FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

storm_raider
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la storm_raider » 17 jul 2013, 18:04

Pa i ne cudi od idiota koji je kaznjen vec jednom zbog nacistickog pozdrava.
Sport je lijek za tijelo i duh.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 17 jul 2013, 18:06

ma yani ce ga dotuci u revansu, klasični parmak :mrgreen:

ps. svaka čast ss.ba još jednom na silnim intervjuima i izvještajima :arrow:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 17 jul 2013, 18:09

Sta sam ja reko da damo podrsku nasim 2 dana pred tekme pa sta god bude i evo vratilo se.Nemoramo proc ali dovoljno je ovo da nemozes docekat utakmicu a jos 7 dana ,pitari su ovo gledali i sjebali se kontali ove godine napokon do titule.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 17 jul 2013, 18:20

Alipasino je napisao/la:Sta sam ja reko da damo podrsku nasim 2 dana pred tekme pa sta god bude i evo vratilo se.Nemoramo proc ali dovoljno je ovo da nemozes docekat utakmicu a jos 7 dana ,pitari su ovo gledali i sjebali se kontali ove godine napokon do titule.
"Evo da napisem e necu se vise javljat dok ne zavrsi tekma sa Plzenom.Moj Zeljo ce dozivjeti do sad najtezi poraz u ligi sampiona ne toliko sto su ovi kvalitetni nego sto smi mi truba zesca a brki porucit da nema vise dzaba ni u babe a kamoli u ligi sampiona."

"Glupo mi pisat ali eto opet cu da ekipa u kojoj igra Colic i Jamak ligu sampiona moze samo primit 5 komada ili vise.Kraj price navijacke.Biti prvak BiH i slavit a otic u Sloveniju i da te tamo nekakvi Aliminijumi rasturaju to nema veze ni sa Osimom ni prijateljskom to je do igraca a igraci pojma nemaju.Ko je jos uspio u fudbalu a nije platio igraca 3 godine.Niko pa ni Zeljo."

"Da skratim mi nikad gori izvukli nikad jaceg protivnika dakle sve do poraza od 7-0 pase jer nece bit ugrozen rekord e preko 7 komada to je vec bruka.Dakle izdrzite zijanite 7-0 nema veze samo preko toga ce bit previse."

:roll:

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 17 jul 2013, 18:22

Amar Osim pregovara sa Damirom Kojasevicom ...

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 17 jul 2013, 18:25

aS_Roma je napisao/la:Amar Osim pregovara sa Damirom Kojasevicom ...
Koji ce nam on q?
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 17 jul 2013, 18:27

ne treba nam messi, volije-snode :lol:

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

htcxone
Kontakt:

Post Postao/la htcxone » 17 jul 2013, 18:34

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... 0467_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

jel ostajete pri svome= ? :mrgreen:
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

kupajte se u smradu titula koje niste osvojili!

31 31 31 31 31 31 31

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 17 jul 2013, 18:38

znas i sam da nije do nas ;)

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 17 jul 2013, 18:41

Moze li Zeljkovic igrati stopera umjesto Kerle?? Nemam ja puno zamjerki ni na Kerlinu igru.. Odigrao je bolje nego sto se od njega ocekivalo.. Zanima me cisto da znam mozemo li koristiti tu opciju u nekim tekmama..

p.s. I ja se nebi puno bunio protiv ove bombe za Kojasevica.. Pogotovo ako Svraka ode.. A i Kojasevic bi bio potpuno drugaciji igrac pod Amarovom palicom.. I mentalno i igracki.. Ali vjerovatno se radi o bombi kojih je, do duse, bilo malo u ovoj pauzi..
Zadnja izmjena: champions1921, dana/u 17 jul 2013, 18:43, ukupno mijenjano 2 puta.
BUDI ŽELJO !!!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 17 jul 2013, 18:41

Alipasino je napisao/la:Sta sam ja reko da damo podrsku nasim 2 dana pred tekme pa sta god bude i evo vratilo se.Nemoramo proc ali dovoljno je ovo da nemozes docekat utakmicu a jos 7 dana ,pitari su ovo gledali i sjebali se kontali ove godine napokon do titule.
Kako te samo nije stid :!:
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 jul 2013, 18:47

htcxone je napisao/la:https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... 0467_n.jpg

jel ostajete pri svome= ? :mrgreen:
8-)

Rado bi mi da igramo na nasem terenu ali on je takav kakav jeste i zato smo primorani na Kosevu igrati, bolje reci to nam je jedina opcija.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Limonene
Kontakt:

Post Postao/la Limonene » 17 jul 2013, 18:50

fedeltafrotta je napisao/la:ne treba nam messi, volije-snode :lol:
pa messi zna igrati tamo-vamo :lol:

Fidelito
Kontakt:

Post Postao/la Fidelito » 17 jul 2013, 18:53

Ekipa Željezničara jučer je napravila poprilično dobar posao u Plzenu. Viktoria iz Plzena je, u sklopu 2. runde kvalifikacija za Ligu prvaka, slavila protiv našeg prvaka sa 4:3, a Želji su se tako otvorila vrata prolaza u 3. pretkolo Lige prvaka.

