Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

totasef1
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la totasef1 » 15 jul 2013, 23:42

Ako Jovetic dodje Dzeko klupa, ionako je navikao na taj status vec 2 sezone..

Al opet ima prostora za igru... Engleska liga, liga prvaka, pa FA i Carling kup .. Igrat ce par tekmi mjesecno sigurno. To sto mi pratimo City radi njega i psujemo kad ga ne vidimo u startnoj postavi to je drugo..

Onda bi sastav mogao izgledati ovako : Hart , Kompany, Nastasic ( Novi stoper ? ) Clichy, Zabaleta/ Richards , Yaya , Silva , Fernandinho , Navas / Nasri ,Jovetic, Aguero

Kolarov , Lescott, Barry, Sinclair, Milner bi mogli ici

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 15 jul 2013, 23:46

harishp je napisao/la:
JTS je napisao/la:ne možeš porediti Džeku kao centarfora i Jovetića koji ima svega pomalo .. dribla, asistira, zabija, itd
Sve to i Dzeko cini sto ti napisa.I to vrlo dobro i dribla i asistira a bogami i zabija.
Krilnog napadaca vec igra ponekad u repci, tjst mjenja se sa Vedom
Brate ne budi lud, gdje ce ti igrac od 2 metra skoro igrati krilnog napadaca, pogotovo u Premiershipu.. Krilni napadaci su C.Ronaldo, Bale, Hulk koji su versatilni, startni, brzi a imaju opet taj napadacki instinkt

Dzeko i Vedo su tipicne spice a to sto izlaze na krilo je dio kretanja, otvaranja i svega vezano za igru. Nebitno sto si napadac moras trcati.. Izlazis na krilo, odvlacis igrace sa sobom, otvaras prostor..

A dribla Edin... al latvijce, litvance i te.. U engleskoj to ne ide tako lako, pogotovo jer u momentu kad primis loptu , ti si vec okruzen dvojicom , trojicom...

Volim Edina al on nije za Sitijev sistem igre, nit Arsenalov il Celzijev. Najbolje bi mu legli Liverpool, Everton il Newcastle
Zadnja izmjena: totasef1, dana/u 15 jul 2013, 23:55, ukupno mijenjano 1 put.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 15 jul 2013, 23:54

JTS je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:David Silva na klupi :?:

Taj scenario necete gledati, on ce igrati 100% ;)
ko je rekao da je David Silva na klupi? može on igrati kao centralni vezni, a Yaya Toure ili Fernandinho na klupu .. to su samo neke opcije .. možda i ne bude ova formacija, možda bude 4-2-4 sa istim igračima .. ocpija je dosta, kao i igrača
Mislio sam da je ona tvoja formacija gore zamisljena bez Davida Silve.

Ali poznavajuci Pellegrinija, on ce kao Mancini igrati sa dva zadnja vezna, zato je i doveo Fernandinho, pa ocekujem tandem Fernandinho - Yaya ; kod rotiranja moze i Barry - Yaya ili Javi Garcia - Yaya ..

Tu ce znaci onda igrati i David Silva, skoro pa sigurno, i onda preostaju jos 3 poozicije. E sad hoce li igrati sa 2 spica, 1 spicom i 2 krila (Jesusom Navasom), ili sa Nasrijem i Silvom, to jos ostaje da vidimo.

Negredo i Jovetic se spominju kao pojacanja, ja vise vjerujem da ce Negredo da stigne na Etihad, a za Jovetica tesko.. ;)

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 16 jul 2013, 00:02

Goalgetter je napisao/la:
JTS je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:David Silva na klupi :?:

Taj scenario necete gledati, on ce igrati 100% ;)
ko je rekao da je David Silva na klupi? može on igrati kao centralni vezni, a Yaya Toure ili Fernandinho na klupu .. to su samo neke opcije .. možda i ne bude ova formacija, možda bude 4-2-4 sa istim igračima .. ocpija je dosta, kao i igrača
Mislio sam da je ona tvoja formacija gore zamisljena bez Davida Silve.

Ali poznavajuci Pellegrinija, on ce kao Mancini igrati sa dva zadnja vezna, zato je i doveo Fernandinho, pa ocekujem tandem Fernandinho - Yaya ; kod rotiranja moze i Barry - Yaya ili Javi Garcia - Yaya ..

