Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Edin Džeko
Transfer prozor se zatvara kroz 43+- dana, sto znači, da moze doci do prestupa iz Citya, u pravac ko zna koji.
Ovdje se dosta gotivi tog Jovetiča, jer taj lik osvojio Serie A sa Fiorom?
Ovdje se dosta gotivi tog Jovetiča, jer taj lik osvojio Serie A sa Fiorom?
dobre guzove ima Belma
mislim da Edin mora poraditi na agilnosti, jer ne vjerujem da će Pellegrini tolerisati da mu napadač šeta, kao što je Edin kod Mancinija .. Pellegrini preferiše brz fudbal, pokretne igrače, tako da će Edin morati mrdnuti dupetom .. to mu najviše i zamjeraju navijači Cityja, kažu da je lijen, a kraj sezone je odigrao očajno, stvarno je bila sramota da prima toliku platu i da šeta po terenu, što jest' jest'
Pellegrini će morati puno rotirati, jer ima 4 napadača i dosta ofanzivnih igrača .. tim više jer Nasri dolazi sebi, Milner standarno dobar, David Silva mora igrati, onda Jesus Navas, pa i Jovetić može igrati na krilnoj poziciji
Edin će dobiti šansu, a na njemu je da istu iskoristi .. jer ako je ne iskoristi, eto Negreda
Pellegrini će morati puno rotirati, jer ima 4 napadača i dosta ofanzivnih igrača .. tim više jer Nasri dolazi sebi, Milner standarno dobar, David Silva mora igrati, onda Jesus Navas, pa i Jovetić može igrati na krilnoj poziciji
Edin će dobiti šansu, a na njemu je da istu iskoristi .. jer ako je ne iskoristi, eto Negreda
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
- Goalgetter
- Kontakt:
Zasto automatski mora nesto osvojit, da bi bio dobarBeko je napisao/la: Ovdje se dosta gotivi tog Jovetiča, jer taj lik osvojio Serie A sa Fiorom?
Momak je sa 18 godina bio kapiten Partizana, igrao je dosta dobro u Seriji A, i pokazao i u Ligi prvaka, da se zna nositi sa velikima. Vratio se u staru formu nakon povrede kriznih ligamenata prije 2 godine.. Dovoljno je pratiti utakmice Fiorentine i Crne Gore, i vidi se da se radi o extra napadacu.
Btw.. Ovaj City nakon 3 godine promjeni kompletni napad...
Jovetic i Aguero su jedan tip napadaca.
Dzeko i Negredo su drugi.
Aguero je najkvalitetniji od ove 4-orke i on ce jedini sigurno igrati, s tim da ce valjda Pellegrini skontati da ne moze igrati klasicnu 9-ku protiv svih klubova u Engleskoj te ce Kun najvjerovatnije igrati takozvanog Second Strikera iza pravog Špica.
Jovetic ce biti njegova zamjena jer se Aguero moze povrijediti, igraju na vise frontova i ne moze ni Argentinac ih nositi citavu sezonu znaci mora se odmoriti nekad.
Jovetic je snalazljiv igrac i on kad bi krilo igrao nekad mjesto Milnera snasao bi se.
Ali glavni cilj njegovog dovodjenja je da se prosiri napadacki kadar a ne da bude prvotimac.
Negredo je doveden kao Dzekina konkurencija i tu je iz slicnog razloga kao Jovetic, znaci nije kvalitetniji od Edina ali dobrim igrama i golovima bi ga lahko mogao izbaciti iz prve postave.
Tjerati ce Dzeku da se poboljsa tokom sezona , da odrzava formu i da naravno daje golove.
Sigurno je da ce mu trebati vremena da se navikne na Englesku i Dzeko to treba iskoristiti i dati mu do znanja da je od pocetka do kraja individualno inferiorniji centarfor / zamjena.
Dzeko je taj koji mora da dokaze svima da zasluzuje prvu postavu i da se prestane setati, sklanjati u cosak 16-erca, i postati 3x Agilniji u prijemu lopte.
Naravno ako Pellegrini nastavi taktiku mrcvarenja lopte onda nece moci dati vise golova nego prosle godine.
Sve odbijanac sa 2 metra.
Naravno ne zna se jos kako ce City igrati ali sam uvjeren da ce najcesce biti jedan PoluSpic i jedna prava 9-ka.
Nek se kvalitetniji probije do 1. postave.
