Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

jug-onostalgicar
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la jug-onostalgicar » 15 jul 2013, 12:48

ovo za hajduk ej jer se pokusava uraditi malverzacija sa obe strane.... ameri hoce skoro pa dzaba hajduk, hrvati hoce da ameri plate sve dugove, i jedno i drugo je smijesno i zato dolazi do problema, mada hajduk ovakav kakav je raspasce se ako ko ne uleti, jedan covjek je podigao fudbal u hrvatskoj a to je mamic mrzili ga ili voljeli on je zasluzan za to dakle samo jedan covjek....

a ovo za nase stanje, nema poboljsanja dok ne bude jedinstvena BiH jer entiteti sve koce, lakse je krasti kad je sve podijeljeno pa kad prizivaju mrznju da prikriju malverzacije

za stimanje, mahalske price tipa namjestena tekma siroki željo finale kupa pa pehilj pogodi go za 1-1 al go kakav se ni ne sanja a ne pogadja da bi se namjestilo pa opet ima umno bolesnih koji to nazivaju stelom...

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 15 jul 2013, 12:55

FCS je napisao/la:IZVOR
Korisnik djoleprijedor na moj upit o izvoru:
Čitao sam o tome juče u štampanom izadanju Sportskog Žurnala i Blica,navodno su klubovi pokrenuli tu inicjativu jer se žale na mali broj utakmica(26) te predugu pauzu između polusezona,pa je Savez RS voljan da od sezone 14/15 smanji ligu na 12 timova..Jedino oko čega se trebaju usaglasiti jeset ssitem zakmičenja,da li igrati 3x11 ili 2x11 +plej of,plej aut(10 kola).

Dakle, klubovi su inicijatori promjene. Vide da je ovo drkanje od strane saveza beskorisno i da se ništa neće dirati dok se oni sami ne pokrenu.
Hayley <3

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 15 jul 2013, 12:58

Ja mislim da nije dovoljno samo smanjiti prvu ligu na 10 klubova, nego treba da postoji i jedna druga liga, koja nece biti podijeljena po entitetima. U prvu ligu treba da ulaze jaci timovi, koji su spremni odmah da naprave iskorak, a ne neku epizodnu ulogu kao Gradina ili sto ce vjerovatno uraditi Mladost.

Interes FSRS-a je takav da je tesko i pricati na ovu temu, a kamo li pokrenuti nesto sa mrtve tacke. Sve dok je stanje takvo, mislim da je iluzorno i trositi vrijeme na ovu temu.
#divovi

Damian
Kontakt:

Post Postao/la Damian » 15 jul 2013, 13:02

jug-onostalgicar je napisao/la:ovo za hajduk ej jer se pokusava uraditi malverzacija sa obe strane.... ameri hoce skoro pa dzaba hajduk, hrvati hoce da ameri plate sve dugove, i jedno i drugo je smijesno i zato dolazi do problema, mada hajduk ovakav kakav je raspasce se ako ko ne uleti, jedan covjek je podigao fudbal u hrvatskoj a to je mamic mrzili ga ili voljeli on je zasluzan za to dakle samo jedan covjek....

a ovo za nase stanje, nema poboljsanja dok ne bude jedinstvena BiH jer entiteti sve koce, lakse je krasti kad je sve podijeljeno pa kad prizivaju mrznju da prikriju malverzacije

za stimanje, mahalske price tipa namjestena tekma siroki željo finale kupa pa pehilj pogodi go za 1-1 al go kakav se ni ne sanja a ne pogadja da bi se namjestilo pa opet ima umno bolesnih koji to nazivaju stelom...
nemoj pricat o necem sto ne poznas molim te. :roll:
RIP CITY!

Dok dišem ja ću živjeti za Modree!

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 15 jul 2013, 13:29

MrMuscle je napisao/la:
astra1922 je napisao/la:ovo sto armagedon govori ima pravo sigurno.stimanja u nasim ligama su ocita kako dogovorom dva kluba tako i sa sudijama.u tome prednjaci zeljo nemaju se manijaci sta ljutiti.zeljo jest ime u nasoj ligi i dalje pa na osnovu toga ta stimanja prolaze bez puno hajke
Pa ebemu majku pokazite vise te dokaze da Zeljo namjesta.... Pa ce Amar zavrsiti u zatvoru ( a da nece Ivica mu je stari), a Zeljo u nizem rangu.... Pa uradite to i za drustveno korisno dobro tj. da prosvjetlite nas Zeljovce da navijamo za lopovski klub.... Ah da kako ce te to dokazati kada uopste nemate dokaza ustvari kada klub uopste ne namjesta, da namjesta bilo bi materijala.....

I ne znam sto @aco i administracija ne reaguju na ove ceste podvale i atake na Amarovo i Zeljino postenje i dignitet bez ikakvih dokaza tj. samo na provokacije i laprdanje bez ikakvih dokaza, i na taj nacin manipulisu javnoscu i onim koji ovo citaju da stvore pogresnu sliku jer mislim da se ova tema vrti ukrug vec 4-5 godina, tj. konstantno obmanjivanje i iznosenje lazi i provokacija (da se neko upeca i reaguju psovkom ili sl.) bez ikakvih dokaza, a znamo da je to zabranjeno pravilima foruma...
Mozda se vode onom logikom 1000x recena laz postaje istina.... E pa nece moci, nismo mi Zeljovci ovce, ako ste vi ostali....
Poštenje i dignitet,što me nasmija pravo. :lol: Ovo ne bi bolje ni intelektualac Gojer sročio. :)
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

nkvitez
Kontakt:

Post Postao/la nkvitez » 15 jul 2013, 13:35

jug-onostalgicar je napisao/la:ovo za hajduk ej jer se pokusava uraditi malverzacija sa obe strane.... ameri hoce skoro pa dzaba hajduk, hrvati hoce da ameri plate sve dugove, i jedno i drugo je smijesno i zato dolazi do problema, mada hajduk ovakav kakav je raspasce se ako ko ne uleti, jedan covjek je podigao fudbal u hrvatskoj a to je mamic mrzili ga ili voljeli on je zasluzan za to dakle samo jedan covjek....

Hajduk se druze nikad nece raspasti,dok uz sebe ima Torcidu! pa pogledaj sta ljudi rade za klub,to je nevjerovatno :) prakticki ga odrzavaju na zivotu oni,mada bi bilo dobro da ih kupi netko da ih digne opet u vrh..al da ce se raspast,to nece nikad,samo ce biti kao i sad,financijski slabi ,al opet s ovako mladom ekipom dobro igraju :)

Kod nas da je neki klub u pitanju i da mu se desava kao ovo sad hajduku propao bi isto Grčka,i ne bi se nikad vise vratio u pl.eto primjer slobode,kad fukare ne mogu nista uraditi za klub da se vrati nekako u pl,onda **** sve..Od nasih navijackih skupina,jedino bi Robijaši mogli napraviti neki pritisak na grad,vladajucu struktru(jer su ludi i zive za klub) da promijeni nesto u slucaju kad bi se celiku mozda ovo desilo :)

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 17 jul 2013, 12:04

Čitam da su klubovi dobili neke lopte od saveza.Piše da su Nike, ali zna li neko o kakvim loptama je riječ ? Ove prošlosezonske su stare 6-7 godina minimalno.
DRUG NEBI TI PUNCA

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 18 jul 2013, 00:14

bagrcavi je napisao/la:Čitam da su klubovi dobili neke lopte od saveza.Piše da su Nike, ali zna li neko o kakvim loptama je riječ ? Ove prošlosezonske su stare 6-7 godina minimalno.
Dobili po 25 Nike lopti a jos ce po 25 u toku sezone, nije pisalo o kojim je rijec.
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

AdiRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la AdiRajvosa » 18 jul 2013, 00:17

Kada ce se NAPOKON znati tacni datumi cijele polusezone.

Ima nas koji organizujemo i poslovni i svaki drugi vid zivota :mrgreen: po tim datumima.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 18 jul 2013, 08:36

AdiRajvosa je napisao/la:Kada ce se NAPOKON znati tacni datumi cijele polusezone.

Ima nas koji organizujemo i poslovni i svaki drugi vid zivota :mrgreen: po tim datumima.
Isti sam. :mrgreen:

Svako malo provjeravam, ima li datuma, ali nista. Sta im toliko treba, nije mi jasno.
#divovi

dubioza
Kontakt:

Post Postao/la dubioza » 18 jul 2013, 12:33

AdiRajvosa je napisao/la:Kada ce se NAPOKON znati tacni datumi cijele polusezone.

Evo ti pa se organizuj ;)
http://www.nfsbih.ba/nsbih_userfiles/fi ... 3-2014.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Republika Zenica

dubioza
Kontakt:

Post Postao/la dubioza » 19 jul 2013, 13:24

[youtube][/youtube]
Republika Zenica

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 19 jul 2013, 17:01

Eh ovako. Načuo sam da će se niže lige FBiH "reformisati", da li to znači da će i Premijer Liga biti "reformisana", odnosno da se smanji broj klubova čemu se svi nadamo? Ako neko upućeniji zna neka kaže, a i redakciju sportsport.ba bih zamolio da provjere.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 19 jul 2013, 17:09

Ne vjerujem da ce se to desiti sada jer ubrzo ide prvo kolo PL, mozda za sljedecu sezonu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 19 jul 2013, 17:22

Elegant je napisao/la:Ne vjerujem da ce se to desiti sada jer ubrzo ide prvo kolo PL, mozda za sljedecu sezonu.
Ne mislim ja za ovu sezonu konkretno, nego u bližoj budućnosti.

akva
Kontakt:

Post Postao/la akva » 19 jul 2013, 17:37

Nema ništa od toga za PL,a u nižim ligama FBiH već zadnje 2 godine ima promijena.

EdoBa
Kontakt:

Post Postao/la EdoBa » 19 jul 2013, 21:03

Hoce li se liga smanjiti na 10 klubova i kada ?? :mrgreen:

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 20 jul 2013, 12:54

EdoBa je napisao/la:Hoce li se liga smanjiti na 10 klubova i kada ?? :mrgreen:
13.07 2017 god iz pouzdanih izvora :D

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 21 jul 2013, 12:41

Zar nije 29.02.2017 :lol:

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 21 jul 2013, 15:57

Sta je sa Leotarom, oni su po meni ove godine glavni kandidati za ispadanje. hajd sto se raspadaju nego ih i Grad Trebinje tuzi :S
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []