Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH
Srbija razbila Rusiju i nama sanse za prolaz su ravne nuli. bit ce bolje drugi put 
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
TaRgEt_ je napisao/la:Albione jesi to ti majke ti ?wolfi je napisao/la:I jos nesto da vam saopstim,da se ne9nadate:EMIR SULEJMANOVIC nikada nece igrati za BIH,to sam saznao iz veoma povjerljivih izvora jos dok je igrao u olimiji aba ligu.
ne
-
sandiegochargers
- Kontakt:
U16 reprezentacija je u prijateljskoj utakmici u Vogosci pobjedila Crnu Goru 72-62 nakon sto je na poluvremenu gubila 15ak razlike. Najbolji su bili Nedim Djedovic sa 20 i Edin Atic sa 15 poena. Nasi se cine dobro fizicki pripremljeni, Crnu Goru su slomili tempom i jakom odbranom iz koje su napravili nekoliko laganih polaganja u trecoj cetvrtini kada su preokrenuli utakmicu. U drugom poluvremenu ih je posluzio sut, po dvije su pogodili Djedovic, Atic i Durak. Problem koji je uocljiv je da centri nisu neka prijetnja u napadu, kao ni playmakeri. Imam osjecaj da ce ekipa napraviti onoliko koliko ih Djedovic povuce.
Buza je svoje najbolje partije trebao ovdje odigrati.wolfi je napisao/la:neno#4 je napisao/la:Sve si pokazao time kad si rekao da je Buza izasao iz juniorskog godista. Vise ne treba komentirati bilo sta.wolfi je napisao/la:eh sada da je dosao ovaj,da je dosao onaj sta bi bilo..nema toga..ovo su igraci koje juniorska rep trenutno ima na raspolaganju i to je to,ostalih nema i nece ih biti vise nikada u ovim uzrastima..problem je sto se malo vise forsiraju tako reci tatini sinovi,a ne istinski talenti..pa evo i mali karamatic je dobio pravu priliku i odlicno je iskoristio.
Buza,sehic itd su izasli iz godista i o njima se vise nebi trebalo ni raspravljati,to da li je buza povrijedjen ili je nesto drugo u pitanju u to necu da ulazim.
To je isto,ako sad npr spanija ne9ostvari dobar rez na EP za seniore pricace ma nama su falili gasol,ibaka,navaro..ajoj da su oni bili mi bi uzeli..toga nema
Izvini,jel moze Buza igrati iduce prvenstvo za juniore?
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Dobro neno mozda je covjek mislio da Buza nece moci vise igrati za juniorsku selekciju BiH, poslije ovog EP.neno#4 je napisao/la:Sve si pokazao time kad si rekao da je Buza izasao iz juniorskog godista. Vise ne treba komentirati bilo sta.wolfi je napisao/la:eh sada da je dosao ovaj,da je dosao onaj sta bi bilo..nema toga..ovo su igraci koje juniorska rep trenutno ima na raspolaganju i to je to,ostalih nema i nece ih biti vise nikada u ovim uzrastima..problem je sto se malo vise forsiraju tako reci tatini sinovi,a ne istinski talenti..pa evo i mali karamatic je dobio pravu priliku i odlicno je iskoristio.
Buza,sehic itd su izasli iz godista i o njima se vise nebi trebalo ni raspravljati,to da li je buza povrijedjen ili je nesto drugo u pitanju u to necu da ulazim.
To je isto,ako sad npr spanija ne9ostvari dobar rez na EP za seniore pricace ma nama su falili gasol,ibaka,navaro..ajoj da su oni bili mi bi uzeli..toga nema
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
Od 11 igraca koji su otisli na EP cak 5 je rodjeno 1996 godine i mogu igrati i sljedece EP, pa ovaj Polutak ce iduce godine jesti malu djecu sa 210cm, samo da mi ostanemo u A diviziji.
