Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Guarin14
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Guarin14 » 19 jul 2013, 02:34

muXmania je napisao/la:Da su pametni za pocetak da vrate Ibru, odma bi bili 50% jaci plus dva tri dobra igraca I eto skudeta
Da cemo narednih 15 godina sve zivo osvojiti, ne bih prihvatio povratak nosonje..

Takodjer i ja ocekujem da ce Hernanes biti prvo pravo pojacanje 8-)

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 19 jul 2013, 02:40

Genghis je napisao/la:
EnzoFerrari je napisao/la:
JTS je napisao/la:Fiorentina potvrdila preko Twittera da je postignut dogovor sa Man Cityjem oko transfera Jovetića :D
Ode i Marquinhos, dakle odlazi sve sto valja izuzev ono sto valja u Juventusu i Milanu, toliko o ponovo jakoj Serie A, slabo to ide ako iz godine u godinu se seici izivljavaju nad ovom ligom.
Serie A će biti jača ove nego prošle godine, a bila je jača prošle nego pretprošle. Napredak je evidentan.
I ja se slazem apsolutno. Seria A ima napredak i biti ce strasno zanimljiva ove godine.
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 19 jul 2013, 02:43

Najgore sto su oni sad doveli neke igrace koji ce trpiti ovo naglo bogacenje, prvenstveno mislim na Ikardija I Belfodila. Ali svakako na vecini pozicija u ekipi se moze dovesti igrac koji ce biti pojacanje

Handanovic
????------ Ranocchia------- ??????
Isla (?) Guarin Nainggolan (?) ???????
Palacio Hernanes (?)
Ibrahimovic (?)

Ako kvalitetno popune ove upitnike I dovedu igrace pod upitnicima mislim da Juve nebi bio toliko daleko.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 19 jul 2013, 03:47

A šta će to dovesti? U Seriji A nema pet igrača iz svih timova kad sabereš koji bi bili neka pojačanja. Svi zajedno da se udruže, teško bi sastavili konkurentnu ekipu Juventusu....

Ibra, Suarez i ostali klasni ino fudbaleri mogu samo na manageru u Seriji A igrati, eventualno u Juventusu kroz sezonu dvije dok još Juve malo stane na noge, jer ni ovo sad nije dovoljno, a ostale ne vrijedi spominjati...

Kakav napredak lige? Iz godine u godinu idu najbolji igrači, liga je sve slabija i sve je manje love, oko koje se sve vrti. Jedina dobrobit u nedostatku novca je razvijanje mlađih igrača i možda za koju godinu to da rezultat kao kod Nijemaca, ali veliki klubovi ne trpe neuspjeh i nema tu puno vremena da praviš igrače od mladih. Ali eto, izgleda da će se morati zadovoljiti tim....

Uglavnom, ovaj i da kupi Inter, nema od tog ništa, isto ko sa Romom, s tim da će izgubiti značajan dio tradicije kroz porodicu Moratti, što valjda dovoljno govori gdje je u stvari italijanski fudbal došai da se i čast i tradicija prodaje, a neko onda spominje napredak....

Potrebne su suštinske i korijenite promjene, od poboljšanja infrastrukture i pratećih sadržaja, što bi vratilo publiku na stadione i što je osnovni preduslov za jake sponzore i kapital, do reorganizacije takmičenja i smiješne Upravljačke strukture koja je i dovela Calcio na ovako niske grane, te koja ga srozava iz godine u godinu kroz razne afere koje se ponavljaju.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 jul 2013, 04:03

http://www.transfermarkt.de/de/serie-a/ ... b_IT1.html

Svi dosadašnji transferi u Seria A.

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 19 jul 2013, 07:40

muXmania je napisao/la:Najgore sto su oni sad doveli neke igrace koji ce trpiti ovo naglo bogacenje, prvenstveno mislim na Ikardija I Belfodila. Ali svakako na vecini pozicija u ekipi se moze dovesti igrac koji ce biti pojacanje

Handanovic
????------ Ranocchia------- ??????
Isla (?) Guarin Nainggolan (?) ???????
Palacio Hernanes (?)
Ibrahimovic (?)

Ako kvalitetno popune ove upitnike I dovedu igrace pod upitnicima mislim da Juve nebi bio toliko daleko.
Bez Kovacica i Juana Jesusa i da ulozi koliko god hoce u ovu ekipu to ne ide...

Jedino sto bi mogli ocekivati dolaskom Tohira je da zadrzimo ovih 4-5 igraca koji cine kostur ekipe i to je to...On je tu da bi klub konacno poceo poslovati pozitivno i da se vjerovatno pripreme pare za stadion. A cisto sumnjam da ce MM dati vise od 40% dionica, barem ja ne bih volio to...

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 19 jul 2013, 08:44

Sarajevo1946 je napisao/la:A šta će to dovesti? U Seriji A nema pet igrača iz svih timova kad sabereš koji bi bili neka pojačanja. Svi zajedno da se udruže, teško bi sastavili konkurentnu ekipu Juventusu....

Ibra, Suarez i ostali klasni ino fudbaleri mogu samo na manageru u Seriji A igrati, eventualno u Juventusu kroz sezonu dvije dok još Juve malo stane na noge, jer ni ovo sad nije dovoljno, a ostale ne vrijedi spominjati...

Kakav napredak lige? Iz godine u godinu idu najbolji igrači, liga je sve slabija i sve je manje love, oko koje se sve vrti. Jedina dobrobit u nedostatku novca je razvijanje mlađih igrača i možda za koju godinu to da rezultat kao kod Nijemaca, ali veliki klubovi ne trpe neuspjeh i nema tu puno vremena da praviš igrače od mladih. Ali eto, izgleda da će se morati zadovoljiti tim....

Uglavnom, ovaj i da kupi Inter, nema od tog ništa, isto ko sa Romom, s tim da će izgubiti značajan dio tradicije kroz porodicu Moratti, što valjda dovoljno govori gdje je u stvari italijanski fudbal došai da se i čast i tradicija prodaje, a neko onda spominje napredak....

Potrebne su suštinske i korijenite promjene, od poboljšanja infrastrukture i pratećih sadržaja, što bi vratilo publiku na stadione i što je osnovni preduslov za jake sponzore i kapital, do reorganizacije takmičenja i smiješne Upravljačke strukture koja je i dovela Calcio na ovako niske grane, te koja ga srozava iz godine u godinu kroz razne afere koje se ponavljaju.
Juve jeste jak , ali ovaj dio posta odiše prevelikom arogancijom. Nema ni Juve ekipu kao što ima recimo Bayern , Barcelona , Real , pa i Chelsea i još neki, pa da je toliko dominantan na svakoj poziciji u timu. Dvije ekipe koje su po mnogima najbliže Juventusu su Napoli i Milan , uz dva- tri adekvatna pojačanja na određenim pozicijima i te dvije ekipe mogu u realnu utrku za Scudetto. A ne sad biti toliko bahat i pričati o tome da u čitavoj ligi nema igrača od kojih se može sastaviti odlična ekipa koja bi parirala Juventusu.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 19 jul 2013, 09:45

Sarajevo1946 je napisao/la: Uglavnom, ovaj i da kupi Inter, nema od tog ništa, isto ko sa Romom, s tim da će izgubiti značajan dio tradicije kroz porodicu Moratti, što valjda dovoljno govori gdje je u stvari italijanski fudbal došai da se i čast i tradicija prodaje, a neko onda spominje napredak....
Ovom logikom je engleska liga davno dotakla dno :D
Il Club più titolato al mondo!

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 19 jul 2013, 09:46

sarajlija glumi,,ali nikako mi nije jasno zasto kada se pise o antijuve,uglavnom se pise o Napoliju i Milanu kada,ja mislim,Fiorentina ce biti jaca od oba ova tima,, :roll:
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 19 jul 2013, 09:50

Zbog ugleda , strasti i tradicije Serie A je došla u ovu situaciju. Treba shvatiti da je fudbal postao samo biznis i ništa više od toga , zato treba dopustiti i podržati ulazak stranih investitora u italijanski fudbal.

@adointer Niko ne piše "antijuve" , već se realno sagledavaju stvari. Piše se o Napoliju i Milanu jer su to dva tima koja su prosle godine bili drugi odnono treći i samim tim ubrojeni su kao najbliži Juventusu. Naravno da će Fiorentina biti jaka ove sezone , Roma isto pravi jako dobar posao a i Inter će se dići ako je istina za ovog stranca koji ih je navodno preuzeo.
-Rui Costa-

EnzoFerrari
Kontakt:

Post Postao/la EnzoFerrari » 19 jul 2013, 10:01

Jbes ti ovo vrijeme kad Hulk i Negredo zajedno vrijede 90 miliona.Hulk i Negredo, pa ti likovi bi 90-tih godina igrali za tadasnji Udinese ili Schalke i molili Boga da igraju Kup UEFA.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 19 jul 2013, 10:41

francobaresi je napisao/la:Zbog ugleda , strasti i tradicije Serie A je došla u ovu situaciju. Treba shvatiti da je fudbal postao samo biznis i ništa više od toga , zato treba dopustiti i podržati ulazak stranih investitora u italijanski fudbal.

@adointer Niko ne piše "antijuve" , već se realno sagledavaju stvari. Piše se o Napoliju i Milanu jer su to dva tima koja su prosle godine bili drugi odnono treći i samim tim ubrojeni su kao najbliži Juventusu. Naravno da će Fiorentina biti jaka ove sezone , Roma isto pravi jako dobar posao a i Inter će se dići ako je istina za ovog stranca koji ih je navodno preuzeo.
ma meni ne moze niko dokazat da je Milan bio bolji od Fiorentine,,ja znam sto je Milan treci i bezveze je pisat o tome,,i ti znas ali neces nikad priznat i to je to,,samim tim se pise da je Milan zajedno sa Napolijem antijuve,,a ja i dalje tvrdim da je to,nakon prodaje Cavanija,Fiorentina.
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 jul 2013, 10:43

masteRofPoker je napisao/la:
Genghis je napisao/la: Serie A će biti jača ove nego prošle godine, a bila je jača prošle nego pretprošle. Napredak je evidentan.
I ja se slazem apsolutno. Seria A ima napredak i biti ce strasno zanimljiva ove godine.

