Dosta glupih stvari i glupih pametovanja se moglo vidjeti zadnjih dana vezanih za Srebrenicu.Zalosno je kad naidjem na rasprave da li treba ili ne treba pisati o Srebrenici prije i tokom 11.7.
Nevjerovatno koliki danak uzimaju drustvene mreze nad omladinom (ne znam da li da se nadam da je svugdje tako,da ne bude da smo samo mi glupi,ili bolje da budemo samo mi i nadat' se da su drugi pametniji).
I ja se smatram tom nasom omladinom,jer imam 20 godina,ali ne mogu da vjerujem koliko su neki moji vrsnjaci,pa cak i stariji gluplji od mene,bez ikakvog pretencioznog preseravanja pisem ovo.
Uopste mi ne smeta kad nekim statusom spomenu genocid u Srebrenici,ili slikom,ali postaviti bilo kakvu pjesmu,pa makar i ilahiju i to spomenuti...kad se iko umrlih prisjecao pjesmom
Bolje umjesto svih slika i statusa da prouce jednu fatihu/odaju pocast minutom sutnje i tada bi se trebali osjecati zadovoljnije u neku ruku.Problem je sto su se neke moralne vrijednosti,da kazem,"pomijesale".Umjesto da se ljudi osjecaju bolje kada urade neko dobro djelo misleci da ce ih Bog za to nagraditi,oni se osjecaju bolje kada dobiju like na nesto i kada ih neko podrzi na statusu,kao da je savjest kod ljudi totalno nestala.Uopste se ne osjecaju lose kada kazu nesto ruzno,kada kroz zafrkanciju kazu neke bolesne stvari.Ono sto je nenormalno,postalo je normalno.
Inace,nemam naviku pisati statuse,pa nisam ni juce napisao nista,ali da manji broj ljudi pise i ja bih pisao.Srebrenica se ne smije zaboraviti,pa makar se spominjala preko facebooka i twittera.
Ali pokretati raspravu i pisati kako se ljudi tokom cijele godine ne sjete Srebrenice i onda kad dodje 11.07. svi pocnu pisati o tome...sta sad treba,ne spominjati nikako ako nisi tokom godine nesto napisao?Ili cijelu godinu stavljati svaki dan status o genocidu?Boze moj,vrijeme ide dalje i nikoga ne ceka,sjecat cemo se kad dodje period za to.
Povracam na takve "hejtere" i attention seekers/whores koji misle da su pametniji od svih i izdvajaju se iz mase tako sto na takav nacin spominju nesto,za sto uglavnom,nisu ni vezani nicim drugim,osim sto zive u Bosni.