Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Guarin14
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Guarin14 » 12 jul 2013, 22:52

Ma vidis da se zajebaje, ne moze niko normalan reci da je Vidal, najbolji veznjak danasnjice ;)

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 12 jul 2013, 22:53

Najozbiljnije naravno, trenutno nema kvalitetnijeg igrača od njega, mijenjao bih ga samo za mlađeg Iniestu.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 12 jul 2013, 22:54

Dobar je Vidal al' on se mora još dokazati na europskom nivou da bi se svrstao u WC igrače.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 12 jul 2013, 22:54

jarane, ne možeš nikako napisati da je Vidal najbolji veznjak današnjice :D možda da je najbolji 'box to box' današnjice .. kad kažeš veznjak, šta ćemo sa Xavijem, Iniestom, Xabi Alonsom, Džerom, Lampsom, Pirlom, itd :D moraš biti određen .. mislim, vi Juventini ste subjektivni jer je vaš igrač, ja sam rekao da je on tu negdje da bude world class .. očekujem da ponovi još jednu ili dvije iste sezone i reći ću da to jeste bez dileme
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 12 jul 2013, 22:56

malenica je napisao/la: A po cemu je to Vidal WC igrac :lol: , mislim stvarno danas možeš svašta pročitat na forumu
Ograničen si kao balkon, da si i jednu utakmicu Juventusa pogledao vidio bi o kakvom se kvalitetnom igraču radi kojeg se sa pravom može nazvati WC igračem,ali pošto to nisi uradio samo lupaš ovako na slijepo
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

malenica
Kontakt:

Post Postao/la malenica » 12 jul 2013, 22:57

Pogba je napisao/la:Najozbiljnije naravno, trenutno nema kvalitetnijeg igrača od njega, mijenjao bih ga samo za mlađeg Iniestu.
Pa dobro teško se odlučit.....Zajko Zeba ili Vidal :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=MfbTlyMSPAc
VOLA LAZIO VOLA

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 12 jul 2013, 22:58

Hm, odigrao je fantastičnu sezonu lige prvaka, vrhunsku.

Naravno, za to mora Juventus biti bar polufinalista LP jer se sve ostalo brzo zaboravlja, Uefini kriteriji su da klub mora daleko dogurati da bi igrač dobio neke individualne nagrade, bit je da takav box-to-box igrač danas ne postoji, jednostavno nema igrača koji tako kvalitetno može odgovoriti i u defanzivi i u ofanzivi.

Za igrača koji je nekada bio defanzivno orijentisan je dospio do najkvalitetnijeg all round veznjaka svijeta, najboljeg strijelca prošle sezone sa 15 golova itd.

Ali, da, navikli smo da samo iz primere smiju dolaziti najbolji, ili sam nešto fulio?! :?

JTS, znači, fakat te ne trolam, smatram da je bolji/korisniji od svih navedenih, uz Iniestu koji je drugi tip igrača.
Ja subjektivan, ali i svaki je navijač, znači, bez ikakve dileme ne bih mijenjao Vidala ni za jednog koje si nabrojao, da ja odlučujem.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 12 jul 2013, 23:05, ukupno mijenjano 1 put.

#MaxOUT

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 12 jul 2013, 23:04

Pogba je napisao/la:JTS, znači, fakat te ne trolam, smatram da je bolji/korisniji od svih navedenih, uz Iniestu koji je drugi tip igrača.
ti imaš svoje mišljenje sa kojim se ja ne slažem, ali neću se podsmijavati tvom mišljenju i pisati kako nemaš veze, kao što je kolega @ Neutral meni napisao :D

mislim da ću početi pratiti boćanje, možda budem imao više sluha za to :mrgreen:

NON MOLLARE MAI

malenica
Kontakt:

Post Postao/la malenica » 12 jul 2013, 23:05

Vidal je odličan igrač , najbolji veznjak u talijasnkoj ligi(uz Hernanesa naravno :mrgreen: ) ali po meni još uvijek nije svjetska top klasa, mislim možda nemamo iste kriterije i isto rangiranje, svatko ima neko svoje gledište i mišljenje, WC igrača je jako malo, možda 10-15 a po meni vidal nije među njima
Zadnja izmjena: malenica, dana/u 12 jul 2013, 23:05, ukupno mijenjano 1 put.
VOLA LAZIO VOLA

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 12 jul 2013, 23:05

Po meni je Vidal najbolji igrač lige. Bez problema moze igrati u TOP XI svijeta. Najbolji box to box igrač svijeta.
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 jul 2013, 23:09

JTS je napisao/la:
Pogba je napisao/la:JTS, znači, fakat te ne trolam, smatram da je bolji/korisniji od svih navedenih, uz Iniestu koji je drugi tip igrača.
ti imaš svoje mišljenje sa kojim se ja ne slažem, ali neću se podsmijavati tvom mišljenju i pisati kako nemaš veze, kao što je kolega @ Neutral meni napisao :D

mislim da ću početi pratiti boćanje, možda budem imao više sluha za to :mrgreen:

Halali.

http://www.youtube.com/watch?v=LfBruB2AE5A

Ja ti kažem da će trpati ko Cavani. Čovjek zabija desnom, lijevom, glavom. Navijam za Bayern, tako da me briga za Gomeza jer ne igra za "moj" tim više, no reći da nije WC je besmisleno. Napadač služi za golove.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 12 jul 2013, 23:12

IlPrincipe je napisao/la:Po meni je Vidal najbolji igrač lige. Bez problema moze igrati u TOP XI svijeta. Najbolji box to box igrač svijeta.
Eto, da ne bude da sam ja subjektivan, mnoštvo upravo ovakvih komentara sam čuo, ali je zavladalo takvo mišljenje da se za igrača Serie A ne smije ništa reći, zaista se uvuklo nešto što ja ne razumijem, a sve zbog pada kvalitete Serie A u ranijim godinama, ali sada se ona opet vraća.

Kao što rekoh ranije, dosta igrača već postaje WC, pogotovo u zadnje 2 godine, čak i Serie B izbacuje fantastične mlade igrače, jedan Verratti je klasa, a bit će svjetska klasa, a iz druge lige je otišao u PSG.

Da ne nabrajam bar 7-8 igrača Juventusa ili Milana koji su važili za osrednje igrače koji su postali vrhunska klasa, a samo zbog pravilnog rada unazad 2-3 godine.
Uvijek mi padne Barzagli na pamet.

#MaxOUT

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 12 jul 2013, 23:13

Pored Cavanija nikako ne moze bit najbolji igrac lige.
Najbolji veznjak lige svakako, ako ponovi proslogodisnju sezonu moze se reci da spada u samu kremu svjetskog fudbala.
Sigurno jedno od najuspjesnijih pojacanja Serie A u zadnjih nekoliko godina.

Trpa i Di Natale nemilice godinama pa nije WC, igracima se daje prefiks WC nakon odigranih 5-6 dobrih utakmica.
Mislim da za to treba vise vremena, dobrih sezona i konstantnosti.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 12 jul 2013, 23:17

IlPrincipe je napisao/la:Po meni je Vidal najbolji igrač lige. Bez problema moze igrati u TOP XI svijeta. Najbolji box to box igrač svijeta.
Vidal jeste najbolji vezni igrač lige, prate ga Hernanas i Hamšik .. mislim da je to creme de la creme što Calcio ima trenutno :D

kad kažeš da on može bez problema u TOP XI svijeta, sad ćeš vidjeti da ne može .. al' može na klupu :D

________________Xavi______________Iniesta________________

tu gdje su Xavi i Iniesta, trenutno ne postoje bolji igrači i nema boljeg tandema od tog .. dokaz je koliko dominiraju u Barci i Španskoj repki .. dakle, nema igrača koji može izbaciti njih dvojicu

dalje, umjesto njih, igrači koji imaju prednost u odnosu na Vidala su Pirlo, Xabi Alonso, Gerrard, Fabregas, možda Modrić i Gundogan (pitanje vremena je kad će otići u neki od najvećih klubova) .. ima tu još igrača, npr, Fellaini ili De Rossi kada je onaj pravi

tako da, Vidal može na klupu, al' nikako u TOP XI :D
Zadnja izmjena: JTS, dana/u 12 jul 2013, 23:20, ukupno mijenjano 1 put.

NON MOLLARE MAI

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 12 jul 2013, 23:20

@JTS

Cojk je reko po njemu, mozda on gotivi takav fudbal gdje igra Vidal a ne ovaj dvojac sto si ti stavio :D . I ja se slazem sa tim :mrgreen:

malenica
Kontakt:

Post Postao/la malenica » 12 jul 2013, 23:20

Trpa i Di Natale nemilice godinama pa nije WC, igracima se daje prefiks WC nakon odigranih 5-6 dobrih utakmica.
Mislim da za to treba vise vremena, dobrih sezona i konstantnosti.
To je to, odlično si objasnio majstore :!:
VOLA LAZIO VOLA

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 12 jul 2013, 23:30

ahmad_tz je napisao/la:@JTS

Cojk je reko po njemu, mozda on gotivi takav fudbal gdje igra Vidal a ne ovaj dvojac sto si ti stavio :D . I ja se slazem sa tim :mrgreen:
dobro, njegovo mišljenje i ja ga poštujem .. al' Vidal ima tek dvije dobre sezone iza sebe na vrhunskom nivou, dok su Xavi i Iniesta godinama tu i godinama u izboru za najboljeg igrača svijeta, igrači o kojima će se godinama pričati .. Xavi igrač koji ima najbolji procenat tačnih dodavanja u karijeri i Iniesta, po meni, ali to je mišljenje i većine objektivnih i eminentnih stručnjaka, najbolji moderni vezni igrač na svijetu .. kad kažem moderni, mislim da sa loptom može sve što hoće

Xavi i Iniesta će sa Zidaneom, Gerrardom, Lampardom, Beckhamom, itd, činiti grupu najboljih ikad veznih igrača, a gdje će biti Vidal? kao da će svijet pamtiti nekog Vidala pored ovih igračina koje imamo sreću gledati i sreću što živimo u njihovo vrijeme

ovo nije omalovažavanje Vidala, on je odličan veznjak, bok to box, al' ima on još da radi da dospije u društvu ovih gore vedeta i da se smatra world class igračem

i sad mi izgleda smješno kad nabrajam ove world class igrače .. Xavi, Iniesta, Gerrard, Lampard, Beckham, Zidane .. VIDAL :roll:

al' od današnjih box to box veznjaka, slažem se da je Vidal trenutno najbolji
Zadnja izmjena: JTS, dana/u 12 jul 2013, 23:34, ukupno mijenjano 1 put.

NON MOLLARE MAI

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 12 jul 2013, 23:33

Tevez, Llorente, Balotelli, Gomez.
Ako pod WC podrazumijevas world class, onda su ovi pobrojani daleko, daleko ispod tog statusa.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 12 jul 2013, 23:35

Priča se o najboljim veznjacima svijeta, a hladno se zaboravi najbolji regista svih vremena Andrea Pirlo koj je i dan danas među najbolja tri organizatora igre. :lol:

Ovo isto kao što su počeli pljuvati Buffona jer je primio gol iz slobodnjaka, a poslije ufati tri penala. :lol:
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 12 jul 2013, 23:37

Trequartista je napisao/la:Priča se o najboljim veznjacima svijeta, a hladno se zaboravi najbolji regista svih vremena Andrea Pirlo koj je i dan danas među najbolja tri organizatora igre. :lol:
nismo ga svi zaboravili, ima nas koji smo uvrstili Pirla tamo gdje pripada :D

NON MOLLARE MAI

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.