Svjetsko juniorsko prvenstvo 2013. u BiH

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

giannini
Kontakt:

Re: Svjetsko juniorsko prvenstvo 2013. u BiH

Post Postao/la giannini » 16 jul 2013, 13:42

edinjo-bih je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:
kralj_je_mrtav je napisao/la:Spas bh. rukometa je daleko nekoliko stotina kilometara od Sarajeva. Njegovo ime je Irfan Smajlagic. Skupiti lovu, otici u Rijeku, popusit mu ako treba i dati mu sve ovlasti. Od pionirske do seniorske selekcije. Prepustiti mu da izabere trener u svim selekcijama, a on da bude nesto kao savezni selektor.
Ovo treba ponavljati svako malo!

Hocemo imperatora!!!
a prije toga mu se "zahvaliti" sto je igrao za hrvatsku umjesto bosne i hercegovine i sto je preoteo buntica i alilovica bosni i hercegovini i doveo ih pod zastavu hrvatske...svasta
+1

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 16 jul 2013, 13:53

za mene je jako fina stvar što nekoliko ovih igrača koji nose igru reprezentacije dolazi upravo iz naše lige

Milas, Malinović, Perić, Ereš, Zulfić, Građan, Halilković, Miličević...znači ima rada, ima talenta, ima stvaranja igrača...
Undici stelle - ACM 1899

maroonGiant
Kontakt:

Post Postao/la maroonGiant » 16 jul 2013, 14:02

Ne pratim rukomet nesto pretjerano al' dolazim sutra sa jos par jarana... treba dati podrsku momcima , gledao sam sinoc tekmu, i mogu reci svaka cast!
Slaba posjecenost nije sigurno zbog ramazana, jer da je tako kafici kladionice i kafane bi bile manje posjecene...
10 hiljada s obzirom na velicinu grada vala moze doci , to nije ni jedno manje naselje u Sarajevu, jos se ne placa ulaz, taman umjesto kafe gdje ce te potrositi bar 3 km dodjite u Zetru i za 0 km podrzite momke.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 16 jul 2013, 14:13

poreoteo alilovica i buntica, svako igra za koga zeli,niko njih puskom nije tjerao a pogotovo Irfan Smajlagic.Tu socijalnu pricu ostavite za sebe,Momci tako hoce,isto ko i ovaj malac halilovic u fudbalu ,pa se psie da je i njega neko oteo,igraju tamo gdje ce imati najvise koristi jos ako uz to osjecaju nesto prema toj drzavi tim bolje po njih

jbmilan
Kontakt:

Post Postao/la jbmilan » 16 jul 2013, 14:39

I Cosic iz Celika je lijevo krilo, i to je igrao citavu premijer ligu, i bio je na pripremama repke, a sad sto ga nema ne znam.. Malo je smijesno imati samo jedno lijevo krilo :roll:
Amicci Di Nessuno

Vječna Ljubav Čeličnog Grada

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 16 jul 2013, 14:41

ris je napisao/la:" " ¥ &, " ? " се ? са -5 " на & $ 25-22 $ "...

$, $ " је ? ово првенство 8-)

П.С. " оно % ' " " & $ је " ? по ". То је сјајна " $ $ ?, " уз ' - $ ? $. &, у ' ", све $ теже...

П.П.С. " су "...
Vidit ces ti Zetru kad bude puna u 1/8 finala
tad kad ljudi krenu Cenere davat za ulaz :D

a nece ljudi izgleda da sad džabe gledaju :D

a jel mi mozemo igrati i u Skenderiji ? vidim da imamo 5 dvorana za ovo prvenstvo
mozda bi cak bilo i bolje da se igra u Skenderiji 1/8 finala...

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 16 jul 2013, 14:48

tokom priprema reprezentacije mnogi koji su gledali prijateljske utkamice/visoko,gračanica,tuzla..../hvalili su tarika kasumovića kao odličnog lijevog beka sa dobrim udarcem i fizičkim karkateristikama, čudi me da mu grbavac nije dao ni minut u dosadašnjim utakmicama, iako je očigledno da bezbradica ne može ofanzivno zamjeniti milasa, pored toga miličević je najveći pobačaj dosadašnjeg toka prvenstva i nije jasno kako ima tako veliku minutažu, momcima sve najbolje sutra i u nastavku takmičenja, gdje uz veću podršku publike mogu napraviti dobar rezultat, iako realno nemaju kvalitet za medalju.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 16 jul 2013, 14:51

