PL BiH -1 je napisao/la:Sad cu vam napisati malo poduzi komentar i toplo preporucujem navijacima Sarajeva a nakon njih i navijacima Zeljeznicara da ga procitaju i to dva puta. Nisam ja pametniji od vas ali imam predost sto nisam ni gluplji a zivio sam u eri kada su ova dva kluba (Sarajevo i Zeljo) bili profesionalni klubovi.
Ovo sto se desilo Sarajevu ove i prosle godine je samo odslikavanje stanja u nasem drustvu. Drzavu, sport, kulturu i privredu vode visoko NEKVALIFIKOVANE osobe. U (samo)upravljanju drzave, sporta, kulture i privrede dominiraju nesposobni ljudi. Sta od skole ima Irfan Redzepagic? Transfer Edina Dzeke koji je odradila njemacka agencija. Sta od direktorskog iskustv ima Dzelaludin Muharemovic? 110 golova postignutih za Zeljeznicar. Je li vidite u kojem smijeru idem?
Sarajevo je/su ukopali nesposobni ljudi. Riba smrdi od glave neka se to zna. Neki dan ja pricam ovdje na forumu problem Sarajeva kako tjeraju svoju djecu, kako igraci koje bi Zenit sad koristio ne koristi FK Sarajevo. Kada se na omladinu i na rad sa omladinom ne obraca paznja nego da je to samo za platu. I onda mi se javi jedan debil ne znam kako drugacije da ga oznacim i kaze sta ti znas Sarajevo ima Cimirota, Kovacica i nabroja nekih more igraca jos koji nisu ponikli u Sarajevu. A zaboravi 20 igraca djece FK Sarajeva koja su u zadnje 3 godine "otjerana" iz kluba.
Igracki kadar koji posjeduje Sarajevo je na nivou Zvijezde iz Gradacca. Neka se ljute ovi iz Gradacca bas me briga ali oni nisu i ne mogu biti kandidati za titulu. A jedini razlog zasto je Sarajevo iz godine u godinu "kandidat" je cinjenica da su svi ostali losiji i da Sarajevo dobije nekih 5 utakmica godisnje zbog renomea kluba.
Ovaj poraz i ispadanje od ovih polu-amatera je greska uprave, trenera i strucnog staba. Vasi fudbaleri nisu sposobni i fizicki spremni da istrce 90 minuta. Sead Bucan je istrcao 180 minuta poredjenja radi. Nije Bucan nikakva igracina. Znaci tu je kriv strucni stab. Uprava je kriva jer nije sacuvala ono sto valja a dovela je sta je dovela a najveca greska uprave je sto tim nema konstantu i okosnicu vec 4 sezone za redom. A trener je kriv za postavku igre. Trener je kriv za bezidejnost, trener je kriv za promaseni penal. Nije Melunovic kriv, ako ga je trener izbarao trener jer kriv, ako ga trener nije izabrao onda mu indirektno dao zapravo da sam sebe izabere jer predhodno nije nikoga drugog izabrao.
U Sarajevu imate 3 sposobna covjeka. Selimovica i jos dva covjeka sto se slomise radeci. A sve ostalo je promasilo profesiju. U Zelji imate isto tako 3 sposobna covjeka Osima, Djurbuzovica i Memica. Sve ostalo nije ni za uprave mjesne zajednice Sokolac. Eh sad da kazem da mi je drago da je Sarajevo ispalo sam bih sebi rekao da sam djubre. Nije mi drago radi kluba, uopste mi nije drago, ali mi je drago zbog navijaca. Drago mi je zbog onih sto na izvlacenju parova evropskih utakmica vec broje koliko ce Zeljo golova primiti. Drago mi je zbog oni sto su vise pratili Zeljine utakmice i cekali debakl nego sto su zavirili u svoju bascu. Zbog kluba mi nije drago cak sto vise zao mi je. Ipak je Sarajevo drugi najveci klub u BiH. Mozda ne po titulama ali po navijacima i tradiciji je odma iza Zeljeznicara. Mozda se ovo nekome ne svidja ali to je istina. Samo jedan moze biti prvi, najbolji i najpopularniji. Ali nije to velika razlika. Onako statisticki mozda i jeste ali matematicki nije. Razlika je u Amaru Osimu. Razlika je u tome sto su Manijaci shvatili da su jednom pogrijesili kad su Amara oni otjerali svojim glasom, bio sam na glasanju i samo sam mahao glavom. Amar Osim i pored njegove drskosti, prepotentnosti, i tresluku je JEDINI strucnjak u Bosni i Hercegovini. A ujedno strucnjaci upravo imaju te osobine drskost, prepotentnost, i tersluk. Glupo ga je porediti sa Fergusonom, Wangerom, Murinhom jer je razlika u svjetlosnim godinama ali imaju iste karakteristike.
Ovo radovanje i provociranje Zeljinih navijaca je shvatljivo iz gore navedenih razloga. Pogledaj pod boldirano. Ali zapamtite manijaci dobro da ovako lose Sarajevo je samo teret Zeljeznicaru. Jer da bi kad tad poceo ostvarivati rezultate u Evropi tvojim igracima treba barem 10 kvalitetnih utakmica godisnje. To je mrtvi minimum. 15 bi bilo idealno. Ako Sarajevo nije jako je li vi mislite da je to dobro za Zelju? Zapamtite i slabo Sarajevo ovakvo kakvo je bice kandidat za titulu onda vam je jasno zasto nam je po usima kad igramo protiv sampiona drugih drzava. Evo Zrinjski najavise kao jednog od zanimljivih kandidata. Pa gore od Sarajeva prodjose. Ali jesu kandidati.