Ne može napredovati ako maltene svake sezone najbolji igrači odlaze iz lige.Prošle godine je to bio Ibra i Silva sad Jovetić i Cavani.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 19 jul 2013, 10:59

Saurman je napisao/la:
masteRofPoker je napisao/la:
Genghis je napisao/la: Serie A će biti jača ove nego prošle godine, a bila je jača prošle nego pretprošle. Napredak je evidentan.

Ne može napredovati ako maltene svake sezone najbolji igrači odlaze iz lige.Prošle godine je to bio Ibra i Silva sad Jovetić i Cavani.
svake sezone ulaze novi igraci i svake sezone bude extra igraca,,ne treba gledati samo na to da je otisao Ibra,otisao Silva,otisao Lavezzi,otisao,Pastore,otisao Cavani,,zasto se daje tolika znacajnost tome a nije se davala onom "dosao Ibra,dosao,Silva,dosao Lavezzi,dosao Jovetic,dosao Cavani,dosao Pastore"?dosli su i Tevez,Llorente,Kovacic,Pogba,Giuseppe Rossi,Gomez,Pjanic itd,,znaci jedan Marquinhos je bitan kada odlazi iz Rome a nije bitan kada dolazi u Romu?? :shock:

Pogba

Serie A

Post Postao/la Pogba » 19 jul 2013, 11:04

Samo slijepci mogu tvrditi da Serie A ne napreduje.

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk 2
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

BakaSliskovic
Kontakt:

Post Postao/la BakaSliskovic » 19 jul 2013, 11:12

Mislim da bi nakon dugo vremena Roma mogla ove sezone napasti scudetto...imaju dobar spoj mladosti i iskustva, samo im treba jedan siguran golman - zadnjih godina nisu baš imali sreće s golmanima, ili su bili ozljeđeni ili su kiksali ko početnici...
Ko igra za raju, a zanemaruje taktiku, završiće karijeru u nižerazrednom Vratniku.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 19 jul 2013, 11:21

Saurman je napisao/la: Ne može napredovati ako maltene svake sezone najbolji igrači odlaze iz lige.Prošle godine je to bio Ibra i Silva sad Jovetić i Cavani.

Kako ne moze napredovati, kada je dosao El Torero aka Der Bomber, koji dok "udari sakom o saku" - eto ti 30+ golova u "smijesnoj Mafia A ligi" :?:

Tevez, Llorente i (pretpostavljam) Higuain su dovoljno da se nadomesti odlazak jednog Stevana Jovetica, zar ne :?:

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 19 jul 2013, 11:26

Jovetic je super igrac , ali mislim da je malo precjenjen. Njegov odlazak nije veliki gubitak za ligu.
-Rui Costa-

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 19 jul 2013, 11:30

Pogba je napisao/la:Samo slijepci mogu tvrditi da Serie A ne napreduje.

Crta se povlaci 3.9. kada ce valjda biti zatvoren mercato.Na mesec i po do kraja istog, tvrditi jedno ili drugo je preuranjeno.

Za sada je:
Juventus2013>>Juventus2012
Napoli2013<Napoli2012
Milan2013=Milan2012
Fiorentina2013>Fiorentina2012
Lazio2013>Lazio2012
Roma2013>Roma2012
Inter2013=Inter2012

Dakle, kvalitativni skok su za sada ostvarili Juventus, Firenca, Lazio i Roma, dok su Milan i Inter tu negde u igrackom potencijalu sa proslogodisnjim sastavima, a samo je Napoli opao - zna se i zbog cega.

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 19 jul 2013, 13:22

MaGiCa je napisao/la:
Pogba je napisao/la:Samo slijepci mogu tvrditi da Serie A ne napreduje.

Crta se povlaci 3.9. kada ce valjda biti zatvoren mercato.Na mesec i po do kraja istog, tvrditi jedno ili drugo je preuranjeno.

Za sada je:
Juventus2013>>Juventus2012
Napoli2013<Napoli2012
Milan2013=Milan2012
Fiorentina2013>Fiorentina2012
Lazio2013>Lazio2012
Roma2013>Roma2012
Inter2013=Inter2012

Dakle, kvalitativni skok su za sada ostvarili Juventus, Firenca, Lazio i Roma, dok su Milan i Inter tu negde u igrackom potencijalu sa proslogodisnjim sastavima, a samo je Napoli opao - zna se i zbog cega.
Inter sa Campagnarom u odbrani,Icardijem i Belfodilom u napadu i Mazzarrijem na klupi nije nikako isti kao prosle godine

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.