HŠK Zrinjski - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,Pasha

ZrinjskiMostar
Kontakt:

Re: HŠK Zrinjski

Post Postao/la ZrinjskiMostar » 19 jul 2013, 09:17

Trener je bio jedan od glavnih krivaca za primljen gol, jednostavno ne osjeca igru i nema prave reakcije u pravo vrijeme a žalosno je da to amateri vide.Nakon crvenog i izlaska Pere krpi rupu pomjeranjem crnova na njegovo mjesto a njihov trener uvodi u igru jakog igrača na toj poziciji. Crnov koji je bio jedan od bolji prvo poluvrijeme dosta se potrošio a pogotovo igranjem na ne prirodnoj poziciji bilo je kobno! Naravno, nije samo ovo razlog ali krivo mi je što se neradi kako treba..Stoperi su nam katastrofa Aničić svaku glavom je spustio njihovim igračima na noge iz jedne takve situacije Pero je napravio faul i drugi žuti dobio.Savić dosta spor nije da nezna nego nemože! Popović ne može niti nije prava špica nego polu špica i može igrati iza napadaca i tu se najbolje snalazi. Treba nam dobar štoper, zadnji vezni, lijevi bočni i konačno prava špica...Botev je jači od nas za Onoga štopera crnju i onoga špica, ostalo klasika!

SirokiZg
Kontakt:

Post Postao/la SirokiZg » 19 jul 2013, 10:08

Neki od vas stvarno nisu realni kada vidim ovakve komentare.
Odigrali ste dosta dobru utakmicu jučer gdje ste pokazali jako velik napredak naspram prošle godine.
Da nije stojkić 2 jako glupa faula napravio, ne bi bilo potrebe za micanjem crnova na beka.
Ali koga imate uopće kao 2.opciju za tu poziciju?
I zrinjskimostar, nisi u pravu, njihov najjači igrač je uveden kao centrali špic igrač, ne kao desno krilo, tako da niti tu nisi u pravu kada okrivljavaš trenera za taj potez.

Unatoč tome svemu ste imali 3-4 jako dobre šanse u 2.poluvremenu da zabijete 2.gol- miličević, đurić, muminović i mislim simeunović.

Kada neki ovdje počnu pričati da popović ne valja kao špica, da štoperi nisu dovoljno dobri (ok, tu se slažem da ponekad nisu reagirali kako treba u 2.poluvremenu, ali za to je i vezna linija kriva)

Po meni je najveći krivac za to što niste jučer uspjeli pero stojkić sa 2 ultra glupa faula i time je ostavio momčad na cjedilu.
Neki će reći sudac je kriv, ali ako si vidio da ima takve reakcije na faulove, onda ne smiješ ti biti taj koji će ih raditi a imaš već žuti karton na leđima.

U uzvratu imate šanse ako zabijete gol u 1.poluvremenu jer će onda botev morati ići na sve ili ništa a imate simeunovića i crnova koji mogu pobjeći uz neku kontru ili polukontru.
Samo hrabro susjedi i sve je moguće u uzvratu.
Ne budite tako negativni i bez uvrede, sjetite se samo kako ste prošle godine izgledali na terenu i koliki je to sad napredak.

ZrinjskiMostar
Kontakt:

Post Postao/la ZrinjskiMostar » 19 jul 2013, 10:20

SirokiZg je napisao/la:Neki od vas stvarno nisu realni kada vidim ovakve komentare.
Odigrali ste dosta dobru utakmicu jučer gdje ste pokazali jako velik napredak naspram prošle godine.
Da nije stojkić 2 jako glupa faula napravio, ne bi bilo potrebe za micanjem crnova na beka.
Ali koga imate uopće kao 2.opciju za tu poziciju?
I zrinjskimostar, nisi u pravu, njihov najjači igrač je uveden kao centrali špic igrač, ne kao desno krilo, tako da niti tu nisi u pravu kada okrivljavaš trenera za taj potez.

Unatoč tome svemu ste imali 3-4 jako dobre šanse u 2.poluvremenu da zabijete 2.gol- miličević, đurić, muminović i mislim simeunović.

Kada neki ovdje počnu pričati da popović ne valja kao špica, da štoperi nisu dovoljno dobri (ok, tu se slažem da ponekad nisu reagirali kako treba u 2.poluvremenu, ali za to je i vezna linija kriva)

Po meni je najveći krivac za to što niste jučer uspjeli pero stojkić sa 2 ultra glupa faula i time je ostavio momčad na cjedilu.
Neki će reći sudac je kriv, ali ako si vidio da ima takve reakcije na faulove, onda ne smiješ ti biti taj koji će ih raditi a imaš već žuti karton na leđima.

U uzvratu imate šanse ako zabijete gol u 1.poluvremenu jer će onda botev morati ići na sve ili ništa a imate simeunovića i crnova koji mogu pobjeći uz neku kontru ili polukontru.
Samo hrabro susjedi i sve je moguće u uzvratu.
Ne budite tako negativni i bez uvrede, sjetite se samo kako ste prošle godine izgledali na terenu i koliki je to sad napredak.
Da uveden je centralni špic koji je između ostalog dao gol po lijevom boku kojeg nije imao tko zatvoriti :D

SirokiZg
Kontakt:

Post Postao/la SirokiZg » 19 jul 2013, 10:25

Pa kog bi ti tamo stavio eto kad si trener i po? :)

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 19 jul 2013, 10:28

Seeding pots
Group 1: Seeded
Trabzonspor AŞ (TUR)/Derry City FC (IRL), FC Chornomorets Odesa (UKR)/FC Dacia Chisinau (MDA), Maccabi Haifa FC (ISR)/FC Khazar Lankaran (AZE), FC Astra Ploieşti (ROU)/AC Omonia (CYP), Udinese Calcio (ITA), Club Brugge KV (BEL)

Unseeded
WKS Śląsk Wrocław (POL)/FK Rudar Pljevlja (MNE), FK Ventspils (LVA)/AS Jeunesse Esch (LUX), FC Irtysh Pavlodar (KAZ)/NK Široki Brijeg (BIH), IFK Göteborg (SWE)/AS Trenčín (SVK) , FC Dinamo Minsk (BLR)/NK Lokomotiva Zagreb (CRO) , FK Crvena Zvezda (SRB)/ÍBV Vestmannaeyjar (ISL)

Group 2: Seeded
Breidablik (ISL)/SK Sturm Graz (AUT), Swansea City FC (ENG), FC Zürich (SUI) , FC Honka Espoo (FIN)/KKS Lech Poznań (POL), Vitesse (NED), FK Jagodina (SRB)/FC Rubin Kazan (RUS)

Unseeded
Randers FC (DEN), Skonto FC (LVA)/FC Slovan Liberec (CZE), FC Petrolul Ploieşti (ROU)/Vikingur (FRO), VMFD Žalgiris (LTU)/FC Pyunik (ARM), IL Hødd (NOR)/FC Aktobe (KAZ), Malmö FF (SWE)/Hibernian FC (SCO)

Group 3: Seeded
PFC Beroe Stara Zagora (BUL)/Hapoel Tel-Aviv FC (ISR), Sevilla FC (ESP) , FC Metalurh Donetsk (UKR), FC Kuban Krasnodar (RUS), FC Dila Gori (GEO)/Aalborg BK (DEN), FC Differdange 03 (LUX)/FC Utrecht (NED)

Unseeded
Tromsø IL (NOR)/FC İnter Bakı (AZE), FK Kukësi (ALB)/FK Sarajevo (BIH), HNK Hajduk Split (CRO)/FK Turnovo (MKD), Motherwell FC (SCO), FC Levadia Tallinn (EST)/CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu (ROU), FK Mladost Podgorica (MNE)/FK Senica (SVK)

Group 4: Seeded
NK Olimpija Ljubljana (SVN)/MŠK Žilina (SVK), AS Saint-Étienne (FRA), Anorthosis Famagusta FC (CYP)/Gefle IF (SWE), VfB Stuttgart (GER), Strømsgodset TF (NOR)/Debreceni VSC (HUN), SK Rapid Wien (AUT)

Unseeded
Asteras Tripolis FC (GRE), Qarabağ FK (AZE)/GKS Piast Gliwice (POL), FK Jablonec (CZE), HŠK Zrinjski (BIH)/PFC Botev Plovdiv (BUL), HNK Rijeka (CRO)/Prestatyn Town FC (WAL), FC Shakhtyor Soligorsk (BLR)/FC Milsami Orhei (MDA)

Group 5: Seeded
GD Estoril-Praia (POR), AC Sparta Praha (CZE)/BK Häcken (SWE), Bursaspor (TUR), Rosenborg BK (NOR)/Saint Johnstone FC (SCO), KR Rejkyavík (ISL)/R. Standard de Liège (BEL)

Unseeded
Valletta FC (MLT)/FC Minsk (BLR), FK Vojvodina (SRB)/Budapest Honvéd FC (HUN), Skoda Xanthi FC (GRE)/Linfield FC (NIR), Hapoel Ramat Gan FC (ISR), FC Thun (SUI)/FC Chikhura Sachkhere (GEO)

ZrinjskiMostar
Kontakt:

Post Postao/la ZrinjskiMostar » 19 jul 2013, 10:50

SirokiZg je napisao/la:Pa kog bi ti tamo stavio eto kad si trener i po? :)
Evo kad me već pitaš da ti i odgovorim prijatelju!

1. Ne bih dozvolio kao trener da ostanemo na jednom levom bočno igraču Peri Stojkiću ( Žuržinov je odličan igrač koji može kad hoće i mislim da se sa njim trebao produžiti ugovor) ozbiljan trener mora imati opciju za tu poziciju prije utakmice uigrano na treningu ! Pero je mogao napustiti teren i zbog ozljede isto bi se desilo jeli tako???
2. Cijelu polusezonu mu je igrao josip Sesar tu poziciju dok je Pero bio out zašto njega nije ostavio kao opciju i pripremao za ove utakmice kad trenutno nemamo boljeg???

Mnogo upitnika stoji iza renomiranog trenera ?

Ono što bih ja uradio stavio bih igrača kojem je to prirodna pozicija pogotovo u situaciji kad je onaj uveo onoga špica jer su nam štoperi katastrofa.

Također bih popunio sredinu terena veznim igračima recimo izbacio bi i onako nekorisnog Popovića koji je bio zatvoren od kvalitetnog njihovog stopera i uveo Vučinu Š. onda bih izveo Muminovića i umjesto njega stavio Miličevića i zadnjiih 10 minuta bi uveo umjesto iznemoglog Crnova Bekića pokušao zabiti koji gol...

Ovo su sve stari koje se rade i uigravaju na treninzima a na žalost toga nema, trener mora da ima viziju igre u svakoj situaciji i sa igračem manje ili obratno. Dosta stvari taktičke prirode se rade u dvorani sa projektorom gdje se igračima poslje treninga objašnjava , crta kako se treba postaviti u određenim fazama igre ali ni toga nema!

Gledao sam utakmicu sa još par iskusnih trenera i svi smo se složili da je utakmica bila pravi test za trenera i sa malo boljom postavkom moglo se i bolje napraviti ali naravno da se osjeti pomak u igru u odnosu na prije!

SirokiZg
Kontakt:

Post Postao/la SirokiZg » 19 jul 2013, 11:22

ZrinjskiMostar je napisao/la:

1. Ne bih dozvolio kao trener da ostanemo na jednom levom bočno igraču Peri Stojkiću ( Žuržinov je odličan igrač koji može kad hoće i mislim da se sa njim trebao produžiti ugovor) ozbiljan trener mora imati opciju za tu poziciju prije utakmice uigrano na treningu ! Pero je mogao napustiti teren i zbog ozljede isto bi se desilo jeli tako???
2. Cijelu polusezonu mu je igrao josip Sesar tu poziciju dok je Pero bio out zašto njega nije ostavio kao opciju i pripremao za ove utakmice kad trenutno nemamo boljeg???

Ono što bih ja uradio stavio bih igrača kojem je to prirodna pozicija pogotovo u situaciji kad je onaj uveo onoga špica jer su nam štoperi katastrofa.

Također bih popunio sredinu terena veznim igračima recimo izbacio bi i onako nekorisnog Popovića koji je bio zatvoren od kvalitetnog njihovog stopera i uveo Vučinu Š. onda bih izveo Muminovića i umjesto njega stavio Miličevića i zadnjiih 10 minuta bi uveo umjesto iznemoglog Crnova Bekića pokušao zabiti koji gol...

Ovo su sve stari koje se rade i uigravaju na treninzima a na žalost toga nema, trener mora da ima viziju igre u svakoj situaciji i sa igračem manje ili obratno. Dosta stvari taktičke prirode se rade u dvorani sa projektorom gdje se igračima poslje treninga objašnjava , crta kako se treba postaviti u određenim fazama igre ali ni toga nema!

Gledao sam utakmicu sa još par iskusnih trenera i svi smo se složili da je utakmica bila pravi test za trenera i sa malo boljom postavkom moglo se i bolje napraviti ali naravno da se osjeti pomak u igru u odnosu na prije!
A kad si već tako pametan eto ti mog odgovora. :)

Ako je trener još prije 2-3 mjeseca rekao da mu treba lijevi bek, a nitko nije doveden na toj poziciji- čija je to krivica?
Da li uprava dovodi igrače i plaća ih ili trener?
Sa crnovom je htio zatvoriti tu stranu jer zna da to može odigrati a ujedno i povući koju kontru naprijed umjesto da uvede nekog tko ne može igrati po lijevoj strani i ne zna povući prema naprijed.
Pogotovo nakon što je i njihov igrač dobio crveni karton, zašto zatvarat utakmicu u 46.minuti ako imate jednak broj igrača na terenu.

Znači ti bi ostavio na strani jedinog napadača? šta bi kao guardiola igrao 4-7-0???
Miličević još nije spreman po meni nakon svjetskog prvenstva i jučer je to pokazao jer unatoč tome što je samo igrao pola sata nije nekoliko puta dobro zatvorio sredinu pa su protivnici bili opasni.

Ne kažem da trener nije imao određenih propusta- po meni je savića trebao ranije izvaditi van i bekića isto možda ranije ubaciti jer se vidjelo da se popović istrošio sam u špici.
Ali ti tu pričaš kao da se igralo protiv andoraca a ne protiv bugara čija momčad vrijedi nekoliko puta više od momčadi zrinjskog.
De malo pokucajte po svojoj glavi i dopustite da realnost uđe u nju.

Sa kojim si to iskusnim trenerima gledao utakmicu? Daj da i to čujem. :)

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 19 jul 2013, 11:24

Jel Arezina jos kod vas

zlockob
Kontakt:

Post Postao/la zlockob » 19 jul 2013, 11:43

Sretno Zrinja
...to je više od ljubavi...
...i opet sanjam tisuće te bodre...

ZrinjskiMostar
Kontakt:

Post Postao/la ZrinjskiMostar » 19 jul 2013, 12:00

Ako je trener još prije 2-3 mjeseca rekao da mu treba lijevi bek, a nitko nije doveden na toj poziciji- čija je to krivica? Isključiva krivica trenera! Zakačio se poslje kup utakmice Zrinjski-Željo sa Žuržinov a on mu je bio najbolji igrač te utakmice i malo je falilo da ga zabije...Trener se ne može osloniti da mu uprava servira kvalitena pojačanja na svim pozicijama koje poželi jer bi trebao i trener da zaradi svoju plaču!
Zašto nije Sesara ili nekog igrača afiirmirao?
Da li uprava dovodi igrače i plaća ih ili trener? Uprava ne dovodi igrače samo ih plaća kao i trenera na njegovu preporuku i inicijativu preko ugovorno vezanog managera za taj klub ili više njih koji trebaju da stupe u kontakt sa igračima jer članovi uprave nisu i ne moraju biti aktivni bivši igrači poznavaoci sporta, nogometa Uprava obavi finacijski razgovor sa igračima kao zadnji čin!
SirokiZg je napisao/la:
ZrinjskiMostar je napisao/la:

A kad si već tako pametan eto ti mog odgovora. :)

Ako je trener još prije 2-3 mjeseca rekao da mu treba lijevi bek, a nitko nije doveden na toj poziciji- čija je to krivica?
Da li uprava dovodi igrače i plaća ih ili trener?
Sa crnovom je htio zatvoriti tu stranu jer zna da to može odigrati a ujedno i povući koju kontru naprijed umjesto da uvede nekog tko ne može igrati po lijevoj strani i ne zna povući prema naprijed.
Pogotovo nakon što je i njihov igrač dobio crveni karton, zašto zatvarat utakmicu u 46.minuti ako imate jednak broj igrača na terenu.

Znači ti bi ostavio na strani jedinog napadača? šta bi kao guardiola igrao 4-7-0???
Miličević još nije spreman po meni nakon svjetskog prvenstva i jučer je to pokazao jer unatoč tome što je samo igrao pola sata nije nekoliko puta dobro zatvorio sredinu pa su protivnici bili opasni.

Ne kažem da trener nije imao određenih propusta- po meni je savića trebao ranije izvaditi van i bekića isto možda ranije ubaciti jer se vidjelo da se popović istrošio sam u špici.
Ali ti tu pričaš kao da se igralo protiv andoraca a ne protiv bugara čija momčad vrijedi nekoliko puta više od momčadi zrinjskog.
De malo pokucajte po svojoj glavi i dopustite da realnost uđe u nju.

Sa kojim si to iskusnim trenerima gledao utakmicu? Daj da i to čujem. :)

Bertone7
Kontakt:

Post Postao/la Bertone7 » 19 jul 2013, 13:13

Stuttgart. :mrgreen:

Damian
Kontakt:

Post Postao/la Damian » 19 jul 2013, 13:14

ako prodjemo idemo na stuttgart 8-) 8-) :mrgreen:
RIP CITY!

Dok dišem ja ću živjeti za Modree!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 19 jul 2013, 13:14

stuttgart!

ekstra

isti dan u mostaru stuttgart, a na pecari udinese..iako je pitanje hocete li vi moc igrat u mostaru 3.
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 19 jul 2013, 13:17

Vedo budi milostiv i reci svojima da ne ponizavaju bh fudbal :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 19 jul 2013, 13:39

Kevin je napisao/la: isti dan u mostaru stuttgart, a na pecari udinese..iako je pitanje hocete li vi moc igrat u mostaru 3.
I mene to zanima. Koje je kategorije Bijeli Brijeg? Ako je druge kategorije, to je dovoljno samo za prva dva pretkola Lige Evrope i Lige Prvaka...

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 19 jul 2013, 13:41

AnelZ je napisao/la:
Kevin je napisao/la: isti dan u mostaru stuttgart, a na pecari udinese..iako je pitanje hocete li vi moc igrat u mostaru 3.
I mene to zanima. Koje je kategorije Bijeli Brijeg? Ako je druge kategorije, to je dovoljno samo za prva dva pretkola Lige Evrope i Lige Prvaka...
zezno sam se..Zrinjski je jedva dobio i za ova prva 2 jer su prethodno prijavili i Pecaru tako da će Pecara biti uz Zenicu i BL ja mislim jedina da ima i treću kategoriju 8-)

znači ako prođe Zrinjski najvjerojatnije na Pecari

SirokiZg
Kontakt:

Post Postao/la SirokiZg » 19 jul 2013, 13:49

ZrinjskiMostar je napisao/la:Ako je trener još prije 2-3 mjeseca rekao da mu treba lijevi bek, a nitko nije doveden na toj poziciji- čija je to krivica? Isključiva krivica trenera! Zakačio se poslje kup utakmice Zrinjski-Željo sa Žuržinov a on mu je bio najbolji igrač te utakmice i malo je falilo da ga zabije...Trener se ne može osloniti da mu uprava servira kvalitena pojačanja na svim pozicijama koje poželi jer bi trebao i trener da zaradi svoju plaču!
Zašto nije Sesara ili nekog igrača afiirmirao?
Da li uprava dovodi igrače i plaća ih ili trener? Uprava ne dovodi igrače samo ih plaća kao i trenera na njegovu preporuku i inicijativu preko ugovorno vezanog managera za taj klub ili više njih koji trebaju da stupe u kontakt sa igračima jer članovi uprave nisu i ne moraju biti aktivni bivši igrači poznavaoci sporta, nogometa Uprava obavi finacijski razgovor sa igračima kao zadnji čin!
Izgleda da baš nisi dugo u nogomet u pa ne znaš kako stvari funkcioniraju kod nas.
Trener da popis igrača za koje je zainteresiran i za koje pozicije mu trebaju i onda je na upravi da dovedu nekoga.
Tražiš da nekog afirmira nakon 3 mjeseca?!?! Hahahahaha. Pa nije on David Copperfield majko mila da može magijom da preokrene sve.
Ajde bona malo realnost uključi u glavu i shvati da je zrinjski koliko toliko na dobrom putu da postane ozbiljan kandidat za top 4 mjesta ove sezone ako će se uigrati još više i podići fizičku spremu još malo.
Ne možeš očekivati da ćeš bez problema nakon onako loše sezone momčad koja ima nekoliko puta veći budžet izbaciti s nekoliko gola razlika.
A jučer da je bilo malo sreće se to moglo i dogoditi s obzirom na broj šansi koji ste imali.

U uzvratu čvrsto odigrati i probati što prije zabiti gol a onda uživati u prolazu i dolasku stuttgarta.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 19 jul 2013, 14:02

Kevin je napisao/la:
zezno sam se..Zrinjski je jedva dobio i za ova prva 2 jer su prethodno prijavili i Pecaru tako da će Pecara biti uz Zenicu i BL ja mislim jedina da ima i treću kategoriju 8-)

Mislim da je ipak Zenica nakon ove rekonstrukcije travnjaka i povecanja dimenzija igralista sada stadion cetvrte kategorije, tj. dovoljno za grupne faze LP i LE pa sve osim finala, dok su Pecara i BL trece kategorije. Samo sto UEFA cesto progleda kroz prste i nekim drugim stadionima (tipa Koševo) pa cak i stadionu druge kategorije zbog situacije dozvoli da cak se igra grupna faza na njemu (sjeti se da je prosle godine dozvoljeno na Koševu da se igra grupna faza ukoliko bi neko dosao do nje). Ali sumnjam da ce Bijelom Brijegu dozvoliti trece pretkolo na njemu jer su jedva i ova dva dozvolili.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 19 jul 2013, 14:04

AnelZ je napisao/la:
Kevin je napisao/la:

Mislim da je ipak Zenica nakon ove rekonstrukcije travnjaka i povecanja dimenzija igralista sada stadion cetvrte kategorije, tj. dovoljno za grupne faze LP i LE pa sve osim finala, dok su Pecara i BL trece kategorije. Samo sto UEFA cesto progleda kroz prste i nekim drugim stadionima (tipa Koševo) pa cak i stadionu druge kategorije zbog situacije dozvoli da cak se igra grupna faza na njemu (sjeti se da je prosle godine dozvoljeno na Koševu da se igra grupna faza ukoliko bi neko dosao do nje). Ali sumnjam da ce Bijelom Brijegu dozvoliti trece pretkolo na njemu jer su jedva i ova dva dozvolili.
pa znam da Zenica ima, rekao sam:
"ako da će Pecara biti uz Zenicu i BL ja mislim jedina da ima i treću kategoriju"

ali nisam mislio da Zenica nema četvrtu ;)

modecom
Kontakt:

Post Postao/la modecom » 19 jul 2013, 14:12

joj ako prodjete :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
srcu draga boja plava

Zaključano

Natrag na “HŠK Zrinjski”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.