slobodnjak je napisao/la:AlemC85 je napisao/la:slobodnjak je napisao/la:Imam osjećaj da bi se ove sezone naša liga mogla sama od sebe skratiti.Nisu samo Borac i Leotar u problemima.Ako se krene tim putem pola lige neće igrati.Volio bi kada bi neko iznio relevantne podatke koliko je duzno 16 premijerligaša pojedinačno, kome su duzni koliko savezu, koliko igračima sadašnjim i bivšim, koliko ne ime kredita ,koliko drzavi na ime neizmirenih obaveza,koliko kvazi menadjerima itd.I dok se tako nešto ne iznese u javnost i ne provede temeljita istraga ,ali poštena ,ništa mi ne znamo koliko je neko zapravo duzan.A šta bi se tu tek otkrilo.

Široki je po tom pitanju u najboljoj situaciji, drugi je na opšte iznenađenje VELEŽ koji je od 2006. imao dugovanja od 950.000 KM, a danas ima oko 100.000 KM, i do nove godine abd uz Široki bit će na nuli...
ne znam šta je s drugim klubovima...
E pazi sad u čitavoj ligi samo jedan klub nije ništa duzan.Šta reći.Velezu svaka čast.
šta se može, tako nam je kako nam je...a sad pazi ovo, Leotar duguje 500.000 KM, Borac sam već napisao, a npr. u Mostaru imaš 2 premijerligaša, koji se snalaze kako umiju i znaju, jer njihov kanton je odavno digao ruke od sporta, a u Trebinju ima toliko jakih državnih firmi, koje mogu finansirati Leotar, koji je jedini klub iz tog grada, a isto je i s Borcem...Znači neko je tu dobro zakazao...pa kako jedni mogu, a drugi ne mogu?
i još nešto ako se počne dešavati ovo što si rekao da će biti odustajanja od PL zbog novca, onda smo baš donji, a moguće je i gašenje klubova, a Leotar bi mogao ostati i bez stadiona.
Jedini je spas po meni abd kada odemo na svjetsko prvenstvo, i ako npr. ne uspijemo kojim slučajem proći svoju grupu, ali sam siguran da možemo proći grupu i da budemo iznenađenje, naš savez bi zavisno od rezultata tamo, mogao inkasirati ogromnih 30. miliona KM, i da onda savez konačno stane iza klubova, ako neće država, drugog rješenja ne vidim, nažalost...
ZATO NEKA SVI KLUBOVI MOLE BOGA DA ODEMO U BRAZIL...