zato je Bosna melem za ljude koji žele živjeti život sa rahatlukom.

Što se tiče imena. Ime u Islamu i ne znači baš mnogo. Ebu Hurejre r.a. je ashab koji je najviše prenio hadisa od Muhammed a.s. a Ebu Hurejre je nadimak koji je dobio a koji znači Otac Mačke. Volio je mačke kao životinje i uvijek bi jednu držao u rukavu i zbog toga je dobio taj nadimak od ostalih ashaba. E sad, tim imenom i svojim nadimcima ćemo se ponositi na Sudnjem danu. Zbog našeg imena će naši roditelji da odgovaraju a zbog nadimka prijatelji. Zato se treba paziti.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

pride_of_merseyside
Kontakt:

Post Postao/la pride_of_merseyside » 12 jul 2013, 15:47

Stvarno ste čudni, ovdje ako si vjernik i ako se pridržavaš pravila, odmah ti kažu kako si glup, seljak, ograničen, nacionalista, nisi multikulturalan, zaostao si i sl. :?
Zna se koja su prava i obaveze i ako si vjernik pridržavat ćeš se toga, druga stvar je što neko manje poštuje neko više, a svi se proglašavaju vjernicima.
Nije to stvar ni volje, ni poštivanja tuđeg, ni kulture, ni ničega, jednostavno vjera je iznad svega toga i svako bi trebao znati koji su mu prioriteti. Ljudi nažalost olako odbacuju vjeru, a suviše je bitna da bi se tek tako odbacivala.

Što se tiče imena, propis je također da se djetetu da muslimansko ime, eh sad, to što neki izmišljaju neka imena, daju internacionalna i tako to, to je opet stvar poštivanja propisa, odnosno snage vjere kod pojedinih.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 jul 2013, 15:48

Bosniacum Lilium je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:

Imal u Sochauxu čestitih cura, eto ja i Bosniacum bi se rado udali u dijasporu, prvo on ustvari pa će nas povući za sobom :mrgreen: :mrgreen:
istina :mrgreen: ssamo reci koliko treba iskesirat za zenu :mrgreen:
Ništa ignoriše nas, a inače Sochaux ti je najbosanskiji grad, mora da ima :mrgreen: :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 jul 2013, 15:48

BritishCore je napisao/la:pa buraz ako zamislim sise i guzicu u uskim pantolamaa kako nisam izgubio abdest bgt???
http://www.minber.ba/index.php?option=c ... Itemid=109

Biće ti zanimljivo čitati i iznenaditi ćeš se ;)

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 12 jul 2013, 15:52

Imal u Sochauxu čestitih cura, eto ja i Bosniacum bi se rado udali u dijasporu, prvo on ustvari pa će nas povući za sobom :mrgreen: :mrgreen:
Nisam više u Sochaux. Od septembra prošle godine sam preselio u Annecy i sada navijam za Evian. Sochaux dosadan industrijski grad, Evian planine Mont Blan, voda Evian, Chamonix, jezero Annecy 17 km... Veliki turistički grad, bolje mi je ovdje.

Ima nekih džamisjkih mački, ali ... Ona sa 18 ima auto od 5 000 eura, mobitel od 1000, platu od 2500, svoj stan i neće gazdu. E efendija je već nešta drugo, efendija je premija za njih. :mrgreen:
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 12 jul 2013, 15:55

Henderson je napisao/la: Da, pišemo o multikulturalnosti ali recimo ja živim u Francuskoj i u Bosni. U Francuskoj svaki jevrej i musliman kada idu kod doktora da se osuneti moraju reći da to čine zbog medicinskih razloga a ne vjerskih, upravo zbog toga što bi doktor odbio da to učini ukoliko kažu da je iz vjerskih razloga. Ili recimo u Njemačkoj je prošlo ljeto bilo veoma vrućo. Jevreji i muslimani su zajedno protestovali jer je Merkel htjela donijeti odluku o zabrani sunećenja do 18 godine. Sreća pa su protesti urodili plodom i Merkel je odluku povukla.
Ili kada je Merkel izjavila da imaju problema sa Turcima koji ne žele da se asimiliraju. Je li to ta multikulturalnost kojom se diči Evropa? Nije. Zato je Bosna melem za ljude koji žele živjeti život sa rahatlukom.

Što se tiče imena. Ime u Islamu i ne znači baš mnogo. Ebu Hurejre r.a. je ashab koji je najviše prenio hadisa od Muhammed a.s. a Ebu Hurejre je nadimak koji je dobio a koji znači Otac Mačke. Volio je mačke kao životinje i uvijek bi jednu držao u rukavu i zbog toga je dobio taj nadimak od ostalih ashaba. E sad, tim imenom i svojim nadimcima ćemo se ponositi na Sudnjem danu. Zbog našeg imena će naši roditelji da odgovaraju a zbog nadimka prijatelji. Zato se treba paziti.
Ovo za Francusku nisam znao, šta mogu. Ali ovo boldano mi je logično. Može li otići njemac u Tursku i pričati njemački, njegovat' njemačku kulturu i da odbija sve Tursko? E ne može, prilagođavaj se onome gdje živiš. Imam jednog prijatelja, odnosno dvojcu Afganistanaca, toliku količinu tolerancije ni u Bosni ne vidjeh. On voli svoje, a poštuje tuđe. Mene zove bratom, k'o i ja njega...

Eto za ime si objasnio. Hvala ;)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 12 jul 2013, 15:56

pride_of_merseyside je napisao/la:Što se tiče imena, propis je također da se djetetu da muslimansko ime, eh sad, to što neki izmišljaju neka imena, daju internacionalna i tako to, to je opet stvar poštivanja propisa, odnosno snage vjere kod pojedinih.
Koja su to MUSLIMANSKA imena? Propis je da se daju lijepa imena što ne podrazumijeva davanje turskih/arapskih/perzijskih imena.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 jul 2013, 15:56

Henderson je napisao/la:
Ima nekih džamisjkih mački, ali ... Ona sa 18 ima auto od 5 000 eura, mobitel od 1000, platu od 2500, svoj stan i neće gazdu. E efendija je već nešta drugo, efendija je premija za njih. :mrgreen:
:cry: :cry: :cry: znači ništa da se ne nadamo udaji ja i Bosniacum :P :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 12 jul 2013, 16:00

ma neka se svalera koliko hoce, nek' dovodi u kucu one arape, crnje sta god, samo da ja dobijem papire i gudbaj čarli
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 12 jul 2013, 16:01

Steph je napisao/la:
pride_of_merseyside je napisao/la:Što se tiče imena, propis je također da se djetetu da muslimansko ime, eh sad, to što neki izmišljaju neka imena, daju internacionalna i tako to, to je opet stvar poštivanja propisa, odnosno snage vjere kod pojedinih.
Koja su to MUSLIMANSKA imena? Propis je da se daju lijepa imena što ne podrazumijeva davanje turskih/arapskih/perzijskih imena.
Mene ubi ovi. Hajmo se podijeliti majke mi, eto hajmo. Jebote stavljaš sreću i život radi nekih uvjerenja? Pa vjeruješ li ti u Boga kad se vodiš tim? Valjda je osnovno vjerovanje da ono što ti je Bog propisao, da će ti tako i biti, a ne da ti navodiš vodu na svoj mlin. Meni je dedo koji je završio dvije hatme (prije drugog svjetskog rata) reče da ti Bog prilikom prvog udisaja zapiše čitavu sudbinu i da ti se to ne mijenja. Na tebi je samo da paziš hoćeš li ostati na tom putu ili otići lijevo. (ne govorim za tebe nego govorim onako)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 jul 2013, 16:02

Less than 5 hours.