Fudbal nam je na uzasno niskim granama. Borac je polumrtav a borit ce se za izlaz u Evropu. Zapamtite i bice veoma blizu. A nikad vise talentvanijih igraca nije bilo. Samo u Zelji imate Zolotica, Kvesica, Tomica, Bajica, Sadikovica, Colica, pa u Zenici isto tako 4 malada strasna igraca, pa Sarajevo ima Radovca, Kovacica, Cimirota (koji mi nije nesto) i jos par igraca. Da ne pricam o Zrinjskom i Sirokom. Dosta mladih i talentovanih igraca kojima karijera visi u zraku tj. u sivilu bh nogometa.
Eh sad paralela plavog i bordo ispadanja iz Evrope.
Zeljeznicar je ispao mora se priznati od kvalitetnije ekipe. Ali je ispao sto ne umanjuje neuspjeha. Samo sto je taj neuspjeh donio veliku utjehu i nadu. A sve to samo zbog zalaganja na terenu. Znaci igraci su dali 100% neki i 150% od svojih mogucnosti kao stoje Bucan. Bucan je nikakav igrac koji je svojim zalaganjem nadomjestio svoje mane. Znaci Zeljini igraci su probali ali se vidjelo da ne znaju. Nema tu izmisljanja tope vode. Imas loptu 60% u posjedu napadas i nedajes go, znaci da ne znas. Sad protivnik jeste jak, ali ti kad znas ti njega das. Znaci navijaci shvatili da igraci ne znaju, ali da zele. I da medju njima ima onih koji su mladi i mogu nauciti.
Sarajevo od samoga pocetka ove evropske avanture je pocelo lose. Uzasne utakmice protiv amatera, zapamtite amatera iz San Marina. Uzasna predstava. Koda nije bilo priprema i pripremnih utakmica. Koda su se prvi put na dan utakmice sreli. Te prve dvije utakmice nista nisu obecavale. A ja sam bio uvjeren da je protivnik podcjenjen i da je umor od putovanja uradio svoje u drugoj utakmici. A onda dole u Albaniji, lakrdija da gora ne moze biti. Poluamateri daju 3 gola Sarajevu. Ljudi moji to je vise nego zabrinjavajuce. Neko prica albanski fudbal je u ekspanziji. Jeste li vi coravi? Jeste li vi gledali ove dvije utakmice? Nema tu nikakve ekspanzije ima samo nase sivilo. Ali zalosno je sto igraci Sarajeva nisu imali tu borbenost. Nisu imali volju. Nije im se jednostavno igralo neka prica ko sta hoce. Sarajevo ima los igracki kadar ali nije losiji od ovih siptara.
I za kraj. Da je Sarajevo imalo Zeljinu borbenost, a Zeljo bordo srecu pri izvlacenju parova oba tima bi ostvarila uspjeh.
Slažemo se u svemu hajde 90% ili ćak 99% si u pravu ali si malo fakat zaboravio činjenicu da je
Željo imao haman 100 % efikasnost protiv Plzena a da su jedini koji su bolji od vas ovi Albanci nijedan konkretan napad nijedan šut u okvir goola a tri dali ni krivi ni dužni.Onda uz taj voljni momenat(htijenje ) a bilo ga je doduše ne kod svih treba biti i znanja a to u ovom momentu fali i jednima i drugima i onda naravno pogotovo za
Sarajevo koje fakat bilo dominantno u oba meča potrebno je imati i sreče ja mislim da u svim dosad ova dva kola (utakmicama) nema nesretnijeg tima od
Sarajeva(koliko prečki stativa i promašeni penal).Koji ba Albanski fudbal u expanziji kakvoj ba, ljudi nisu gool vidjeli na Koševu pa ni dole.Sad da se neko radovao vašem rasporedu i nije baš a ima bolesnika i paćenika koji jesu a to važi za obe strane i nemoj me shvatiti pogrešno
Željo je imao baš tu agresivnost i napaljenost (kao mi protiv Levskog)jer su ga svi već otpisali i mislili su daj da što manje primimo a onda te malo i protivnik podcijenio itd.. ovo ne umanjue borbenost i zasluge igrača
Želje za častan oproštaj i poraz ali veliku cijenu ste platili.
Sarajevo očito je mora uključiti psihijatra oni redovno na malim padaju a to već nije slučajno.Najžalosnije što me kao čovjeka i navijača boli je radovanje tuđem neuspjehu a ovaj dobro reče kako češ ti igrati vani kad ti je u ligi konkurencija nula imaš možda jednu dvije jake utakmice i onda šta..... patnje sa Gradinom, Goškom i tu se
Sarajevo bruka a
Željo dobije pa sad nevažno kako ali dobije ali dobije dao Bog ali čemu koja korist. Eto i da je prošlo sinoć
Sarajevo šta bi bilo nalupao bi nas Metalurg ili možda ne bi hajd ga sad znaj a već sam kad sam pošao na utakmicu i dan dva prije slušao komentare "**** ove če te proči bolji ste a onda če vas Ukrajinci uništiti".Ne znam kakav um moraš imati da se tome raduješ. Evo svi znate za odnose nas i
Širokog a ja ovim putem čestitam
Širokom prolaz i da hoče izbaciti i Udineze volio bi da odu što dalje. Eto to bi trebala bit srž a sve ostalo se slažem sa ovim gore što je napisao
PL