RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

moRAja
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la moRAja » 21 jul 2013, 23:56

Titova-Juga je napisao/la:Emile, svaka cast na razmisljanju, takav stav je jedini ispravan kada je nas klub u pitanju. Medjutim dojma sam da je situacija na tribini posljednjih godina mnogo gora po pitanju tog defektnog skandiranja koji se apsolutno ne poklapa sa onim sta Velez ustvari predstavlja. Svaka cast pojedincima i toj mladjoj raji ali izbor pjesama, ako ih uopste mogu tako nazvati i ponasanje tih momaka je u najmanju ruku imbecilno i sramota za nasu svetinju.
Bar mi imamo pjesama za 4 utakmice i da jos malo pjevamo do kuce nakon te zadnje. Debilizam mladje populacije moj Tito ali kad im jednom podjemo taceve pucat po mozgu opametit ce se. Malo mi je falilo protiv Sirokog da im upadnem na tribinu
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 21 jul 2013, 23:58

A tek protiv Borca i pjesama o Kosovu. :oops:
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 22 jul 2013, 00:03

moRAja je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la:Emile, svaka cast na razmisljanju, takav stav je jedini ispravan kada je nas klub u pitanju. Medjutim dojma sam da je situacija na tribini posljednjih godina mnogo gora po pitanju tog defektnog skandiranja koji se apsolutno ne poklapa sa onim sta Velez ustvari predstavlja. Svaka cast pojedincima i toj mladjoj raji ali izbor pjesama, ako ih uopste mogu tako nazvati i ponasanje tih momaka je u najmanju ruku imbecilno i sramota za nasu svetinju.
Bar mi imamo pjesama za 4 utakmice i da jos malo pjevamo do kuce nakon te zadnje. Debilizam mladje populacije moj Tito ali kad im jednom podjemo taceve pucat po mozgu opametit ce se. Malo mi je falilo protiv Sirokog da im upadnem na tribinu
Ja bola, eo da nemamo pjesama pa haj, nego potrose cijelo poluvrijeme na retardirizmu, ubijaju svaku zelju da budes na istoj tribini sa njima. Smrt lizmunaciona !
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 22 jul 2013, 00:05

Ma nista ovo uopste nije Red Army, treba vratit RAju koja je isla na gostovanja po federalnoj.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 22 jul 2013, 00:11

te delikvente koji brukaju VELEŽ treba pod hitno sankcionisati, inače bi se savez mogao obogatiti od VELEŽA, a znamo da dušmani jedva čekaju nešto tako, pa bože dragi, kao da već nemamo neprijatelja, pa nam još i ti d.e.b.i.l.i. trebaju... :evil:

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 22 jul 2013, 00:19

vm22 je napisao/la:Ma nista ovo uopste nije Red Army, treba vratit RAju koja je isla na gostovanja po federalnoj.
Druze svi smo mi tu samo trebaju dobri rezultati da pokrenu tu uspavanu gomilu. A za ovaj sada RA se nebi slozio s tobom. Sve su to ok momci samo da izbace debilizam tipa Siroki

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 22 jul 2013, 00:35

moRAja je napisao/la:
vm22 je napisao/la:Ma nista ovo uopste nije Red Army, treba vratit RAju koja je isla na gostovanja po federalnoj.
Druze svi smo mi tu samo trebaju dobri rezultati da pokrenu tu uspavanu gomilu. A za ovaj sada RA se nebi slozio s tobom. Sve su to ok momci samo da izbace debilizam tipa Siroki
Vise psuju drugim klubovima i navijacima nego sto pjevaju o Velezu. Samo treba izbacit te pjesme, pjevat o Velezu kao sto je uvijek Red Army radio i bit ce uredu. Stvarno ruzno vidit i cut ono pjevanje o kosovu jos utakmica na tvu bila :(

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 22 jul 2013, 08:39

moRAja je napisao/la:
i meni su se na ku ra c popeli,pa znaju li ta djeca sta je navijanje :evil: Doce vrijeme pa ce na RA tribini ostati samo 20 momaka(i cura) koji skandiraju nesto cemu se protivi citav stadion zajedno sa igracima.Haj one petarde i dimne,nek se malo isfuraju na prijateljskim utakmicama,ali pogrdno skandiranje je za svaku osudu.Ja ne zelim biti dio toga i uvijek cu se ograditi od takvih(nazovimo ih) navijaca.Malo i klub grijesi,treba pozvati na sastanak i popricati sa predstavnicima tih i takvih navijaca i napraviti dogovor.Ono nije primjereno da navijaci jednog kluba koji nije nacionalno obojen skandiraju nacionalno uvredljive parole i slicno.Nek se samo zapitaju kako se osjecaju igraci drugih nacionalnosti koji igraju za Velez kad oni nacionalno divljaju na tribinama(ko sto rade navijaci ovih drugih klubova koji su nacionalno obojeni).Svaki pravi navijac ce osuditi onakvo ponasanje.Debilizam zesci.
Kad oni hoce oni mogu biti pravi,ali izgleda na taj debilizam se furaju sve navijacke grupe pa i oni.
FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 22 jul 2013, 13:36