U Skenderiji se igra samo šest utakmica:

osmina finala
13:30 1C v 4D
16:00 3D v 2C
18:30 3C v 2D
21:00 1D v 4C

President's Cup
09:00 5A v 5B
11:15 5C v 5D

Reprezentaciji BiH su uplanirali da bude četvrta u svojoj skupini pa da igra utakmicu u 21:00, a ako budemo prvi, igralo bi se u 13:30. :D Bit će mijenjanja rasporeda. :lol:
Hayley <3

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 16 jul 2013, 15:03

badblueboylivno je napisao/la:U Skenderiji se igra samo šest utakmica:

osmina finala
13:30 1C v 4D
16:00 3D v 2C
18:30 3C v 2D
21:00 1D v 4C

President's Cup
09:00 5A v 5B
11:15 5C v 5D

Reprezentaciji BiH su uplanirali da bude četvrta u svojoj skupini pa da igra utakmicu u 21:00, a ako budemo prvi, igralo bi se u 13:30. :D Bit će mijenjanja rasporeda. :lol:
ja bi volio da odigramo jednu bar u skenderiji
jer tad bi sigurno bila puna dvorana i bolje bi izgledao kad se to popuni
a ona Zetra je jos prevelika za nase reprezentacije
al da dolaze neki pjevaci bila bi premala :D

jbmilan
Kontakt:

Post Postao/la jbmilan » 16 jul 2013, 15:07

Pa jbt dan, jel se to sve i jedna utakmica poslije grupne faze igra u Sarajevu samo?? Koja sramota boze dragi, u dvije najgore dvorane :roll:
Amicci Di Nessuno

Vječna Ljubav Čeličnog Grada

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 16 jul 2013, 15:08

jbmilan je napisao/la:Pa jbt dan, jel se to sve i jedna utakmica poslije grupne faze igra u Sarajevu samo?? Koja sramota boze dragi, u dvije najgore dvorane :roll:
Sve su u Sarajevu

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 16 jul 2013, 15:25

BelminM23 je napisao/la:ja bi volio da odigramo jednu bar u skenderiji
Pa igramo, vidiš gore raspored, a mi smo skupina C.

Yebiga, moralo se sve u jedan grad da se smanje putovanja i napori, iako se možda mogla osmina finala i četvrtfinale u dva grada (Banja Luka i Zenica/Ljubuški), a polufinale i utakmice za medalje u Sarajevo... ali dobro, šta je tu je.
Hayley <3

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 16 jul 2013, 15:29

badblueboylivno je napisao/la:
BelminM23 je napisao/la:ja bi volio da odigramo jednu bar u skenderiji
Pa igramo, vidiš gore raspored, a mi smo skupina C.

Yebiga, moralo se sve u jedan grad da se smanje putovanja i napori, iako se možda mogla osmina finala i četvrtfinale u dva grada (Banja Luka i Zenica/Ljubuški), a polufinale i utakmice za medalje u Sarajevo... ali dobro, šta je tu je.
a sad sam malo bolje analizirao to :D

kako god okrenes igramo osminu finala u skenderiji :D

ArthurBishop
Kontakt:

Post Postao/la ArthurBishop » 16 jul 2013, 15:36

slika

slika

Šta sve neće trpiti samo zato što, pazi molim te, igraju i vole svoju državu.
Željezničar za život cijeli!

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 16 jul 2013, 15:40

Al dobro je pa ih znaju ovako iskulirat..bolesnici jedni..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Dajdza
Kontakt:

Post Postao/la Dajdza » 16 jul 2013, 15:46

nije lose,led je probijen i sad malo letimo...slovenci ce nas vjerovatno malo spustiti,sto i nemora biti tako lose.
sto se tice igraca,
Peric 5+ srce,igra,borbenost,sportska inteligencija,bravo decko tako se igra za repku,zato si i pokupio simpatije..
Milas 5 igra najtezu poziciju u odbrani,trosi se puno pa ga to kosta u napadu (mada je napad sasvim ok,jos samo statistika da se popravi),za njegov motiv se ne brinem jer se vec dokazao kao vodja
Malinovic 4 osjeti se povreda,ali kompenzira srcem i borbenoscu,svakako kompletan igrac vjerujem da ce forma rasti, sa razlogom ocekujemo puno od njega. Mozes Dejane,mozes itekako!
Bubalo 4+ nisam previse ocekivao od njega,a dosta je pokazao,brz,odlucan,finta,sut-ok, dosta znaci u repki
Bezbradica 4 korektno.odmjereno,inteligentno,to nam treba..
Milicevic odbrana 5, napad 2..ja nebih dizao previse frke oko napada dok god igra onakvu odbranu jer to podize cijelu ekipu,a mi smo pravi primjer ekipe ako igras jaku odbranu,mozes u napadu praviti svakakve gluposti..svejedno, pobjedjujes.
Zulfic 4 moze to bolje,bolji je igrac od toga da samo stoji na krilu i ceka da mu se nabere visak i da trci kontre,malo vise kontakt igre Muhamede!
Eres 3+ malo zakazuje na taktickom planu (imamo 2 igraca manje on stoji na krilu i pusta da mu igraju flastera,umjesto da dodje i zavrti na sredini,utrci na drugog pivota..izadje na kontra stranu,sta bilo samo da nismo pasivni), realizacija procentualno za krilo onako,ali ono sto je fulao,nije smio..ziceri sami.
Halilkovic 4 dobar,realizacija korektna,radi za bekove,lose ulazi u prostor tj.nikako to treba popraviti i malo bolje graditi sebi prostor.
Gradjan 3, zna uci u prostor,zna se zagraditi,ali voljni momenat je 0 ili ga zeza sindrom prvog promasaja. Prvih 40 minuta protiv madjara-najgori,na kraju nam donese pobjedu sa 3-4 vezana gola,kad su vec Perica flasteriasali izasli duboko na bekove,on proradi-tako treba.Ali tako treba svih 60 min.
Ajkunic 3 prva protiv koreje ok,druga losa,moze on bolje i bit ce bolje,samo da u glavi ne padne. Vjerujem da nece.
Cavar 3+ ok gloman,konstantan,skolovan
Serdarevic 4 drugo poluvrijeme protiv madjara sjajan sto je plod dobre odbrane,ostala 3 poluvremena korektno. Kod oba golmana zabrinjava me par nerezonskih golova,na odlican blok Milasa-primaju gol u blizi ugao sto se ne smije dogadjati,malo vise komunikacije sa blokom nebi skodilo obojici.Steta da ne koriste visinu odbrane za par lakih odbrana,kao sto je to bilo u drugom poluvremenu sa madjarima.

Ostali igraci nisu toliko igrali pa nisam ni mogao ocjeniti,ali je veoma bitno da se prikljuce ekipi zbog sirine igre i turnirskog sistema.
Realno,za ocekivati je da budemo drugi iza Slovenaca,sto je po meni sasvim ok. Ocekujem lagane pobjede protiv Arg i Cng-a,da se nosioci igre odmore,da dobijemo 3-4 nova igraca i mirno udjemo u 2.krug takmicenja.
Sve drugo bi bilo iznenadjenje!đ
izvinjavam se na predugom postu i ev.pravopisnim grekama.
Nasim momcima sretno,a vama pozdrav!

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 16 jul 2013, 16:15

NIsam neki rukometni strucnjak al ocito je da ova nasa mlada repka ima kvalitet. U napadu bih prije svih pohvlaio Perica koji ima rjesenje u svakoj situaciji, te Malinovica koji je protiv Madjara odigrao takticki maestralno i iznervirao ih sa ulascima u prekrsaj. U odbrani se posebno isticu Milas i Bezbradica koji je po meni najaci odbranbeni igrac a zna zabiti i u napadu. Oba golaman su na visini zadatka. Sve u svemu solidna ekipa nadam se prolasku u cetvrtfinale pa mozda i polufinale. A ako i ne bude nista od toga dobicemo nekoliko igraca za seniorsku repku gdje bi konacno trebali izvrstiti podmladjivanje ekipe.

Damian
Kontakt:

Post Postao/la Damian » 16 jul 2013, 16:32

Papastathopoulos je napisao/la:Al dobro je pa ih znaju ovako iskulirat..bolesnici jedni..
to ej zahebanicja ljudi ;)

mislim ovo gore sta mu je ovaj napisao...jbte kakvi crni bolesnici...normalno da ce milas reci to, svaka mu cast, ta nece reci da mu je draza hrvatska :?
RIP CITY!

Dok dišem ja ću živjeti za Modree!

ris

Post Postao/la ris » 16 jul 2013, 17:07

Не & " ' &*АЦ & $ / те ? " " $ ? ".
" у & &, " за & -, " " ", " $...

П.С. & ' & $ " ? " " " " у $. " не & , & је - ? ? & у те ", % се не " првенство у њој, ? & " ", него у " & ? на преграђено $... :roll:
$ је ", %, ", права & $, за ? $ Зетре...
? своје, % туђе!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 16 jul 2013, 17:16

ris je napisao/la:Не & " ' &*АЦ & $ / те ? " " $ ? ".
" у & &, " за & -, " " ", " $...

П.С. & ' & $ " ? " " " " у $. " не & , & је - ? ? & у те ", % се не " првенство у њој, ? & " ", него у " & ? на преграђено $... :roll:
$ је ", %, ", права & $, за ? $ Зетре...
Dobra je i Zetra,ali nije namijenjena za rukomet.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.