Evo upravo na dnevniku tv sa sam cuo ovu informaciju tako da skoro sigurno nece biti pojacanja za utakmicu protiv Buducnosti. Ali eto moguće i da se nešto promijeni,nikad se ne zna sa našim klubom.bosnas_ je napisao/la:Nema sumnje radi se o dva provjerena igraca!Al njih dvojica imaju pravo nastupa tek poslije utakmice u Kragujevcu,znaci za mjesec dana!a nama trebaju pojacanja vec u subotu protiv Buducnosti,to je kljucna utakmica za sudbinu Bosne!Sud je napisao/la:Izgleda da su najbliže potpisu Rakočević i Milošević!
KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
pa kada bi trebali stici pojacanja rakocevic i milosevic,iako bez pojacanja do buducnosti nemamo sanse protiv njih,ne znam kako ce dovesti milosevica ima ugovor do 2011/2012
Kad god da stignu mogu igrati tek od drugog dijela sezone, Zagreb/Radnički, nisam siguran.muamer_15 je napisao/la:pa kada bi trebali stici pojacanja rakocevic i milosevic,iako bez pojacanja do buducnosti nemamo sanse protiv njih,ne znam kako ce dovesti milosevica ima ugovor do 2011/2012
A Zvezda će pustit Miloševića pošto ne igra kod njih
- storm_raider
- Kontakt:
Nije istina, klub je imao finansijske probleme ali su zadrzali Ikonica. Sinoc je u porazu u regionalnoj ligi dao 5 poena.Sud je napisao/la:Jel istnina da je Ikonić zajedno sa jhoš par stranaca dobio otkaz u klubu zbog finansijskih problema? Rece mi jedan prijatelj danas pa jel neko cuo za to?
Zadnja izmjena: storm_raider, dana/u 07 dec 2009, 22:47, ukupno mijenjano 1 put.
Sport je lijek za tijelo i duh.
- TheManiacs
- Kontakt:
na presici onda rekose da bi rakocevic mogao tek od kragujevca.... isto vrijedi i za minju.The Game je napisao/la:Kad god da stignu mogu igrati tek od drugog dijela sezone, Zagreb/Radnički, nisam siguran.muamer_15 je napisao/la:pa kada bi trebali stici pojacanja rakocevic i milosevic,iako bez pojacanja do buducnosti nemamo sanse protiv njih,ne znam kako ce dovesti milosevica ima ugovor do 2011/2012
A Zvezda će pustit Miloševića pošto ne igra kod njih
ja bi volio da rakocevic dođe ali milosevic mi nikako ne izgleda kao neko pojacanje kakvo nam treba... prvo sto igra 3-4 a nama pored rakocevica koji jeste jako snazan ipak treba jedan pravi centar pa da nam tim na nesto lici.
You are someone else I am still right here
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
kakav crni milan frajer nije tekme odigrao kako treba otkad je u zvezdi.....bolje bi bilo da su ga posudili nekom klubu iz Srbije da se kali 
I feel devotion!!
E moj ipsa, nađu se uvijek budale kojima možeš utrapiti škart robuipsa je napisao/la:kakav crni milan frajer nije tekme odigrao kako treba otkad je u zvezdi.....bolje bi bilo da su ga posudili nekom klubu iz Srbije da se kali
Prošlo je 8 godina od smrti najveceg igraca KK Bosne svih vremena covjek je za nas odigrao 700 utakmica i postigao oko 14.000 koševa. Mislim da je doslo vrijeme da se malo pojaca ona inicijativa da se Kup BiH nazove po nasem najvecem kosarkasu.
You are someone else I am still right here
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
realno minja nije toliko los igrac kao igrac, nego ima druga strana...ima ludu glavu, okorjeli je "cigan" - zvezdas...covjek koji je redovno vidjan po beogradskim splavovima...prosle godine ga je pesic koristio kao "cetvorku" dok se tadija nije oporavio....a onda ga vratio na tri...da se razumijemo tu igraju marko keselj i nemanja bjelica....marko keselj da se nije povrijedio bio bi u 12 kod dude ivkovica....a bjelica je bio i svi su mogli da se uvjere da je to svestran igrac......bjelica je jedno vrijeme bio i play cak.....minja bi nama samo unio dodatnu nervozu u igru.....ja se sjecam sezone prije nego sto je otisao da nam je u maloj dvorani u skenderiji zabio za poluvrijeme jedno 15 koseva...te sezone smo mi igrali uleb cup....tada za ditu igrao onaj polubrat terela ros......vidjet cemo sta ce da se desi.........
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- sarajlija89
- Kontakt:
Na današnji dan otišao je Kinđe
Na današnji dan prije osam godina preminuo je najbolji bosanskohercegovački sportista, košarkaški virtuoz, i veliki čovjek Mirza Delibašić Kinđe.
Bio je ikona bosanskohercegovačke ali i evropske košarke, kraljicu svih igara igrao je klizeći terenom, kao da pleše s njom, a da je zaista bio košarkaški as potvrđeno je i samim time što je uvršten među 50 najboljih evropskih košarkaša svih vremena.
Rođen je u Tuzli 9. januara 1954. godine. Mirni i tihi dječak, kako su ga opisivali njegovi vršnjaci, najprije je počeo trenirati tenis i sa samo dvanaest godina postao republički prvak u tom sportu.
Bijelim sportom se prestao baviti kada je umjesto njega na neko takmičenje otišao 'neki guzonjin sin', ispričao je jednom za bh. magazin 'Dani' Besim Smajlović, Mirzin prijatelj iz djetinjstva.
I tada je Mirza izabrao novi sport – košarku, kraljicu svih igara i postao njen kralj.
Prve utakmice igrao je za tuzlansku Slobodu, a nakon dvije odigrane sezone za taj klub prelazi u 'Bosnu' s kojom će stići do samog vrha Evrope.
Za studente je odigrao 700 utakmica i postigao 14 hiljada koševa. Bio je prvak, Jugoslavije, Balkana, prvak Evrope, svijeta ali i olimpijski pobjednik.
Najveći svih vremena ostao je zapamćen i po nastupima u dresu Reala, kraljevskom klubu u kojem ga i danas smatraju jednim od najboljih igrača koji su ikada nosili dres ovog madridskog kluba. A, nakon njegove smrti španski mediji su za njega najčešće koristili pridjev 'mitico'.
Karijeru košarkaša je završio prerano zbog bolesti, tačnije moždanog udara koji ga je zadesio na putu ka Italiji. No, borio se s teškom bolešću godinama, prkosio joj vedrinom svojih očiju i toplotom velikog srca koje je posjedovao.
Smrt ga je sustigla u njegovom stanu u Sarajevu 08. decembra 2001. godine. I otišao je... No, iz srca građana Bosne i Hercegovine, ali i šire nikada nije uspio otići. O njemu su ispričane mnoge priče, roditelji i danas djeci pričaju priče o kuštravom, plavookom dječaku koji je osvajao srca svih koji bi ga ikada vidjeli, o dječaku koji je za kratko vrijeme zasjeo na tron Evrope postavši kralj kraljice igara.
I nakon svega što je podario Bosni i Hercegovini, Evropi i svijetu, ljudi nisu uspjeli pronaći riječi kojima bi mu se zahvalili, jer nema ih, zakovane su u nekim neprevodivim dubinama...
Mirza, hvala ti...
[youtube][/youtube]
BORDO su HASE,KINDJE I PAPE...
Na današnji dan prije osam godina preminuo je najbolji bosanskohercegovački sportista, košarkaški virtuoz, i veliki čovjek Mirza Delibašić Kinđe.
Bio je ikona bosanskohercegovačke ali i evropske košarke, kraljicu svih igara igrao je klizeći terenom, kao da pleše s njom, a da je zaista bio košarkaški as potvrđeno je i samim time što je uvršten među 50 najboljih evropskih košarkaša svih vremena.
Rođen je u Tuzli 9. januara 1954. godine. Mirni i tihi dječak, kako su ga opisivali njegovi vršnjaci, najprije je počeo trenirati tenis i sa samo dvanaest godina postao republički prvak u tom sportu.
Bijelim sportom se prestao baviti kada je umjesto njega na neko takmičenje otišao 'neki guzonjin sin', ispričao je jednom za bh. magazin 'Dani' Besim Smajlović, Mirzin prijatelj iz djetinjstva.
I tada je Mirza izabrao novi sport – košarku, kraljicu svih igara i postao njen kralj.
Prve utakmice igrao je za tuzlansku Slobodu, a nakon dvije odigrane sezone za taj klub prelazi u 'Bosnu' s kojom će stići do samog vrha Evrope.
Za studente je odigrao 700 utakmica i postigao 14 hiljada koševa. Bio je prvak, Jugoslavije, Balkana, prvak Evrope, svijeta ali i olimpijski pobjednik.
Najveći svih vremena ostao je zapamćen i po nastupima u dresu Reala, kraljevskom klubu u kojem ga i danas smatraju jednim od najboljih igrača koji su ikada nosili dres ovog madridskog kluba. A, nakon njegove smrti španski mediji su za njega najčešće koristili pridjev 'mitico'.
Karijeru košarkaša je završio prerano zbog bolesti, tačnije moždanog udara koji ga je zadesio na putu ka Italiji. No, borio se s teškom bolešću godinama, prkosio joj vedrinom svojih očiju i toplotom velikog srca koje je posjedovao.
Smrt ga je sustigla u njegovom stanu u Sarajevu 08. decembra 2001. godine. I otišao je... No, iz srca građana Bosne i Hercegovine, ali i šire nikada nije uspio otići. O njemu su ispričane mnoge priče, roditelji i danas djeci pričaju priče o kuštravom, plavookom dječaku koji je osvajao srca svih koji bi ga ikada vidjeli, o dječaku koji je za kratko vrijeme zasjeo na tron Evrope postavši kralj kraljice igara.
I nakon svega što je podario Bosni i Hercegovini, Evropi i svijetu, ljudi nisu uspjeli pronaći riječi kojima bi mu se zahvalili, jer nema ih, zakovane su u nekim neprevodivim dubinama...
Mirza, hvala ti...
[youtube][/youtube]
BORDO su HASE,KINDJE I PAPE...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Milan Milosevic je sigurno dobar igrac i bio bi nam od velike koristi,to sto je u Zvezdi bio u podredjenom polozaju ne znaci da je los igrac,naprotiv on je dok je bio u Slobodi bio najbolji igrac lige,ili jedan od najboljih,uostalom covjek je reprezentativac BIH! Ako bi ga uprava dovela u paketu sa Rakocevicem onda bi bili mnogo jaki,i uz povratak Jovanovica mozemo pobjediti svakoga u Sarajevu,a na strani pokusati nekoga iznenaditi! Samo je steta sto niko pa ni uprava ne zna kada bi ta dva igraca imali pravo nastupa za Bosnu,da li odmah poslije Zvezde,ili tek 19 januara,kada nam dolazi cini mi se Olimpija!.. Kako bi nam dobro dosla pobjeda u subotu,iako treba biti realan ,bez pojacanja sanse su nam 30%..
Rakocevic
jel to onaj malo vise poznatiji ili malo manje poznatiji
Mislim gdje izlazi,s kim se druzi i tako to.U prevodu gdje igrao prije.
Hvala ljepo na buducem odgovoru.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Zarko Rakocevic igra na poziciji centra prethodnu sezonu igrao u Partizanu a karijeru poceo u Podgorickoj Buducnosti.
Trenutno bez angazmana !
Trenutno bez angazmana !
DA,i velike su sanse da dodje u Bosnu! Bio bi veliko pojacanje za nas,kao i Milosevic,samo je steta sto bi pravo nastupa imali tek u januaru!.. U svakom slucaju njihovim dolaskom bili bi glavni konkurenti ako nista za prvaka drzave!..newbie je napisao/la:Zarko Rakocevic igra na poziciji centra prethodnu sezonu igrao u Partizanu a karijeru poceo u Podgorickoj Buducnosti.
Trenutno bez angazmana !
Dzindu u zatvor a Bosnu u Skenderiju!
Igor Rakocevic nije garantharishp je napisao/la:Rakocevicjel to onaj malo vise poznatiji ili malo manje poznatiji
![]()
evo citam u avazu rakocevic 90% u bosni,najvjerovatnije dolazi u petak i pocinje trenirati sa bosnom a pravo nastupa tek 9.januara protiv olimpije
Rakocevic ce sigurno biti pojacanje,samo je steta sto ne moze odmah nastupati za Bosnu!..muamer_15 je napisao/la:evo citam u avazu rakocevic 90% u bosni,najvjerovatnije dolazi u petak i pocinje trenirati sa bosnom a pravo nastupa tek 9.januara protiv olimpije
Evo pogledajte izvjestaj sa Sutjeska -Bosna ako vas zanima,imaju i izjave trenera.
Sto se tice Bosne,tjerajte onog Koplanda,centre uopste nemate,nije mi jasno kako ste dobili FMP-a,cak smo culi pricu od vasih nekih iz kluba da je dogovoreno,sto je vrlo vjerovatno,s obzirom kako igrate.Nek vam je bog na pomoci u natavku NLB-a,a sa ovom ovakvom ekipom Bosne liga za prvaka se ne mora ni igrati,Siroki ce se prosetati.
http://www.youtube.com/watch?v=SPPJhZ3fDFw
Sto se tice Bosne,tjerajte onog Koplanda,centre uopste nemate,nije mi jasno kako ste dobili FMP-a,cak smo culi pricu od vasih nekih iz kluba da je dogovoreno,sto je vrlo vjerovatno,s obzirom kako igrate.Nek vam je bog na pomoci u natavku NLB-a,a sa ovom ovakvom ekipom Bosne liga za prvaka se ne mora ni igrati,Siroki ce se prosetati.
Hvala na izvjestaju ali ne pretjeruj da je namjesteno sa FMP-om, ako si gledo tekmu vidio si da je Djurovic pizdio zbog lose igre FMP-aMladen je napisao/la:Evo pogledajte izvjestaj sa Sutjeska -Bosna ako vas zanima,imaju i izjave trenera.
Cuva Bog Zelju svog!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.