Svjetsko juniorsko prvenstvo 2013. u BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
- legenda reala
- Kontakt:
Re: Svjetsko juniorsko prvenstvo 2013. u BiH
Nemamo nekih zvučnih imena na prvenstvu, Mačkovšek i Terzić najzvučnija imena uz Ivića,Mandalinića i Ašanina
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
ima i Alex Dušebaev desni bek iz Aragona , nedavno sam ga gledao protiv Atletica kada su igrali , odličan šuter , čini mi se da je Šabanoviću zabio 8-9 golovalegenda reala je napisao/la:Nemamo nekih zvučnih imena na prvenstvu, Mačkovšek i Terzić najzvučnija imena uz Ivića,Mandalinića i Ašanina

Svjetsko juniorsko rukometno prvenstvo za igrače do 21 godine, čiji domaćin je Bosna i Hercegovina, počinje u nedjelju, 14. jula.MrMuscle je napisao/la: U Zetri se igra grupna faza nase grupe, a u Skenderiji zavrsnica cijelog turnira.....
Na smotri najboljih mladih rukometaša svijeta nastupit će 24 reprezentacije, koje će će biti svrstane u četiri grupe. Grupna faza takmičenja igrat će se u istim terminima (16.00, 18.30 i 21.00 sat) u dvoranama Zetra i KSC Skenderija ("Mirza Delibašić") u Sarajevu, Arena u Zenici, Gradskoj dvorani u Ljubuškom i dvorani Borik u Banjoj Luci.
Nakon prve faze takmičenja po četiri najbolje ekipe iz svake grupe nastupit će u osmini finala, dok će po dvije najslabije razigravati za plasman od 16. do 24. mjesta (President's Cup).
Svi susreti od osmine finala do finala (28. jula) igrat će se u Zetri, a susreti za plasman od 16. do 24. mjesta u Skenderiji.
Reprezentacija Bosne i Hercegovine otvara nastup na takmičenju susretom protiv Južne Koreje u nedjelju u Zetri (21.00 sat). Ova utakmica bit će iskorištena i za ceremoniju svečanog otvaranja prvenstva.
Mladi rukometaši BiH, inače, svih pet utakmica grupne faze igrat će u Zetri. Osim juniora BiH i Južne Koreje, u okviru C-grupe su još selekcije Konga, Slovenije, Argentine i Mađarske.
Parovi 1. kola (14. jula):
A-grupa (Banja Luka):
Tunis - Danska (16.00)
Rusija - Angola (18.30)
Francuska - Srbija (21.00)
B-grupa (Ljubuški):
Švicarska - Holandija (16.00)
Njemačka - Alžir (18.30)
Hrvatska - Katar (21.00)
C-grupa (Sarajevo):
Kongo - Argentina (16.00)
Slovenija - Mađarska (18.30)
Bosna i Hercegovina - Južna Koreja (21.00)
D-grupa (Zenica):
Španija - Egipat (16.00)
Švedska - Kuvajt (18.30)
Brazil - Čile (21.00).
[youtube][/youtube]
Moze li se znati koji Terzic?legenda reala je napisao/la:Nemamo nekih zvučnih imena na prvenstvu, Mačkovšek i Terzić najzvučnija imena uz Ivića,Mandalinića i Ašanina
- legenda reala
- Kontakt:
Ovaj iz HSV-a, što je igro za BoracgoranBL je napisao/la:Moze li se znati koji Terzic?legenda reala je napisao/la:Nemamo nekih zvučnih imena na prvenstvu, Mačkovšek i Terzić najzvučnija imena uz Ivića,Mandalinića i Ašanina
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Prema podatcima sa sajta Rukometnog saveza Srbije, Terzica nema na spisku reprezentativaca za SP. A i citao sam izvjestaje sa utakmica, nigdje nema njegovog prezimena. Mozda grijesim, ali vidjecemo sutra detaljno.legenda reala je napisao/la:Ovaj iz HSV-a, što je igro za BoracgoranBL je napisao/la:Moze li se znati koji Terzic?legenda reala je napisao/la:Nemamo nekih zvučnih imena na prvenstvu, Mačkovšek i Terzić najzvučnija imena uz Ivića,Mandalinića i Ašanina
Terzic je 94 godiste, a ne 92. On je sa kadetskom reprezentacijom Srbije i sprema se za prvenstvo u Madjarskoj.
Evo spisak reprezentativaca Srbije koji ce igrati.
1 TOMIC UROS 19.08.1992. ZAJECAR 189 87 GK
5 ORBOVIC MILOS 02.11.1993. VRBAS CARNEX 195 92 RB
6 PEROVIC NIKOLA 26.09.1992. VRBAS CARNEX 191 87 LB
8 DEKIC DORDE 28.08.1993. SINDELIC 188 85 CB
9 VUCICEVIC NEMANJA 20.01.1992. JUGOVIC UNIMET 192 94 L
10 ILIC STEFAN 10.10.1992. JUGOVIC UNIMET 193 95 LB
12 RADOVANOVIC MIHAILO 18.12.1992. PARTIZAN 191 86 GK
15 RADIVOJEVIC BOGDAN 02.03.1993. FLENSBURG 186 78 RW
16 ARSENIC LUKA 27.11.1993. VOJVODINA 187 83 GK
17 ILIC VANJA 25.02.1993. PARTIZAN 176 71 LW
19 MATICIC VIKTOR 22.05.1993. NOVI BEOGRAD 183 75 LW
24 BRAJOVIC VOJISLAV 07.11.1994. CRVENA ZVEZDA 196 93 RB
25 TODOROVIC DARKO 20.11.1993. PKB 186 80 CB
26 PESIC ZIVAN 07.07.1993. VESZPREM 196 98 L
31 DAMNJANOVIC NIKOLA 04.08.1993. VOJVODINA 198 93 LB
33 MARSENIC MIJAJLO 09.03.1993. PARTIZAN 203 102 L
1 TOMIC UROS 19.08.1992. ZAJECAR 189 87 GK
5 ORBOVIC MILOS 02.11.1993. VRBAS CARNEX 195 92 RB
6 PEROVIC NIKOLA 26.09.1992. VRBAS CARNEX 191 87 LB
8 DEKIC DORDE 28.08.1993. SINDELIC 188 85 CB
9 VUCICEVIC NEMANJA 20.01.1992. JUGOVIC UNIMET 192 94 L
10 ILIC STEFAN 10.10.1992. JUGOVIC UNIMET 193 95 LB
12 RADOVANOVIC MIHAILO 18.12.1992. PARTIZAN 191 86 GK
15 RADIVOJEVIC BOGDAN 02.03.1993. FLENSBURG 186 78 RW
16 ARSENIC LUKA 27.11.1993. VOJVODINA 187 83 GK
17 ILIC VANJA 25.02.1993. PARTIZAN 176 71 LW
19 MATICIC VIKTOR 22.05.1993. NOVI BEOGRAD 183 75 LW
24 BRAJOVIC VOJISLAV 07.11.1994. CRVENA ZVEZDA 196 93 RB
25 TODOROVIC DARKO 20.11.1993. PKB 186 80 CB
26 PESIC ZIVAN 07.07.1993. VESZPREM 196 98 L
31 DAMNJANOVIC NIKOLA 04.08.1993. VOJVODINA 198 93 LB
33 MARSENIC MIJAJLO 09.03.1993. PARTIZAN 203 102 L
- legenda reala
- Kontakt:
Pa na ihf.info, taj link iznad rosteri reprezentacija za SP, stoji ime Stefan Terzić HSV, pa sam se vodio njima 
I po meni je glupost da on igra za kadete, kad ih je dečko prevazišao i sa 18 već ima ugovor sa aktulenim prvakom Evrope
EDIT:
Za Švicarce na ovom prvenstvu igra neki Faris Ahmetašević 96-to godište, visok 198 cm
lijevi bek, mogli su naši razgovarati s momkom za vrijeme ovog prvenstva, ima prejebene predispozicije