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 12 jul 2013, 16:02

#JaKrivudam :lol:

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 12 jul 2013, 16:03

#JaTražimŽenuSKojomĆuBitiSretanZadovoljanIBitiČovjekANeRobot
#TeškoĆuJeNaći :|

uschtipak
Kontakt:

Post Postao/la uschtipak » 12 jul 2013, 16:06

Znameniti ashab Ebu Derda prenosi Poslanikove riječi: "Vi ćete, na Sudnjem danu, biti prozivani po vašim imenima, i po imenima vaših očeva. Zato, nadijevajte vašoj djeci lijepa islamska imena" (IPH, 470)
Dakle, ime prati čovjeka od rođenja kroz cijeli život, poslije smrti u kaburu ali i na Sudnjem danu:
"Dajite djeci lijepa islamska imena, jer ćete se i u džennetu po njima zvati", kaže Vjerovjesnik.

Evo za imena. :roll:
LANET OLSUN!

Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!

pride_of_merseyside
Kontakt:

Post Postao/la pride_of_merseyside » 12 jul 2013, 16:06

Steph je napisao/la:Koja su to MUSLIMANSKA imena? Propis je da se daju lijepa imena što ne podrazumijeva davanje turskih/arapskih/perzijskih imena.
Pa mislila sam na lijepa imena, normalno, postoje neki stavovi i pravila o tome koja su imena najbolja, s obzirom na značenje. Isto tako, zabranjeno je davati određena imena, ružna, pokuđena i sl. U suštini, bitno je značenje.

@iVar, pogrešna ti je teorija skroz.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 jul 2013, 16:07

uschtipak je napisao/la:
Evo za imena. :roll:
Nisu ti dali lijepo ime :mrgreen: :mrgreen:

EdenHazard
Kontakt:

Post Postao/la EdenHazard » 12 jul 2013, 16:07

iVar je napisao/la:
Steph je napisao/la:
Mene ubi ovi. Hajmo se podijeliti majke mi, eto hajmo. Jebote stavljaš sreću i život radi nekih uvjerenja? Pa vjeruješ li ti u Boga kad se vodiš tim? Valjda je osnovno vjerovanje da ono što ti je Bog propisao, da će ti tako i biti, a ne da ti navodiš vodu na svoj mlin. Meni je dedo koji je završio dvije hatme (prije drugog svjetskog rata) reče da ti Bog prilikom prvog udisaja zapiše čitavu sudbinu i da ti se to ne mijenja. Na tebi je samo da paziš hoćeš li ostati na tom putu ili otići lijevo. (ne govorim za tebe nego govorim onako)
Zapise TI sudbinu ali isto tako mozes i da ako budes zahvalan Allahu dobijes sudbinu u kojoj ce te Allah usreciti i pomoci na ovom svijetu ili isto tako kazniti ;)

Tesku ste temu uzeli, ruzno je pricati o necemu o cemu ne citamo i ne znamo bas puno :)
Moj je grad Zenica,
naša lijepa ludnica!
Željezara i KP dom,
uvijek su u srcu mom!
Čast mi pruža Bilino,
grotlo crno crveno.
Ponos budi samo on,
Čelik naš šampion!
Čelik, Čelik, Čelik!!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 jul 2013, 16:08

Kako ko :mrgreen:

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 12 jul 2013, 16:09

legenda reala je napisao/la:
Henderson je napisao/la:
:cry: :cry: :cry: znači ništa da se ne nadamo udaji ja i Bosniacum :P :P
Ništa, vi nađite neku drugu državu ili neki drugi džemat.

Ovo propuštaš. Teško je postiti kada non stop oko tebe hodaju cure u bikinijima. :mrgreen:
" onclick="window.open(this.href);return false;

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 12 jul 2013, 16:10

Gdje se multikulturalni :mrgreen: što se radi? :P

Podrška za malog iVara, iako mu je ružan ajvatar :P
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 6 gostiju.