kao što rekoh , likovi sa bluemoona, to su uglavnom 13-godišnjaci , odnosno djeca koji nisu bili na 2 utakmice Cityja (mislim na ove što su iz Engleske , zanemarujući brojne azijate i arape) .. oni nemaju dovoljno znanje o fudbalu da mogu rasuđivati objektivno o nekim igračima .. oni vide kako Tevez ili Aguero uradi neki dribling i počne brzo trčati , i oni su onda za njih automatski bolji od Edina .JohnnyDinamitas je napisao/la:Da cujem od nekoga ko je gledao utakmicu... ali REALNO molim vas.
Citam forume City-a i kazu da Negredo sve ima sto Dzeki fali, a ne pricaju o igrackim sposobnostima nego:
zalaganje, work-rate, kontribucija timskoj igri, motivacija. Ima li ista u tome?
da ti pravo kažem , kao što je napisao goalgetter , i Edin je trčao ko lud i borio se u svojoj prvoj utakmici za City , morate uzeti i u obzir da je ovo prva utakmica Negredu . Iako sam primjetio da ima bolju tehniku od Edina , zna lijepo ubaciti (a moram priznat da i Džeko zna ako ima prostora da se namjesti) .. nisam iz ove utakmice primjetio kakav mu je šut ni završnica , ali je malo brži od Džeke što se tiče sprinta. koliko god snažan bio , mislim da je Džeko bolji u građenju i izguravanju od njega ...
nije džeko bog na bluemoonu , mora da si čitao postove pojedinih bosanaca , ili nekih objektivnih čitaoca na tom forumu (njih malo) kada su pisali o Edinu dok je bio u formi . oni uvijek , ali uvijek zamjeraju Edinu kako se ne trudi na terenu , ne trči , spor je , ima loš prijem lopte , neprecizan pas itd.. i kad god dođe neki drugi napadač i potrudi se da sve to odradi dobro oni ga kuju u nebesa . njima su Aguero i Tevez bili bogovi . a i dalje će Aguero biti njima bog , budimo realni.Cautinho je napisao/la:Koliko je meni poznato,Dzeko je bog na bluemoonu.
Jedino ako ovaj Negredo nije neki novi idol preko noci postao.
Tesko je sad neki sud o Negredovoj igrackoj kvaliteti,lik je jedva odigrao 20-25 minuta.
Svaka cast za onaj pass Dzeki,ali treba jos vode Neretvom proci da Negredo dobije svoj "profil" igrača.
Za 3 dana City igra protiv Sunderlanda u finalu ovog BAT-a,pa valjda i Jovetic i Navas dobiju koju minutu pa dodju do izrazaja.
Dzeko samo nastavi igrati i truditi se ,pa me ne bi cudilo da kad se vrate u Manchester,Edin bude standardni prvotimac.