I po meni je glupost da on igra za kadete, kad ih je dečko prevazišao i sa 18 već ima ugovor sa aktulenim prvakom Evrope

EDIT:
Za Švicarce na ovom prvenstvu igra neki Faris Ahmetašević 96-to godište, visok 198 cm

Dvorana u Zenici je najljepsa dvorana u BiH sto se tice uredjenosti i rasporeda.... Al' opet je nekako najprimjerenije da se zavrsnica turnira igra u gl. gradu i u najvecoj dvorani u drzavi, jos pogotovo ako BiH bude igrala zavrsnicu, a ako ne bude, kuku majko zbog posjecenosti koja ce biti dramaticno ocajna....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Sta je ovo nijedan igrac od Kongo nema preko 80 kg :S Nije da nikog ismijavam al fkt precudne tezine igraca ..
A za Koreju ,imao sam priliku nedavno igrat protiv ovi , jesu mali i sve al koju brzinu posjeduju ono u zivotu nisam vidio
A za Koreju ,imao sam priliku nedavno igrat protiv ovi , jesu mali i sve al koju brzinu posjeduju ono u zivotu nisam vidio

" & ?
& увођења ? " ?, ' ? ", " &, ' ?-& ', " је " % $(нове ?, све је & " ?, нова $, " ?, нове ' " ?, нове ? за резервне ", " ? $.)... " је ? 1,2 ? & " сав новац је опет $ $, $ су $ " ? $ $ "-а...
' се " $ је $ $ у & стању у $ на то & је ? " ' ' $...
Ево ? ?

& увођења ? " ?, ' ? ", " &, ' ?-& ', " је " % $(нове ?, све је & " ?, нова $, " ?, нове ' " ?, нове ? за резервне ", " ? $.)... " је ? 1,2 ? & " сав новац је опет $ $, $ су $ " ? $ $ "-а...
' се " $ је $ $ у & стању у $ на то & је ? " ' ' $...
Ево ? ?

