Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Nigel je King! Ja da sam trener rekao bi ovim iskusnijim igracima da namjerno guraju u vatru ove mladice u prijateljskim utakmicama kako bi stekli iskustvo 
Il Club più titolato al mondo!
- francobaresi
- Kontakt:
Ko god napada ove mlade igrače , vjerovatno nije pri sebi ili nema znanja o ovom sportu. Po meni Petagna definitivno ima dosta potencijala, kao i Cristante koji je sinoć imao jednu kvalitetnu lekciju , ali nažalost po njega dosta negativnu.
Doduše ovo je potpuno nebitno takmičenje da ga tako nazovem , sljedeća utakmica u Subotu protiv Valencie. Zadovoljan sam poprilično sa fizičkom spremom igrača , sve ostalo je dosta daleko od pravog nivoa , ipak tek je prošlo 15-ak dana priprema. 
Što se tiče zavrzlame oko Honde još ništa nije gotovo.
Danas će lično Keisuke da razgovara sa predsjednikom kluba , momak ne želi da ostane u Rusiji i želi odmah da napusti klub. Vidjet ćemo hoće li Rusi ostati tvrdoglavi ili će postati razumni i pustiti Japanca da ide i tako zaraditi 4 mil. €
Što se tiče zavrzlame oko Honde još ništa nije gotovo.
Danas će lično Keisuke da razgovara sa predsjednikom kluba , momak ne želi da ostane u Rusiji i želi odmah da napusti klub. Vidjet ćemo hoće li Rusi ostati tvrdoglavi ili će postati razumni i pustiti Japanca da ide i tako zaraditi 4 mil. €
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-
-Rui Costa-
nisam sinoć ništa gledao zbog "slučaja Željo" i manjeg sijela ali vidim po komentarima otprilike šta se dešavalo
ponovit ću ono od neki dan
najveće pojačanje za Milan će biti uigranost ekipe, da svi budu zdravi i spremni...a da ne govorimo o De Jongu koji će nam de facto doći kao novi igrač, dok će i ovi mladići biti godinu iskusniji u Seriji A (Niang, Šaraf itd...)
lijepo bi bilo da dođe Honda ali ako će ga već uzimati, nek ga uzmu odmah a ne 2 dana prije pravih takmičarskih utakmica...
ponovit ću ono od neki dan
najveće pojačanje za Milan će biti uigranost ekipe, da svi budu zdravi i spremni...a da ne govorimo o De Jongu koji će nam de facto doći kao novi igrač, dok će i ovi mladići biti godinu iskusniji u Seriji A (Niang, Šaraf itd...)
lijepo bi bilo da dođe Honda ali ako će ga već uzimati, nek ga uzmu odmah a ne 2 dana prije pravih takmičarskih utakmica...
Undici stelle - ACM 1899
- francobaresi
- Kontakt:
Što se tiče domaćeg prvenstva Milan će imati dovoljno dobru ekipu . Do kraja ljeta očekujem minimalno dva nova igrača , znam da Galliani to može i da će vjerovatno to i uraditi.
Svakako da će to bolje izgledati ove sezone, ipak godinu dana uigranija ekipa , godinu dana su momci iskusniji. Također , De Jong je potpuno spreman a i Balotellia ćemo imati od samog starta prvenstva. Trebalo bi to biti ok , međutim , za više uspjeha u LP-a to nije dovoljno.
Svakako da će to bolje izgledati ove sezone, ipak godinu dana uigranija ekipa , godinu dana su momci iskusniji. Također , De Jong je potpuno spreman a i Balotellia ćemo imati od samog starta prvenstva. Trebalo bi to biti ok , međutim , za više uspjeha u LP-a to nije dovoljno.
-Rui Costa-
-Rui Costa-
-
TuSeiTuttaLaMiaVita
- Kontakt:
Čuj uključio se brelu za hondu, pa ko da dovode mesija
strašno kakve smo tvrdice postali. Da mi je dočekati dan kad će nas preuzeti neko novi, što je dosta dosta je.
