Sve to stoji, samo jedno da pitam: Ko je pomogao Zenici i Čeliku da naprave stadion? Država? Ne. NSBiH? Ni u snu. Neki drugi grad? Ne treba biti smiješan. Sada ispade da je Sarajevo siromašnije od Zenice pa nije u stanju pomoći svojim premijerligašima da imaju iole uvjete za odigravanje utakmica. Zar je stvarno moguće da Zenica, koja u zemlji uvijek ima reputaciju "grada kokuza" može renovirati dva stadiona i napraviti sportsku dvoranu najvišeg standarda iz temelja, sve svojim sredstvima, a da Sarajevo, glavni grad ove zemlje, za sve ove godine nije u stanju "uglancati" Koševo ili od ruševine zvane Grbavica napraviti stadion dostojan kluba kakav je Željezničar? Najlakše je čekati da drugi dadne pare.Signore je napisao/la:Zato sto su ovi dosli pogledati tri stadiona - Grbavicu, Bilino Polje i Kosevo ili ti ga AFH kako ga neki nazvase. Od ta tri, Bilino je u dobrom stanju, moze zadovoljiti sve preduvjete za odigravanjem reprezentativnih utakmica, kao i europskih kvalifikacija. Za grupnu fazu vjerojatno uskoro nece biti ni potrebno, ali ne sumnjam da bi se za manji iznos moglo srediti nedostatke. Kosevo treba rekonstrukciju, ali za razliku od Grbavice barem zadovoljava neke uslove. Grbavica je u najlosijem stanju, ne znam kako uopce dobija licencu za igranjem PL. Njima je najpotrebnija pomoc i mislim da bi oni trebali dobiti. Neki ce reci da treba sve spucat na BP, ali ja ne mislim tako. Oni imaju dobar stadion i sad bi trebali da im se napravi savrsen, a ostale tko je*e? To bas po sistemu ove drzave, tko ima daj mu jos, a tko nema uzmi mu i ono sto ima. Ne kazem da Zeljo nema para, ali nemaju stadion i nemaju para za isti, a ocito im nitko nije voljan pomoci, pa bi bilo lijepo da to na kraju bude UEFA. Misljenja sam da ove donacije ne trebaju ici u Zenicu, Banja Luku, Kosevo, pa ni Siroki. Trebalo bi se potpomoci Zeljeznicar da dobije stadion na kojem ce moci odigrati barem drugo i trece pretkolo LP, to isto pomoci i Zrinjskom, a nakon toga ovim malim omoguciti uvjete za igranjem PL i tek nakon svega toga dovoditi stadione do savrsenstva. Mislim da je cak i potrebnije pomoci ove male, kao sto si spomenuo V.Obrasku, da mogu igrati PL nego Zelju i Zrinjski, ali eto, kad vec vidim da se puca na velike stadione, da se dovedu u red.FliX je napisao/la:Joj ja ti brate logike, ako je Grbavica najlosija onda nju treba radit. Zasto nebi radili stadion u V. Obarskoj, barem da zadovoljava kriterije premier lige?Signore je napisao/la:Nekako mi najrealnije djeluje da ce UEFA pomoci Grbavici, jer je u nagorem stanju. Ova dva stadiona jos mogu da koriste svrsi, a Grbavica ne moze ni da primi kadetsku reprezentaciju.
Mišljenja sam da ta sredstva treba raspodijeliti između klubova koji igraju po kojekakvim livadama. Napraviti im po jednu tribinu (za manja mjesta sasvim dovoljno), dobar teren, adekvatne svlačionice i slično. Sarajevo, Zenica, Banja Luka, Mostar, Tuzla neka iz svog budžeta financiraju svoje sportske objekte (nešto što Zenica i Banja Luka rade, dok ostali čekaju da pare padnu s neba).