Nema tu nikakvih povjerljivih i insajderskih informacija. Pravila su jasnawolfi je napisao/la:I jos nesto da vam saopstim,da se ne9nadate:EMIR SULEJMANOVIC nikada nece igrati za BIH,to sam saznao iz veoma povjerljivih izvora jos dok je igrao u olimiji aba ligu.
http://www.fiba.com/downloads/v3_expe/a ... 100501.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
U konkretnom slucaju:
H.2.3.4 A player who has played in a main official competition of FIBA before reaching his
seventeenth (17) birthday may play for a national team of another country if both national
member federations agree; in the absence of an agreement the Secretary General decides
Znaci opet FIBA odlucuje u korist 'zemlje u razvoju kosarke'
Zao mi je malog, izgleda kao veoma fino dijete, ali je trebao mislit ranije o tome koju zemlju vishe voli
Mi smo juce cak i najbolje prosli, zijan 18 razlike protiv najjace ekipe iz A grupe. Cesi su izgubili 39 razlike a rusi cak 47.......
Nase sanse za prolaz u cetvrtfinale su minimalne, cak i kad bi pobjedili slijedece dvije ne bi bili sigurni.....Slijedi nam grcevita borba za opstanak....Nimalo nam ne ide u prilog ova promjena pravila da ekipe koje su ispale dobiju jos jednu sansu......
Ako pogledamo realno, mi cemo zavrsiti poslednji u ovoj grupi, u Grupi F svi imaju poene, tako da bi mi isli na G1, najbolju ekipu iz Grupe G za opstanak(ove ekipe sto su ispale u prvom krugu). Vidim Grci su maskrirali Bugare i vjerovatno ce oni biti G1, tako da je vrlo vjerovatan susret snjima za opstanak....
Nase sanse za prolaz u cetvrtfinale su minimalne, cak i kad bi pobjedili slijedece dvije ne bi bili sigurni.....Slijedi nam grcevita borba za opstanak....Nimalo nam ne ide u prilog ova promjena pravila da ekipe koje su ispale dobiju jos jednu sansu......
Ako pogledamo realno, mi cemo zavrsiti poslednji u ovoj grupi, u Grupi F svi imaju poene, tako da bi mi isli na G1, najbolju ekipu iz Grupe G za opstanak(ove ekipe sto su ispale u prvom krugu). Vidim Grci su maskrirali Bugare i vjerovatno ce oni biti G1, tako da je vrlo vjerovatan susret snjima za opstanak....
Vidi Albion se vratio na forum cccwolfi je napisao/la:I jos nesto da vam saopstim,da se ne9nadate:EMIR SULEJMANOVIC nikada nece igrati za BIH,to sam saznao iz veoma povjerljivih izvora jos dok je igrao u olimiji aba ligu.
-
zaboljisportuBiH
- Kontakt:
Šta bi na kraju sa onim Mikulićem? Jel on šta vrijedi, zna li ko od ovih ''insajdera''?
meni dosta ova slika, nek izgube sve do kraja
I da, konacno se ova Elektroprivreda angazovala da sponzorise nase reprezentacije. Gledam, sponzori su bili rukometasima, a evo i kosarkaskoj reprezentaciji. Vrijeme je bilo.
Danas Adi Omeragic bio u Tuzli, ima dole neki turnir na telexu. On mislio da turnir traje samo jedan dan, pa dos'o da osvoji.
Odigrali su samo jednu utakmicu, pa se vratio u Odzak, a ostatak turnira ce valjda propustit', jer ne vjerujem da ce opet dolaziti. Inace, nevjerovatno dobro igra, prava masina.
Jedan moj prijatelj je jako dobar s njim, cesto se i cuju dok je u Spaniji, pa sam ga ja poslao da vidi sta on kaze oko moguceg igranja za nasu reprezentaciju.