Tu ce znaci onda igrati i David Silva, skoro pa sigurno, i onda preostaju jos 3 poozicije. E sad hoce li igrati sa 2 spica, 1 spicom i 2 krila (Jesusom Navasom), ili sa Nasrijem i Silvom, to jos ostaje da vidimo.

Negredo i Jovetic se spominju kao pojacanja, ja vise vjerujem da ce Negredo da stigne na Etihad, a za Jovetica tesko.. ;)
lako moguće to za dva zadnja vezna koja si naveo .. u tom slučaju bi se Džeko i Jovetić rotirali, dakle nekad ovaj, nekad onaj :D
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 jul 2013, 00:57

Navodno je transfer Jovetica u Manchester City vec gotova stvar. Oba kluba su se dogovorila, i Stevan prelazi za 30.000.000 € u City.

Gotivim Jovetica pravo kao igraca, i jako mi se svidja njegov stil igre, bice tesko Dzeki sa njim i Aguerom kao konkurenciji.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 16 jul 2013, 01:00

bi'će teško i Jovetiću sa Džekom kao konkurencijom :D

NON MOLLARE MAI

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 jul 2013, 01:01

JTS je napisao/la:bi'će teško i Jovetiću sa Džekom kao konkurencijom :D
Mozemo to i sa te strane gledati, u pravu si :mrgreen: :lol:

Bice zestoko uglavnom :D

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 16 jul 2013, 01:09

opustite se, ne bi Edin ostao da neće igrati :D ja samo sanjam da zabije 20 komada ove sezone i da začepi gubičetine onim ciganima sa bluemoona, ebem im nenu

NON MOLLARE MAI

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 16 jul 2013, 01:10

Mogli bi Jovetic i Dzeko uz dogovor ucrnjaciti Aguera istom metodom kao sto su Tevez i Aguero radili Dzeki :lol: :lol: :lol: :mrgreen: nek propadne argentinsko gofno :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 16 jul 2013, 01:25

prvi španski radio 'Cadena Ser', javlja da je City doveo Negreda :D

NON MOLLARE MAI

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 16 jul 2013, 01:47

JTS je napisao/la:opustite se, ne bi Edin ostao da neće igrati
Ma bi :? ...
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Lucryler
Kontakt:

Post Postao/la Lucryler » 16 jul 2013, 02:17

Ukoliko dodje Negredo a sve je izglednije da hoce , bice bas bas gusto za Dzeku ali ja cisto sumnjam da ce Negredo imati prednost nad Dzekom ... Pelle vise vjeruje u Dzeku koji je tu vec par sezona i privikao se na engleski stil fudbala dok ce Negredu trebati bar 1 sezona da se navikne , a Dzeko ako ne iskoristi to "privikavanje" Negreda na najbolji moguci nacin on ce biti prodan sljedece Ljeto :)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 16 jul 2013, 02:35

totasef1 je napisao/la:
harishp je napisao/la:
JTS je napisao/la:ne možeš porediti Džeku kao centarfora i Jovetića koji ima svega pomalo .. dribla, asistira, zabija, itd
Sve to i Dzeko cini sto ti napisa.I to vrlo dobro i dribla i asistira a bogami i zabija.
Krilnog napadaca vec igra ponekad u repci, tjst mjenja se sa Vedom
Brate ne budi lud, gdje ce ti igrac od 2 metra skoro igrati krilnog napadaca, pogotovo u Premiershipu.. Krilni napadaci su C.Ronaldo, Bale, Hulk koji su versatilni, startni, brzi a imaju opet taj napadacki instinkt

Dzeko i Vedo su tipicne spice a to sto izlaze na krilo je dio kretanja, otvaranja i svega vezano za igru. Nebitno sto si napadac moras trcati.. Izlazis na krilo, odvlacis igrace sa sobom, otvaras prostor..

A dribla Edin... al latvijce, litvance i te.. U engleskoj to ne ide tako lako, pogotovo jer u momentu kad primis loptu , ti si vec okruzen dvojicom , trojicom...

Volim Edina al on nije za Sitijev sistem igre, nit Arsenalov il Celzijev. Najbolje bi mu legli Liverpool, Everton il Newcastle
Ti ga i takvi sto to zborite onda definitivno niste duze pratili.Sta ako ima dva metra,i opet je takav znao nanizati po par igraca u cvor i na kraju ga zabiti.Vi ga izgleda pratite od Mancinijeve ere,cim fakat pisete sasvim nesto deseto.I jos nesto ako su Francuzi,Grci- Latvijci i Litvanci onda ni iz geografije veze nemate.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

BritishCore
Kontakt:

Post Postao/la BritishCore » 16 jul 2013, 02:52

Ma jeste da i Dzeko zna predriblati, i asistirati i nanizati nekoliko igrača, ali to radi puno rijeđe negoli je to slučaj sa Jovetićem koji to radi puno bolje, kao prvo, i puno cesce, i samim tim je dosta polivalentniji igrač od Dzeke, ali naravno i Dzeko zna vrlo dobro driblati a Boga mi i asistirati hvala Bogu. :D
"I on je imao tu nesreću ili sreću, da živi na tom podbrdu, gdje su normalno medvjedi šetali, lisice korzirale domaće i divlje životinje participirale tu oko njegove štale i u štali"
Nazif Gljiva o Šerifu Konjeviću

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 16 jul 2013, 09:12

samo pogledajte Edinove klipove iz Bundeslige i bit će vam jasno ..
Tada je on bio mnogo slabiji što se tiče fizičke snage , međutim dosta više puta je išao sam na driblinge i tako je znao zabijati golove .. nije on sigurno zaboravio ništa od toga , ali otkada je u Engleskoj više to i ne koristi , mnogo je poboljšao građenje , te uglavnom dodaje najbližem kada primi loptu .. Jer zna da ako krene driblati , može jednog preći ali drugi već dolazi da mu uzme loptu .. I svaki iole brži stoper ga može stići . Iako moram priznati , Cityjev stil igre do dan danas apsolutno nije za Edina , ali eto , on se opet nekako snalazi.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 16 jul 2013, 11:27

viKK je napisao/la:samo pogledajte Edinove klipove iz Bundeslige i bit će vam jasno ..
Tada je on bio mnogo slabiji što se tiče fizičke snage , međutim dosta više puta je išao sam na driblinge i tako je znao zabijati golove .. nije on sigurno zaboravio ništa od toga , ali otkada je u Engleskoj više to i ne koristi , mnogo je poboljšao građenje , te uglavnom dodaje najbližem kada primi loptu .. Jer zna da ako krene driblati , može jednog preći ali drugi već dolazi da mu uzme loptu .. I svaki iole brži stoper ga može stići . Iako moram priznati , Cityjev stil igre do dan danas apsolutno nije za Edina , ali eto , on se opet nekako snalazi.
E to je najveći problem.Jeste mu Mancini davao malo prilike da igra, ali Edin i kada igra je, barem je meni tako izgledalo, bio u nekom grču.Ne daj Bože da krene nešto sam uraditi, prvom do sebe je daj i gotovo.A on može puno puno bolje od toga.Valjda se sad malo opusti i pokaže im šta zna, ko što je radio u Wolfsburgu i cijelo ovo vrijeme u repki.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 jul 2013, 11:31

To je to. Vidi se da individualno rijetko kada nesto pokusava, i kada pokusa, u jednom od 5 slucajeva uspije. Da ne zna, ne bih nista rekao, ali kad pogledas utakmice reprezentacije gdje je individualno dosta pokusava (i uspjeva) npr. protiv par puta predriblao npr. Davida Luiza kad smo igrali protiv Brazila, i jos njih puno.. A o Bundesligi da ne pricam, to je prica za sebe.

Btw. Postignut dogovor i sa Negredom. Znaci Jovetic i Negredo od sljedece sezone u Cityu.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 16 jul 2013, 11:37

Znaci opet 4 napadaca? :shock:

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 16 jul 2013, 11:39

za nas je bolje da ostane, manje ce igrat pa se nadam da je i manja mogucnost povrede. a sto se tice kvalifikacija stvar se lomi u septembru i oktobru kada ocekujem da ce biti u takmicarskoj formi.

ali ako ima neke ambicije u karijeri nek mu menadzer zove Celzi ili Arsenal jer tesko da moze u neki normalan klub van engleske. Svi su se vec ili manje-vise obezbijedili (Dortmund,Juve, Bajern) ili nemaju love da ga dovedu.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 16 jul 2013, 11:52

Eto Negreda koji je Pellegrinijeva zelja... Ponovo ista prica.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CHR, RacioEmocionalan, zikerrz21 i 35 gostiju.