Makar da hoće stadion obezbjediti, ne bi ibli ovakve cicije
strašno kakve smo tvrdice postali. Da mi je dočekati dan kad će nas preuzeti neko novi, što je dosta dosta je.
Makar da hoće stadion obezbjediti, ne bi ibli ovakve cicije
[youtube][/youtube]

"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
- francobaresi
- Kontakt:
Nocerino je nula

Vergara i Zapata !
Stigao je i kapiten !

Vergara i Zapata !
Stigao je i kapiten !

-Rui Costa-
-Rui Costa-
Podzrav drugovi rossoneri...Evo i mene malo da bacim koju "pametnu"
Stvarno kako prolazi vrijeme i ovaj ljetni mercato,izgledamo sve jadniji i jadniji i smjesniji...Evo napoli dovede trojac iz Real Madrida (Calejon,Albiol i najnovije pojacanje koje je kostalo 40 mil eura Higuain)...Fiorentina uveliko se pojacala,Juventus ne treba ni ubrajati...Roma se lagano pojacava kao i Lazio...Ovih timova sam se dotakao jer protiv njih smo imali pa mogu reci los ucinak....Neke smo pobjedili,s nekima remizirali a i izgubili...Ne vidim stvarno koja je "finta" gallianija...bojim se da sljedece sezone ne uhvatimo to 3.mjesto...Moliti Boga samo da nam se Ballo ne povrijedi jer ce on i ove sezone ABd da vuce konce Ekipe....Nadam se da grijesim,pravu snagu ekipe cemo vidijeti 27 jula protiv Valencie i 31 jula na Audi Cupu....Jeste da ni tada necemo biti skoro kompletni,ali iole puno ozbiljnije ekipe....
- francobaresi
- Kontakt:
Ni u jednoj od tih utakmica neće nastupiti naši najbolji igrači , Montolivo , Balotelli , De Sciglio , Shaarawy pa i Abate. Tako da nećemo vidjeti pravu snagu Milana ni u tim utakmicama , neke prave smjernice kako će to izgledati ove sezone bi trebali dobiti u dvomeču "play-off-a" za ulazak u LP-a. 
-Rui Costa-
-Rui Costa-
sve u svemu losee...jedina prednost ce nam biti sto smo koliko toliko uigrani i sto je kostur ekipe na okopu,kada je u pitanju seria a mada i tamo ce nam skripati...imajuci u vidu da su se ostale ekipe dodatno pojacalee....mozda osim napolia,s tim sto su prodali najboljeg igraca a doveli 5 ako se ne varam....po meni kvalitetom ispred su napoli,juventus i fiorentina...francobaresi je napisao/la:Ni u jednoj od tih utakmica neće nastupiti naši najbolji igrači , Montolivo , Balotelli , De Sciglio , Shaarawy pa i Abate. Tako da nećemo vidjeti pravu snagu Milana ni u tim utakmicama , neke prave smjernice kako će to izgledati ove sezone bi trebali dobiti u dvomeču "play-off-a" za ulazak u LP-a.
Tacno je to da oni kupuju ,ali za Firentinu da te pitam prodali su svog ponajboljeg igraca i doveli Gomeza ,a tu je jos Rossi koji ne znamo kako ce se snaci posle one povrede i jeste Fiorentina je tu negdje na istom kao i prosle godine ,takodje doveli su i Ilicica ,imaju oni finu postavu mada mislim ipak da je Milan malkice bolji od Violaadi25 je napisao/la:sve u svemu losee...jedina prednost ce nam biti sto smo koliko toliko uigrani i sto je kostur ekipe na okopu,kada je u pitanju seria a mada i tamo ce nam skripati...imajuci u vidu da su se ostale ekipe dodatno pojacalee....mozda osim napolia,s tim sto su prodali najboljeg igraca a doveli 5 ako se ne varam....po meni kvalitetom ispred su napoli,juventus i fiorentina...francobaresi je napisao/la:Ni u jednoj od tih utakmica neće nastupiti naši najbolji igrači , Montolivo , Balotelli , De Sciglio , Shaarawy pa i Abate. Tako da nećemo vidjeti pravu snagu Milana ni u tim utakmicama , neke prave smjernice kako će to izgledati ove sezone bi trebali dobiti u dvomeču "play-off-a" za ulazak u LP-a.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
prodali jovetica koji je tu i tamo bio najbolji ali isto tako podlozan povredama...tu su nova lica gomer,rossi,haokin,ilicic,a citam jutos da se interesuju za veratija...tako da je to extra ekipa sa perspektvinim montelom,kao i bracom de la valle....ovi nasu ublehasi za kifle nemaju,jbg boli i suvise ta cinjenica....doveli smo saponaru i pollija igrace pred kojima je vrijeme za dokazivanje,mogu postati jedni od najboljih talenata ali isto tako i propasti brzo...sve je to neprovjereno...nije isto igrati za empoli pa za ac milan,ili sampdoriju....jednostavno ne vidim ja perspektivu ove ekipe....uzdamo se u balotellia,moliti boga da bude zdrav,ali isto tako ballo moze sljedece ljeto na trasnfer listu...jer kada se ovo ljeto podiglo prasine oko faraona mogu misliti kako ce biti za balotellia....jasno je da se njemu ispunio san ali nece igrati a da ne osvaja...a realno ove sezone daj boze i kup da osvoojimo...jer kao sto sam gore rekao,po meni konkurencija i vise nego jaka,ne pamtim u zadnjim 5-10 god da je seria a bila ozbiljnija i zanimljivija...ali eto pricekat cemo 2 septembar,pa tek onda sumirati ljetoo i vidijeti sa cim raspolazemo...
Napoli jest jak, al imaju dosta novih igraca i novog trenera koji se nije bas dobro proveo u Seria A prrosli put. Ja bi reko da je samo Juve jaci od nas 
- IlPrincipe
- Kontakt:
GdS reports that some Milan fans shouted to Galliani; "Give us a gift", to which Galliani responded: "The gift will arrive..."
Stigao je i najbolji napadač lige

Stigao je i najbolji napadač lige

Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !
- francobaresi
- Kontakt:
Adriano Galliani, presente oggi a Milanello, si è presentato ai cancelli del Centro Sportivo rossonero per incontrare i tifosi presenti. Alcuni di loro, secondo quanto riporta gazzetta.it, gli hanno gridato “Adriano, facci il regalo!” e l’amministratore delegato milanista ha risposto così: "Il regalo arriverà...".
Ćelo nešto muti i to je očigledno, kad god je svaki dan mjenjao izjave i zvučao dvosmisleno nešto se veliko dogodilo u Milanu. Evo i danas je navijačima obećao "poklon" , odnosno na njihove povike odgovorio je riječima "poklon stiže"
Ćelo nešto muti i to je očigledno, kad god je svaki dan mjenjao izjave i zvučao dvosmisleno nešto se veliko dogodilo u Milanu. Evo i danas je navijačima obećao "poklon" , odnosno na njihove povike odgovorio je riječima "poklon stiže"
-Rui Costa-
-Rui Costa-
Jah, dobit cemo iznenadjenje - nece nikoga ni dovesti.
Mada od pocetka imam osjecaj da ce celo dovesti neki pokloncic za nas navijace, ostaje da vidimo sta je u pitanju.
Jaoooo, tek sad sam vidio famoznu panenku
pa majko isusova, oni se uskuhali oko prodaje faraona ili princa, pa bolje da se rijese ovih majmuna poput Nocerina i Robinha... sreca pa i nece plaho igrati u predstojecoj sezoni, nisam ni ja zivce na putu nasao.
Jaoooo, tek sad sam vidio famoznu panenku
pa majko isusova, oni se uskuhali oko prodaje faraona ili princa, pa bolje da se rijese ovih majmuna poput Nocerina i Robinha... sreca pa i nece plaho igrati u predstojecoj sezoni, nisam ni ja zivce na putu nasao.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- francobaresi
- Kontakt:
Većina stručnjaka u Italiji se slaže oko jedne stvari , a to je da Milan neće dovoditi nijedno zvučno pojačanje sve dok ne vide šta će se desiti u play-off-u za LP-a . Jer ako obezbijede plasman u to takmičenje ( a vjerujem da hoće) , kasa će se poprilično napuniti. Jednostavno ne žele nikoga platiti 20-ak mil. € a da pritome nisu 100 % sigurni hoće li biti u LP-a naredne sezone.
Tako da ostaje nam da vidimo i tu teoriju , odnosno ima li istine i logike u tome.
Tako da ostaje nam da vidimo i tu teoriju , odnosno ima li istine i logike u tome.
-Rui Costa-
-Rui Costa-
Po meni bi bilo logicnije da sad dovedu igrace da bi se ustvari prosle te kvalifikacije
... mada jadni smo mi ako dovodimo u pitanje prolazak protiv nekih znj ekipa.
Ako vec hoce koga dovoditi neka ga brate sad dovede, nemoj mi ga par dana prije kraja.
Uigranost je najvaznija stvar ekipe, ne treba se zezati s tim ...
Ako vec hoce koga dovoditi neka ga brate sad dovede, nemoj mi ga par dana prije kraja.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Pošto neki mediji u Italiji dijele moje mišljenje da bi Milan sljedeću sezonu trebao igrati u formaciji 4-2-3-1, evo kako bi ja volio da to izgleda:
Abiati
Abate-----Astori--------------Mexes/Zapata---De Sciglio
--------------------------------------------------------------
---------------Montolivo--------De Yong------------------
----Honda---------------Kaka
---------------Faraon----
--------------------------Baloteli...........................
Sa ovom formacijom bi imali i dobru klupu, gdje bi pojedini igrači mogoi pokrivati više pozicija. Saponara bi mogao mijenjati Kaku i Hondu, Robinjo kao zamjena Faraonu, Niang moze mijenjati i Faraona i Hondu, Honda moze umjesto Kake a Saponara desno, Poli, Muntari i Cristante solidne zamjene na sredini terena, Pazzini bi mijenjao Balu.....i tako dalje....
Dakle,trebalo bi se rijesiti Boatenga (ne po svaku cijenu), Nocerina, Traorea, Antoninija, Zacarda.
Po meni sasvim solidna ekipa bez puno ulaganja
Nemojte mi samo opet ponavljat kako cemo ove sezone igrati 4-3-1-2.
Nije ni to losa formacija (bolja nego 4-3-3) ali mislim da bi nam najbolje odgovarala ova gore
Po meni je Kaka uvijek dobro došao u Milan!
Dovest ga na posudbu uz mogućnost otkupa, pa ako se vrati u formu otkupit ugovor a ako ne nikom ništa.
Abiati
Abate-----Astori--------------Mexes/Zapata---De Sciglio
---------------Montolivo--------De Yong------------------
----Honda---------------Kaka
--------------------------Baloteli...........................
Sa ovom formacijom bi imali i dobru klupu, gdje bi pojedini igrači mogoi pokrivati više pozicija. Saponara bi mogao mijenjati Kaku i Hondu, Robinjo kao zamjena Faraonu, Niang moze mijenjati i Faraona i Hondu, Honda moze umjesto Kake a Saponara desno, Poli, Muntari i Cristante solidne zamjene na sredini terena, Pazzini bi mijenjao Balu.....i tako dalje....
Dakle,trebalo bi se rijesiti Boatenga (ne po svaku cijenu), Nocerina, Traorea, Antoninija, Zacarda.
Po meni sasvim solidna ekipa bez puno ulaganja
Nemojte mi samo opet ponavljat kako cemo ove sezone igrati 4-3-1-2.
Nije ni to losa formacija (bolja nego 4-3-3) ali mislim da bi nam najbolje odgovarala ova gore
Po meni je Kaka uvijek dobro došao u Milan!
Dovest ga na posudbu uz mogućnost otkupa, pa ako se vrati u formu otkupit ugovor a ako ne nikom ništa.
Il Club più titolato al mondo!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.