1.5 milion KM.black64 je napisao/la:znal se koliko je kostala sjeverna tribina stadiona u banjaluci ?
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
http://www.s.port.ba/foto/pocinje-rekon ... ona-u-bih/" onclick="window.open(this.href);return false; (izbrisat tacku u rijesci "sport")AsharaK je napisao/la:Bezveze prosipate priču oko tih markica. Mi nećemo viditi ni 0.1km od togaČuj još i tribine, da izađemo iz minusa pa ćemo vidit kako i šta
zbog ovoga se prica o stadionu i tribinama
http://www.youtube.com/watch?v=i4udWjudsSQ
Dvadeset i prve..nastala je ljubav..odkad znam za njega..ne zelim nista drugo..jer Želju volim ludo..
Dvadeset i prve..nastala je ljubav..odkad znam za njega..ne zelim nista drugo..jer Želju volim ludo..
Znam ja o čemu se priča, al mislim da od tih para neće biti ništa izgrađenomumin je napisao/la:http://www.s.port.ba/foto/pocinje-rekon ... ona-u-bih/" onclick="window.open(this.href);return false; (izbrisat tacku u rijesci "sport")AsharaK je napisao/la:Bezveze prosipate priču oko tih markica. Mi nećemo viditi ni 0.1km od togaČuj još i tribine, da izađemo iz minusa pa ćemo vidit kako i šta

FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
MOzemo promijeniti teren ili ugraditi grijace pod teren od tih para ?
mora biti nešto, informiši seAsharaK je napisao/la:Znam ja o čemu se priča, al mislim da od tih para neće biti ništa izgrađenomumin je napisao/la:http://www.s.port.ba/foto/pocinje-rekon ... ona-u-bih/" onclick="window.open(this.href);return false; (izbrisat tacku u rijesci "sport")AsharaK je napisao/la:Bezveze prosipate priču oko tih markica. Mi nećemo viditi ni 0.1km od togaČuj još i tribine, da izađemo iz minusa pa ćemo vidit kako i šta
UEFA navodno osigurala 1. milion € i sad to treba da se podjeli među klubovima, to su nikakave pare i nedovoljne za popravak bilo cega.AsharaK je napisao/la:Znam ja o čemu se priča, al mislim da od tih para neće biti ništa izgrađenomumin je napisao/la:http://www.s.port.ba/foto/pocinje-rekon ... ona-u-bih/" onclick="window.open(this.href);return false; (izbrisat tacku u rijesci "sport")AsharaK je napisao/la:Bezveze prosipate priču oko tih markica. Mi nećemo viditi ni 0.1km od togaČuj još i tribine, da izađemo iz minusa pa ćemo vidit kako i šta
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
ma sta god se uradi dobro je, nek iskoriste ovo nek pare ne propadnu pa sta god da se uradi, al mislim da bi najpametnije bilo ulagane u sjever zbog rekonstrukcije. Skontace valjda ovi nasi u sta je najbolje ulozit.
Mislim da te pare koje daju moraju biti ulozene u teren i da je smisao toga da se igra koliko toliko popravi.mumin je napisao/la:ma sta god se uradi dobro je, nek iskoriste ovo nek pare ne propadnu pa sta god da se uradi, al mislim da bi najpametnije bilo ulagane u sjever zbog rekonstrukcije. Skontace valjda ovi nasi u sta je najbolje ulozit.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Ode mi sutra navece 6 jarana u Plzan. Cipanje po 250. Al tu je i gorivo , rentacar karte po 6 eura , neko spavanje ...malo klope (inace sakrivali su po tom kombiju gdje god se moglo). Pisem ovo jer znam da su na ovom forumu i znam nickove (a i oni znaju moj nick)...pa eto da pozelim srecu svojim haverima sa sloganom zabio je Haiti zabijte i vi

Teren bi bilo dobro odradit al mogu li ova sredstva pokrit citavu obnovu terena?pile87 je napisao/la:Mislim da te pare koje daju moraju biti ulozene u teren i da je smisao toga da se igra koliko toliko popravi.mumin je napisao/la:ma sta god se uradi dobro je, nek iskoriste ovo nek pare ne propadnu pa sta god da se uradi, al mislim da bi najpametnije bilo ulagane u sjever zbog rekonstrukcije. Skontace valjda ovi nasi u sta je najbolje ulozit.
e zbog ovoga sam ja naveo sjevernu tribinu, ovdje pise i rekonstrukciju ostalih dijelova stadionaNovac je, nakon nekoliko mjeseci pregovora koje su sa čelnicima evropske nogometne asocijacije vodili prvi ljudi NS BiH na čelu sa agilnim predjednikom Elvedinom Begićem i njegovim suradnicima iz Saveza, obezbijeđen iz fondova UEFA-a a ovaj projekat obnove travnjaka i ostalih dijelova stadiona mogao bi biti vodilja za kasnije projekte kompletnog renoviranja sportske infrastrukture u BiH.
Što se ne sruši JUG, a skoči 3000 ljudi.EdoM je napisao/la:Evo dečko, ja sam građevinac po profesiji, diplomirani inženjer građevinarstva i reći ću ti samo da ovo što si napisao ne bi izdržalo ni 1000 djece kad malo poskoče, čuj mreža 6-ica, manite se ljudi ćorava posla.avlami97 je napisao/la:Pa normalno da je dovoljno novca za to što si nabrojao i vjeruj mi da se sve ne bi ni utrošilo, ostalo bi love. Ja sam počeo ovu priču oko ulaganja te love i postavio sam sebi, a i ostalima pitanje, gdje i kako ju je najpametnije uložiti.champions1921 je napisao/la:Zna li neko jeli ovih 170.000 KM dovoljno da se urade normalni WC-i na sjeveru i jugu i da se koliko toliko srede svlacionice?? Kada bi to uradili nas stadion bi opet trebao biti uslovan za odigravanje medjunarodnih tekmi bar ovih U-17, U-19, mozda zenske reprezenacije i prijateljskih utakmica ostalih reprezentacija.. Do nedavno smo na taj nacin zaradjivali solidan novac od saveza koji je bio dovoljan bar za neke osnovne troskove i glupe kazne..
Po meni je osnovno pitanje kada će početi "prava" dogradnja i rekonstrukcija Grbavice. Na to pitanje izgleda niko ne zna odgovor. Ukoliko ne počne za 3-4 godine, onda se isplati taj novac "skršiti" i u istočnu tribinu, jer ne znamo kako će taj "Muzej Željo" izgledati na sjeveru.
Nisam građevinski stručnjak, ali nije teško izračunati, koliko bi novca otišlo na saniranje istoka. Napraviti 15 redova sa stolicama. Dimenzija stepenika neka bude 40 cm po verikali i 80 cm po horizontali, što daje 1,2 metra puta 15 jedanko je 18 metara puta 100 metara dužine jednako je 1800 kvadranih metara, puta 10 cm betona (kao mrtva ploča), to je ukupno 180 kubika betona. Kubik betona sa ugradnjom je 120 KM, što daje iznos od 21.600,00KM. S obzirom da se radi na podlozi koja ne iziskuje veliku opterećenost potrebna je mreža "šestica" koja košta 50KM. Takvih mreža je potrebno tačno 75, što znači da bi se za armaturu dalo 3750,00 KM 21.600,00+3750=25.350,00KM Toliko bi se utrošilo na armaturu i beton. Neka bude i 30.000,00KM. Firma koja to bude radila, neka uzme koliko i za materijal, jer poslovi nisu zahtjevni, što daje 60.000,00KM. Može se postaviti u jednom redu najmanje 200 stolica, što znači 3000 stolica za cijelu tribinu i da bude daleko najkomotnija na cijelom stadionu. 3000 stolica po 30KM sa ugradnjom je 90.000,00KM. to je 150.000,00KM. Ostatak novca bi se utrošio u fizičko odvajanje od juga, te pristupne prilaze. Sve bi se moglo uraditi za manje od jednog mjeseca.
Na toj tribini bi bilo najmanje 1000 ljudi na svakoj utakmici i u prvenstvenih 15 utakmica po cijeni od 8KM to je 120.000,00KM. Tri, četri godine, pa računajte zaradu i isplativost. Kada dođe do rekonstrukcije glavnu lovu (stolice), skinuti i ponovo ih postaviti na novoj Grbavici.
Ponavljam, da nisam građevinac, ali nije teško sračunati. Druga je stvar, kada lovu "naši" uzmu u ruke onda se ne može ništa napraviti. Uvjeren sam da se cijela Grbavica može ušminkati sa dobijenim sredstvima. WCi, prilazi tribinama i slično. Hoće li se to desiti. Čisto sumnjam.

Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Nemojte nista racunati, moljakati i slicno ovdje na forumu necete nista postici osim sto cete izgubiti svoje dragocjene vrijeme. Nasa svetinja u utorak igra utakmicu LŠ idemo prvo naruziti viktoriju, a stadion ce onda lahko doci
-
- Kontakt:
United izgubi protiv Singha nekih Azijaca, pa što nebi željo uzo' plzena ;D
GLORY GLORY MANCHASTER UNITED !
Ž E L J E Z N I Č A R Z A Ž I V O T C I J E L I !
Ž E L J E Z N I Č A R Z A Ž I V O T C I J E L I !
Fudbal je to zato ga i volim... NAPRIJED ŽELJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
- corleone87
- Kontakt:
Sretno svim Manijacima sa foruma a i uopste koji sutra putuju za Plzen i aBd s povoljnim rezultatom da se vratite 

„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
-
- Kontakt:
Otici na teraviju i vidjeti Adilovica kako uzima abdest =neprocjenjivo, neke stvari se ne mogu kupiti novcem 

- jovanmaksimovic
- Kontakt:
ja koliko cujem od ljudi iz ceske i okoline, masa nasih navijaca se sprema za utakmicu... ocekujem osim 620 navijaca barem jos 400-500 "neutralnih" iz ceske, austrije i njemacke koji ce doci... to je u rangu kada gostuje sparta ili slavia u plzenju... ako ne i bolje... ima da ih navijacki lako uzmemo a na terenu neka se igraci samo bore srcem za klub...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
Nekako je tiha atmosfera, nema loših vibracija, a ovi iz poraza startaju, postoji li prilika za aktivan rezultat . ? Dobar posao je kada je tiho, ovo je još jedan dobar smjer kojim-Amar ide, očekujem taj aktivan rezultat i minimalan poraz je ok, kada se uzmu okolnosti u došli/otišli, afirmirati i pružiti priliku mladim igračima se nameće kao prioritet. To je zakon, hebo plačati polovnjake, bolje školovati trenere u omladinskom pogonu za tu lovu, djeci pružiti novi element.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
Što se ne sruši JUG, a skoči 3000 ljudi.
Očito da me nisi razumio. Govorim o nalijevanju betona na već postojeću podlogu. Ne govorim o tribini kao što je sjever.[/quote]
Pa jug se ne sruši zato što je napravljen kao obične stepenice, na zemlji, e sad ako si planirao tako napraviti i istok i to 15 redova šta misliš kako bi to onda izgledalo, pogledaj malo Maksimir, pravili kako je kome volja i na šta sada liči, ni najveći arhitekti ga ne mogu dotjerati i koliko su para uložili i još uvijek liči na sve samo ne na lijep stadion.
E sad ti uzmi razliku između uloženog u renoviranje i izgradnju novog stadiona, a znam da renoviranje košta daleko skuplje, koji bi dakako bio funkcionalniji u svakom pogledu, jer NOVO je NOVO zar ne, pa pogledaj gdje bi mi bili, na kraju bi morali izmjestiti čitav stadion, što mislim da bi bilo najgore moguće rješenje, bar ja ne bih mogao zamisliti Dolinu na nekom drugom mjestu.

Pa jug se ne sruši zato što je napravljen kao obične stepenice, na zemlji, e sad ako si planirao tako napraviti i istok i to 15 redova šta misliš kako bi to onda izgledalo, pogledaj malo Maksimir, pravili kako je kome volja i na šta sada liči, ni najveći arhitekti ga ne mogu dotjerati i koliko su para uložili i još uvijek liči na sve samo ne na lijep stadion.
E sad ti uzmi razliku između uloženog u renoviranje i izgradnju novog stadiona, a znam da renoviranje košta daleko skuplje, koji bi dakako bio funkcionalniji u svakom pogledu, jer NOVO je NOVO zar ne, pa pogledaj gdje bi mi bili, na kraju bi morali izmjestiti čitav stadion, što mislim da bi bilo najgore moguće rješenje, bar ja ne bih mogao zamisliti Dolinu na nekom drugom mjestu.
Ja volim Želju, za njega sve, o naprijed Željo do pobjede.
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.