Iako ove utakive nisu nikakvo mjerilo, moram reći da me je BAyern, a pogotovo Pep iznenadio.
Očekivajući tiki-taku, dobio sam iggru koja je dijelom kombinacija prošlogodišnje i pomenute igre. Kratki pasovi preovladavaju, nema napamet lopti, ponekad brza razmjena pasova su elemeti tiki take, te odbrana na centru. S druge strane, promjena strana, ubacivanja iz drugog plana, te igra glavom su elementi, kako vi kažete atomskog fudbala. Da se primjetiti da još to nije uigrano u potpunosti, ali i još neke druge promjene u odnosu na Bayern prošlih godina.
Prije svega, formacija nije ista. Ribery je u sredini, desno krilo Shaqiri, a lijevog nije ni bilo. Tu je preovladavao Lahm, koji je kao i Alaba znao sijeći u sredinu, za razliku kretnje uz liniju koja je prije mnogo ćešće bila prisutna. Iznenađujuće je bilo prisustvo dva napadača. Pizzaro je više bio u sredini, dok je MAndžukić više trčao, pa čak nekada i na lijevo krilo se izvlačio. Alcantara na Zadnjem veznom. To me itekako iznenadilo, mislim da bi naprijed punoviše doprinjeo. Međutim, nije bilo par standardnih prvotimaca pa se probala neka druga varijanta.
U drugom poluvremmenu bez napadača. Muller na špicu i odmah pogodak, kao i u utakmici protiv Schalke-a prije 2 godine kada je tu igrao nešto malo vremena mislim. Dalje, Robben nije često išao u ona karakteristična izvlačenja na lijevu nogu. Bilo je i toga, ali i driblinga kao protiv Barcelone, gdje je išao desno.
Više dodavanja, nema napamet ispucavanja, panike u odbrani, mada mi se nesviđaju ona igranja ispred 16 metara. Ono se protiv jačih ekipa može obiti od glavu, ali nadam da je Pep toga svjestan te će svesti to na minimum.
Da zaključimo, igra nije tiki-taka, kao što se možda moglo očekivati, nego neka kombinasija prošlogodišnje i pomenute igre. Thiago izvanredan, najavljuje da će biti odlično pojačanje i ono najvažnije Bayern ne staje, nema nezainteresovanosti, juri na pohod tripleta opet. KAko kažu, ako se po jutru poznaje dan, ili pripremama sezona, onda očekujte uspjehe.