Naime, u slučaju prolaza plavih u 3. rundu, Željo će biti nosilac, pošto će preuzeti jako visoki koeficijent kojeg je nosila ekipa Viktorije. Tako će Željezničar u 3. rundi izbjeći ekipe poput Celtica, Basela, Steauae, APOEL-a, Austrije, Partizana i Dinama.
Mogući protivnici Željezničara u 3. pretkolu bi mogle biti sljedeće ekipe (računajući da će se ove ekipe, kao favoriti, plasirati u 3. rundu): Sheriff Tiraspol, Maribor, Slovan Bratislava, Elfsborg, Molde, Maccabi Tel Aviv, HJK Helsinki, Ekranas, Neftchi Baku i Dinamo Tbilisi.

Ne smijem ni zamisliti,šta bi se desilo kad bi prošli Plzena,pored svega u trećem predkolu možemo proće sve sem Makabija!

Limonene
Kontakt:

Post Postao/la Limonene » 17 jul 2013, 18:57

Fidelito je napisao/la:Ekipa Željezničara jučer je napravila poprilično dobar posao u Plzenu. Viktoria iz Plzena je, u sklopu 2. runde kvalifikacija za Ligu prvaka, slavila protiv našeg prvaka sa 4:3, a Želji su se tako otvorila vrata prolaza u 3. pretkolo Lige prvaka.

Naime, u slučaju prolaza plavih u 3. rundu, Željo će biti nosilac, pošto će preuzeti jako visoki koeficijent kojeg je nosila ekipa Viktorije. Tako će Željezničar u 3. rundi izbjeći ekipe poput Celtica, Basela, Steauae, APOEL-a, Austrije, Partizana i Dinama.
Mogući protivnici Željezničara u 3. pretkolu bi mogle biti sljedeće ekipe (računajući da će se ove ekipe, kao favoriti, plasirati u 3. rundu): Sheriff Tiraspol, Maribor, Slovan Bratislava, Elfsborg, Molde, Maccabi Tel Aviv, HJK Helsinki, Ekranas, Neftchi Baku i Dinamo Tbilisi.

Ne smijem ni zamisliti,šta bi se desilo kad bi prošli Plzena,pored svega u trećem predkolu možemo proće sve sem Makabija!
mi smo takvi pehovi da bi dobili Maccabi ili Neftchi.

7aprildomemoj

Post Postao/la 7aprildomemoj » 17 jul 2013, 18:59

I Maribora
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 17 jul 2013, 19:00

champions1921 je napisao/la:Moze li Zeljkovic igrati stopera umjesto Kerle?? Nemam ja puno zamjerki ni na Kerlinu igru.. Odigrao je bolje nego sto se od njega ocekivalo.. Zanima me cisto da znam mozemo li koristiti tu opciju u nekim tekmama..

p.s. I ja se nebi puno bunio protiv ove bombe za Kojasevica.. Pogotovo ako Svraka ode.. A i Kojasevic bi bio potpuno drugaciji igrac pod Amarovom palicom.. I mentalno i igracki.. Ali vjerovatno se radi o bombi kojih je, do duse, bilo malo u ovoj pauzi..

To je onaj mali smrdo sto je govorio da nebi nikad u zivotu mogao igrati za Želju. Neka hvala, imamo mi naseg Jamaka.
NO PYRO NO PARTY

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 17 jul 2013, 19:02

Jamak je prof. dr. fudbala/nogometa za messija aka. pixi

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 17 jul 2013, 19:03

Buu je napisao/la:
champions1921 je napisao/la:Moze li Zeljkovic igrati stopera umjesto Kerle?? Nemam ja puno zamjerki ni na Kerlinu igru.. Odigrao je bolje nego sto se od njega ocekivalo.. Zanima me cisto da znam mozemo li koristiti tu opciju u nekim tekmama..

To je onaj mali smrdo sto je govorio da nebi nikad u zivotu mogao igrati za Želju. Neka hvala, imamo mi naseg Jamaka.
Mnogi su to haveru govorili pa su neki posle igrali za nas.. Al haj, da ne pisemo bezveze kada se radi o patki..

@fedeltafrotta Slazem se..

p.s. I dalje me interesuje odgovor na prvi dio posta..
BUDI ŽELJO !!!

Plavetnilo
Kontakt:

Post Postao/la Plavetnilo » 17 jul 2013, 19:09

Nadam se da se nećete ljutiti što ponavljam ovaj post, preporučujem ga od srca i za one koji ne vole dugačke postove, jer nakon svega onog doživljenog sinoć ovaj je post zaslužio da ga se ponovno pročita.
boccaccio je napisao/la:Nas Zeljo je uvijek bio radnicki klub,klub koji kroz istoriju nikada nije imao para,ali klub koji je svojim igrama i srcanoscu uvijek plijenio simpatije publike sirom tadasnje drzave,cak i mnogo sire.
Kao siromasan klub,ja nisam bas siguran da li je Zeljo kroz cijelu svoju postojanost kupovao igrace,igrao se ciframa i obestecenjima.Uvijek su se pojavljivali anonimni igraci,kao Fico Bahtic iz Pofalickog ako se ne varam,Paprica iz Sutjeske iz Foce,Haris Skoro iz Unisa i slicni,Brane Jelusic iz Ilijasa itd itd...i mnogo mnogo nase djece koji su postajali igraci iz one poznate sljake,gdje su gutali prasinu i gdje je svaki klizeci start znacio i ranu na nozi,ali su ta djeca postajali veliki igraci.

Sjecam se one utakmice tadasnjeg prvenstva,Zeljo - C.Zvezda,kada je bilo 3-0 za Zelju,kada su same velicine igrale za protivnika,a nasa ekipa pomijesanog sadrzaja,od onih mladih gdje je tada pripadao i nas Amar Osim,pa do starog lisca Nikica.Na golu stajao dijete od 17 godina,Zeljko Pavlovic.
Naslov sutrasnjeg teksta u oslobodjenju je glasio "PRICA O TRI JUNAKA" . Pricalo se o toj utakmici i o sjajnim stvarima koje je nas tim napravio,i o tri junaka na terenu,Pavlovic,Nikic i trener Miso Smajlovic.Dobili su ocjenu 10 za svoje nastupe.Igrali su za Zeljeznicar.Igrali su za ljubav.Igrali su za publiku. I igrali su velikog srca,hrabro.

Zelju je uvijek to krasilo,ta neka posebnost,onaj šarm koji ti pruza citava atmosfera.Zivjelo se samo za takve stvari.

Zivi se i danas.Jeste malo drugacije,jer nas je rat odvojio od nekih lijepih prica,i Zeljo se kao klub urusio zbog visestrukih protivnika.Onih vanjskih i onih unutrasnjih,gradskih.Prezivio je to nas Zeljo.Nije bilo prvi put da nas se pokusava srusiti,da nestanemo.Srce je branilo da se to desi i danas je Zeljo na naslovnoj najavi kvalifikacija za ligu sampiona.

Kao i uvijek,sa siromastvom se borio,nekada znao doci i do polufinala velikog takmicenja,sa igracima iz Pofalickog,Sutjeske,sa omladincima koji su izrasli iz prasnjave sljake.Nikada Zeljo nije imao uslove za dobar rad.Nikada.

Zadnjih nekoliko godina mi zivimo pricu jednog Zelje koji ce kroz istoriju ostaviti trag i u ovoj drzavi.Opet se nema para,opet se nema uslova,opet dolaze igraci iz Banovica,Kalesije,Srebrenika.Anonimusi.I opet u sklopu sa nasom djecom,koji postaju igraci sa istog sljakastog terena koji je sada prekriven vjestackom travom,gdje trenira vise ekipa istovremeno,gdje nema uslova...postaju igraci.Kao i kroz cijelu istoriju,i nemamo para da placamo obestecenja,da nam dolaze visokorangirani igraci.Ali imamo onaj šarm Amara Osima koji je i sam prolazio kroz tu utakmicu sa C.Zvezdom,zivio je "PRICU O TRI JUNAKA",dok je njegov otac prije toga napisao najzlatniju istoriju naseg kluba kroz uspjehe srca,a ne bogatstvom nekog Seika koji mu je davao novac da kupi Mihajlovica iz Foce.

Ove utakmice lige prvaka,koje danas i u danasnjem vremenu igra nasa svetinja je vrijeme u kojem trebamo biti maksimalno ponosni.Na sve.Na Zelju,na Amara,na igrace,na titule,na trofeje.
Tacno je da nismo dobro prolazili.Tacno je i to da je danas neko novo vrijeme u svijetu fudbala i da se sve gleda kroz novac.Tacno je i to da puno kasnimo za fudbalskom revolucijom u svijetu.Ali najtacnije je da je Zeljo ostao Zeljo,siromasni radnicki klub,koji ce uvijek igrati srcem,pa makar primio 10 golova.Ljubav nikada nece prestati,a proci ce i ovaj period kada pricamo koliko ce nam golova neko dati u evropi.

Neka Zeljo odigra danas hrabro,srcem,za klub,za navijace,neka se stisnu i neka trce.Neka vjeruju u sebe.To je sve sto zelimo.Doci ce kroz koju godinu i momenat radovanja u evropskim utakmicama.Doci ce jer sam siguran da ce "PRICA O NOVIM JUNACIMA" uskoro biti pricana i u novijim generacijama.To je jednostavno ZELJO!

SRETNO PLAVI !
Bez obzira kako prošla uzvratna utakmica treba da zadržimo u sebi ovaj osjećaj sreće i ponosa na Amara i momke.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: dark44, Hrasno15, Lekqqq1921, Levin, Paromlinac i 26 gostiju.