FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 jul 2013, 16:51

Anonimac je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Stadion jeste gradski,ali se zna ko na njemu ima historiju.Usput,hoces li mi to reci da ne zasluzuje da se zove Asim Ferhatovic?
Ko ima istoriju? Željo je sedamdesetih (dok se Grbavica renovirala) igrajuči na njemu osvojio prvi naslov prvaka SFRJ!
A Sarajevo 2 puta plus sve historijske utakmice njihovog tima, sto nije slucaj sa nama!Daj.nemoj da se ubijedjujemo oko necega sto je tako ocigledno!Imamo i mi historiju na njemu,ali se ne moze porediti sa njihovom.Prema tome ,meni je ok da se zove Asim Ferhatovic,jer je covjek bio i ljudska i fudbalska gromada,a to sto vi to ne znate,je vasa stvar!
P.S.Po meni AF ne predstavlja samo Sarajevo kao klub,vec i ovaj grad,zato mi je ok da nosi njegovo ime,izmedju ostalog.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 20 jul 2013, 16:55, ukupno mijenjano 1 put.

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 20 jul 2013, 16:52

PLBIH-1 koji si ti debil i druga stvar to sto pricate da ste ga vi napunili jedino jeste jer je dolazila jedna ekipa kao sto je Njukasl a da ga je zeljo kao zeljo napunio :lol: :lol: :lol:
I jos jedna stvar ako je grbavica vas stadion sto ga vi ne pravite sami ,nego trazite od drzave pare i hoce li onda grbavica bit gradski(drzavni) stadion ako ga drzava bude finansirala :roll:
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

Nakamura
Kontakt:

Post Postao/la Nakamura » 20 jul 2013, 16:54

Edin TM87 je napisao/la:
Nakamura je napisao/la:Nego da li su sudije izabrane ako je su nek neko napise samo da ne bude iz holandije :shock:
Portugalci...
fuj :| ako su ko i oni igraci ne sluti na dobro al eto 8-)

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 20 jul 2013, 16:56

NEZALAGANJE je napisao/la:
PL BiH -1 je napisao/la:Ako napune zapad koji kosta 15 KM to ce me pozitivno iznenaditi. Ne treba sjever puniti mada bih volio da nas dodje 24.000 jer je opce poznato da je samo Zeljo napunio taj stadion poslije rata.

Mogu oni njemu izmisljati imena i AFH i Pintol i sta ti ja znam ali ga samo Zeljo moze napuniti. Mene bi bilo stid da samo Sarajevo i horde mogu napuniti Grbavicu ali onda skontam pa Kosevo je gradski stadion nema ih sta biti stid kad se zna koga vise u gradu ima.

Sto se utakmice tice nemam sta za prognozirati. Neka poginu ma terenu. Prolaz bi bio jedan ogroman uspjeh a ne bih im zamjerio ni cestit poraz.
Postujem tebe i tvoje postove i obojica smo navijaci voljenog nam kluba.ali mi nekako glupo i potcjenjivacki izgleda ova tvoja recenica gdje pominjes rahmetli Ismira i AF.Mislim da stadion sasvim zasluzeno nosi to ime,a i ta tribina ime tog momka.To treba postovati! ;)
Oba posta su na mjestu, s tim što @PL BIH-1, ni jednom riječju nije uvrijedio pomenute rahmetlije. Sutra da se stadion Grbavica "prekrsti" u stadion Ivica Osim Švabo, ja ću ga i dalje zvati stadion Grbavica ili Dolina ćupova. Pročitajte dobro, čovjek nikoga ne vrijeđa, ali stoji da malo "podhebava" šampione svemira što je sasvim OK, ko zna za zahebanciju.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 20 jul 2013, 16:57

Nakamura je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:
Nakamura je napisao/la:Nego da li su sudije izabrane ako je su nek neko napise samo da ne bude iz holandije :shock:
Portugalci...
fuj :| ako su ko i oni igraci ne sluti na dobro al eto 8-)
Ma, sta vam je! To su evropske sudije najveceg ranga, ne bi sebi unistili reputaciju radi nekog Zelje ili negog Plzena. Vidio si kako je spanac sudio u Ceskoj- bez ijedne greske, savrseno. Njemu je ovo kao prijateljska utakmica, covjek sudio 2 El Clasica.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 jul 2013, 16:59

avlami97 je napisao/la:
PL BiH -1 je napisao/la:Ako napune zapad koji kosta 15 KM to ce me pozitivno iznenaditi. Ne treba sjever puniti mada bih volio da nas dodje 24.000 jer je opce poznato da je samo Zeljo napunio taj stadion poslije rata.

