Safet Sušić - Pape

JTS
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la JTS » 21 jul 2013, 16:21

htcxone je napisao/la:
JTS je napisao/la:znači da nije lafina, potvrdio je i Pape .. sekunde mu ne bih zamjerio da ode u Barcu, pa ko bi "normalan" odbio Barcu?! sa druge strane, ima priliku da postane prvi selektor koji će BiH odvesti na jedno veliko takmičenje .. zbog toga, vjerujem da će odbiti Barcu, ako dobije zvaničnu ponudu .. al' ako bi mogao biti i trener i selektor :mrgreen:
Znam zbog čega me zovete. Moj prijatelj Ćalasan rekao mi je da sam spomenut u nekim razgovorima. Međutim mene niko nije kontaktirao i mislim da to sada nije ni realno. Vjerujte mi da ja o tome ni ne razmišljam"
pa nije nemoguce voditi i repku i klub ;)
znam da nije, al' koliko bi na to pristali u Barci? pod uslovom da je sve ovo istina .. nekako bih volio da je ovo istina, tj. da ga baš traže, al' vjerujem da je spomenut u nekom razgovoru kao što on sam reče, to je svakako veliko priznanje .. al' isto tako vjerujem da će Barca uzet' nekog drugog, Luis Enrique, AVB, Bielsa ..
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

htcxone
Kontakt:

Post Postao/la htcxone » 21 jul 2013, 16:23

misim da to nebi bio problem jer 90% igraca barse kada su utakmice repke su sa svojim reprezentacijama, tako da bi i sušić tad bio slobodan:)
uz to, tamo bi sigurno napredovao u svakom smislu

a dal je istina ili nije... vidjet cemo, al lijepo je i da se pominje u tim kombinacijama, najvise zbog dušmana koji su podobro ISPARILI al izađu ovako ponekad da omalazavaju NAJBOLJE IGRACA U HISTORIJI BIH, I NAJUSPJESNIJEG TRENERA U HISTORIJI BIH
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

kupajte se u smradu titula koje niste osvojili!

31 31 31 31 31 31 31

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 21 jul 2013, 16:35

Malo realnosti nije na odmet.

Da me se pogrešno ne shvati, Pape radi dobar posao sa reprezentacijom, ali daleko je to od nivoa koji je potreban u Barceloni.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 21 jul 2013, 16:39

a stani malo, Pape ima fudbal u malo prstu, znamo kakva je igračina bio .. zna sve fore i fazone .. šta je to Guardiola znao više od njega kad je postao trener Bace?! ili Tito Villanova?! Papetov nedostak je što ne poznaje Barcinu filozofiju, a ova dvojica jesu, jer su tu odrasla, igrala, trenirala mlađe kategorije, itd .. al' to se da naučiti

ono, ne govorim ja da je Pape perfektan za Barcu, al' sigurno nije za podsmijavanja, uopšte

NON MOLLARE MAI

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 21 jul 2013, 16:40

ceze je napisao/la:Malo realnosti nije na odmet.

Da me se pogrešno ne shvati, Pape radi dobar posao sa reprezentacijom, ali daleko je to od nivoa koji je potreban u Barceloni.
Eto Pep je imao nivo,godinu dana vodio B ekipu Barcelone.
Bas sto ti kazes malo realnosti.
Ocito je da je Pape mnogo priznatiji u evropi i svijetu ,nego kod nas.Jer ti kod nas sve mogu oprostiti ali uspijeh ne.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 21 jul 2013, 16:43

JTS je napisao/la:a stani malo, Pape ima fudbal u malo prstu, znamo kakva je igračina bio .. zna sve fore i fazone .. šta je to Guardiola znao više od njega kad je postao trener Bace?! ili Tito Villanova?! Papetov nedostak je što ne poznaje Barcinu filozofiju, a ova dvojica jesu, jer su tu odrasla, igrala, trenirala mlađe kategorije, itd .. al' to se da naučiti

ono, ne govorim ja da je Pape perfektan za Barcu, al' sigurno nije za podsmijavanja, uopšte
Odgovorio si sam sebi na pitanje.

Samo kažem da je ovo prevelik zalogaj za njega, da bi mu trebalo dosta vremena da se uhoda, a znamo da u modernom fudbalu nema vremena za čekanje i navikavanje.
Ako nastavi ovako sa radom u reprezentaciji i poslije preuzme neki solidan klub sa kojim bi imao zapažene rezultate, onda je realnije da se priča o tome.
Ali kao što neko reče, lijepo je vidjeti da se njegovo ime veže za Barcelonu.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 21 jul 2013, 16:45

harishp je napisao/la:
ceze je napisao/la:Malo realnosti nije na odmet.

Eto Pep je imao nivo,godinu dana vodio B ekipu Barcelone.
Bas sto ti kazes malo realnosti.
Ocito je da je Pape mnogo priznatiji u evropi i svijetu ,nego kod nas.Jer ti kod nas sve mogu oprostiti ali uspijeh ne.
Imao je iskustvo igranja u Barceloni i cijelu trenersku karijeru je proveo u La Masiji gdje je ušao u srž njihovog rada, pripreme i taktike.

Ne kažem da nije priznat niti da je loš, nego da je ovo prevelik zaologaj za njega.

Ja sam lično bio skeptičan i nezadovoljan njegovom prvom sezonom, ali moram priznati (i priznao sam) da je dosta napredovao i da je sada jedan sasvim dobar trener, ali daleko od toga da sjedne na klupu Barcelone.
Bar za sad.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 21 jul 2013, 16:49

pa nisu Barcu trenirali samo oni koji su ponikli u Barci, itd .. bilo je tu i trenera sa strane .. uostalom, zar to nisu i AVB, Bielsa, Valverde, onaj Argentinac, dakle oni koji se sada povezuju sa Barcom?! zar to nisu bili Van Gaal, Rijkaard, itd

NON MOLLARE MAI

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 21 jul 2013, 17:12

JTS je napisao/la:pa nisu Barcu trenirali samo oni koji su ponikli u Barci, itd .. bilo je tu i trenera sa strane .. uostalom, zar to nisu i AVB, Bielsa, Valverde, onaj Argentinac, dakle oni koji se sada povezuju sa Barcom?! zar to nisu bili Van Gaal, Rijkaard, itd
Prilikom dovođenja nekog trenera potrebno je gledati i reference.

AVB je bio fenomenalan u Portu, kasnije vodio Chelsea i sad Spurse. Ukratko, ima iskustva u treniranju i vođenju ekipa extra klase, ekipa iz samog svjetskog vrha. Vodio ekipe koje su se borile za vrh u ligama i Ligi prvaka odnosno Kupu UEFA.
Bielsa je vodio jednu od najboljih reprezentacija svijeta Argentinu, poslije reprezentaciju Čilea, da bi vruhunac svoje trenerske karijere dostigao u Bilbau kad je izborio Evropu i kad je došao do finala Kupa Uefa izbacivši United, Sporting, Schalke i druge.
Taj Argentinac Tata mi je smiješan, nikakve ozbiljne reference.
Valverde je nekad igrao u Barci, a vodio dosta španskih ekipa (Espanjol, Valnsija, Bilbao i druge), a ima iskustva i vani, vodio Olimpijakos.
Van Gaal prije Barcelone osvojio par puta prvenstvo i kup sa Ajaxom, osvojio Kup UEFA i Ligu prvaka,
Rijkaard je vodio uspješno reprezentaciju Holandije kao pomoćni trener i kao prvi trener na Euru 2000, gdje su ispali u polufinalu na penale.
Vjerovatno došao na preporuku Krojfa i Van Gaala, znamo da je u tom periodu holandski lobi bio jak u Barceloni.
Više nego opravdao povjernje u Barci.

I sad vidiš da su svi ovi treneri imali ili imaju zaista jake reference i jak CV za preuzimanje Barcelone.
Ili to ili dosta iskustva u radu u Barceloni.

Pape za sad ima jednu solidnu sezonu na kormilu repke i drugu za sad veoma uspješnu koja još nije gotova.
Prije toga bez nekog uspjeha vodio malo poznate klubove.
E sad, ukoliko bi repku odveo u Brazil (a hoće) i tamo imao zapažene rezultate, onda bi ova priča bila dosta realnija.
Ponavljam, dobar je Pape i daleko od toga da ga omalovažavam, ali ja mislim da još nije spreman za tako veliki izazov i da je ovo malo realno.
Moje mišljenje..

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 21 jul 2013, 17:15

Pazite ovih morona sa tportala sta su objavili u vezi ovoga:
Prvo se putem twittera oglasila košarkaška legenda Mirza Delibašić koji je prenio Safetova razmišljanja nakon što je menadžer Igor Ćalasan medijima javio da Barcelona želi upravo Sušića:

'Znam Ćalasana dugo, ali ne znači to ništa. Ma budi Mirza ozbiljan, kakva Barcelona:))),' stoji u objavi čovjeka koji je ostao jedan od najzvučnijih sinonima za košarku s ovih prostora.
Znaci uspjeli su Delibasica pomjesat sa novinarom Dautbegovicem. Sramota ko je sve novinar.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Cautinho
Kontakt:

Re: Odg: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Cautinho » 21 jul 2013, 17:29

Prvo se putem twittera oglasila košarkaška legenda Mirza Delibašić
EPIC :lol: :lol: :lol:

Sent from my GT-S7562 using Tapatalk 4 Beta
Keep walking.

Durden
Kontakt:

Post Postao/la Durden » 21 jul 2013, 17:30

Veliki problem našeg naroda je što domace portale shvataju isuvise ozbiljno i da ljudi namjerno prave medijske špekulacije radi klikova.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 21 jul 2013, 19:09

Ovoga sam se i bojao. Bojao sam se trenutka kada će neki veliki klub doći po najboljeg selektora u historiji Bosne i Hercegovine Safeta Sušića Papeta. Naravno, sva je sreća pa je Pape hladnokrvno Barcelonu odbio.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

budzak
Kontakt:

Post Postao/la budzak » 21 jul 2013, 19:20

ma nema od toga nista..al lijepo je vidjeti da se pise ime naseg selektora u kontekstu trenera Barce. nego da nam Pape do septembra pozove u repku Bicakcica,Kolasinca,Hajrovica i Hadzica..to bi bila prava vijest!!!

BritishCore
Kontakt:

Post Postao/la BritishCore » 21 jul 2013, 19:22

Bicakcic, Hajrovic i Hadzic ce biti pozvani vec za 20-tak dana protiv Amerike da igraju.
Ermin 100%, a ova druga dvojica su na razmatranju. I mislim da Hajrović stariji još uvijek čeka te neke papire, pa tek onda može igrat, dok Hadzica od reprezentacije dijeli samo poziv Safeta Susica.
"I on je imao tu nesreću ili sreću, da živi na tom podbrdu, gdje su normalno medvjedi šetali, lisice korzirale domaće i divlje životinje participirale tu oko njegove štale i u štali"
Nazif Gljiva o Šerifu Konjeviću

ArthurBishop
Kontakt:

Post Postao/la ArthurBishop » 21 jul 2013, 19:33

Pape u Barci!?! :lol: :lol:
Željezničar za život cijeli!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 21 jul 2013, 19:41

BritishCore je napisao/la:Bicakcic, Hajrovic i Hadzic ce biti pozvani vec za 20-tak dana protiv Amerike da igraju.
Ermin 100%, a ova druga dvojica su na razmatranju. I mislim da Hajrović stariji još uvijek čeka te neke papire, pa tek onda može igrat, dok Hadzica od reprezentacije dijeli samo poziv Safeta Susica.
Hajrovic zasad daleko od poziva. Nije jos poceo sa papirologijom ;)

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 21 jul 2013, 19:43

Izet Hajrović bi uskoro mogao dobiti poziv, nakon što se predomislio i izabrao BiH ispred Švajcarske.

“Da, u toku je procedura da dobije naš pasoš. Mora prvo imati naš pasoš, kako bi mogao tražiti promjenu sportskog državljanstva i onda mogu da računam na njega. Onda je na njemu da mi se nametne kroz igru u klubu”, dodao je selektor BiH na kraju razgovora za ****

NON MOLLARE MAI

BritishCore
Kontakt:

Post Postao/la BritishCore » 21 jul 2013, 19:45

Bitno je da frajer trpa, a poziv će doći sigurno, samo nek nastavi ovako, a papiri ce biti sređeni no sikiriki. :D
"I on je imao tu nesreću ili sreću, da živi na tom podbrdu, gdje su normalno medvjedi šetali, lisice korzirale domaće i divlje životinje participirale tu oko njegove štale i u štali"
Nazif Gljiva o Šerifu Konjeviću

folderS
Kontakt:

Post Postao/la folderS » 21 jul 2013, 20:19

Pape u Barseloni 12 godina. :lol: :lol: samo nek se osisa pred konferenciju, sisanje je 5KM ne moze onakav ici na potpis ugovora.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.