FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Skver
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Skver » 22 jul 2013, 13:08

Skojevski je napisao/la:Razmislja se i o tome, svako radi svoj posao.
Upravo tako, ima neko ko misli o tome
🔴⚫️

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 22 jul 2013, 13:10

ultrasstyle_tz je napisao/la:
RUDARSKA2 je napisao/la:
diabo je napisao/la:Ljudi moji, Slobodi su blokirana oba racuna koje posjeduje, a dva su joj ugasena zbog dugovanja. Slobodi je najpotrebnije u ovom trenutku da se rijesi dugovanja, jer iako uđe u premier ligu ( a svi se nadamo da hoce), nema licence dok se ne izmire dugovi, dakle nema ni premier lige.Svi znamo kakvi su uslovi FS BiH, a to je da klub mora izmiriti dugovanja i da nema blokiranih racuna. Sta ce biti samo kad pocnu pristizati presude??
Znam da ce vecina pogresno shvatiti ovo ali to je realnost.
drug plan/program vracanja dugova je uveliko u pocetnoj fazi , uveliko se radi na tome .... a de mi reci koji to klub iz PL i bil koje bh lige nema duovanja ????? po dugovanjima tabela ide ovako CELIK najvise duguje slijede BORAC , SARAJEVO , SLOBODA , ZELJO , OLIMPIK ... pa onda ostali SVI !!!
opet isto pricamo, treba napraviti osnovnu distinkciju izmedju vrste duga. Jedno je dug drzavi koji je kod Slobode oko 2 miliona od 5- 6 miliona ukupnog duga i taj dug ne vrijedi nicemu, to kao da i nemas. Niko nece izgubiti licencu zbog toga, napravis svake sezone fola reprogram sa poreznom upravom i to je to.... a ogromna vecina duga Zelje, Sarajeva, Celika je prema drzavi.
Nas koci dug prema privrednim subjektima, i on je jedini koji je bitan. Od njega stizu tuzbe(drzava nikog ne tuzi), od njega se blokira racun, od njega ides u stecaj ili prinudne naplate (kod nas). A taj dug je navodno preko 3 miliona KM ako ja dobro razumi Azmira. Najveci problem je naravno Arkada Lukavac za radove na stadionu (rusenje stajanja, mislim i stolice itd itd). Mislim da je u pitanju milionski iznos.

mi smo i sad sa glavom na panju i neko samo ceka da presjece onaj konopac i da se giljotina spusti i to je to sa Slobode. Problem Slobode u odnosu na Celik, Zelju , Sarajevo je taj sto ima vise voljnih da presjeku taj konopac dok je kod njih malo drugacija situacija.
gledaj boze slucajnosti da cim neke pare udju u klub SVE tuzbe ISTOVREMENO pristizu na izvresenje. To je "slucajno" ba tako vec godinama, niko to ne radi planski ili da se vrati u klub ili da izvuce svoja toboze sponzorstva, a ustvari pozajmice sto su davali. Sve sto su eto recimo Sabovici ulozili u klub, a jesu ulozili i to puno novca, je Sloboda njima duzna, jer nisu ulozili nego posudili Slobodi da im se to vrati nekad. Da ne pricam o drugim.

ni u jednom klubu nema posla za policiju i inspekciju kao u Slobodi.

@diabo nema niko sredstava da rijesi ta dugovanja, tj i ako ima nije budala, ko sto rekoh u pitanju su milionski iznosi. Da ces ti platit 2-3 miliona na ime duga i dobit 100% vlasnistvo nad Slobodom pa da ti se to isplati za 10 godina pa hajd, al kod nas nema privatizacije kluba. Nego kad se stvori odgovarajuca klima nama je gasenje i OFK Sloboda kao OKK ili fuzija, ali eto malo su nas podcijenili.[/quote
Sloboda nema veze sa stadionom, ona je samo korisnik tog istog stadiona, valjda je tako
🔴⚫️

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 22 jul 2013, 13:12

ultrasstyle_tz je napisao/la:
RUDARSKA2 je napisao/la:
diabo je napisao/la:Ljudi moji, Slobodi su blokirana oba racuna koje posjeduje, a dva su joj ugasena zbog dugovanja. Slobodi je najpotrebnije u ovom trenutku da se rijesi dugovanja, jer iako uđe u premier ligu ( a svi se nadamo da hoce), nema licence dok se ne izmire dugovi, dakle nema ni premier lige.Svi znamo kakvi su uslovi FS BiH, a to je da klub mora izmiriti dugovanja i da nema blokiranih racuna. Sta ce biti samo kad pocnu pristizati presude??
Znam da ce vecina pogresno shvatiti ovo ali to je realnost.
drug plan/program vracanja dugova je uveliko u pocetnoj fazi , uveliko se radi na tome .... a de mi reci koji to klub iz PL i bil koje bh lige nema duovanja ????? po dugovanjima tabela ide ovako CELIK najvise duguje slijede BORAC , SARAJEVO , SLOBODA , ZELJO , OLIMPIK ... pa onda ostali SVI !!!
opet isto pricamo, treba napraviti osnovnu distinkciju izmedju vrste duga. Jedno je dug drzavi koji je kod Slobode oko 2 miliona od 5- 6 miliona ukupnog duga i taj dug ne vrijedi nicemu, to kao da i nemas. Niko nece izgubiti licencu zbog toga, napravis svake sezone fola reprogram sa poreznom upravom i to je to.... a ogromna vecina duga Zelje, Sarajeva, Celika je prema drzavi.
Nas koci dug prema privrednim subjektima, i on je jedini koji je bitan. Od njega stizu tuzbe(drzava nikog ne tuzi), od njega se blokira racun, od njega ides u stecaj ili prinudne naplate (kod nas). A taj dug je navodno preko 3 miliona KM ako ja dobro razumi Azmira. Najveci problem je naravno Arkada Lukavac za radove na stadionu (rusenje stajanja, mislim i stolice itd itd). Mislim da je u pitanju milionski iznos.

mi smo i sad sa glavom na panju i neko samo ceka da presjece onaj konopac i da se giljotina spusti i to je to sa Slobode. Problem Slobode u odnosu na Celik, Zelju , Sarajevo je taj sto ima vise voljnih da presjeku taj konopac dok je kod njih malo drugacija situacija.
gledaj boze slucajnosti da cim neke pare udju u klub SVE tuzbe ISTOVREMENO pristizu na izvresenje. To je "slucajno" ba tako vec godinama, niko to ne radi planski ili da se vrati u klub ili da izvuce svoja toboze sponzorstva, a ustvari pozajmice sto su davali. Sve sto su eto recimo Sabovici ulozili u klub, a jesu ulozili i to puno novca, je Sloboda njima duzna, jer nisu ulozili nego posudili Slobodi da im se to vrati nekad. Da ne pricam o drugim.

ni u jednom klubu nema posla za policiju i inspekciju kao u Slobodi.

@diabo nema niko sredstava da rijesi ta dugovanja, tj i ako ima nije budala, ko sto rekoh u pitanju su milionski iznosi. Da ces ti platit 2-3 miliona na ime duga i dobit 100% vlasnistvo nad Slobodom pa da ti se to isplati za 10 godina pa hajd, al kod nas nema privatizacije kluba. Nego kad se stvori odgovarajuca klima nama je gasenje i OFK Sloboda kao OKK ili fuzija, ali eto malo su nas podcijenili.
Sloboda je samo korisnik tog stadiona, valjda je tako
🔴⚫️

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 22 jul 2013, 13:18

relativno davno je to bilo kad je stajanje ruseno pa ne znam kakav je tad bio odnos oko kontrole stadiona, ali dug Arkadi je 100% na Slobodi to budi siguran. Ali po mojim info i to se moze rijesiti tj reprogramirati, medjutim tuzbe igraca, dug savezu itd itd je sad goruci problem...Slobodu je opterecavao kako ko stigne godinama, medjutim ne mogu se oteti utisku da su i tad ljudi muljali i krali ali da su imali bar zrno ljubavi prema Slobodi. Dok ovo unazad 10-ak godina...

a zanimljivo je sto dug Slobode prema drzavi nije kao onaj Zelje, Sarajeva, KK Bosne itd :D Uvijek smo imali muljatore u upravi, koji su medju prvim skontali da ne potpisuju pro ugovore, tako da Slobodini igraci su jako rijetko bili vezani ugovorom. Losa strana je to sto i jesu uvijek isli iz Slobode kako hoce (Buco, Denis, Joldic itd itd).

medjutim, tad smo imali Huku i Hamdiju Hodzica Hodzu kao menadzera koji , kakav god muljator bio, po meni je volio Slobodu. Naravno da je gledao prvo sebe, ali nikad nije ostetio klub. stariji ce se sjetiti da je htio i da gradi tribinu svojim novcem, ali da njemu ostanu poslovni prostori ispod- nije mu dozvoljeno. I onda su dosle razne "legende" i samozvani menadzeri koji ni mater svoju ne vole vec samo pare.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

kerber
Kontakt:

Post Postao/la kerber » 22 jul 2013, 13:25

što se tiče naše djece ja mislim da su oni pokazali dosta, prvo za neupučene bijo je cilj da ostanemo u ligi. To smo sa ovom djecom i ostvarili. Djeca nisu podbacila, znamo kaka smo pojačanja dobili. para nije bilo inismo imal cilj uči premijer ligu.To nevaljaju ribč reno koji znamo gdje su otišli mičo kojije za neupučene trebao igrati češkoj ligi ostoje da se ponovo dokazuje igrije klupu.

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 22 jul 2013, 13:31

Može li mi neko od vas onako infa radi reči nešto o vašem šefu struke, o njegovoj igračkoj i trenerskoj karijeri? Čisto da vidim ko trenira Slobodu iz Tuzle ovih dana. 8-)
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

kerber
Kontakt:

Post Postao/la kerber » 22 jul 2013, 13:43

DRHAUSE je napisao/la:Može li mi neko od vas onako infa radi reči nešto o vašem šefu struke, o njegovoj igračkoj i trenerskoj karijeri? Čisto da vidim ko trenira Slobodu iz Tuzle ovih dana. 8-)
KARIČ I POMOČNIK KUNUSIČ TO SU STRUČNJACI SLOBODE.

Skojevski
Kontakt:

Post Postao/la Skojevski » 22 jul 2013, 13:49

DRHAUSE je napisao/la:Može li mi neko od vas onako infa radi reči nešto o vašem šefu struke, o njegovoj igračkoj i trenerskoj karijeri? Čisto da vidim ko trenira Slobodu iz Tuzle ovih dana. 8-)
U sezoni 1981-82.godine posredstvom FK „Sloboda“ Tuzla pristupio je FK „BUDUĆNOST“ BANOVIĆI koji se uspješno takmičio u jedinstvenoj REPUBLIČKOJ LIGI BiH, gdje je ostao do završetka sezone 1986-87.godine. U ovom klubu bio je standardni prvotimac i odigrao 145 prvenstvenih i 34 kup utakmice i postigao 55 golova, kao i 136 prijateljskih utakmica i jos 60 golova. Klub je bio na pragu Druge lige bivše SFRJ, a u kup takmičenju je pored ostalih eliminisao zagregbački „Dinamo“ i u revanš utakmici pobijedio „Hajduk“ iz Splita.

Pored ovog kluba, sa više ili manje uspjeha aktivno je Karić nastupao za „SPARTAK“ iz Subotice, „ISKRU“ iz Bugojna, „ČELIK“ iz Zenice, „RUDAR“ iz Kaknja,“DRINU“ iz Zvornika i odigrao ukupno 325 utakmica, i postigao 107 golova.

Po prestanku aktivnog igranja fudbala koje je uslijedilo zbog rata u BiH, posvetio se trenerskom pozivu i u toku rata 1994.godine preuzeo ekipu FK“BUDUĆNOST“ BANOVIĆI na čijem je čelu sam ostao punih sedam sezona. Za to vrijeme klub je uvijek išao ulaznom putanjom i iz like Okruga Tuzla i Kantonalne lige TK, preko Druge lige BiH plasirao se u elitno društvo – PREMIER LIGU BiH i već u drugoj sezoni 1999-2000.godine osvojio vicešampionsku titulu i nastupao u predkolu kupa UEFA za 2000-2001.godinu.

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 22 jul 2013, 14:07

Skojevski je napisao/la:
U sezoni 1981-82.godine posredstvom FK „Sloboda“ Tuzla pristupio je FK „BUDUĆNOST“ BANOVIĆI koji se uspješno takmičio u jedinstvenoj REPUBLIČKOJ LIGI BiH, gdje je ostao do završetka sezone 1986-87.godine. U ovom klubu bio je standardni prvotimac i odigrao 145 prvenstvenih i 34 kup utakmice i postigao 55 golova, kao i 136 prijateljskih utakmica i jos 60 golova. Klub je bio na pragu Druge lige bivše SFRJ, a u kup takmičenju je pored ostalih eliminisao zagregbački „Dinamo“ i u revanš utakmici pobijedio „Hajduk“ iz Splita.

Pored ovog kluba, sa više ili manje uspjeha aktivno je Karić nastupao za „SPARTAK“ iz Subotice, „ISKRU“ iz Bugojna, „ČELIK“ iz Zenice, „RUDAR“ iz Kaknja,“DRINU“ iz Zvornika i odigrao ukupno 325 utakmica, i postigao 107 golova.

Po prestanku aktivnog igranja fudbala koje je uslijedilo zbog rata u BiH, posvetio se trenerskom pozivu i u toku rata 1994.godine preuzeo ekipu FK“BUDUĆNOST“ BANOVIĆI na čijem je čelu sam ostao punih sedam sezona. Za to vrijeme klub je uvijek išao ulaznom putanjom i iz like Okruga Tuzla i Kantonalne lige TK, preko Druge lige BiH plasirao se u elitno društvo – PREMIER LIGU BiH i već u drugoj sezoni 1999-2000.godine osvojio vicešampionsku titulu i nastupao u predkolu kupa UEFA za 2000-2001.godinu.
Hvala! Htio sam da provjerim da se ne radi slučajno o nekom novokomponovanom "stručnjaku" kakvih je poplava u zadnje vrijeme tipa Ibraković, Jović, Tulić i sl. Karić ima finu biografiju.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 22 jul 2013, 14:11

Ono što se ostalo kratko Arkadi je bilo za vrijeme dok je stadin bio klupski.
E sada, da li je imenovanjem JU Gradski stadion Tušanj isti preuzeo sve obaveze iz kapitalnih ulaganja koja su se odnosila na infrastrukturu stadiona, to bi trebalo provjeriti.
tuzlanska Sloboda

Skojevski
Kontakt:

Post Postao/la Skojevski » 22 jul 2013, 14:25

To je to:
slika

slika

diabo
Kontakt:

Post Postao/la diabo » 22 jul 2013, 15:58

Ove tuzbe su zakljucno sa danom 16.08.2012 godine, a koliko ih je jos bilo do danas, veliko je pitanje. Niko o tome ne prica.

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 22 jul 2013, 16:16

diabo je napisao/la:Ove tuzbe su zakljucno sa danom 16.08.2012 godine, a koliko ih je jos bilo do danas, veliko je pitanje. Niko o tome ne prica.
Izvini, nemoj se ljutit, ali moram te pitati nešto.
Jesi li ti čekao sve ove godine da se regaš prije 2 dana i da nam u 5 postova skreneš pažnju na ono o čemu mi pričamo već 1700 strana? Ili je ipak motiv tvog javljanja druge prirode???

Kako god, stvar je prilično jasna i čista od 16.08.2012.
Proljetna sezona se završila bez 0,10KM duga, ni prema kome.

Ovi izvodi koje je Skojevski priložio su priča za sebe; mnogo ljudi sa ovog spisak uopće ne traže svoje pozajmice i u stvari i ne traže oni koji davali iz ljubavi;
Inače o svim tim kvazi dugovanjima je svakako posebna priča; način na koji su ove pozajmice potpisivane je stvar za neku od nadležnih policijskih agnecija i mislim da su se upravo iz tog razloga upravo ti koji su mahali tim navodnim i fingiranim pozajmicama i primirili.

Ono, svakako to treba sve procesuirat...i ne dat nikom da diše pa makar i zbog marke ako je bila na štetu Slobode...i polako se stvara klima za takvo nešto...ali o tom potom ;)
tuzlanska Sloboda

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 22 jul 2013, 16:38

Potipisujem komentar od Zlajci, pa vi stvarno il se pravite pametni il nesto je drugo u pitanju, ovaj diabo se registrivao da bi nam u svim dosad napisanim kometarima obratio paznju na dugove, nas ovdje vise to ne zanima, to je za nas proslost bila, zanima nas samo buducnost kluba, ima ko ce da se brine o dugovima, uostalom Azmir je bio u NS BIH sa gospodinom Elvedinom Begicem, i napravio reprogram duga, tako da nemoj te puno oko toga da se bavite.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

diabo
Kontakt:

Post Postao/la diabo » 22 jul 2013, 16:52

ako sam takav utisak ostavio onda se svima izvinjavam, nije mi bila namjera bilo kome kvariti raspolozenje.

RUDARSKA2
Kontakt:

Post Postao/la RUDARSKA2 » 22 jul 2013, 17:26

diabo je napisao/la:Ove tuzbe su zakljucno sa danom 16.08.2012 godine, a koliko ih je jos bilo do danas, veliko je pitanje. Niko o tome ne prica.
druze pricali smo mjesecima , svi mi znamo nase probleme i prepreke vrlo dobro i svi znamo ko je krivac , ALISTA SAD ti zelis da sad uoci starta prvenstva pricamo o tome , da bruji grad o tome ???? neke pozitivne stvari se konacno desavaju , a ti bi to zanemario ... kao sto rece ovaj lik iznad ... NE ZNAM KOJE SU TVOJE NAMJERE UOPSTE

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 22 jul 2013, 17:34

Zna li neko jel igrao ovaj zadnji što je došao u klub, Dino Ljubas?
075

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 22 jul 2013, 20:12

Gledam sad raspored utakmica na stranici NSBIH, pise da ce Sloboda svoje domace utakmice igrati samo Nedjeljom, vjerovatno ima neki razlog ? :D
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 22 jul 2013, 20:14

možda su tražili zbog veće posjete, ono, ima raje koja radi i subotom :D
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 22 jul 2013, 20:22

Kad cemo dobiti taj bus ? :D
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.