Mogu oni njemu izmisljati imena i AFH i Pintol i sta ti ja znam ali ga samo Zeljo moze napuniti. Mene bi bilo stid da samo Sarajevo i horde mogu napuniti Grbavicu ali onda skontam pa Kosevo je gradski stadion nema ih sta biti stid kad se zna koga vise u gradu ima.

Sto se utakmice tice nemam sta za prognozirati. Neka poginu ma terenu. Prolaz bi bio jedan ogroman uspjeh a ne bih im zamjerio ni cestit poraz.
Postujem tebe i tvoje postove i obojica smo navijaci voljenog nam kluba.ali mi nekako glupo i potcjenjivacki izgleda ova tvoja recenica gdje pominjes rahmetli Ismira i AF.Mislim da stadion sasvim zasluzeno nosi to ime,a i ta tribina ime tog momka.To treba postovati! ;)
Oba posta su na mjestu, s tim što @PL BIH-1, ni jednom riječju nije uvrijedio pomenute rahmetlije. Sutra da se stadion Grbavica "prekrsti" u stadion Ivica Osim Švabo, ja ću ga i dalje zvati stadion Grbavica ili Dolina ćupova. Pročitajte dobro, čovjek nikoga ne vrijeđa, ali stoji da malo "podhebava" šampione svemira što je sasvim OK, ko zna za zahebanciju.
Ja i nisam rekao da vrijedja,vec da recnica djeluje potcjenjivacki,a odnosi se na 2 osobe koje nikako ne mogu u taj kontekst,cak ni kao zaj....,za mene...

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 20 jul 2013, 17:01

Edin TM87 je napisao/la:
Portugalci...
Kad god su sudili nekoj reprezentaciji navlacili su nam zivotom, posebno onaj protiv Turske, tako da se nadam nastavku kontinuiteta navlacenja 8-)
AsharaK je napisao/la:Jel se prodalo dosta ? Briga me za jug hoću li moći dobiti kada dođem u utorak na tekmu :s
Vjerovatno ce ostat juga na dan tekme ali ne i pred samu tekmu, kad ga je ostalo protiv Makabija trebalo bi i ovu utakmicu, ali ako ti nije mrsko i ako imas vremena otidji na Grbavicu i kupi ja cu sutra danas mi je vec kasno.

Nakamura
Kontakt:

Post Postao/la Nakamura » 20 jul 2013, 17:02

fuj :| ako su ko i oni igraci ne sluti na dobro al eto 8-)[/quote]

Ma, sta vam je! To su evropske sudije najveceg ranga, ne bi sebi unistili reputaciju radi nekog Zelje ili negog Plzena. Vidio si kako je spanac sudio u Ceskoj- bez ijedne greske, savrseno. Njemu je ovo kao prijateljska utakmica, covjek sudio 2 El Clasica.[/quote]

iz tvojih usta u bozije usi... u ceskoj je covjek sudio za 10 da kucnem od drvo :D

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 20 jul 2013, 17:03

o kakvoj bolan historiji na kosevu pricate, uzeli smo gore 2 titule i ostvarili najveci plasman bh klubova u Evropi i ako to nije historija, ja ne znam sta je
FKŽ !

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 20 jul 2013, 17:04

TeaM87 je napisao/la:o kakvoj bolan historiji na kosevu pricate, uzeli smo gore 2 titule i ostvarili najveci plasman bh klubova u Evropi i ako to nije historija, ja ne znam sta je
+1
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 20 jul 2013, 17:07

NEZALAGANJE je napisao/la:Sarajevo,druze,Sarajevo i to je cinjenica.
Zeljo uzeo titulu na kosevu bivse drzave !
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 20 jul 2013, 17:07

Bezveze se raspravljate a meni niste odgovorili na pitanje eto.

Šta je sa ljudima sa strane? Kako da oni dođu do juga?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 20 jul 2013, 17:09

AsharaK je napisao/la:Bezveze se raspravljate a meni niste odgovorili na pitanje eto.

dodju na dan utkmice i kupe

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 20 jul 2013, 17:11

Anonimac je napisao/la:Ne znam šta napadate čovjeka beze, možemo i mi i vi zvati taj stadion kako nam volja. Recimo, u Milanu kad igra Inter, stadion se zove Giuseppe Meazza, a kad igra Milan, stadion se zove San Siro! Vjerujem da su se pitali građani Sarajeva o nazivu Gradskog, Olimpijskog Stadiona Koševo, taj stadion nikad nebi dobio većinu koja bi bila potrebna da promjeni ime. Meni isto ne odgovara taj naziv (u ljudske i igračke kvalitete tih ljudi nebih ulazio) (i još natpis Sarajevo, preko cijele istočne tribine) jer ipak to nije stadion FK Sarajeva, kao što sam rekao, to je Gradski, Olimpijski stadion Koševo. Danas u vlasništvu opštine centar! Samo još nešto da pomenem, taj stadion su gradili svi zajedno, radnim akcijama koje su bile tih godina i on nema nikakve veze sa Sarajevom osim što ga koriste za odigravanje utakmica. Mi komotno možemo, ako budemo htjeli, kada bude Željo igrao na njemu, dati mu ime (lupam) Joško Domorocki!
Tačno kako je i boldirano. Da sam na Željinom mjestu predložio bih gradskim strukturama, da se gradski stadion Koševo, kada na njemu kao domaćin igra Željo zove - HADISON PARK, jer mi puno bolje zvuči od Zuban polje, a Lavor mi zvuči nepristojno.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 jul 2013, 17:11

pile87 je napisao/la:
Ne moras ti meni pricati o historiji naseg kluba,ja to vrlo dobro znam,ali je nepobitna cinjenica da oni imaju duzu historiju na tom stadionu i to je fakt o kojem je i glupo raspravljati.Uostalom,rasprava nije ni pocela zbog toga,vec zato sto neko rece da mu nije uredu da se stadion zove AF i da je to za njega uvijek Kosevo.Ja evo pitam,a navijac sam Zelje,sta to fali da se stadion zove AF?Covjek koji je bio za primjer svima u svakom pogledu?

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 20 jul 2013, 17:13

pile87 je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:Bezveze se raspravljate a meni niste odgovorili na pitanje eto.

Prije toga sam postavio pitanje hoće li ih uopšte bit na dan utakmice, interesovanje je veliko ...
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 20 jul 2013, 17:15

AsharaK je napisao/la:
pile87 je napisao/la:

Prije toga sam postavio pitanje hoće li ih uopšte bit na dan utakmice, interesovanje je veliko ...
Svaka tekma isto tripovanje i nebuloze, normalno da ce biti karti. Uvijek neko baci suplju nema karti i pometnja nastane. Bice ispred stadiona karti. Ponavljam, bice karti.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 20 jul 2013, 17:16

pile87 je napisao/la: Ne moras ti meni pricati o historiji naseg kluba,ja to vrlo dobro znam,ali je nepobitna cinjenica da oni imaju duzu historiju na tom stadionu i to je fakt o kojem je i glupo raspravljati.Uostalom,rasprava nije ni pocela zbog toga,vec zato sto neko rece da mu nije uredu da se stadion zove AF i da je to za njega uvijek Kosevo.Ja evo pitam,a navijac sam Zelje,sta to fali da se stadion zove AF?Covjek koji je bio za primjer svima u svakom pogledu?
meni ne smeta, AF nas covjek gradsko djete. Pa nismo pitari da o legendama grada govorimo ruzno, po tome se mi i oni razlikujemo.

Radmilo

Post Postao/la Radmilo » 20 jul 2013, 17:16

pile87 je napisao/la:
Ne moras ti meni pricati o historiji naseg kluba,ja to vrlo dobro znam,ali je nepobitna cinjenica da oni imaju duzu historiju na tom stadionu i to je fakt o kojem je i glupo raspravljati.Uostalom,rasprava nije ni pocela zbog toga,vec zato sto neko rece da mu nije uredu da se stadion zove AF i da je to za njega uvijek Kosevo.Ja evo pitam,a navijac sam Zelje,sta to fali da se stadion zove AF?Covjek koji je bio za primjer svima u svakom pogledu?
Ima zato što je to legenda fks, a stadion nema veze sa tim klubom odnosno taj klub nije vlasnik stadiona, pa se mogao zvati stadion i ljubičica to bi nekako neutralnije bilo, još na stolicama stoji fk sarajevo, kao da su oni tobože vlasnici svega toga, a nije ni čudo sve im je od samih početaka nakaradno bilo.

samozeljo1921
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1921 » 20 jul 2013, 17:18

Bio sam oko 3 sata i odmah sam dobio karte, bila samo dva momka koji su ispunjavali za clanske, tako da ne brinete bit ce karata nisu svi danas otisli po karte
1921

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 42 gosta.