? своје, % туђе!
- sagitarius
- Kontakt:
Borik i Gradska arena Zenica,definitvno najljepse i najmodernije,steta sto se makar jedna od polufinalni ne igra u Zenici..
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
- samo_lijevo
- Kontakt:
Pa je li savez feninga dao za bilo koju dvoranu?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Ја ? $ су " $ $ " у " ?, ? & " $ су $, ? 99% ? у ? је $ $.
$ ? РС " ", по ", ' $ $ ? &*", " "?" " на '.
$ ? РС " ", по ", ' $ $ ? &*", " "?" " на '.

? своје, % туђе!
Borik je odlicno sredjen
Samo da ga opet ne zapuste ipak puno je ulozeno 
A sto se tice placanja od saveza, za Zenicu znam samo da je isplaceno za koristenje dvorane i to nesto unaprijed a ostatak vjerovatno po zavrsetku prvenstva. Tako da mislim da savez nigdje nije ulozio u rekonstrukciju nego su sve lokalne zajednice finansirale kao sto vidimo za Borik da je BL obezbjedila novac.

A sto se tice placanja od saveza, za Zenicu znam samo da je isplaceno za koristenje dvorane i to nesto unaprijed a ostatak vjerovatno po zavrsetku prvenstva. Tako da mislim da savez nigdje nije ulozio u rekonstrukciju nego su sve lokalne zajednice finansirale kao sto vidimo za Borik da je BL obezbjedila novac.
RZ88!
& " на ' " & &, а " $, & нпр. нова $ у $, ", ' $., ' " $ " је " $ јер је " ова ? " / " ? " $ ? ", па & " у ' 4 $. $ & % $ ? у ", $ оне & ? $ $...
% се " ? за " првенство, то - " ? теже. & ' $ за нове $ ? потпуне " ". $.
За $, " у & & $ 15-& $!
% се " ? за " првенство, то - " ? теже. & ' $ за нове $ ? потпуне " ". $.
За $, " у & & $ 15-& $!

? своје, % туђе!
Iskren da budem mislio sam da na kraju nece ni biti organizovano ovo prvenstvo s obzirom kako su dani i mjeseci prolazili a nista nije bilo uradjeno. Ipak evo gledajuci ove slike iz BL i ono sto sam vidio u Ze ipak mi vraca nadu da ce ovo ipak biti odrzano kako i dolikuje. Ovo prvenstvo ce prije svega dobro donijet promociji ovog sporta u nasoj zemlji, ali i dobro doci trenerima, igracima kao i pocetnicima u rukometu da vide kako se to radi na svjetskom nivou. Takodjer, dosta ce donijeti i promociji same drzave i gradova a i trebalo bi da i drzava profitira od poreza
Ako ima iko iz Sarajeva i Ljubuskog da vidimo sta je i kako je u tim dvoranama uradjeno.

Ako ima iko iz Sarajeva i Ljubuskog da vidimo sta je i kako je u tim dvoranama uradjeno.
RZ88!
U Sarajevu i nisi morao nista raditi, jer obje dvorane ispunjavaju sve najrigoroznije uslove.... od lako prenosivog rukometnog parketa koji je fantastican i koji je radjen za potrebe igranja LP jos dok je Bosna BH Gas igrala to eminentno takmicenje (ovaj parket ima i Zetra), pa sve do WC-ova.....pep3 je napisao/la:Iskren da budem mislio sam da na kraju nece ni biti organizovano ovo prvenstvo s obzirom kako su dani i mjeseci prolazili a nista nije bilo uradjeno. Ipak evo gledajuci ove slike iz BL i ono sto sam vidio u Ze ipak mi vraca nadu da ce ovo ipak biti odrzano kako i dolikuje. Ovo prvenstvo ce prije svega dobro donijet promociji ovog sporta u nasoj zemlji, ali i dobro doci trenerima, igracima kao i pocetnicima u rukometu da vide kako se to radi na svjetskom nivou. Takodjer, dosta ce donijeti i promociji same drzave i gradova a i trebalo bi da i drzava profitira od poreza![]()
U Ljubuskom dvorana i nije cemu, tako da su je morali sigurno malo dosminkati..... Pa ima onaj jedan ljubusak, pa ako je u mogucnosti da izlista par fotkica...
Samo mi je zao sto u Mostaru kvalitetna dvorana nije napravljena jer sam gledao maketu kakva je trebala da izgleda, i to je bilo bas ono san snova, al' vjerovatno vlasti nisu imali sluha i interesa za to, do para nije bilo sigorno jer se pare uvijek mogu naci za takve poduhvate, laze ko kaze drugacije ....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Pa gdje se igraju polufinalne utakmice?
Čelik Zenica 1945
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.