Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Unknown Genius
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Unknown Genius » 18 jul 2013, 18:38

vopi je napisao/la:
iVar je napisao/la:
vopi je napisao/la:Imam problem sa usb stickom, danas ga kupio i install sve obavio i nece da ga prepozna sad, pisalo da se pojavila greska i da nebi mogao raditi kako treba. Zna li iko do cega bi moglo biti? I kako da to rjesim?
A da probaš na drugom računaru?
E ovako mi se pojavi, i ne ocita ga nikako. Nista probacu na komp. od jarana pa cu vidti sta je za reci.

http://img844.imageshack.us/img844/2752/evz6.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Treba ti driver.
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 18 jul 2013, 18:41

Meni nije nešto drugo jasno. Pa kod mene se usb driver instalira automatski, čim ubacim usb u laptop. Ovdje je neka greška na usb-u ;)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 18 jul 2013, 18:45

Na nekim računarima se zna desiti da neće, kod mene ne, ali sam imao situacija kad drugima pravim računare.

Ima onaj CD što dođe uz PC pa treba sa njega probati instalirati drivere.

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 18 jul 2013, 18:49

Jah, ima i ta..al ja sam dobio samo driver za usb 3.0 :)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

vopi
Kontakt:

Post Postao/la vopi » 18 jul 2013, 19:58

Rjesio sam, ponovo sam instalirao drivere i ide sad :) A juce ga kupim i kontam nesto je usb sjeban, hoce to mene inace.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 18 jul 2013, 23:58

Ono u vezi wireless-a BHTelecoma: nemaju modema na stanju nikakvih, uzeo svoj, odnio njima da konfigurisu to, ustekao kabl i radi normala.

Hvala vam svima..
Support Velez, It's logical! ★

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 21 jul 2013, 09:50

Koliko kosta wireless modem?
Jeli tesko to rucno konfigurisati.

Sent from my GT-S7562 using Tapatalk 4 Beta
Keep walking.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 21 jul 2013, 10:07

ako nisi veliki znalac za konfiguraciju modema i kompjutera onda ti ne preporučam da to radiš sam (a prema tvojim postovima koje sam pročitao vidim da nisi veliki znalac) .. koliko košta , ne znam tačno .. ja sam imao sreće da sam poznavao lika koji tamo radi pa mi je on to sve namjestio . inače bi se i ja načekao puno da dobijem wireless u kući.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 21 jul 2013, 11:45

Moze se naci nov za 40-ak KM...

Sent from my ST23i using Tapatalk 4 Beta
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 21 jul 2013, 13:01

Ma uopće nije komplikovano, nemojte prepadat' momka, pa nije programiranje...spojiš sve žice na odgovarajuće uređaje, ukucaš default IP od rutera, podesiš neke karafeke objašnjenje u uputstvu i eto ga ;)

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 21 jul 2013, 13:12

iVar je napisao/la:Ma uopće nije komplikovano, nemojte prepadat' momka, pa nije programiranje...spojiš sve žice na odgovarajuće uređaje, ukucaš default IP od rutera, podesiš neke karafeke objašnjenje u uputstvu i eto ga ;)
To teško? Hah :lol: :lol: :lol: :lol:

Nego,imam neki problem sa miševima.
Imam dva miša,jedan bezični jedan sa žicom za laptop,neko su vrijeme radili oba,ali nakon nekog vremena ne prepoznaju se.
Oba misa rade,svijetle ali ih laptop ne prepoznaje.
Sad nesto mislim da je do drivera,ali jedan mis je od nepoznatog proizvodaca,a drugi je geniusov.
Kad udjem u C particiju na disku gdje imam sustav instaliram,udjem u neki file gdje mi pise drivers,pa ima lista malo nekih cudnih imena,pa i onih normalni,kao sto je sound,wireless,itd.
Mozda imam tu,ali ne mogu da nadjem.
Da nije do win. updates?
Keep walking.

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 21 jul 2013, 13:27

A da probaš naći drajvere od svog miša? i reinstalirati ih u device manageru!?

Odeš u safe mode i ukloniš driver..restartuješ uđeš normalno pa instaliraš ;)

RickBlaine
Kontakt:

Post Postao/la RickBlaine » 21 jul 2013, 14:45

Laptop iz Njemacke, treba ga prevest na hrvatski/srpski/bosanski. Ako netko zna, bio bih mu zahvalan.
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 21 jul 2013, 14:51

Opet ništa.
Bezični svijetli,i pise da je instaliran pravilno,sve u redu,driveri instalirani,samo ne radi,ne miče se pokazivač.
Ovaj zični zasvijetli 2 sekunde i skroz se ugasi(nema baterije,nego radi preko računala)
U "Uređaji i pisači" mi dodje poruka da je windows našao problem i stoji mi kao neki žuti trokut sa uskljičnikom u kutu ikone uređaja.
Windows je zaustavio ovaj uređaj jer je prijavio probleme. (kôd 43
Ta mi poruka dođe kad udjem u svojstva uređaja.

Opet kažem,mislim da su driveri negdje na c particiji,ali ne znam kako da zaključim da je onaj pravi driver za moj miš.
Lokalni disk (C)---->SwSetup---->Adobe,CyberDVD,AFlash,Drivers,HHneštonešto,MSLight,SunJava,support....
To mi pise to za drivere valjda.Kad udjem naprimjer u datoteku adobe imam setup program na kraju liste i dva puta kliknem i instaliram.
Kad udjem u datoteku "Drivers" imam fileove: Audio,Chipset,IMSM,LAN,Misc,TouchPad,Video i WLAN_B.
I u svakoj od tih datoteka ima program Setup,znači čarobnjak za instaliranje.
Keep walking.

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 21 jul 2013, 14:59

RickBlaine je napisao/la:Laptop iz Njemacke, treba ga prevest na hrvatski/srpski/bosanski. Ako netko zna, bio bih mu zahvalan.
Koji operativni sistem ti je trenutno instaliran?
Ako je polovan laptop, najbolje ti je ponovno dizanje sistema, prilikom instalacije ti izbaci postavke jezika, a i formatiraš sebi HDD usput.

RickBlaine
Kontakt:

Post Postao/la RickBlaine » 21 jul 2013, 15:03

Unknown Genius je napisao/la:Koji operativni sistem ti je trenutno instaliran?
Ako je polovan laptop, najbolje ti je ponovno dizanje sistema, prilikom instalacije ti izbaci postavke jezika, a i formatiraš sebi HDD usput.
Ma nije meni. Rodjak ima taj problem...
XP sustav. Da, polovan.

Ako nema drugog nacina, ponovno dizanje sustava se cini kao najbolja opcija.
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 21 jul 2013, 15:06

:) Ako ne želiš reinstal, uvijek možeš učiniti nešto sa ovim ;)

http://www.skidajmo.com/hr/Croware/Pake ... indows_XP/" onclick="window.open(this.href);return false;

RickBlaine
Kontakt:

Post Postao/la RickBlaine » 21 jul 2013, 15:07

Probao. Ne moze. Ka'e da je instalacija tog sucelja moguca samo ako je sustav na engleskom. Ovaj je na njemackom :D

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 21 jul 2013, 15:12

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 21 jul 2013, 15:15

Malo je to teže prevoditi na naše jezike. Zna se desiti da se pomiješaju prevodi, nešto prevedeno, nešto ne, a ne može se vratiti nazad. Zato je najbolje novi sistem.
Ako je već polovan laptop, bez obzira na jezik je preporučljivo novi sistem dignuti. :)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: BaiMai, Sheyi i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []