AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Bertrand
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Bertrand » 13 jul 2013, 23:46

Ufficiale (ovo sam oduvijek zelio napisati :mrgreen: ) - Benatia e Skorupski alla Roma, Verre e Nico Lopez all'Udinese.

13.5m eura za Benatiu. Poprilicna suma ali ne sumnjam da ce se isplatiti.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 14 jul 2013, 01:20

Gotovo je:Markinjos je novi clan Pariza,transfer je kostao 30 miliona,gdje su sad oni koji su se smijali kada se spominjala ovolika cifra za Markinjosa,uvali ga Sabatini samo tako.Valjda ce od ovih para dovesti Strotmana i Eriksena.

http://www.parliamocidicalcio.it/notizi ... marquinhos" onclick="window.open(this.href);return false;
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 14 jul 2013, 01:24

Hajmo jos da ode Danielle i Pjanic i da budemo ko Palermo.Balza i Osvaldo ce 100% biti takodje prodani u toku iduce sedmice.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 14 jul 2013, 01:27

Uh kakav gubitak za Romu.

Momak ce sigurno za par godina biti jedan od najboljih stopera na planeti. Mislim da ga je vasa uprava svim silama trebala zadrzati, cak stavise graditi tim oko njega i Lamele.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 14 jul 2013, 01:50

Svaka cast Marcosu i hvala mu za sve i za ono sto je otiso na trebinu s navijačima... ali po meni je pametan potez uzeti za njega 30mil i dovesti 2 igraca ekstra klase za te pare. Hocu Astorija u Romi ! :D

ElLoco7
Kontakt:

Post Postao/la ElLoco7 » 14 jul 2013, 03:54

Manuel prestani pisati dezinformacije na ovoj temi. Nista jos nije sluzbeno jos uvijek. Zadnja cifra koja se spominje je 35mil jer se takmice dva kluba za njegov potpis a to su Barca i PSG.

Jeste da ga je steta prodavat jer bi mogao biti za koju godinu najbolji stoper ali ovakva ponuda se ne odbija. Odigrao je jednu ozbiljniju sezonu a bice 4 najskuplji stoper. Samo su 3 stopera prodana za vece cifre a to su Thiago Silva(40mil, najbolji stoper na svijetu u tom trenutku), Ferdinand i Thuram.
*La Roma non si tifa, si AMA!*

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 14 jul 2013, 11:12

Brate ja samo prenosim sta pise u pojedinim novinama a pise da su sklopili ugovor i da se ceka oficijelna potvrda,tako da je meni ovo gotovo,isto tako oficijelno Strotman nije jos u Rimu al je i tu sve dogovoreno i trebao bi u roku dva dana potpisati ugovor.Sta se ba odmah zapalio hehe,moram nesto pisati dosadno mi hehe :mrgreen: :mrgreen:

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 14 jul 2013, 11:15

“De Rossi is not for sale. It is better if he stays with us.” - garcia.

sto se tice ostalih igraca mislim da ne bi trebali gledati te transfere kroz prizmu novcane vrijednosti nego one igracke. pjanic mozda jeste slabiji igrac od eriksena ali pjanic je zaradio zlata vrijedno iskustvo u posljednje dvije godine i to je nesto sto eriksen tek treba da iskusi, te bi eventualnom prodajom pjanica i dovedjenjem danca samo uprava bila u plusu dok bi ekipa potrosila jos jednu polusezonu na uigravanje, na eriksena bi se gledalo kao na nekoga ko nije ispunio iscekivanja itd. takodje, tu je i cinjenica da miralema garcia planira koristiti na poziciji ofanzivnog veznog tj na njegovoj prirodnoj poziciji te bi konacno mogli dobiti onog pravog malog princa (vjerujem da ce totti ili na klupu ili u napad). dalje, marquinhos je bio cisto kockanje sabatinija jer dovesti 17godisnjeg stopera koji iza sebe nema dvocifren broj odigranih utakmica na seniorskom nivou, te ga koristiti kao treceg stopera (koji je silom prilika dospio na vrh te hijerarhije) je van svake pameti ali eto isplatilo se jer se radi o vanserijskom talentu. i sta sad? trebamo ga prodati i nadati se da ce od jedvaja biti nesto. preuzimanjem kluba uprava si je postavila za cilj osvajanje scudetta nekad u narednih 5 godina (dvije su prosle), a prodali bi ono najbolje sto imamo i gradili tim iznova svake sezone!? nece da moze! eventualnom prodajom marquinhosa/pjanica/DDRa uprava bi poslala jasan signal o svojim namjerama vodjenja kluba a one su, naravno, cisto finansijske prirode te bi sva ona prica o velikoj novoj romi postala samo jeftina marketinska fraza. eto, doslo je do toga da mi se gadi otvoriti stranice vezane za ovaj klub jer sve sto vidim su protesti navijaca, moguca prodaja najboljih igraca, negodovanja forumasa sirom interneta, razna pametovanja na teme o kojima se malo toga zna i slicno.
Bertrand je napisao/la: 13.5m eura za Benatiu. Poprilicna suma ali ne sumnjam da ce se isplatiti.
zapravo se radi o 10 miliona koji ce biti isplaceni u dvije ili tri rate + po pola ugovora verrea i n. lopeza (koji skupa iznose 3.5 miliona) = solidan posao.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 14 jul 2013, 11:20

Evil Genius II je napisao/la:“De Rossi is not for sale. It is better if he stays with us.” - garcia.

sto se tice ostalih igraca mislim da ne bi trebali gledati te transfere kroz prizmu novcane vrijednosti nego one igracke. pjanic mozda jeste slabiji igrac od eriksena ali pjanic je zaradio zlata vrijedno iskustvo u posljednje dvije godine i to je nesto sto eriksen tek treba da iskusi, te bi eventualnom prodajom pjanica i dovedjenjem danca samo uprava bila u plusu dok bi ekipa potrosila jos jednu polusezonu na uigravanje, na eriksena bi se gledalo kao na nekoga ko nije ispunio iscekivanja itd. takodje, tu je i cinjenica da miralema garcia planira koristiti na poziciji ofanzivnog veznog tj na njegovoj prirodnoj poziciji te bi konacno mogli dobiti onog pravog malog princa (vjerujem da ce totti ili na klupu ili u napad). dalje, marquinhos je bio cisto kockanje sabatinija jer dovesti 17godisnjeg stopera koji iza sebe nema dvocifren broj odigranih utakmica na seniorskom nivou, te ga koristiti kao treceg stopera (koji je silom prilika dospio na vrh te hijerarhije) je van svake pameti ali eto isplatilo se jer se radi o vanserijskom talentu. i sta sad? trebamo ga prodati i nadati se da ce od jedvaja biti nesto. preuzimanjem kluba uprava si je postavila za cilj osvajanje scudetta nekad u narednih 5 godina (dvije su prosle), a prodali bi ono najbolje sto imamo i gradili tim iznova svake sezone!? nece da moze! eventualnom prodajom marquinhosa/pjanica/DDRa uprava bi poslala jasan signal o svojim namjerama vodjenja kluba a one su, naravno, cisto finansijske prirode te bi sva ona prica o velikoj novoj romi postala samo jeftina marketinska fraza. eto, doslo je do toga da mi se gadi otvoriti stranice vezane za ovaj klub jer sve sto vidim su protesti navijaca, moguca prodaja najboljih igraca, negodovanja forumasa sirom interneta, razna pametovanja na teme o kojima se malo toga zna i slicno.
Bertrand je napisao/la: 13.5m eura za Benatiu. Poprilicna suma ali ne sumnjam da ce se isplatiti.
zapravo se radi o 10 miliona koji ce biti isplaceni u dvije ili tri rate + po pola ugovora verrea i n. lopeza (koji skupa iznose 3.5 miliona) = solidan posao.
Danielle Non Si Toca :D :D

Ako ode iko otici ce Markinjos koji je na pragu Pariza i Osvaldo za kojeg Zenit daje 20 miliona i eventualno Balzareti.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 14 jul 2013, 14:31

Jedvaj trenira sa Tottijem. Do jucer imao sanse kao i prosjecan forumas. :mrgreen:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 14 jul 2013, 14:44

slika

rece benatia da je veliki fan rome s obzirom da su plaho popularni u francuskoj (gdje je odrastao) te da za njega nije bilo dileme u koji ce klub preci cim ga je sabatini kontaktirao. dodao je da je iznenadjen koliko je totti dobar covjek i koliko se trudi na treninzima (s obzirom da mediji cesto prezentuju neku drugu sliku o njemu), te kako se odmah sprijateljio sa pjanicem i kako mu tesko pada sto su navijaci uzeli na zub njegovog novopecenog prijatelja.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 14 jul 2013, 21:47

Jel vam to Maicon dolazi? :)

Bit ce zanimljivo gledat njega ponovo u serie A.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 15 jul 2013, 00:41