Doce to sve na svoje na tribini dragi moji veteRAni ;) :D
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 22 jul 2013, 13:47

kada bi moglo to ekstra pojačanje sletiti u Mostar?

blackmundir
Kontakt:

Post Postao/la blackmundir » 22 jul 2013, 17:10

sto se tice tih pojacanja o kojima se bruji toliko moram da kazem da od toga nema nista,,,ostaje ova ekipa koja je sada na raspolaganju i to je to.. ;)

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 22 jul 2013, 17:21

Ma i da ne dodje taj famozni igrac ova trenutna ekipa je extra za ovu nasu ligu, sigurno mozemo izborit evropu, sto se tice napadaca u spicu ce igrat najvjerovatnije Jusufbasic i Okic ili Cemalovic, a po krilima ima Letic, Hajdarevic ili... Rasevic
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

VFCB
Kontakt:

Post Postao/la VFCB » 22 jul 2013, 17:40

opet bi neki uvodili red na RA tribini preko foruma, pa gospodo zasto nekad ne stanete iza gola, zar je vazno imas li 15, 20, 30 ili 40 godina da bi stao iza gola na tribinu, i zasto ste uopste onda dopustili da iza gola stoji vecinom mladja raja? :roll: ..ali jok, vecini vas je na neki nacin i sramota stat s tom djecom iza gola, ako uopste i idete na utakmice...

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 22 jul 2013, 19:30

VFCB je napisao/la:opet bi neki uvodili red na RA tribini preko foruma, pa gospodo zasto nekad ne stanete iza gola, zar je vazno imas li 15, 20, 30 ili 40 godina da bi stao iza gola na tribinu, i zasto ste uopste onda dopustili da iza gola stoji vecinom mladja raja? :roll: ..ali jok, vecini vas je na neki nacin i sramota stat s tom djecom iza gola, ako uopste i idete na utakmice...
Bravo decko u pravu si 1000%. Samo ja sam dzuturum i moja tribina je old school dedarska tako da sam onu iza gola prepustio svom sinu koji je prije 10 godina dobio instrukcije i kodeks ponasanja i navijanja na RA tribini. Vecina RAje koja se nalazi na njoj dijeli isto misljenje i na toj vecini je da stanu tome u kraj

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 22 jul 2013, 19:56

Znam,kazaćete kako se Velež bodri i u dobru i zlu.znam.
Ali isto tako treba poznavati naš mentalitet(bez sredine).Samo neka dođu rezultati pa ćete da vidite...i staro i mlado,svi u cirkus Colorado...Sve će da dođe na svoje.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 22 jul 2013, 20:02

tepsija je napisao/la:Znam,kazaćete kako se Velež bodri i u dobru i zlu.znam.
Ali isto tako treba poznavati naš mentalitet(bez sredine).Samo neka dođu rezultati pa ćete da vidite...i staro i mlado,svi u cirkus Colorado...Sve će da dođe na svoje.
Tepsija isao bi na svako gostovanje ko da mi je 18. Samo rezultati nam fale. Vise smo umorni od hrkljusa

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 22 jul 2013, 21:07

Ma sve ja vas razumijem,ali ima tu i objektivnih razloga zbog čega neki ne dolaze na utakmice.Ja dođem kad mi se poklopi radno vrijeme sa utakmicom.Ne možeš očekivati da sad kao familijaran čovjek bježim s posla jer ja od toga izdržavam porodicu.Bio sam na BB na prvoj utakmici poslije rata,od Kiseljaka,Kaknja, i drugih gostovanja i zato mogu pisati i po forumu jer ne izmišljam, već iznosim činjenice.Kad mogu dođem kad ne mogu pratim kako god mogu(radio,internet i sl.)Pozdrav
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 22 jul 2013, 21:19

Potrebni su neki razultati da bi se cijeli RA vratio. Velez ima ogromnu armiju navijaca, to nije upitno uopste, ali raja je navikla vise da se svake sezone borimo za opstanak i vazda 12-13 mjesto pa vise niko nema volje to da gleda kad svi znaju da cemo obezbjedit opstanak zadnja 2-3 kola. Treba neki razultatski iskorak, zaredat nekoliko finih rezultata i odmah se pune tribine.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 23 jul 2013, 00:04

Nisu rezultati isključivo ono što tjera RAju na tribine. Jeste jedan od faktora, al također mladim momcima se od malena ne usađuje u glavu kult Veleža. To je ono što fali od prije.

Voli on više popit' ( bubam ) 3 puta kafu u Fejićevoj, nego otić' na utakmicu. To je ono što nas koči. Svako ko istinski voli Velež, neće pitat' ni za rezultate, ni za igrače, ode da gleda jednostavno ono što simbolizuje nešto što on voli, cijeni, poštuje, idealizira, itd.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 23 jul 2013, 13:44

to ekstra najavljivano pojačanje kako sam danas cuo je trebao biti Mario Carević..bivši fudbaler Hajduka ..izgleda nista od toga jer trazi puno para...
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []