Vjerovatno me nisi najbolje shvatio,jako sam svjestan razlike u radu izmedju nas i drugih klubova.To nema bas veze sa cinjenicama koje govore da mi poslije gotovo svakih priprema u zadnjih dvije tri godine u prvenstvo ulazimo sa pet sest teze povrijedjenih igraca.Prosle zimske pripreme gotovo pola tima nije treniralo u sred priprema.Sjeti se koliko je samo igraca otislo kuci,dok su ovi zdravi igrali protiv Splita.neroazzuro je napisao/la:Bokaco,kako mozes poredit ostale sa Zeljom kad znas kolika je razlika u fizickoj spremi izmedju Zelje i ostalih?
Ja mislim da su povrede rezultat neadekvatne ishrane s obzirom na zahtjevnost priprema i treninga.
Drugim rijecima,igrace se fizicki forsira vise nego sto njihov organizam moze podnijeti bez suplemenata.
Mi jesmo spremniji i jaci od svih ostalih ekipa,cak i bez ovih povrijedjenih.Tu nema dileme i napisao sam da je prvo mjesto po meni sasvim realno da opet uzmemo,naravno ako budemo imali pristup kao u ove dvije evropske utakmice.No priznaj da je za zabrinuti ta cinjenica da imamo samo jednog aktivnog stopera pred pocetak prvenstva.Povrede nam se desavaju i one su teske.Ne desi nam se da nekog nesto zategne,da ima puno umora itd,pa da igrac izostane nekoliko dana ili eventualno jedno kolo.Nas igrac kada padne na zemlju,to je vec 70% da ga nece biti vise mjeseci.Stvarno nevjerovatno.Mi na tribini sa zebnjom sada popratimo svako padanje u duelu naseg igraca.Svako drugo padanje neko izostane pola godine.
Ne vjerujem da nas toliko slucajnosti moze zadesiti.Nesto tu nije u redu.Da li je ishrana,kako ti pretpostavljas,ili mozda pogresno doziranje treninga,nestrucan rad,peto deseto,mozemo samo nagadjati,ali je cinjenica da u ovo prvo kolo mi ulazimo bez 6-7 igraca.Meni je to nevjerovatna cinjenica.