Tritolone je napisao/la:Jel vam to Maicon dolazi? :)

Bit ce zanimljivo gledat njega ponovo u serie A.
Maicon sutra dolazi,trebao bi valjda i Strootman :D :D

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 15 jul 2013, 00:43

"Strootman sutra na medicinskim pregledima"
Kako prenosi "SkySport",PSV je dobio finansijsku
garanciju od Rome za transfer Kevina Strootmana,
i dao zeleno svjetlo za prelazak igraca u Rim.
Kako prenose Holandski mediji,Kevin Strootman ce
sutra stici u Rim gdje ce odraditi ljekarske preglede,
a zatim ide u Riscone Di Brunico gdje ce se prikljuciti
svojim novim saigracima na pripremama Rome.

haris10
Kontakt:

Post Postao/la haris10 » 15 jul 2013, 00:46

a danas je inače strootman zabio i go za psv protiv hanovera,odličan igrač,još jedan spic i ljevi bek ako prodate balzaratije vam fali!

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 15 jul 2013, 00:51

haris10 je napisao/la:a danas je inače strootman zabio i go za psv protiv hanovera,odličan igrač,još jedan spic i ljevi bek ako prodate balzaratije vam fali!
Ma trebao bi potpisati mada kod nas nista nije sigurno hehe,ma Osvaldo ce se prodati i za te pare ce se dovesti valjda neko,ma Balza ako ode ostaje samo Dodo tugo moja hahaa,valjda ce i lijevog beka dovesti

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 15 jul 2013, 07:37

slika
maicon je stigao u rim. ne znam sta da mislim o ovom transferu jer sam ocekivao nekog mladjeg desnog beka koji bi dijelio minutazu sa torosidisom te na taj nacin sticao iskustvo i mozda u buducnosti preuzeo mjesto u prvih 11. ovako smo dobili covjeka koji je bio najbolji desni bek svijeta prije nekoliko godina ali i covjeka kome je forma opasno opala u posljednje dvije/tri godine. u sustini, ponovo se kockamo sa transferima jer maicon moze biti pun pogodak i ogroman promasaj.

Interista02
Kontakt:

Post Postao/la Interista02 » 15 jul 2013, 11:11

Evil Genius II je napisao/la:slika
maicon je stigao u rim. ne znam sta da mislim o ovom transferu jer sam ocekivao nekog mladjeg desnog beka koji bi dijelio minutazu sa torosidisom te na taj nacin sticao iskustvo i mozda u buducnosti preuzeo mjesto u prvih 11. ovako smo dobili covjeka koji je bio najbolji desni bek svijeta prije nekoliko godina ali i covjeka kome je forma opasno opala u posljednje dvije/tri godine. u sustini, ponovo se kockamo sa transferima jer maicon moze biti pun pogodak i ogroman promasaj.
Iduce godine se u Brazilu igra Svjetsko prvenstvo, i mislim da će se Majk svim silama truditi da zaigra na tom prvenstvu, posebno zbog toga što je to kod kuće. On je fantastičan igrač i vidjelo se poslije sezone triplete u Interu da je briljirao na derbijima, ali na ostalim utakmicama je bio prosjek, prvenstveno zbog toga što se nije trudio.
Čovjek više nije imao motivacije, a igranje za Brazil, kod kuće, na Svjetskom je najveća motivacija za jednog Brazilca, još ako tome pridodamo da je Brazil konkurent za osvajanje prvenstva !

P.S. Sretno Maic, i hvala za sve :D

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 15 jul 2013, 11:29

slazem se. zaboravih napisati gore u prethodnom postu da bi to svjetsko prvenstvo moglo biti taj motiv koji ce ga natjerati da odigra dobru sezonu. takodje, na raznim forumima rome se povlaci i paralela sa cafuom koji je do svoje 37. godine igrao na visokom nivou tako da se nadam da ce biti nesto od maicona u dresu rome ali svakom igracu se tesko vratiti na najvisi nivo nakon dvije sezone odsustva pa tako i njemu. zato i napisah da je ovo transfer koji moze otici u oba smjera - veliki dobitak ili veliki promasaj. medjutm, sigurno je da je maicon veliki napredak u odnosu na pirisa kada je rijec o toj bekovskoj poziciji tako da smo definitivno pojacali odbranu, napad iz drugog plana i konacno dobili beka koji zna uputiti koristan centarsut.

arsliv
Kontakt:

Post Postao/la arsliv » 15 jul 2013, 13:24

maicon istrosen igrac..lose pojacanje

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.