Dzeko i Negredo su drugi.
Aguero je najkvalitetniji od ove 4-orke i on ce jedini sigurno igrati, s tim da ce valjda Pellegrini skontati da ne moze igrati klasicnu 9-ku protiv svih klubova u Engleskoj te ce Kun najvjerovatnije igrati takozvanog Second Strikera iza pravog Špica.
Jovetic ce biti njegova zamjena jer se Aguero moze povrijediti, igraju na vise frontova i ne moze ni Argentinac ih nositi citavu sezonu znaci mora se odmoriti nekad.
Jovetic je snalazljiv igrac i on kad bi krilo igrao nekad mjesto Milnera snasao bi se.
Ali glavni cilj njegovog dovodjenja je da se prosiri napadacki kadar a ne da bude prvotimac.
Negredo je doveden kao Dzekina konkurencija i tu je iz slicnog razloga kao Jovetic, znaci nije kvalitetniji od Edina ali dobrim igrama i golovima bi ga lahko mogao izbaciti iz prve postave.
Tjerati ce Dzeku da se poboljsa tokom sezona , da odrzava formu i da naravno daje golove.
Sigurno je da ce mu trebati vremena da se navikne na Englesku i Dzeko to treba iskoristiti i dati mu do znanja da je od pocetka do kraja individualno inferiorniji centarfor / zamjena.
Dzeko je taj koji mora da dokaze svima da zasluzuje prvu postavu i da se prestane setati, sklanjati u cosak 16-erca, i postati 3x Agilniji u prijemu lopte.
Naravno ako Pellegrini nastavi taktiku mrcvarenja lopte onda nece moci dati vise golova nego prosle godine.
Sve odbijanac sa 2 metra.
Naravno ne zna se jos kako ce City igrati ali sam uvjeren da ce najcesce biti jedan PoluSpic i jedna prava 9-ka.
Nek se kvalitetniji probije do 1. postave.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
- DonCorleone
- Kontakt:
Ima formacija dje mogu svi oni igrati bez frke.
--------------------------Hart----------------------------
----Zabaleta--Kompany----Nastasic-----Clichy------
--------------Y. Toure------Fernandinho--------------
--------Silva------------------------------Jovetic------
----------------Aguero----------Dzeko-----------------
I, u cemu je problem
?
--------Silva------------------------------Jovetic------
----------------Aguero----------Dzeko-----------------
I, u cemu je problem
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
ja se još uvijek nadam da će on promijeniti sredinu. sa jedne strane bilo bi dobro da negdje ima stoposto sigurno mjesto u startnoj postavi, zbog dodatnog samouvjerenja i reprezentacije, a sa druge strane zbog tih par eura koje bi mi dobili od toga transfera. elem svima bi valjalo!
--------Navas----------Silva-----------------Jovetic------
------------------------Dzeko-----------------
--------Navas----------Silva-----------------Jovetic------
------------------------Dzeko-----------------
Budi siguran da nece sve utakmice pocinjati , nije Pelle onaj mentol Mancini. Dakako Aguero ce biti prvi izbor ovo sto sam postavio je neka moja ideja i zelja ali sam siguran da ce on i Dzeko biti ispred NegredaAjsKjub je napisao/la:Sigurno ce Aguero sjedit na klupi.
---------------------------Hart--------------------------------
Zabaleta--Kompany--Nastasic---Clichy--
-----Y. Toure-----Barry---------------
-Navas-----Silva------------------------
---------------------Aguero------------
-----------Dzeko-----------------------
Tokom rotacije imaju oni jak i rezervni tim.
-----------------------Pantilimon--------------------
Richards-----Lescott---------Javi Garcia----Kolarov-
-----------Fernandinho----Rodwell----------------
----Milner---------Nasri ( Jovetic )--------------Sinclair----
---------------- Negredo--------------------------
Zabaleta--Kompany--Nastasic---Clichy--
-----Y. Toure-----Barry---------------
-Navas-----Silva------------------------
---------------------Aguero------------
-----------Dzeko-----------------------
Tokom rotacije imaju oni jak i rezervni tim.
-----------------------Pantilimon--------------------
Richards-----Lescott---------Javi Garcia----Kolarov-
-----------Fernandinho----Rodwell----------------
----Milner---------Nasri ( Jovetic )--------------Sinclair----
---------------- Negredo--------------------------
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
Zato ce tu bit Dzeko i Negredo/Jovetic. Jbg.Lucryler je napisao/la:Budi siguran da nece sve utakmice pocinjati , nije Pelle onaj mentol Mancini. Dakako Aguero ce biti prvi izbor ovo sto sam postavio je neka moja ideja i zelja ali sam siguran da ce on i Dzeko biti ispred NegredaAjsKjub je napisao/la:Sigurno ce Aguero sjedit na klupi.
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
Sama cinjenica da je Edin ostao u ekipi govori da trener itekako racuna na njega. To je valjda svima jasno. Dovodjenje jos dva jako dobra napadaca ukazuje na to da se City ove sezone zeli s pravom da bori za titulu na svim frontovima. Ja mislim da je Pelegrini ispravno postupio dovodjenjem dvojice kvalitetnih, ali ipak za klasu slabijih igraca od recimo Cavanija, i to za skoro identicnu svotu novca. To je jedan od glavnih razloga zbog kojih sam ja uvjeren da mu trener vjeruje, jer, u suprotnom bi sigurno posegnuo za nekim ko je bez dvojbe kvalitetniji od naseg igraca. I ja se slazem sa vecinom od vas da Argentinac ima blagu prednost u odnosu na sve ostale napadace, ali se nikako ne slazem sa onima koji smatraju da on ima zacementirano mjesto u prvoj postavi. Mislim da Cileanac u svojoj glavi ima Dzeku u prvoj postavi, tj. u ekipi s kojom ce poceti engleski sampionat. Normalno, to bi bilo idealno za sve nas, jer bi onda sve, iskljucivo sve, bilo na Edinu!
Ne vjerujem i ne bih volio da City igra sa tri napadaca (Dzeko, Aguero i Jovetic), kako su neki ovdje prikazivali u svojim formacijama, gdje bi Crnogorac igrao vise po krilu. Mislim da njega ne treba stavljati na neprirodnu poziciju, jer bi igra kluba iz Mancestera u ovom slucaju bila slicna onoj iz prosle godine - bila bi totalno nepovezana. Smatram da je za City u narednoj sezoni kljucna ta igra po krilu, koja je, slozit cete se, bila na bizarnom nivou prethodnih godina. Dakle, Navasu itekako treba dati prednost, u odnosu na ove kombinacije sa tri naprijed orjentisana igraca. I nas Edin bi trebao profitirati u toj igri, gdje bi ga bukvalno hranili loptama za krilnih pozicija, a on ce ako Bog da biti hladnokrvni egzekutor u tim situacijama. Ja se iskreno nadam i vjerujem da Pelegrini nece gajiti onu dosadnu igru, koja je "krasila" Mancinijev City.
Opet ponavljam, sve je na Edinu koji ce, ako Bog da, dobiti potrebnu rutinu i samopouzdanje kroz igranje vise uzastopnih utakmica, sve drugo vec ima!
Ne vjerujem i ne bih volio da City igra sa tri napadaca (Dzeko, Aguero i Jovetic), kako su neki ovdje prikazivali u svojim formacijama, gdje bi Crnogorac igrao vise po krilu. Mislim da njega ne treba stavljati na neprirodnu poziciju, jer bi igra kluba iz Mancestera u ovom slucaju bila slicna onoj iz prosle godine - bila bi totalno nepovezana. Smatram da je za City u narednoj sezoni kljucna ta igra po krilu, koja je, slozit cete se, bila na bizarnom nivou prethodnih godina. Dakle, Navasu itekako treba dati prednost, u odnosu na ove kombinacije sa tri naprijed orjentisana igraca. I nas Edin bi trebao profitirati u toj igri, gdje bi ga bukvalno hranili loptama za krilnih pozicija, a on ce ako Bog da biti hladnokrvni egzekutor u tim situacijama. Ja se iskreno nadam i vjerujem da Pelegrini nece gajiti onu dosadnu igru, koja je "krasila" Mancinijev City.
Opet ponavljam, sve je na Edinu koji ce, ako Bog da, dobiti potrebnu rutinu i samopouzdanje kroz igranje vise uzastopnih utakmica, sve drugo vec ima!
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Ne mora znaciti mozda nije bilo kvalitetnih ponuda za prodaju,masno su ga platili neće ga dati jeftino,a opet Džeki se ne ide negdje za duplo manju platu i u lošiji klub..ja bi volio da on igra ali hebeno je u City-u tamam ode tevez i balo dođe još 3 nova igrača sve napadkobe24 je napisao/la:Sama cinjenica da je Edin ostao u ekipi govori da trener itekako racuna na njega.
Gledate li vi ove pripremne, ja koliko vidim da trener napad gradi oko Dzeke. I ovi sto su dosli su brzi krilni igraci, sto bi moglo znaciti da bi City mogao igrati s tri ofanzivna gdje je Dzeko kao centralni neizostavan.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
jarane, reći da Pellegrini gradi napad oko Džeke je neozbiljno .. ne kažem da neće biti tako, al' ne znam kako si došao do tog zaključka .. pa Aguero je trenutno povrijeđen, Negred još nije stigao, Jovetić također .. sačekajmo kad svi budu na okupu, ako to uspiju prije početka sezone, pa možda uspijemo odgonetnuti šta planira Pellegrinipropuh je napisao/la:Gledate li vi ove pripremne, ja koliko vidim da trener napad gradi oko Dzeke. I ovi sto su dosli su brzi krilni igraci, sto bi moglo znaciti da bi City mogao igrati s tri ofanzivna gdje je Dzeko kao centralni neizostavan.
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Kako sam dosao tako sto je on jedini klasicni napadac ostalo su brzi, mali pa i krilni napadaci, vidjeces i sam dok se ozbiljnije pocnu tekme igrati, kao sto rekoh velika vjerovatnoca da ce igrati s 3 naprijedJTS je napisao/la:jarane, reći da Pellegrini gradi napad oko Džeke je neozbiljno .. ne kažem da neće biti tako, al' ne znam kako si došao do tog zaključka .. pa Aguero je trenutno povrijeđen, Negred još nije stigao, Jovetić također .. sačekajmo kad svi budu na okupu, ako to uspiju prije početka sezone, pa možda uspijemo odgonetnuti šta planira Pellegrinipropuh je napisao/la:Gledate li vi ove pripremne, ja koliko vidim da trener napad gradi oko Dzeke. I ovi sto su dosli su brzi krilni igraci, sto bi moglo znaciti da bi City mogao igrati s tri ofanzivna gdje je Dzeko kao centralni neizostavan.
I mislim da je Negredo tu kao Dzekina zamjena.
volio bih i ja da Edin bude standardan, svakako računam da će biti ispred Negreda .. al' me brinu Aguero i Jovetić .. jer ako se Pellegrini odluči za jednog napadača i trojicu iza, znači da će to biti Aguero, a iza Jovetić, David Silva i Jesus Navaspropuh je napisao/la:Kako sam dosao tako sto je on jedini klasicni napadac ostalo su brzi, mali pa i krilni napadaci, vidjeces i sam dok se ozbiljnije pocnu tekme igrati, kao sto rekoh velika vjerovatnoca da ce igrati s 3 naprijedJTS je napisao/la:jarane, reći da Pellegrini gradi napad oko Džeke je neozbiljno .. ne kažem da neće biti tako, al' ne znam kako si došao do tog zaključka .. pa Aguero je trenutno povrijeđen, Negred još nije stigao, Jovetić također .. sačekajmo kad svi budu na okupu, ako to uspiju prije početka sezone, pa možda uspijemo odgonetnuti šta planira Pellegrinipropuh je napisao/la:Gledate li vi ove pripremne, ja koliko vidim da trener napad gradi oko Dzeke. I ovi sto su dosli su brzi krilni igraci, sto bi moglo znaciti da bi City mogao igrati s tri ofanzivna gdje je Dzeko kao centralni neizostavan.
a ukoliko bude dva napadača, onda očekujem Edina i Aguera
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Vidjecemo ali sam siguran da nece rotirati kao zabar, a gledajuci ove pripremne, mada one ne pokazuju mnogo cini mi se da ce on biti siguran bar na startu sezone.
Pellegrini bi trebao imati čvrstu ruku i da bira igrače shodno treninzima, dakle zalaganju, formi, itd .. a ne da utuvi sebi u glavu jedan tim, formaciju i da forsira kao Mancini .. očekujem bolje rotiranje igrača od Pellegrinija 
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Mislim da ce biti isto sr*nje i da bi trebao otici dalje. Nebi oni trosili oko 40+ milliona za dva napadaca da je Edin 'glavni'.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Goalgetter, Hajdeee, HariTz i 41 gost.