FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

iVar
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la iVar » 29 jul 2013, 17:42

Kakve veze ima ova ljudska religija sa fudbalom?

Željo je religija za sebe! 8-)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

EdoM
Kontakt:

Post Postao/la EdoM » 29 jul 2013, 18:02

slika
Hajmo malo promijeniti temu, dobra fora zar ne?
Ja volim Želju, za njega sve, o naprijed Željo do pobjede.
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje

KosevskoHill
Kontakt:

Post Postao/la KosevskoHill » 29 jul 2013, 18:23

EdoM je napisao/la:slika
Hajmo malo promijeniti temu, dobra fora zar ne?
Odličan fazon, samo što bi se naša jalija baš pobila :D
Željezničar za život cijeli !

Tarantino
Kontakt:

Post Postao/la Tarantino » 29 jul 2013, 18:24

možda su to radili Šaban i Čolić,ali ih ostali pogrešno shvatili.
ali nema para,sve se rastalilo....

plavalokomotiva
Kontakt:

Post Postao/la plavalokomotiva » 29 jul 2013, 19:25

Da hoce doci 7-8000 protiv Travnika, niko sretniji od mene :)
"Kvalitetnu robu trgovac lako proda, ukusan rucak svako pojede sa zadovoljstvom, a "fudbal bez boje i ukusa" malo koga zanima. Tribine bi sigurno bile punije da se gledaocima nudi vise kvalitetnih predstava!"- Ivica Osim

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 29 jul 2013, 19:35

plavalokomotiva je napisao/la:Da hoce doci 7-8000 protiv Travnika, niko sretniji od mene :)
4 000 maksimalno.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

DonPippo9
Kontakt:

Post Postao/la DonPippo9 » 29 jul 2013, 19:37

Baš ima indijanaca na ovom pdf-u da valja. Postim, i mnogo raje posti, dovoljno je bilo samo baciti pogled kada je bila tekma sa plzenom, mnogo raje je dočekalo iftar na tribinama, a čuo sam i na livadama, parkingu i drugim mjestima oko hadisona. I naravno, nećemo izgubiti samo simpatizere i one koji dolaze s vremena na vrijeme kada su veće utakmice već i likove "koji drže tribinu na nogama".. da, da, među njima ima i religioznih momaka koji su pratili Želju i u onih nekoliko sušnih godina i skakali po mnogim selendrama i vukoje.binama da bi bodrili svoj voljeni klub, i znam da prošle godine nisu došli na tekmu protiv borca zato što je bila u terminu iftara. A ja odgovorno tvrdim da niko ne može osporiti njihovu ljubav prema Želji. Ja sam poprilično mlad pa mogu izdržati skakanje na ovom kijametu bez tečnosti i sl. Možda ima još par osoba poput njih, mene i tako, i možda to i jeste zanemariv broj ali trebate biti obzirniji kada osuđujete ljude koji poste. U ovim trenucima je svaki fening bitan. Svi prizivaju ispunjene tribine i jasnu poruku koju bi poslali Šefu i lezihljebovićima u klubu ali to nikada neće biti moguće sa ovakvim bahatim razmišljanjem pojedinaca koji to čine na ovoj temi, a i onih nesposobnih u klubu.
Il club piu titolato al mondo!

Minhi
Kontakt:

Post Postao/la Minhi » 29 jul 2013, 19:51

Ako ostane ovaj termin u subotu za 27-mu noc mjeseca Ramazana, ja koji u zadnjih 17 godina nisam propustio mozda dvije Zeljine tekme na Grbavici, na zalost necu doci. A inace u zadnje vrijeme dolazim sa 2 sina i kcerkom. Maksimalno glup termin za odigravanje. Nadam se da ce biti izmjenjen.
Ja sam lud, ja sam jak - ja sam ZELJIN MANIJAK !!!

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 29 jul 2013, 19:53

Nedelja 21:00 - idealno

Meni je svejedno, mogu i u subotu i u nedelju, ali mnogo ce nas vise biti u nedelju. Valjda nam i uprava to shvati ili im ipak Osim i to mora reci...
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

folderS
Kontakt:

Post Postao/la folderS » 29 jul 2013, 20:00

Consigliere je napisao/la:
plavalokomotiva je napisao/la:Da hoce doci 7-8000 protiv Travnika, niko sretniji od mene :)
4 000 maksimalno.
Ako se Amar ne vrati nece biti ni 2.000 ljudi i jos ako bude subota navece. Ako bude subota oko 17:30 to nije lose, nece biti bas vruce padaju temperature.

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 29 jul 2013, 20:13

Informacije koje imam s treninga kazu da je grupa navijaca s juga psovala Adilovicu sve po spisku, ostale igrace su isto povremeno prozivali, nakon toga dosla trojica specijalaca i odstranili su ih s treninga. Oni su mu pri izlasku govorili stosta tipa da je sebi potpisao smrtnu kaznu i da je zavrsio karjeru u Zelji itd.

Trening opcenito protekao u igranju seve u tri grupe, a glavni igrac Dino Djurbuzovic.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

karlovacko
Kontakt:

Post Postao/la karlovacko » 29 jul 2013, 20:16

DonPippo9 je napisao/la:Baš ima indijanaca na ovom pdf-u da valja. Postim, i mnogo raje posti, dovoljno je bilo samo baciti pogled kada je bila tekma sa plzenom, mnogo raje je dočekalo iftar na tribinama, a čuo sam i na livadama, parkingu i drugim mjestima oko hadisona. I naravno, nećemo izgubiti samo simpatizere i one koji dolaze s vremena na vrijeme kada su veće utakmice već i likove "koji drže tribinu na nogama".. da, da, među njima ima i religioznih momaka koji su pratili Želju i u onih nekoliko sušnih godina i skakali po mnogim selendrama i vukoje.binama da bi bodrili svoj voljeni klub, i znam da prošle godine nisu došli na tekmu protiv borca zato što je bila u terminu iftara. A ja odgovorno tvrdim da niko ne može osporiti njihovu ljubav prema Želji. Ja sam poprilično mlad pa mogu izdržati skakanje na ovom kijametu bez tečnosti i sl. Možda ima još par osoba poput njih, mene i tako, i možda to i jeste zanemariv broj ali trebate biti obzirniji kada osuđujete ljude koji poste. U ovim trenucima je svaki fening bitan. Svi prizivaju ispunjene tribine i jasnu poruku koju bi poslali Šefu i lezihljebovićima u klubu ali to nikada neće biti moguće sa ovakvim bahatim razmišljanjem pojedinaca koji to čine na ovoj temi, a i onih nesposobnih u klubu.
To je to jarane !
exabilion
To nisu navijaci vjeruj mi . ;)
Trend casual oblačenja nije izumro do danas, štaviše, popularniji je nego ikad.

Volim te Željo!

Makanaky
Kontakt:

Post Postao/la Makanaky » 29 jul 2013, 21:35

iVar je napisao/la:Kakve veze ima ova ljudska religija sa fudbalom?

Jeste, ili Švabinim riječima:

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga? Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa, a ne samo da se eksponiraju što nose neku boju i ponašaju se ružno"

I još bih dodao ovo iz istog intervjua, radi ovih što se prepucavaju:

"Fudbal u Sarajevu nekada je bio na visokom nivou. Sjećam se da smo jednom na Koševu izgubili 2:1, ali stadion na gradskom derbiju nikada nije bio puniji. Mislim da je bilo 50.000 ljudi, gledali smo kada će se tribine srušiti. To je doživljaj koji se pamti. Ne treba voditi ratove i prepucavati se, jer Željo i Sarajevo su ipak klubovi koji trebaju dati primjer drugima i stvoriti pozitivniju sliku fudbala. Ne treba se prepucavati, jer je svako prepucavanje politika, a koliko ja živim, politika nikome nije donijela dobro".
Lole, taman se ludilo raščisti / taman smo nadomak smisla / evo ih sledeći falšisti dok si rek'o piksla

Tkanton
Kontakt:

Post Postao/la Tkanton » 29 jul 2013, 22:00

U novom broju Avazovog Sporta

Osimu je teško jer u klubu nema para - kazao je Žujo.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 29 jul 2013, 22:05

Makanaky je napisao/la:
iVar je napisao/la:Kakve veze ima ova ljudska religija sa fudbalom?

Jeste, ili Švabinim riječima:

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga? Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa, a ne samo da se eksponiraju što nose neku boju i ponašaju se ružno"

I još bih dodao ovo iz istog intervjua, radi ovih što se prepucavaju:

"Fudbal u Sarajevu nekada je bio na visokom nivou. Sjećam se da smo jednom na Koševu izgubili 2:1, ali stadion na gradskom derbiju nikada nije bio puniji. Mislim da je bilo 50.000 ljudi, gledali smo kada će se tribine srušiti. To je doživljaj koji se pamti. Ne treba voditi ratove i prepucavati se, jer Željo i Sarajevo su ipak klubovi koji trebaju dati primjer drugima i stvoriti pozitivniju sliku fudbala. Ne treba se prepucavati, jer je svako prepucavanje politika, a koliko ja živim, politika nikome nije donijela dobro"
.
to je bio derbi kada smo i mi i pitari imali top timove, možda nikad jače.

pitari su za tu tekmu prodali koliko god su mogli karata, a iste su se prodavale na svakom ćošku, u svakoj trafici, na svakom štandu novina. samo par ljudi zna koliko su oni tada stvarno naštampali karata, pričalo se o 60.000. na kraju je stadion bio toliko pun da su kapije morale biti zatvorene i dosta ljudi je moralo ostati vani. u jednom trenutku je probijena kapija na prvom ulazu na zapadu, odmah pored juga i rulja je nagrnula unutra. dobar donji dio te tribine je poguran naprijed i veliki broj gledalaca je završio u kanalu! nevjerovatno je da niko nije bio teže povrijedjen. luda sreća! inače ne bi sada pričali o najvećem gradskom derbiju svih vremena nego o bosanskom hejselu!

nažalost, taj je dan Pape imao svoj dan a mi smo promašili par stopostotnih, pogodili prečku iz slobodnog itd .... na kraju izgubismo 1:2

mislim da je to onako poluzvanično najveći gradski derbi svih vremena. niko ne zna koliko se ljudi tu stvarno naguralo na Koševo, 50.000 nije uopšte toliko suluda cifra.

dobra stara vremena :|

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 29 jul 2013, 22:07

Tkanton je napisao/la:U novom broju Avazovog Sporta

Bez da citam Zujo ce popljuvat sve ljude u klubu pogotovo Gredu jer je dosao na njegovo mjesto a nafalice Osima :lol:
provaljen i ofiran ublehas vise sam ga napamet naucio.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 29 jul 2013, 23:24

Zna li se broj prodanih godisnjih/polugodisnjih i broj clanova ?
NO PYRO NO PARTY

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 29 jul 2013, 23:28

@Pile pošto vidim da si tu zamolio bih da potvrdiš informaciju koju je dao jedan forumaš možda ti to znaš je li tačno da Osim svake godine uzme ovako godišnji samo je fora sad što je prvenstvo ranije krenulo ???

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 29 jul 2013, 23:31

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 8052_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

IDEMOOOO SVI U SUBOTU ,GOL ZA GOLOM .... 8-)
=\_1921_/=

folderS
Kontakt:

Post Postao/la folderS » 29 jul 2013, 23:33

pile87 je napisao/la:
Tkanton je napisao/la:U novom broju Avazovog Sporta

Bez da citam Zujo ce popljuvat sve ljude u klubu pogotovo Gredu jer je dosao na njegovo mjesto a nafalice Osima :lol:
provaljen i ofiran ublehas vise sam ga napamet naucio.
Nema potrebe za pljuvanje ljudi koji su bili u klubu bilo kad. Svako ima pravo na svoje misljenje pa tako i Zujo.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, Orvel i 54 gosta.