New York Knicks

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Carlo
Kontakt:

Re: New York Knicks

Post Postao/la Carlo » 10 jul 2013, 23:48

Amare ostaje 101%, biće vjerovatno na nekom limitu što se minuta tiče, negdje između 20-25 tako da može biti full fit za playoff.

Sinoć postavih sliku Artesta s kačketom Knicksa, a evo sad i on postavio na svoj twitter profil:

slika

:)

PLUS:
Zainteresovani smo za Tyrusa Thomasa koji je amnestiran od strane Bobcatsa tako da bi mogao doći za vet minimum, a nije loš igrač za klupe. To je objavio Frank Isola, novinar NY Daily Newsa.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 jul 2013, 03:24

Bilo mi je krivo kada je otišao iz Bullsa, kako je samo znao zalijepiti južnoameričko voće protivnicima. Napadački limitiran, u odbrani odličan.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 11 jul 2013, 08:53

sta se prica, dolazi li rondo? (za amarea, kao sto sam davno rekao) :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 11 jul 2013, 11:58

Bilo je razgovora još prije tradea za Bargnanija (prema nekim reportovima), ali ništa od toga jer im mi nemamo šta ponuditi osim Chandlera, ali bez obzira na to Knicksi znaju iznenaditi sve redom tako da je moguće da bude još nekih tradeova.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 11 jul 2013, 12:04

mogli bi ponuditi i amarea, istina vjerovatno boston ne bi prihvatio jer njegova pozicija je jedina koju imaju i previse popunjenu dok mi se cini da je chandler ipak premalo nebitno sta bi se jos dodalo :) ruku na srce legao bi vam rondo savrseno, istina skoro da ne postoji ekipa, mozda jedna dvije, kojoj ne bi bio od velike koristi i odmah jedan od glavnih igraca
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 11 jul 2013, 12:07

Ma Rondo bi legao pravo, ali mi nemamo pickova do 2017. uopšte tako da sve to otpada jer Boston traži pickove.

Evo sad gledam intervju CJ Leslieja i kaže da su Knicksi pokušavali izganjati trade za još jedan pick prve runde da ga biraju, ali nisu uspjeli u tome. Kaže da je bio povrijeđen i da nije bio 100% spreman za workoute. Drago mi je što smo ga doveli, mogao bi biti odličan igrač.

http://knicksnow.com/videos/3672/summer ... d6C9Tswcj5" onclick="window.open(this.href);return false;

Usput, radi se o dvogodišnjem ugovoru koji nije sto posto garantovan tako da se ne može desiti situacija kao s Copeom.

Interesting nugget from Steve Novak's introduction in Toronto - he thinks Andrea Bargnani will be helped by the
presence of Pablo Prigioni.

"He didn't have a very good year last year, sometimes that will kill a guy, other times it will serve as motivation. There's definitely a lot of motivation in New York, I think he'll have a lot of reason to play well. I know he's friends with Pablo Prigioni there so hopefully he can get him into the fabric of things there and hopefully he does well."

@Steve Popper

Cooper
Kontakt:

Post Postao/la Cooper » 11 jul 2013, 16:40

Wow. Totalno se iznenadih kada vidjeh sliku MWPa s kačketom Knicksa, dafuq?
Huh, zaista s njim nikada ne znaš. Karizma i ponašanje za 10ke. Baš me zanima gdje će nastaviti karijeru nakon amnestiranja od strane LALa. Lično ne bih imao ništa protiv njegovog dolaska. Okay u napadu i nije nešto dobar, al' je zato u odbrani perfektan i upravo zbog toga bih želio da ga gledam iduće sezone u NYu.

Slučajno naletih u ovaj dio pdf-a i pročitah kako se spominje eventualni trade RR u redove Knicksa. Hmm, koliko istina ima u svemu tome teško je pogoditi ali realno gledajući vrlo teško da Celticsi nakon prodaje veteranskog tria odluče da se riješe usluga i mlađahnog Ronda. Naravno, eventualni dolazak bi nam došao k'o kec na desetku, jer kalibar igrača kao što je RR je idealan za naš roster.

I, btw; mogu reći da sam zadovoljan zbog dolaska Bargnania u naše redove. Njegovih par minuta uz par dobrih poteza može prelomit' meč kada je najpotrebnije, i zbog toga je i najvjerovatnije doveden. Uvijek je potrebno imati u rosteru par iskusnih imena, što zbog motivacije mlađih igrača ali i zbog njihovog dugogodišnjeg znanja. 8-)

Once a Knick, always a Knick!

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 11 jul 2013, 23:39

NBA New York Knicks ‏@nyknicks 4m
Next up: the New Orleans Pelicans tomorrow at 4pm EST on @MSGNetworks. #Knicks pic.twitter.com/nQQn5oFw97
Sutra u 22h po našem vremenu prva utakmica summer lige :)

filip13

Post Postao/la filip13 » 12 jul 2013, 08:21

http://www.nbaserbia.com/vesti/4611/maj ... i-dzej-ara" onclick="window.open(this.href);return false;

monsteR.
Kontakt:

Post Postao/la monsteR. » 12 jul 2013, 12:39

Stvarno se iznenadih kad vidi sliku MWP-a sa kačketom Knicksa, ali jedna stvar što smo naučili od njega jeste da možemo svašta očekivati, što dokazuje sama slika.Radoznao sam u vezi njegove budućnosti nakon amnestiranja.Knicksima bi MWP dosta dobro došao, nije baš za pohvale u napadu, ali zato u odbrani je sasvim druga priča, kao što kaže @cooper. Zbog njegove karizme i ponašanja bih ga zaista volio gledati u dresu Knicksa naredne sezone. :D
"Fiction is obliged to stick to possibilities. Truth isn't."

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 12 jul 2013, 14:40

Ron-Ron amnestiran, idemo po njega. Njegov otac je sinoć izjavio da bi veoma teško odbio Knickse ako bi bili zainteresovani za njega. Idemo po Rona 8-)

NY PRIDE!

slika
slika

Kralj :)

“I feel it’s a big, big possibility,’’ Artest Sr. told The Post Thursday night of his son joining the Knicks. “If the Knicks go after Ron, I can’t see him turning them down.’’
Michael Jordan’s Bobcats, Atlanta, Philadelphia, Detroit, Orlando, Sacramento, Dallas, Utah, Cleveland and Phoenix can now bid on World Peace in the next 48 hours.
http://www.nypost.com/p/sports/knicks/w ... ent=Knicks" onclick="window.open(this.href);return false;

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 jul 2013, 15:54

Dijete zarobljeno u tijelu odraslog čovjeka :lol:

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 12 jul 2013, 22:05

Pocela je tekma izmedju Knicksa & Pelicansa...

Petrka za NY:
F. C. Leslie
F. J. Tyler
C. E. Vargas
G. I. Shumpert
G. T. Hardaway Jr.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 12 jul 2013, 22:09

Hardaway mi liči na JRa. Ne daj Bože da je takav. Puca trice s dvajes metara. Nadam se da je samo do summer lige :)

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 12 jul 2013, 22:21

Carlo je napisao/la:Hardaway mi liči na JRa. Ne daj Bože da je takav. Puca trice s dvajes metara. Nadam se da je samo do summer lige :)
Carlo gledas li? :mrgreen:
Pretjerujes u vezi Hardawaya... :)
Lijepo zakucavanje, najbolji je strijelac trenutno a sto se tice trica samo jednu je opucao (koliko sam ja upratio)...
Zadnja izmjena: BernardBarnjak, dana/u 12 jul 2013, 22:23, ukupno mijenjano 1 put.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 12 jul 2013, 22:22

Dobar je, dobar. Povlačim svoje prijašnje mišljenje :mrgreen:

Sviđa mi se i Leslie :)

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 12 jul 2013, 22:23

Dobar je Tim, Shump ladi jaja, nije ni trebao igrati SL. :)
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333

<333 CFC & NYK & CZBG <333

Velibor Dunjic 1985-2014

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 12 jul 2013, 22:37

Jared s ESPN NYa je neki dan rekao da pripazimo na igrača pod imenom Toure Murry (broj 17), kažu da bi mogao biti na timu sljedeće sezone. Evo sad Breen kaže da je defanzivni specijalista, a vidim nije loš sekunde :)

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 12 jul 2013, 22:43

Carlo je napisao/la:Jared s ESPN NYa je neki dan rekao da pripazimo na igrača pod imenom Toure Murry (broj 17), kažu da bi mogao biti na timu sljedeće sezone. Evo sad Breen kaže da je defanzivni specijalista, a vidim nije loš sekunde :)
Cuo sam i ja da je strasan defanzivac.
Toure' Murry Height: 6-5 (196cm), Weight: 200 (91kg)
College: Wichita State (2012)
Current NBA Status: Unrestricted Free Agent

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 12 jul 2013, 22:47

Chris Smith (brat od JR-a) dobio par min...

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.