Rekao mu je da ima stvarno veliku zelju da igra za nas, da je svjestan koliku prednost ima u Spaniji, ali da ta ljubav prema Bosni nadjacava sve to. Kaze da mu igranje i za juniore Spanije nece predstavljati nikakav problem da obuce nas seniorski dres. Koliko je sad to tacno, hoce mu trebati neka ispisnica od KS Spanije, ili ce FIBA i tu odlucivati? I, jos kaze da ga najvise boli sto ga niko ne kontaktira iz naseg saveza, u sto ja nisam povjerovao, mada je mozda i tacno.
Rekao mu je da ima stvarno veliku zelju da igra za nas, da je svjestan koliku prednost ima u Spaniji, ali da ta ljubav prema Bosni nadjacava sve to. Kaze da mu igranje i za juniore Spanije nece predstavljati nikakav problem da obuce nas seniorski dres. Koliko je sad to tacno, hoce mu trebati neka ispisnica od KS Spanije, ili ce FIBA i tu odlucivati? I, jos kaze da ga najvise boli sto ga niko ne kontaktira iz naseg saveza, u sto ja nisam povjerovao, mada je mozda i tacno.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Cim odigras jednu utakmicu za kadete neke reprezentacije, potrebna je ispisnica tog Saveza. Ili FIBA moze da donese odluku da "zbog razvoja kosarke" u toj zemlji ti dopusti da igras za drugu reprezentaciju.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Kao prvo ja nisam taj vas ALBION.
Finski savez i FIBA imaju jedan deal i oni nikada nece pustiti emira,vjerujte mi.
A ono za buzu,ja sam neno rekao da je on trebao igrati ovo prvenstvo i bilo bi svasta,ali nije i on iduce god nece igrati..i to je to...kao sto je rekao Lotus ako se ne9varam,ostaje 5-6 kosarkasa 96 i njima se treba okretati i njih spominjati..na njemu je sada da se bori da ga gledamo u A timu.
Finski savez i FIBA imaju jedan deal i oni nikada nece pustiti emira,vjerujte mi.
A ono za buzu,ja sam neno rekao da je on trebao igrati ovo prvenstvo i bilo bi svasta,ali nije i on iduce god nece igrati..i to je to...kao sto je rekao Lotus ako se ne9varam,ostaje 5-6 kosarkasa 96 i njima se treba okretati i njih spominjati..na njemu je sada da se bori da ga gledamo u A timu.
wolfi je napisao/la:Kao prvo ja nisam taj vas ALBION.
ALNION se kamuflirao Emir ce cekati do 21 god i igrati za nas bez problema
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Primjetio sam da forsiraju pricu da ce Emir imati mogucnost izbora nakon sto napuni 21. godinu, medjutim u pravilniku nisam nasao odredbu koja tu mogucnost definise. Dakle, na osnovu cega nasi mediji tvrde da moramo cekati do 21 godine, a da cemo tada imati odrijesene ruke?neno#4 je napisao/la:Cim odigras jednu utakmicu za kadete neke reprezentacije, potrebna je ispisnica tog Saveza. Ili FIBA moze da donese odluku da "zbog razvoja kosarke" u toj zemlji ti dopusti da igras za drugu reprezentaciju.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Ma kakvi. FIBA je cirkuska organizacija, danas mogu donijeti jednu odluku sutra drugu. Samo ako imas lobi ili novac, tada mozes sve. Ja se jos danas ne mogu da nacudim kako nisu zavrsili Mirotica i Ibaku da igraju obojica za Spaniju.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
ako emir ostane pri tome, da nece dai gran ni za jednu reprezentaciju osim nase, onda se mogu svi slikat. naravno onda on nece igrati ni za koga. a to za igraca kakv je on ne predstavlja veliki problem niti ce mu od toga zavisit, hoce li doci do nekog angazmana ili ne..
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Polutak vec ima 2 faula a tek mec poceo
Svasta 
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Polutak 1 minut i 19 sekundi vec 2 licne pa da li je moguce 
EDIT: I 5 faulova vec imamo u 4 minute
EDIT: I 5 faulova vec imamo u 4 minute
Zadnja izmjena: LloriS, dana/u 23 jul 2013, 15:23, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.